Προς το περιεχόμενο

Ψησταρια Υγραεριου


DAVE

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 20,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2224

  • ilpapacha

    2013

  • sndev

    1098

  • ηνίοχος

    585

Στις 10/7/2023 στις 1:21 ΠΜ, devils_reject είπε

Άλλο ένα Π/Σ/Κ που λέω τι καλά που πήρα ψησταριά αερίου.

Παρασκευή πίτσες, Κυριακή μια μπριζολίτσα και κάτι κοτόπουλα.

Gluten free Pizza:

pizza1.JPG.4a04c25e15bd8d5dc4e435c26f59d1ae.JPG

 

Αρκετά καλό αποτέλεσμα για τα δεδομένα μου και τις δυσκολίες του ζυμαριού..

pizza2.JPG.8ebb7500ff2091852582b7904f1de5f2.JPG

Δυστυχώς ήταν τέρας και στο infrared δεν την χωρούσα και έκανα βλακεία κάπως με το κόκαλο που ήταν ωμό και έπρεπε να το ψήνω και αυτό extra και μου βγήκε κάπως πιο ψημένη από όσο θα ήθελα.

Προς γνώση και συμμόρφωση την άλλη φορά.

steak.JPG.c3dc7ef44f28b11a5c7d44406355a6e2.JPG

 

steak1.JPG.4cd42e2740d774014fb35001a879f9e8.JPG

Από την στιγμή που το κομμάτι κρέας είναι μεγαλύτερο από την επιφάνεια του sizzle zone, τότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια λαβίδα και να «περάσεις» όλο το κομμάτι, κι απ’ όλες τις πλευρές του.

3 λεπτά πριν, vins είπε

Οφ τοπικ: να και τα controllers 

 

 

IMG_2938.jpeg

IMG_2939.jpeg

Παρόμοια «τακτική» ακολουθούν πολλές εταιρείας σε διάφορα προϊόντα. Με μια πρώτη «ματιά» φαίνεται ακριβώς το ίδιο. Δεν γνωρίζω εάν υπάρχει κάποια διαφορά πχ στον προγραμματισμό/απεικόνιση.

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

35 minutes ago, ilpapacha said:

Από την στιγμή που το κομμάτι κρέας είναι μεγαλύτερο από την επιφάνεια του sizzle zone, τότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια λαβίδα και να «περάσεις» όλο το κομμάτι, κι απ’ όλες τις πλευρές του.

Παρόμοια «τακτική» ακολουθούν πολλές εταιρείας σε διάφορα προϊόντα. Με μια πρώτη «ματιά» φαίνεται ακριβώς το ίδιο. Δεν γνωρίζω εάν υπάρχει κάποια διαφορά πχ στον προγραμματισμό/απεικόνιση.

Σχεδόν όλοι όσοι παράγουν Ασία τα ίδια φασόν έχουν, ειδικά στα basic μοντέλα. Αλλάζουν κάποια features και βάζουν το branding τους. 

Η διαφορά συνηθως είναι στον ποιοτικό έλεγχο και τα ποσοστά απόρριψης, τα οποία ανεβάζουν και την τιμή. Είναι τεραστια η διαφορά του να δίνεις στον κατασκευαστή ποσοστό απόρριψης 2% σε σχέση με 4%. Θα πετάξει έξω τα διπλάσια κομμάτια με αυστηρό ποιοτικό έλεγχο, το οποίο σε μεγάλες ποσότητες κοστίζει, αλλά οδηγεί σε λιγότερες αστοχίες υλικού και επομένως μικρότερη ανάγκη για after sales service. 

Υπάρχουν βέβαια και brands που αποφασίζουν να δώσουν τα χρήματα που θα κόστιζε ο ποιοτικός έλεγχος σε marketing, με τα ανάλογα αποτελέσματα 😁

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

18 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

Λοιπον το κρεας ηταν Brisket μαρκας Devesa (Argentinian Angus) και ζυγιζε 3.6κιλα.

Ψηθηκε σε ψησταρια καρβουνου weber kettle 57cm.

Για το καπνισμα εκανα snake 2:1 (2 μπρικετες κατω και 1 πανω) και εβαλα και κομματια απο oak (δρυς) για το καπνισμα.

Στο κεντρο μπηκε ενα δοχειο με νερο για να εχει υγρασια ο χωρος.

Αλειψα το κρεας με λιγη απαλη μουσταρδα για να κολλησει το rub. Για rub ειχα ετοιμο ενα μειγμα που φτιαχνω για μπριζολες που εχει αλατι-πιπερι ισες ποσοτητες και ελαχιστο σκορδο. Ολα σε γκρανουλε μορφη. Το rub οταν πεφτει πανω στο κρεας και ειναι ετσι γκρανουλε, βοηθαει τον καπνο να πιαστει πανω στο κρεας. Προσοχη να μην το παρακανεις γιατι δεν θα μπορεσει να εισχωρησει στο κρεας ο καπνος μετα.

Εβαλα φωτια 6:30 το πρωι και στις 7:00 μπηκε το κρεας. Θερμοκρασια προσπαθουσα να κρατησω 250F. Συνηθως ηταν στην πιο κλειστη θεση ο κατω αεραγωγος εισαγωγης αερα και 1/4 ανοιχτος ο πανω. Οσο τους ανοιγεις ανεβαζεις θερμοκρασια.

Το κρεας μπηκε με το χοντρο μερος (point) πιο κοντα στη φωτια.

Στις 10:00 το ανοιξα να δω τι γινεται και να ψεκασω με λιγο νερο τις ακρες να μην ξεραθουν. Καθε 45' ανοιγα και ψεκαζα και καθως προχωρουσε το φιδι, εστρεφα λιγο και την πανω σχαρα με το κρεας για να ειναι παντα το χοντρο κομματι πιο κοντα στη φωτια.

Ειχα βαλει ενα θερμομετρο για να δω ποτε θα φτασει στο stall και ποτε θα βγει απο αυτο. Ειναι μια διαδικασια κατα την οποια το κρεας υδρωνει για να κρατησει χαμηλα τη θερμοκρασια του. Μπορει να παρει και πανω απο μια ωρα χωρις να ανεβει θερμοκρασια. Μολις ειδα λοιπον οτι το περασε αυτο το σταδιο και ειχε παρει και το επιθυμητο χρωμα (bark) απο τον καπνο, το τυλιξα σε butcher paper, αφου το ξεχασα ισα ισα με λιγο νερο. Αυτο εγινε γυρω στις 15:20.

Ξαναμπηκε σε φωτια μεχρι να φτασει εσωτερικη περιπου 200F. Καμια ωρα στο τελος μπηκε στη genesis γιατι αρχισε να τελειωνει το φιδι και ηθελα να ανεβασω θερμοκρασια και δεν ανεβαζε.

18:40 βγηκε και το αφησε μεσα σε ενα ταψι της κουζινας να ξεκουραστει οπως ηταν τυλιγμενο. Στο τσιμπημα με το θερμομετρο φαινοταν μαλακο σε καποια σημεια, ενω σε αλλα οχι τοσο. Ισως με δυσκολευε και το χαρτι βεβαια.

21:00 το ξετυλιξα και το τεμαχισα.

ΑΥΤΑ!

Σημερα εφαγα για συνοδευτικο στον αρακα και ηταν παλι φοβερο. Ειναι πολυ βαρυ βεβαια. Εκτος του οτι ειναι αρκετα λιπαρο, ειναι βαρια η γευση του καπνισματος, αλλα και εχει πολυ συμπικνωμενη γευση αφου εχει χασει πολλα υγρα. Μπηκε 3.6κιλα και βγηκε 2κιλα.

Θα μπεί στο πρόγραμμα για τα επόμενα ΣΚ :D ειδικά τώρα που σκέφτομαι κι εγώ πολύ σοβαρά την landon για low budget καπνιστήρι :P 

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

5 λεπτά πριν, gpasxa είπε

Θα μπεί στο πρόγραμμα για τα επόμενα ΣΚ :D ειδικά τώρα που σκέφτομαι κι εγώ πολύ σοβαρά την landon για low budget καπνιστήρι :P 

Αν εχεις καπνιστιρι ηλεκτρικο πελετ, τοτε ειναι σαν να βαζεις αυτοματο πιλοτο. Κερδιζεις πολλα οσον αφορα την ευκολια. Δεν ξερω στα ηλεκτρικα πελετ αν ο καπνος εξαρταται και απο την τεχνολογια του καθε μοντελου.

  • Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

7 minutes ago, gpasxa said:

Θα μπεί στο πρόγραμμα για τα επόμενα ΣΚ :D ειδικά τώρα που σκέφτομαι κι εγώ πολύ σοβαρά την landon για low budget καπνιστήρι :P 

Είναι η Landon η νέα Naterial του smoking? Μείνετε συντονισμένοι για τη συνέχεια 😂😂😂

1 minute ago, SagoniasSlutRos said:

Αν εχεις καπνιστιρι ηλεκτρικο πελετ, τοτε ειναι σαν να βαζεις αυτοματο πιλοτο. Κερδιζεις πολλα οσον αφορα την ευκολια. Δεν ξερω στα ηλεκτρικα πελετ αν ο καπνος εξαρταται και απο την τεχνολογια του καθε μοντελου.

Από έρευνες που έχω κάνει, κερδίζεις άπειρα σε ευκολία (set and forget), χάνεις όμως σε ποσότητα καπνίσματος. 

Βλέπω στα groupακια του εξωτερικού ότι και σε πολύ γνωστά brands των pellet smokers βάζουν εξτρα το tube μέσα για επιπλέον καπνισμα.

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 λεπτό πριν, vins είπε

Είναι η Landon η νέα Naterial του smoking? Μείνετε συντονισμένοι για τη συνέχεια 😂😂😂

Μέχρι στιγμής κι εμένα η Naterial με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο :D ελπίζω και αυτή να κάνει το ίδιο 🤞

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

31 λεπτά πριν, vins είπε

Σχεδόν όλοι όσοι παράγουν Ασία τα ίδια φασόν έχουν, ειδικά στα basic μοντέλα. Αλλάζουν κάποια features και βάζουν το branding τους. 

Η διαφορά συνηθως είναι στον ποιοτικό έλεγχο και τα ποσοστά απόρριψης, τα οποία ανεβάζουν και την τιμή. Είναι τεραστια η διαφορά του να δίνεις στον κατασκευαστή ποσοστό απόρριψης 2% σε σχέση με 4%. Θα πετάξει έξω τα διπλάσια κομμάτια με αυστηρό ποιοτικό έλεγχο, το οποίο σε μεγάλες ποσότητες κοστίζει, αλλά οδηγεί σε λιγότερες αστοχίες υλικού και επομένως μικρότερη ανάγκη για after sales service. 

Υπάρχουν βέβαια και brands που αποφασίζουν να δώσουν τα χρήματα που θα κόστιζε ο ποιοτικός έλεγχος σε marketing, με τα ανάλογα αποτελέσματα 😁

Όπως και να ‘χει, στην συγκεκριμένη περίπτωση, οπτικά τουλάχιστον, φαίνεται το ίδιο με την διαφορά ότι έχει το logo της εταιρείας. Υπάρχει όμως και η περίπτωση ο πελάτης, πχ η pitboss, να έχει ζητήσει διαφορετικό προγραμματισμό. Το πιο λογικό είναι να μην ισχύει κάτι τέτοιο και η μόνη διαφοροποίηση να είναι το logo.

Η «καρδιά» του συστήματος πάντως είναι αυτή η πλακέτα, όπου διαχειρίζεται την θερμοκρασία.

Μόλις με το καλό παραλάβεις και την δοκιμάσεις, μας ενημερώνεις για την εμπειρία χρήσης. Υπάρχει και αντίστοιχη ομάδα με ψησταριές Jamestown στο Facebook. Λογικά την έχουν κι άλλοι.

Προσωπικά μου αρέσει πολύ περισσότερο μια ψησταριά kamado από πέλετ. Από την στιγμή όμως που δεν προχώρησα σε μια τέτοια αγορά, θα πάω σε κάποια kettle.

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

5 λεπτά πριν, ilpapacha είπε

Προσωπικά μου αρέσει πολύ περισσότερο μια ψησταριά kamado από πέλετ. Από την στιγμή όμως που δεν προχώρησα σε μια τέτοια αγορά, θα πάω σε κάποια kettle.

Αν ειχα χωρο θα προσπαθουσα να ολοκληρωσω τη συλλογη με weber summit kamado και μια weber smokefire.

Aν και το Kamado Joe και το Traeger ειναι καλυτερα εργαλεια.

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για να μη λερώνουμε το παρόν θέμα με τον καπνό των πελετ 😂, άνοιξα ένα θέμα αφιερωμένο στις πελετ 

 

9 minutes ago, ilpapacha said:

Όπως και να ‘χει, στην συγκεκριμένη περίπτωση, οπτικά τουλάχιστον, φαίνεται το ίδιο με την διαφορά ότι έχει το logo της εταιρείας. Υπάρχει όμως και η περίπτωση ο πελάτης, πχ η pitboss, να έχει ζητήσει διαφορετικό προγραμματισμό. Το πιο λογικό είναι να μην ισχύει κάτι τέτοιο και η μόνη διαφοροποίηση να είναι το logo.

Η «καρδιά» του συστήματος πάντως είναι αυτή η πλακέτα, όπου διαχειρίζεται την θερμοκρασία.

Μόλις με το καλό παραλάβεις και την δοκιμάσεις, μας ενημερώνεις για την εμπειρία χρήσης. Υπάρχει και αντίστοιχη ομάδα με ψησταριές Jamestown στο Facebook. Λογικά την έχουν κι άλλοι.

Προσωπικά μου αρέσει πολύ περισσότερο μια ψησταριά kamado από πέλετ. Από την στιγμή όμως που δεν προχώρησα σε μια τέτοια αγορά, θα πάω σε κάποια kettle.

Επειδή είμαι μέλος στο γκρουπ και είδα και την πλακέτα της Landon αναμμένη, φαίνονται οπτικά πανομοιότυπες. 

Το kamado είναι τελειως άλλο εργαλείο. Ίσως για μενα το καλύτερο σε ότι αφορά κάρβουνο. Απίστευτο versatility και τρομερά οικονομικό στην κατανάλωση. 

Παρεμπιπτοντως είδα τυχαία από κοντά και επεξεργάστηκα το Bormann, το οποίο μου φάνηκε πολύ ποιοτικό για τα χρήματά του. Αν ποτε έπαιρνα ομως, πιθανως θα πήγαινα σε primo ovale.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

5 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

 

Αν ειχα χωρο θα προσπαθουσα να ολοκληρωσω τη συλλογη με weber summit kamado και μια weber smokefire.

Aν και το Kamado Joe και το Traeger ειναι καλυτερα εργαλεια.

Διακαής πόθος για kamado είναι/ήταν της Golden

https://www.goldenscastiron.com/kamado-grills/

Είχα βρει κατάστημα στην Ευρώπη και υπήρχε κονέ για την μεταφορά

Για κεραμικό προτιμώ της Primo

https://www.primogrill.com/ceramic-grills.html

Υστερεί σε «τεχνολογία», όπως πχ το σύστημα ανοίγματος/κλεισίματος, και αξεσουάρ, έχει μόνο τα βασικά και προσφάτως απέκτησε και σούβλα, όμως διαθέτει ίσως το καλύτερο κεραμικό και το σχήμα της είναι πιο «λειτουργικό»

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους!

Έχει κάποιος άποψη για την παρακάτω: https://www.lidl-hellas.gr/p/grillmeister-pistaria-ygraerioy/p405831?pageId=10024803&tabCode=Next_Sales_Week

Έψαξα λιγάκι στο thread αλλά δεν βρήκα κάτι! Ευχαριστώ. 

Επεξ/σία από Apoithaki
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

11 ώρες πριν, Tsino είπε

Την Πέμπτη το Lidl θα έχει πέτρα για πίτσα. 

  Την έχει πάρει κανένας να μας πει εντυπώσεις ?

image.png.0c5a525272e809b19c2ec72a8542dcd3.png

 

θελω και εγω να την παρω για να δοκιμασω να κανω πιτσα στην ψησταρια,δεν το εχω ξανακανει οποτε καθε συμβουλη δεκτη!

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...