Προς το περιεχόμενο

Ψησταρια Υγραεριου


DAVE

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Άλλο ένα Π/Σ/Κ που λέω τι καλά που πήρα ψησταριά αερίου.

Παρασκευή πίτσες, Κυριακή μια μπριζολίτσα και κάτι κοτόπουλα.

Gluten free Pizza:

pizza1.JPG.4a04c25e15bd8d5dc4e435c26f59d1ae.JPG

 

Αρκετά καλό αποτέλεσμα για τα δεδομένα μου και τις δυσκολίες του ζυμαριού..

pizza2.JPG.8ebb7500ff2091852582b7904f1de5f2.JPG

Δυστυχώς ήταν τέρας και στο infrared δεν την χωρούσα και έκανα βλακεία κάπως με το κόκαλο που ήταν ωμό και έπρεπε να το ψήνω και αυτό extra και μου βγήκε κάπως πιο ψημένη από όσο θα ήθελα.

Προς γνώση και συμμόρφωση την άλλη φορά.

steak.JPG.c3dc7ef44f28b11a5c7d44406355a6e2.JPG

 

steak1.JPG.4cd42e2740d774014fb35001a879f9e8.JPG

Επεξ/σία από devils_reject
  • Like 6
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 20,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2224

  • ilpapacha

    2013

  • sndev

    1098

  • ηνίοχος

    585

8 ώρες πριν, devils_reject είπε

Άλλο ένα Π/Σ/Κ που λέω τι καλά που πήρα ψησταριά αερίου.

Παρασκευή πίτσες, Κυριακή μια μπριζολίτσα και κάτι κοτόπουλα.

Gluten free Pizza:

AIL4fc8SyjPDbKINvc948PcBz0tJ0edatvx8Z6IQUAB9YLZjNZrqYynAiGV7lVQFPyjYBZKh8ULOBPe0HvZU87CoAVdvOfGTzn3LL2LcEQAcdWJakPWDBzp-vs2P8BwniBwlhkwBlzrhaEvFUul6Fd6im0SAQ_OK1Ua0HRlitic4rK-MEpArhvAaUGzrNznXR-1ehmxdiaz4Tz1q4zgtkoYBQXoFo8smrVvbybv7YWc9XrvfY8f9mMno2LZqWVNFUab-s3eAiws4MX3Nl51DHJwUDIg9jp8Qd-HR2ZeV2Jde_zzubJaTprslli5853W5PFZKRLbZCwYFXIweSJ3oe0ZmBy-9jx4O4zeXG9N8lgtywGXaOaCvqmHY-rz6eumAk1S6h7kzi4YExhTEb4nGNS6T3HkF5aKe5YU12b_jg-JYe_RHULpsgeedyz33cA8jk-BZx6cmSBZXYo_eX7jf1Pm3Cs-WpuPLU8SSnk6__a4GEQAMcE3m-8D8CQz3RI4ob8cQtVq9M_TqPjoLGNIgz1TqwvBZ_pCe2cYd7gCfmHlC6BF6FPSHdgckw2Y0_148vfPGBcjTI9OYtW884XyyLpYlp7K3EzCNNB8fFHDBeh3rx7ZamdWj_Y7S81ZFtt1FeKubB4vEUGLfo60jEhsLT0OqRk5VIw_0PzyEijaKQx2vI9nvOPaqQzvXXGNy3AZp9ePNn3O5k-t_1-IjIoHmj1J9o8yf_ujbv0FhZDQQeOr5dSvcj37O_RV1J7_NsX3MQLcEU_AfZ0jwf_EIUVGJxqukgxIDw02bWeTlbGxCyRiyTrC0N-KVo2tpMzEjQX9XlQ9kxnBFRuRlpaRFjA3MMwXxPyyaY5H5dZSo5AQ9THal6hVHHImCLsgzjd1zVpYMuQvLDw4oRa4gJ8E_rP6-rQprkwq08lbRhBAeKCIZUUEvrRu9DRIneXYmxi6W2U4uVwk=w618-h1099-s-no?authuser=1

Αρκετά καλό αποτέλσμα για τα δεδομένα μου και τις δυσκολίες του ζυμαριού..

AIL4fc-vI16XpnCAhW1JOI7x7T8xC_VwrSb_2zsmphHTVd6U7lCn7KeJEKjYBOUZU4TrEYdv4YUzSpnyPerwLO4zeD_Riwz8v7AGqHYL8-djwyNItavV1g0J5aphseV2wuHoKBOmaeHoCF6I5r7vnLVfriXwLY2gcyrQHfm8AttEhJD4dnzAGxCdK5ghdrVb1O6t9RrMDfH5b4BbpxKJCRIY7zIhqW3TosJd_ygsbl2eQV_y7YPLrWLaAsJFGkFn0p1I0db9Zci8XdOPbXNLJeyq1Zrvu8Jy_IyEnxu-V29QKBwbZlsYn6YhdcbbrXFjczv7MB4Lx_wpGQ6b846OeOg-GQJkDjpePJDqK3KdAsVIkE2z7gn0eiYxSrwOqxEz6Xhaun5aH0AfNFEPEaWbu84D29dPazqRYQLmOtm7B4bWEdSu7i94QA8grY_lR5F8t3qxq_k--d5kF9fc5tioJqi6hfiPujpoCWv4JSosgtXRxIEuXY6UhK9YA1KHDbc_2LkRKws3UdcZjSV-WJ9sh02a4unhhFJKTIFqKW2NCsAtkprQzYa81vPxDofIYhJ0ZoPSilW30EH0H5-3N5Qc0pkStwa7xA7G9YdkuViH_eJqI7lJwQWNH8g_fQlgh6r-f1jIxx2-srr_wfJDmfwS9aTKVRi7FYH5aceYjWgbwuP7xfSD04sVA_9Qbo0Qyf8w327u86EmYme0Zh9E7A4FrDxmWvMpzuy2R7M0In1vdKiNS_OR4O4PTbWlSc1kUSi27vIB7GSuxSJh-G3ii4vEF60wSjgSMWtfO_0PigwhmCDNoDlx5awFi8WyNsNV2QzLJFRY6rLJVR69O1g3Ohh3ROkPJqX2gbYVTDNq7yMix4RalhtVY8yHW79CKea4dOCIhqU3Bp9beskowbfMoqBLmjHqYLkTaLIkBvMFtx_p5MQCbBVZlC7JMos7DXKsCtIuYvM=w618-h1099-s-no?authuser=1

Δυστυχώς ήταν τέρας και στο infrared δεν την χωρούσα και έκανα βλακεία κάπως με το κόκαλο που ήταν ωμό και έπρεπε να το ψήνω και αυτό extra και μου βγήκε κάπως πιο ψημμένη από όσο θα ήθελα.

Προς γνώση και συμμόρφωση την άλλη φορά.

AIL4fc-uDBafudSW9zh-5veGyaOyUNXYez6b0X0-BsiY1dWpZe6wIawBfsU5tODkDbcBmwNzPKt-NXZetHVtQv9sK85_oi-sPacT6fnJl9o30fs9xU7NoKKILTWhGLwgNInObEwK2Kj_3NedalRcKm5xWsS3ft7aYKIrlZ9-mOcyXtGLg3-ztHDRXxs4EEM80YbS7jj5TR5xup8vttru1iaKdEppFZ4r-vrOGV7QjjHx7RBUIRbpmLyP5fdbCjhZZBBKnmUkHR-tGYftYj2aC_42LY19eA8SivI_wtTu1C5ojCZoc9UKzt1UvDZCd00Cr7CmYfKapM2hbvJb4jLlTOtpY4H05X29VGgYrjky0b7ipj35CjoQHSvM4Ht9Y2HZpwCIj_evdG49RyoeIIhg_bz9onLBzUXCNmrHXNnwihRAaBE54cHvTU5MawKfJqja7cK0fdVt6CqUEjA95-0SEG1PxKLRRe50b6-RWFgn5JvvQLDWFhaTy9QSwBkK1EFWclV7Y8B9Wrblo3WYpMP0EKUheqISyfaqqnU1BnYu8pWmuu5tqv88rcMZ9CgCXY_NC4VU7yZ-73GcZsRjJhTgn26JBdfm6GRN-VlRXpBQhyANL8U2OgN8xJNRzT9BSia4irOvaQPnFtj7m7kDzZHhxHvz-hchp4AdhEM-zvhDhyxhnLVmEBzkBug_g1AYIAbNQ9si6YZVhgcags2dldxywJ9X_QQ-4__mEdNxYkVN-azb7_Ry1OIoe96gXJ1y0eDtOqRFEdyfUYXuOgiqLakJ_7oCCVU9oXyByKgLyiuRH6QiqrfmyHHiMJXQX7XAuJI0a7U2OF2Lo0PB0N8dAjokjhhN3jWrayuRiccsC5cgn3D86111a_XTZx849sXAVBMieYNHEYHZEdVz1N6FGllKKNAHkcab_ox7I9UXq7p0Zi0kxxnfzipXP5WNztJ6y0PKizU=w618-h1099-s-no?authuser=1

 

AIL4fc88JhNZGqhEXn9ZSu8emWcsspPRb4aqMFNKgOKtzUio9ui1O8oQ2ltqDWaP2h1rJAKlLPubq48k_0nmgtT-N4dhmSRvKWAF5jw6Slw5IhIgQkLY58giqRD2KskOqPH3I-6POvAGDljYijO6_luCOXS8fc8AeQbeiU_yd1puXKpc2OPAsap81yJBMQSEhQziDsqkAgw_FEtuBseq3mU6pOFubS1-c44lwX-3CTB-Qp__U7rbghcZbv9iwMfq-feLxDytYuhAP6JP1BKEp5fzICuKGD1ZW2U7SMVLiqOKLRG1VCSh9A-RE27_W9RvLOHXjuIXBwsYVMMBlXARum_yKze2O8hBfz0oHNuOUT6Nm4D5GNuj5qB4aDsa6ciflAoFOUkIFrniuGgQacJ3btDyYACMaXhboOoVOSuAZ8xAo9DeGgN5lIGZ_2ESWVa4PUhF0IMPvr14Na8tta5-pANotUeE9zb0JbMOoyUe34PXuLfJsvaVQhfj9jXs8JWh917BxEvCdmaZpYS4oXP-XZYBtPTCCEGmbqqB8CAuv4f3bG2HH5gJ9lUhms494w9ftQtod5Nw__2404TCp_TJfu0o1KcMhkSI-Hf6Q59PfBk7wPhJGelipI27pGvPlB0kRmCASc6zU9LHOQnMvk_t7YPuhXKwvh6sNEWIQp1K6miOUKldtXhNV3VVKnDQjbe0tQUPZpQFLqLU6p065XAf-6PpE3xth7l74RTKdREO4eqvlF0HmzTsV1BFfJYX6K0GIA-A36r9l-gxibjsn36mwogDnpqr86NIei4lzv0azeaX0-t0DF2Zd44euBnkFGATN67kyUC0Ufm-2ABaTB7Ty_zQVsqKe5EXLzHo0SMbIa1pnkD81jdBbVWXEPDcDTrlVsrDG8sDiw-Ju_lCxD3JNQ_j8UkuXj_P_MHctO9cnzw5HRtMiLb0-OnkPEcP6Opykms=w618-h1099-s-no?authuser=1

Για κάποιον λόγο δεν εμφανίζονται οι εικόνες που έχεις «ανεβάσει»

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

12 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

Λοιπόν, πήγε πολύ πολύ καλύτερα απ' ότι περίμενα. Πρώτη φορά έφτιαξα και πρώτη φορά έφαγα καπνιστό brisket. 

Έχει δύο κομμάτια το brisket, το flat που είναι πιο άπαχο και το point που είναι πιο λιπαρό.

Το κομμάτι που διάλεξα ήταν Angus Αργεντινής devesa 3.6κιλά και ήταν το μικρότερο που βρήκα, γιατί το πήρα να φάμε δύο άτομα. Είχαν τριμαρει σχεδόν όλο το εξωτερικό λίπος, οπότε το flat δεν βγήκε ζουμερό. Το point είχε αρκετό ενδομυικο και βγήκε φοβερά ζουμερό.

Μετά το ψήσιμο έμεινε ακριβώς 2 κιλά.

Αξίζει με τα χίλια για όποιον γουστάρει να το κάνει. Απλά προσοχή στους χρόνους. Στις 07:00 μπήκε στη φωτιά, στις 18:30 βγήκε, και στις 21:00 τεμαχιστηκε. Μιλάμε για 14 ώρες. 

PhotoCollage_20230709_234624586_1500.0.jpg

Φαίνεται εξαιρετικό... δώσε τιπς, θερμοκρασίες(ψησταριάς και κρέατος), και γενικά τι διαδικασία ακολούθησες? 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 ώρες πριν, gpasxa είπε

Φαίνεται εξαιρετικό... δώσε τιπς, θερμοκρασίες(ψησταριάς και κρέατος), και γενικά τι διαδικασία ακολούθησες? 

Λοιπον το κρεας ηταν Brisket μαρκας Devesa (Argentinian Angus) και ζυγιζε 3.6κιλα.

Ψηθηκε σε ψησταρια καρβουνου weber kettle 57cm.

Για το καπνισμα εκανα snake 2:1 (2 μπρικετες κατω και 1 πανω) και εβαλα και κομματια απο oak (δρυς) για το καπνισμα.

Στο κεντρο μπηκε ενα δοχειο με νερο για να εχει υγρασια ο χωρος.

Αλειψα το κρεας με λιγη απαλη μουσταρδα για να κολλησει το rub. Για rub ειχα ετοιμο ενα μειγμα που φτιαχνω για μπριζολες που εχει αλατι-πιπερι ισες ποσοτητες και ελαχιστο σκορδο. Ολα σε γκρανουλε μορφη. Το rub οταν πεφτει πανω στο κρεας και ειναι ετσι γκρανουλε, βοηθαει τον καπνο να πιαστει πανω στο κρεας. Προσοχη να μην το παρακανεις γιατι δεν θα μπορεσει να εισχωρησει στο κρεας ο καπνος μετα.

Εβαλα φωτια 6:30 το πρωι και στις 7:00 μπηκε το κρεας. Θερμοκρασια προσπαθουσα να κρατησω 250F. Συνηθως ηταν στην πιο κλειστη θεση ο κατω αεραγωγος εισαγωγης αερα και 1/4 ανοιχτος ο πανω. Οσο τους ανοιγεις ανεβαζεις θερμοκρασια.

Το κρεας μπηκε με το χοντρο μερος (point) πιο κοντα στη φωτια.

Στις 10:00 το ανοιξα να δω τι γινεται και να ψεκασω με λιγο νερο τις ακρες να μην ξεραθουν. Καθε 45' ανοιγα και ψεκαζα και καθως προχωρουσε το φιδι, εστρεφα λιγο και την πανω σχαρα με το κρεας για να ειναι παντα το χοντρο κομματι πιο κοντα στη φωτια.

Ειχα βαλει ενα θερμομετρο για να δω ποτε θα φτασει στο stall και ποτε θα βγει απο αυτο. Ειναι μια διαδικασια κατα την οποια το κρεας υδρωνει για να κρατησει χαμηλα τη θερμοκρασια του. Μπορει να παρει και πανω απο μια ωρα χωρις να ανεβει θερμοκρασια. Μολις ειδα λοιπον οτι το περασε αυτο το σταδιο και ειχε παρει και το επιθυμητο χρωμα (bark) απο τον καπνο, το τυλιξα σε butcher paper, αφου το ξεχασα ισα ισα με λιγο νερο. Αυτο εγινε γυρω στις 15:20.

Ξαναμπηκε σε φωτια μεχρι να φτασει εσωτερικη περιπου 200F. Καμια ωρα στο τελος μπηκε στη genesis γιατι αρχισε να τελειωνει το φιδι και ηθελα να ανεβασω θερμοκρασια και δεν ανεβαζε.

18:40 βγηκε και το αφησε μεσα σε ενα ταψι της κουζινας να ξεκουραστει οπως ηταν τυλιγμενο. Στο τσιμπημα με το θερμομετρο φαινοταν μαλακο σε καποια σημεια, ενω σε αλλα οχι τοσο. Ισως με δυσκολευε και το χαρτι βεβαια.

21:00 το ξετυλιξα και το τεμαχισα.

ΑΥΤΑ!

Σημερα εφαγα για συνοδευτικο στον αρακα και ηταν παλι φοβερο. Ειναι πολυ βαρυ βεβαια. Εκτος του οτι ειναι αρκετα λιπαρο, ειναι βαρια η γευση του καπνισματος, αλλα και εχει πολυ συμπικνωμενη γευση αφου εχει χασει πολλα υγρα. Μπηκε 3.6κιλα και βγηκε 2κιλα.

  • Like 7
  • Thanks 6
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

28 minutes ago, SagoniasSlutRos said:

Λοιπον το κρεας ηταν Brisket μαρκας Devesa (Argentinian Angus) και ζυγιζε 3.6κιλα.

Είναι συγκεκριμένο κρέας για αυτή τη διαδικασία ή γίνεται με όλα τα κομμάτια?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

13 λεπτά πριν, skskre είπε

Είναι συγκεκριμένο κρέας για αυτή τη διαδικασία ή γίνεται με όλα τα κομμάτια?

Brisket θελεις, μοσχαρισιο στηθος. Μην πας σε κανενα χασαπη της γειτονιας να παρεις και σου βγει λαστιχο.

Παρομοια διαδικασια θελουν και τα beef ribs.

  • Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

20% €πιστροφή με EUROBANK στα Praktiker σε όλα τα BBQ, ακόμα και αυτά που έχουν ήδη έκπτωση. Ισχύει και για Weber.

https://www.praktiker.gr/c/psistaries-bbq-1354

(Παρεμπιπτόντως εγώ την πελετ Landon τώρα τη χτύπησα γιατί βγαίνει 270€, έστω και για ένα review τα αξίζει τόσα 😂😂😂

 

  • Like 6
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

13 ώρες πριν, ilpapacha είπε

Για κάποιον λόγο δεν εμφανίζονται οι εικόνες που έχεις «ανεβάσει»

Μάλλον δεν ανέβηκαν ποτέ οι φωτογραφίες. Έκανα μια επεξεργασία πάλι...

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

34 λεπτά πριν, vins είπε

20% €πιστροφή με EUROBANK στα Praktiker σε όλα τα BBQ, ακόμα και αυτά που έχουν ήδη έκπτωση. Ισχύει και για Weber.

https://www.praktiker.gr/c/psistaries-bbq-1354

(Παρεμπιπτόντως εγώ την πελετ Landon τώρα τη χτύπησα γιατί βγαίνει 270€, έστω και για ένα review τα αξίζει τόσα 😂😂😂

 

Ξεκινάς με brisket? Καλοριζικη

  • Like 1
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

6 minutes ago, SagoniasSlutRos said:

Ξεκινάς με brisket? Καλοριζικη

Χαχαχαχα! θα δούμε, εγώ για τις προβατίνες την παίρνω περισσότερο 😂😂😂

Θενξ, ξεφτίλα τιμή (είδα επισησ ότι το κοντρολερ της είναι σχεδόν πανομοιότυπο με pit boss, προφανώς από το ίδιο φασόν ψώνισαν). 
 

Επισης η E-310 βγαίνει γύρω στα 535€ έμμεσα. 

  • Like 1
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είπα να καθαρίσω

26 λεπτά πριν, vins είπε

Επισης η E-310 βγαίνει γύρω στα 535€ έμμεσα

Spirit? Πολύ καλή τιμή για την εποχή.

--------

Είπα να καθαρίσω τις στάχτες από το χθεσινό ψήσιμο και είδα το ταψάκι με το νερό που είχα βάλει. Σα να με κάρφωσες στην καρδιά ήταν. Απορώ με όλους που πάνε και φτιάχνουν ταψιά με νερό για την υγραερίου. Πώς τα καθαρίζετε ρε παιδιά? Που πετάτε το νερό με το λίπος αν δεν έχετε κήπο? Εγώ το πέταξα όπως ήταν με τα ταψάκι στα σκουπίδια. Τώρα θα πρέπει να πάω να πάρω ένα γαλακτομπούρεκο για να το αντικαταστήσω. 😋

IMG_20230710_235724.jpg

IMG_20230710_235819.jpg

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 minutes ago, SagoniasSlutRos said:

Είπα να καθαρίσω

Spirit? Πολύ καλή τιμή για την εποχή.

--------

Είπα να καθαρίσω τις στάχτες από το χθεσινό ψήσιμο και είδα το ταψάκι με το νερό που είχα βάλει. Σα να με κάρφωσες στην καρδιά ήταν. Απορώ με όλους που πάνε και φτιάχνουν ταψιά με νερό για την υγραερίου. Πώς τα καθαρίζετε ρε παιδιά? Που πετάτε το νερό με το λίπος αν δεν έχετε κήπο? Εγώ το πέταξα όπως ήταν με τα ταψάκι στα σκουπίδια. Τώρα θα πρέπει να πάω να πάρω ένα γαλακτομπούρεκο για να το αντικαταστήσω. 😋

IMG_20230710_235724.jpg

IMG_20230710_235819.jpg

Ναι spirit, άμα ήταν genesis θα είχα κάνει κι άλλη αγορά και μετά ποιος τον άκουγε τον @sndev 😂

Δικαιολογίες για να πάρεις γαλακτομπούρεκο μου φαίνεται 😁😁😁

Εγω για αυτό έχω ένα κάδο που του βάζω καλή σακούλα, τα αδειάζω εκεί μέσα και πετάω τη σακούλα στα σκουπίδια μετά 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

5 λεπτά πριν, vins είπε

Εγω για αυτό έχω ένα κάδο που του βάζω καλή σακούλα, τα αδειάζω εκεί μέσα και πετάω τη σακούλα στα σκουπίδια μετά 

Αν έχεις βρυσακι ψιλοπαλευεται, αφού λογικά το αδειάζεις σε πλαστικό μπουκάλι. Αν δεν έχει βρυσακι άντε γεια.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

5 minutes ago, SagoniasSlutRos said:

Αν έχεις βρυσακι ψιλοπαλευεται, αφού λογικά το αδειάζεις σε πλαστικό μπουκάλι. Αν δεν έχει βρυσακι άντε γεια.

Ναι αυτό ακριβώς κάνω, το νερο σε μπουκάλι και τα υπολείμματα όπως έγραψα πάνω. Είναι θέμα αν είσαι σε πολυκατοικία/διαμέρισμα γενικά…

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...