Fidus Δημοσ. 23 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 23 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 19 λεπτά πριν, andreaspA είπε για να παρει φωτια η λαμαρινα απο κατω ηταν. Δεν καιγοταν το σιδερο. Τα λιπη καιγοντουσαν. Δηλαδή για να καταλάβω εάν ήταν φρεσκοκαθαρισμενη,που στον οπτικό έλεγχο φαινόταν οκ...,τα λίπη της προβατίνας πέφτοντας δεν θα έκαναν ανάφλεξη;Το πρόβλημα ήταν μόνο αυτό;Ο τρόπος που τα εψησα,υψηλή θερμοκρασία,άμεσο ψησιμο,γεμάτη σχάρα κλπ ήταν κομπλέ; Επεξ/σία 23 Ιουλίου 2023 από Fidus Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
andreaspA Δημοσ. 23 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 23 Ιουλίου 2023 9 λεπτά πριν, Fidus είπε Δηλαδή για να καταλάβω εάν ήταν φρεσκοκαθαρισμενη,που στον οπτικό έλεγχο φαινόταν οκ...,τα λίπη της προβατίνας πέφτοντας δεν θα έκαναν ανάφλεξη;Το πρόβλημα ήταν μόνο αυτό;Ο τρόπος που τα εψησα,υψηλή θερμοκρασία,άμεσο ψησιμο,γεμάτη σχάρα κλπ ήταν κομπλέ; Εγω ετσι λεω. Και το λεω γιατι και εγω παλευα με τις φωτιες σημερα, και ηταν βρωμικο. Εψηνα κατι σπαλομπριζολες χοιρινες και εγινε πολεμος! κοντεψαμε να παρουμε φωτια. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ilpapacha Δημοσ. 24 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 24 Ιουλίου 2023 3 ώρες πριν, Tsino είπε Παρέλαβα. Πήγα και πήρα ένα ρυθμιστή που μπορείς να αλλάζεις την πίεση. Μου είπανε να πειράξω μέχρι να είναι οκ η φλόγα. Το θέμα είναι ότι δεν είμαι σίγουρος ότι το έχω σε σωστή ρύθμιση. Ιελει περιπου 25 λεπτα να ζεστανω το θαλαμο στο φουλ και παλι δεν τερματιζει η θερμοκρασία (320 ποιανει περιπου απο τα 360+ ) Να βάλω επάνω το δικό του το γερμανικό στα 50mbar σε ελληνική μπουκάλα? Οι ρυθμιζόμενοι ρυθμιστές δυστυχώς δεν έχουν κάποια ένδειξη της πίεσης, οπότε πας ουσιαστικά στα «τυφλά». Δεν υπάρχει κανένας λόγος για να τον προτιμήσεις. Καλύτερα να τον επιστρέψεις. Η πιο εύκολη λύση είναι να χρησιμοποιήσεις τον δικό της ρυθμιστής με έναν αντάπτορα για ελληνική φιάλη, όπως ανέφερα και σε παλαιότερο ποστ. 2 ώρες πριν, Fidus είπε Καλησπέρα! Πήγα να ψήσω προβατίνα μπούτι φιλέτο και παιδάκια και παραλίγο να πάρω φωτιά...πάρα πολλές αναφλέξεις,βασικά την εψησα πάνω στην φλόγα.... Να σας πω τι έκανα να μου πείτε τα λάθη και τι πρέπει να κάνω την επόμενη φορά.. Η ψησταριά Napoleon 365 sib.. έκανα προθέρμανση στο φουλ και αφού ζεστάθηκε καλά 250+ γέμισα την σχάρα με το κρέας με τους τρεις καυστήρες αναμενους.Με το που ακούμπησα το κρέας κ άρχισε να πέφτει το λίπος έγινε ανάφλεξη σχεδόν σε όλη την επιφάνεια...έκανα ένα γύρισμα...ακόμα χειρότερα, πήγα να κλείσω το καπάκι έβλεπα φωτιά μέσα...το ξανάνοιξε και χαμήλωσα τους καυστήρες στο ελάχιστο..συνέχιζε κα βγαίνει φλογα από τους φλογοκρυπτες αλλά και από τα ταψί από κάτω... Πλήρης αποτυχία...έλεγξα με το χέρι από κάτω την μπουκάλα και οι αναφλέξεις είχαν ανεβάσει τόσο πολύ την θερμοκρασία που έκαιγε η βαλβίδα της και φοβήθηκα.... Ακούσω συμβουλές! Δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις τις σχάρες από την πλευρά που έχουν τις «αυλακώσεις». Μετά την προθέρμανση, βάλε τα κρέατα επάνω και γύρισε τους διακόπτες στο ελάχιστο. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Amaretos Δημοσ. 24 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 24 Ιουλίου 2023 Για να λες ότι έβγαινε φωτιά μέχρι από το ταψί σίγουρα δεν είχες καθαρίσει καλά.ουτε το ταψί, ελπίζω να μην έχεις τίποτα αλουμινόχαρτο στρωμένο στο ταψί για να καθαρίζεις πιο εύκολα. Σίγουρα όταν βάλεις τα κρέατα πάνω χαμηλώνεις στο ελάχιστο και επίσης ΔΕΝ γεμίζουμε ειδικά σε τόσο λιπαρά κρέατα όλη την σχάρα πέρα ως πέρα όπως κάνουμε πχ στα κάρβουνα. Πρέπει να αφήνεις λίγα κενά για να μπορείς να μετακινείς λίγο αν βλέπεις ανάφλεξη ζορικη. Λίγο practice θέλει και όλα καλά θα πάνε 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vins Δημοσ. 24 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 24 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) Τα πολύ λιπαρά κρέατα τύπου προβατίνα, αρνίσια παϊδάκια κλπ, πιστεύω πως ειναι για κάρβουνο. Αν θες ντε και καλά να τα κανεις υγραέριο, περνάς κομμάτια στη σούβλα και βάζεις από κάτω ταψι. Γιατί δεν ειναι μόνο το κομμάτι των αναφλέξεων, είναι το γεγονός ότι ακόμα και να την καθαρίσεις τέλεια την ψησταριά, μετά το ψήσιμο θα είναι τελείως χάλια πάλι 😂 Η προβατίνα «θέλει» άμεση και δυνατή φωτιά και προκαλεί αναφλέξεις κανονικά και στο κάρβουνο (ακόμα και το καλά σταχτωμένο). Το θετικό είναι ότι μετά απλώς τα πετάς όπως είναι και είσαι ετοιμος. Τα λέω έχοντας ψήσει κάνα 2 κοπάδια πρόβεια και αρνιά στην υγραερίου, με και χωρίς ταψιά νερού κλπ. Για μενα δεν αξίζει ο κόπος του καθαρισμού έπειτα, ούτε το άγχος κατά τη διάρκεια ψησίματος. Επεξ/σία 24 Ιουλίου 2023 από vins 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Amaretos Δημοσ. 24 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 24 Ιουλίου 2023 1 ώρα πριν, vins είπε Τα πολύ λιπαρά κρέατα τύπου προβατίνα, αρνίσια παϊδάκια κλπ, πιστεύω πως ειναι για κάρβουνο. Αν θες ντε και καλά να τα κανεις υγραέριο, περνάς κομμάτια στη σούβλα και βάζεις από κάτω ταψι. Γιατί δεν ειναι μόνο το κομμάτι των αναφλέξεων, είναι το γεγονός ότι ακόμα και να την καθαρίσεις τέλεια την ψησταριά, μετά το ψήσιμο θα είναι τελείως χάλια πάλι 😂 Η προβατίνα «θέλει» άμεση και δυνατή φωτιά και προκαλεί αναφλέξεις κανονικά και στο κάρβουνο (ακόμα και το καλά σταχτωμένο). Το θετικό είναι ότι μετά απλώς τα πετάς όπως είναι και είσαι ετοιμος. Τα λέω έχοντας ψήσει κάνα 2 κοπάδια πρόβεια και αρνιά στην υγραερίου, με και χωρίς ταψιά νερού κλπ. Για μενα δεν αξίζει ο κόπος του καθαρισμού έπειτα, ούτε το άγχος κατά τη διάρκεια ψησίματος. Συμφωνω με ολα, και εγω δεν ψηνω παιδακια πχ στην υγραεριου ποτε, ευτυχως εχω και την δυνατοτητα του καρβουνου και στην Αθηνα οποτε μια στο τοσο που θα μου ερθει (σπανια βεβαια δεν θελω να πηδαω την γειτονια με τσικνα) τα κανω στο bbq. Καλα οταν παω επαρχια, ψηνω και τις παντοφλες μου 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vins Δημοσ. 24 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 24 Ιουλίου 2023 11 minutes ago, Amaretos said: Συμφωνω με ολα, και εγω δεν ψηνω παιδακια πχ στην υγραεριου ποτε, ευτυχως εχω και την δυνατοτητα του καρβουνου και στην Αθηνα οποτε μια στο τοσο που θα μου ερθει (σπανια βεβαια δεν θελω να πηδαω την γειτονια με τσικνα) τα κανω στο bbq. Καλα οταν παω επαρχια, ψηνω και τις παντοφλες μου Έκλαψα με το «ψηνω και τις παντόφλες μου» 😄😄😄 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SagoniasSlutRos Δημοσ. 24 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 24 Ιουλίου 2023 Καθαρισε φλογοκρυπτες πριν ψησεις, να φυγουν τα πολλα πολλα, οχι να καθεσαινα σαπουνιζεις κλπ. Ζεστανε την ψησταρια σου στους 200-220, βαλε τα παϊδακια και χαμηλωσε τη φωτια στη μεση. Αν δεις οτι εχεις φλωγα, χαμηλωσε τερμα. Επισης μην τα πιανεις και τα σερνεις αριστερα δεξια ή τα πετας πανω στη σχαρα απο ψηλα οταν τα γυριζεις. Θελουν αγαπη! Μια χαρα θα ψησεις σε υγραεριο. Θα το βρεις. 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vins Δημοσ. 24 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 24 Ιουλίου 2023 4 minutes ago, SagoniasSlutRos said: Καθαρισε φλογοκρυπτες πριν ψησεις, να φυγουν τα πολλα πολλα, οχι να καθεσαινα σαπουνιζεις κλπ. Ζεστανε την ψησταρια σου στους 200-220, βαλε τα παϊδακια και χαμηλωσε τη φωτια στη μεση. Αν δεις οτι εχεις φλωγα, χαμηλωσε τερμα. Επισης μην τα πιανεις και τα σερνεις αριστερα δεξια ή τα πετας πανω στη σχαρα απο ψηλα οταν τα γυριζεις. Θελουν αγαπη! Μια χαρα θα ψησεις σε υγραεριο. Θα το βρεις. Εννοείται ότι θα ψήσεις μια χαρά αν το βρεις. Και φυσικά αν το κανεις μια φορά στο τόσο δε σε νοιάζει και ιδιαίτερα το καθάρισμα πριν και μετά. Εγώ που το έκανα κάνα 2 φορές τη βδομάδα με πέθαινε, σε φάση να αρχίσω να μην το γουστάρω. Πλέον σούβλα, ταψι από κάτω και μετά στο πλυντήριο πιάτων, κύριος 😄 Φυσικα παίζει ρόλο και το κρέας… Άλλο να πάρεις κάνα ωραίο κομμάτι που έχει και λιπακι περιμετρικά και είναι σιτεμενο καλά, και άλλο να πάρεις σαπούνι Παπουτσάνη 😂 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tsino Δημοσ. 24 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 24 Ιουλίου 2023 14 hours ago, ilpapacha said: Οι ρυθμιζόμενοι ρυθμιστές δυστυχώς δεν έχουν κάποια ένδειξη της πίεσης, οπότε πας ουσιαστικά στα «τυφλά». Δεν υπάρχει κανένας λόγος για να τον προτιμήσεις. Καλύτερα να τον επιστρέψεις. Η πιο εύκολη λύση είναι να χρησιμοποιήσεις τον δικό της ρυθμιστής με έναν αντάπτορα για ελληνική φιάλη, όπως ανέφερα και σε παλαιότερο ποστ. Για να καταλάβω. Επειδή η ψησταριά είναι από Γερμανία σημαινει οτι χρειάζεται ρυθμιστή 50 mbar? ή ο ρυθμιστής έχει να κάνει με την μπουκάλα? Δηλαδή στην Γερμανία οι μπουκάλες θέλουν ρυυμιστή πίεσης 50 και στην Ελλάδα 30 ? Επισυνάπτω ταμπελάκι και το ρυθμιστή που είχε επάνω. Συγνώμη αν γίνομαι κουραστικός. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ilpapacha Δημοσ. 24 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 24 Ιουλίου 2023 2 λεπτά πριν, Tsino είπε Για να καταλάβω. Επειδή η ψησταριά είναι από Γερμανία σημαινει οτι χρειάζεται ρυθμιστή 50 mbar? ή ο ρυθμιστής έχει να κάνει με την μπουκάλα? Δηλαδή στην Γερμανία οι μπουκάλες θέλουν ρυυμιστή πίεσης 50 και στην Ελλάδα 30 ? Επισυνάπτω ταμπελάκι και το ρυθμιστή που είχε επάνω. Συγνώμη αν γίνομαι κουραστικός. Οι ψησταριές που πωλούνται στην Γερμανία είναι ρυθμισμένες να λειτουργούν στα 50mbar. Για τον λόγο αυτό, στην συσκευασία τους περιέχουν και τον αντίστοιχο ρυθμιστή. Οπότε η ψησταριά χρειάζεται 50mbar για να λειτουργήσει σωστά. Επειδή οι ελληνικές φιάλες έχουν άλλο «βίδωμα», θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις τον αντάπτορα που ανέφερα και σε προηγούμενο ποστ. Δες μία κι ένα παλαιότερο ποστ σχετικά με τα μπεκ 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SagoniasSlutRos Δημοσ. 24 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 24 Ιουλίου 2023 12 λεπτά πριν, Tsino είπε Δηλαδή στην Γερμανία οι μπουκάλες θέλουν ρυυμιστή πίεσης 50 και στην Ελλάδα 30 ? Oι ψησταριες θελουν ρυθμιστη 50mbar στη Γερμανια. Oι μπουκαλες φαντασου οτι βγαζουν πιεση πολυ περισσοτερο (νομιζω 8-10bar), οποτε βαζουμε τον ρυθμιστη πιεσης για να περιορισουμε την πιεση στα 50mbar ή στα 30 ή στα 37. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cflour1977 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 Καλημέρα, Εχω μια Jamestown 4.1 και θελω να καθαρίσω το εσωτερικό της (οχι τις μαντεμενιες πλακες.Αυτες τις καθαρισα με πυρολυση-τριψιμο και μετα με χλιαρο σκετο νερό). Μπορω να χρησιμοποιησω σαπούνι και νερο ή χρειαζεται καποιο ειδικό καθαριστικό? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SagoniasSlutRos Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 2 ώρες πριν, cflour1977 είπε Καλημέρα, Εχω μια Jamestown 4.1 και θελω να καθαρίσω το εσωτερικό της (οχι τις μαντεμενιες πλακες.Αυτες τις καθαρισα με πυρολυση-τριψιμο και μετα με χλιαρο σκετο νερό). Μπορω να χρησιμοποιησω σαπούνι και νερο ή χρειαζεται καποιο ειδικό καθαριστικό? Σαπουνι και νερο καλυτερα. Αν ο καδος ειναι λαμαρινα μπορεις να βαλεις και καποιο καθαριστικο λιποδιαλυτικο, αλλα οχι στο μαντεμι σιγουρα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cflour1977 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 Ναι στο μαντέμι μόνο με τρίψιμο και με σκέτο χλιαρό νεράκι το εκανα 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα