Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 hours ago, SagoniasSlutRos said:

Ετοιμασίες για αύριο....

Screenshot_20230709_011036_com.android.gallery3d.jpg

Έλα το φίδι 🐍 😄

Δωσε κάνα ινφο παραπάνω, τι καλό θα κανεις; 

  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2490

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1175

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
2 hours ago, SagoniasSlutRos said:

Το πρώτο μου ever brisket 🤠

 

PhotoCollage_20230709_085639273.jpg

Καλή επιτυχία!!! Έχε το νου σου στα ξύλα γιατί φαίνονται καπως μεγάλα, μη σου αρπάξουν και ανεβάσουν θερμοκρασία!

Δημοσ.
1 ώρα πριν, vins είπε

Καλή επιτυχία!!! Έχε το νου σου στα ξύλα γιατί φαίνονται καπως μεγάλα, μη σου αρπάξουν και ανεβάσουν θερμοκρασία!

Είναι λίγα τα κάρβουνα και ίσα ίσα καπνίζουν τα ξύλα. Δεν φτάνουν καν σε σημείο να καούν φαντάσου, γιατί παίζω σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία.

  • Like 1
Δημοσ.
6 hours ago, SagoniasSlutRos said:

Είναι λίγα τα κάρβουνα και ίσα ίσα καπνίζουν τα ξύλα. Δεν φτάνουν καν σε σημείο να καούν φαντάσου, γιατί παίζω σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία.

Δώσε κάνα update, είμαι στην πισίνα κι έχω το νου μου στο brisket 😂

Δημοσ.
54 λεπτά πριν, vins είπε

Δώσε κάνα update, είμαι στην πισίνα κι έχω το νου μου στο brisket 😂

Μη βιάζεσαι... Δεν έχω φάει ακόμα χαχα!

Δημοσ.
49 minutes ago, vins said:

είμαι στην πισίνα

σου χω πει οταν χαλαρώνεις να στελνεις  το παιδι να βοηθάει στο φανη. Τώρα δε θα χες το νου σου τι συμβαίνει στην αττικη εαν φροντιζε ο πουλ μποι την κατάσταση.

Δημοσ.
3 hours ago, sndev said:

σου χω πει οταν χαλαρώνεις να στελνεις  το παιδι να βοηθάει στο φανη. Τώρα δε θα χες το νου σου τι συμβαίνει στην αττικη εαν φροντιζε ο πουλ μποι την κατάσταση.

Έχει σφήκα φέτος και το παιδι είναι σε επιφυλακη. Έξοδος απο την περιφερεια δεν παίζει οταν είναι εφημέριος 😂

Δημοσ.
2 minutes ago, vins said:

Έχει σφήκα φέτος και το παιδι είναι σε επιφυλακη. Έξοδος απο την περιφερεια δεν παίζει οταν είναι εφημέριος 😂

Τελικά είσαι σκληρός.. 

Τρως αγελάδες ωμές να με κόκκινο το κρεατάκι.. 

Πετάς προβατίνες στα κάρβουνα 

Κάτι για ζυγούρια έλεγες τις προάλλες..

Καπνίζεις νεκρό κρέας.. 

Τώρα σκοτώνεις κ Σφήκες κ μάλιστα υποχρεώνεις κ κάποιον εργαζόμενο που χει ανάγκη τον οβολό σου να γίνει συνενοχος. 

Η καταγγελία στο wwf ήταν το λιγότερο εντελη.. Ίσως Χρειαστεί κ καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας μπας κ συνέλθεις 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν, πήγε πολύ πολύ καλύτερα απ' ότι περίμενα. Πρώτη φορά έφτιαξα και πρώτη φορά έφαγα καπνιστό brisket. 

Έχει δύο κομμάτια το brisket, το flat που είναι πιο άπαχο και το point που είναι πιο λιπαρό.

Το κομμάτι που διάλεξα ήταν Angus Αργεντινής devesa 3.6κιλά και ήταν το μικρότερο που βρήκα, γιατί το πήρα να φάμε δύο άτομα. Είχαν τριμαρει σχεδόν όλο το εξωτερικό λίπος, οπότε το flat δεν βγήκε ζουμερό. Το point είχε αρκετό ενδομυικο και βγήκε φοβερά ζουμερό.

Μετά το ψήσιμο έμεινε ακριβώς 2 κιλά.

Αξίζει με τα χίλια για όποιον γουστάρει να το κάνει. Απλά προσοχή στους χρόνους. Στις 07:00 μπήκε στη φωτιά, στις 18:30 βγήκε, και στις 21:00 τεμαχιστηκε. Μιλάμε για 14 ώρες. 

PhotoCollage_20230709_234624586_1500.0.jpg

Επεξ/σία από SagoniasSlutRos
  • Like 11
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Άλλο ένα Π/Σ/Κ που λέω τι καλά που πήρα ψησταριά αερίου.

Παρασκευή πίτσες, Κυριακή μια μπριζολίτσα και κάτι κοτόπουλα.

Gluten free Pizza:

pizza1.JPG.4a04c25e15bd8d5dc4e435c26f59d1ae.JPG

 

Αρκετά καλό αποτέλεσμα για τα δεδομένα μου και τις δυσκολίες του ζυμαριού..

pizza2.JPG.8ebb7500ff2091852582b7904f1de5f2.JPG

Δυστυχώς ήταν τέρας και στο infrared δεν την χωρούσα και έκανα βλακεία κάπως με το κόκαλο που ήταν ωμό και έπρεπε να το ψήνω και αυτό extra και μου βγήκε κάπως πιο ψημένη από όσο θα ήθελα.

Προς γνώση και συμμόρφωση την άλλη φορά.

steak.JPG.c3dc7ef44f28b11a5c7d44406355a6e2.JPG

 

steak1.JPG.4cd42e2740d774014fb35001a879f9e8.JPG

Επεξ/σία από devils_reject
  • Like 6
Δημοσ.
8 ώρες πριν, devils_reject είπε

Άλλο ένα Π/Σ/Κ που λέω τι καλά που πήρα ψησταριά αερίου.

Παρασκευή πίτσες, Κυριακή μια μπριζολίτσα και κάτι κοτόπουλα.

Gluten free Pizza:

AIL4fc8SyjPDbKINvc948PcBz0tJ0edatvx8Z6IQUAB9YLZjNZrqYynAiGV7lVQFPyjYBZKh8ULOBPe0HvZU87CoAVdvOfGTzn3LL2LcEQAcdWJakPWDBzp-vs2P8BwniBwlhkwBlzrhaEvFUul6Fd6im0SAQ_OK1Ua0HRlitic4rK-MEpArhvAaUGzrNznXR-1ehmxdiaz4Tz1q4zgtkoYBQXoFo8smrVvbybv7YWc9XrvfY8f9mMno2LZqWVNFUab-s3eAiws4MX3Nl51DHJwUDIg9jp8Qd-HR2ZeV2Jde_zzubJaTprslli5853W5PFZKRLbZCwYFXIweSJ3oe0ZmBy-9jx4O4zeXG9N8lgtywGXaOaCvqmHY-rz6eumAk1S6h7kzi4YExhTEb4nGNS6T3HkF5aKe5YU12b_jg-JYe_RHULpsgeedyz33cA8jk-BZx6cmSBZXYo_eX7jf1Pm3Cs-WpuPLU8SSnk6__a4GEQAMcE3m-8D8CQz3RI4ob8cQtVq9M_TqPjoLGNIgz1TqwvBZ_pCe2cYd7gCfmHlC6BF6FPSHdgckw2Y0_148vfPGBcjTI9OYtW884XyyLpYlp7K3EzCNNB8fFHDBeh3rx7ZamdWj_Y7S81ZFtt1FeKubB4vEUGLfo60jEhsLT0OqRk5VIw_0PzyEijaKQx2vI9nvOPaqQzvXXGNy3AZp9ePNn3O5k-t_1-IjIoHmj1J9o8yf_ujbv0FhZDQQeOr5dSvcj37O_RV1J7_NsX3MQLcEU_AfZ0jwf_EIUVGJxqukgxIDw02bWeTlbGxCyRiyTrC0N-KVo2tpMzEjQX9XlQ9kxnBFRuRlpaRFjA3MMwXxPyyaY5H5dZSo5AQ9THal6hVHHImCLsgzjd1zVpYMuQvLDw4oRa4gJ8E_rP6-rQprkwq08lbRhBAeKCIZUUEvrRu9DRIneXYmxi6W2U4uVwk=w618-h1099-s-no?authuser=1

Αρκετά καλό αποτέλσμα για τα δεδομένα μου και τις δυσκολίες του ζυμαριού..

AIL4fc-vI16XpnCAhW1JOI7x7T8xC_VwrSb_2zsmphHTVd6U7lCn7KeJEKjYBOUZU4TrEYdv4YUzSpnyPerwLO4zeD_Riwz8v7AGqHYL8-djwyNItavV1g0J5aphseV2wuHoKBOmaeHoCF6I5r7vnLVfriXwLY2gcyrQHfm8AttEhJD4dnzAGxCdK5ghdrVb1O6t9RrMDfH5b4BbpxKJCRIY7zIhqW3TosJd_ygsbl2eQV_y7YPLrWLaAsJFGkFn0p1I0db9Zci8XdOPbXNLJeyq1Zrvu8Jy_IyEnxu-V29QKBwbZlsYn6YhdcbbrXFjczv7MB4Lx_wpGQ6b846OeOg-GQJkDjpePJDqK3KdAsVIkE2z7gn0eiYxSrwOqxEz6Xhaun5aH0AfNFEPEaWbu84D29dPazqRYQLmOtm7B4bWEdSu7i94QA8grY_lR5F8t3qxq_k--d5kF9fc5tioJqi6hfiPujpoCWv4JSosgtXRxIEuXY6UhK9YA1KHDbc_2LkRKws3UdcZjSV-WJ9sh02a4unhhFJKTIFqKW2NCsAtkprQzYa81vPxDofIYhJ0ZoPSilW30EH0H5-3N5Qc0pkStwa7xA7G9YdkuViH_eJqI7lJwQWNH8g_fQlgh6r-f1jIxx2-srr_wfJDmfwS9aTKVRi7FYH5aceYjWgbwuP7xfSD04sVA_9Qbo0Qyf8w327u86EmYme0Zh9E7A4FrDxmWvMpzuy2R7M0In1vdKiNS_OR4O4PTbWlSc1kUSi27vIB7GSuxSJh-G3ii4vEF60wSjgSMWtfO_0PigwhmCDNoDlx5awFi8WyNsNV2QzLJFRY6rLJVR69O1g3Ohh3ROkPJqX2gbYVTDNq7yMix4RalhtVY8yHW79CKea4dOCIhqU3Bp9beskowbfMoqBLmjHqYLkTaLIkBvMFtx_p5MQCbBVZlC7JMos7DXKsCtIuYvM=w618-h1099-s-no?authuser=1

Δυστυχώς ήταν τέρας και στο infrared δεν την χωρούσα και έκανα βλακεία κάπως με το κόκαλο που ήταν ωμό και έπρεπε να το ψήνω και αυτό extra και μου βγήκε κάπως πιο ψημμένη από όσο θα ήθελα.

Προς γνώση και συμμόρφωση την άλλη φορά.

AIL4fc-uDBafudSW9zh-5veGyaOyUNXYez6b0X0-BsiY1dWpZe6wIawBfsU5tODkDbcBmwNzPKt-NXZetHVtQv9sK85_oi-sPacT6fnJl9o30fs9xU7NoKKILTWhGLwgNInObEwK2Kj_3NedalRcKm5xWsS3ft7aYKIrlZ9-mOcyXtGLg3-ztHDRXxs4EEM80YbS7jj5TR5xup8vttru1iaKdEppFZ4r-vrOGV7QjjHx7RBUIRbpmLyP5fdbCjhZZBBKnmUkHR-tGYftYj2aC_42LY19eA8SivI_wtTu1C5ojCZoc9UKzt1UvDZCd00Cr7CmYfKapM2hbvJb4jLlTOtpY4H05X29VGgYrjky0b7ipj35CjoQHSvM4Ht9Y2HZpwCIj_evdG49RyoeIIhg_bz9onLBzUXCNmrHXNnwihRAaBE54cHvTU5MawKfJqja7cK0fdVt6CqUEjA95-0SEG1PxKLRRe50b6-RWFgn5JvvQLDWFhaTy9QSwBkK1EFWclV7Y8B9Wrblo3WYpMP0EKUheqISyfaqqnU1BnYu8pWmuu5tqv88rcMZ9CgCXY_NC4VU7yZ-73GcZsRjJhTgn26JBdfm6GRN-VlRXpBQhyANL8U2OgN8xJNRzT9BSia4irOvaQPnFtj7m7kDzZHhxHvz-hchp4AdhEM-zvhDhyxhnLVmEBzkBug_g1AYIAbNQ9si6YZVhgcags2dldxywJ9X_QQ-4__mEdNxYkVN-azb7_Ry1OIoe96gXJ1y0eDtOqRFEdyfUYXuOgiqLakJ_7oCCVU9oXyByKgLyiuRH6QiqrfmyHHiMJXQX7XAuJI0a7U2OF2Lo0PB0N8dAjokjhhN3jWrayuRiccsC5cgn3D86111a_XTZx849sXAVBMieYNHEYHZEdVz1N6FGllKKNAHkcab_ox7I9UXq7p0Zi0kxxnfzipXP5WNztJ6y0PKizU=w618-h1099-s-no?authuser=1

 

AIL4fc88JhNZGqhEXn9ZSu8emWcsspPRb4aqMFNKgOKtzUio9ui1O8oQ2ltqDWaP2h1rJAKlLPubq48k_0nmgtT-N4dhmSRvKWAF5jw6Slw5IhIgQkLY58giqRD2KskOqPH3I-6POvAGDljYijO6_luCOXS8fc8AeQbeiU_yd1puXKpc2OPAsap81yJBMQSEhQziDsqkAgw_FEtuBseq3mU6pOFubS1-c44lwX-3CTB-Qp__U7rbghcZbv9iwMfq-feLxDytYuhAP6JP1BKEp5fzICuKGD1ZW2U7SMVLiqOKLRG1VCSh9A-RE27_W9RvLOHXjuIXBwsYVMMBlXARum_yKze2O8hBfz0oHNuOUT6Nm4D5GNuj5qB4aDsa6ciflAoFOUkIFrniuGgQacJ3btDyYACMaXhboOoVOSuAZ8xAo9DeGgN5lIGZ_2ESWVa4PUhF0IMPvr14Na8tta5-pANotUeE9zb0JbMOoyUe34PXuLfJsvaVQhfj9jXs8JWh917BxEvCdmaZpYS4oXP-XZYBtPTCCEGmbqqB8CAuv4f3bG2HH5gJ9lUhms494w9ftQtod5Nw__2404TCp_TJfu0o1KcMhkSI-Hf6Q59PfBk7wPhJGelipI27pGvPlB0kRmCASc6zU9LHOQnMvk_t7YPuhXKwvh6sNEWIQp1K6miOUKldtXhNV3VVKnDQjbe0tQUPZpQFLqLU6p065XAf-6PpE3xth7l74RTKdREO4eqvlF0HmzTsV1BFfJYX6K0GIA-A36r9l-gxibjsn36mwogDnpqr86NIei4lzv0azeaX0-t0DF2Zd44euBnkFGATN67kyUC0Ufm-2ABaTB7Ty_zQVsqKe5EXLzHo0SMbIa1pnkD81jdBbVWXEPDcDTrlVsrDG8sDiw-Ju_lCxD3JNQ_j8UkuXj_P_MHctO9cnzw5HRtMiLb0-OnkPEcP6Opykms=w618-h1099-s-no?authuser=1

Για κάποιον λόγο δεν εμφανίζονται οι εικόνες που έχεις «ανεβάσει»

  • Like 2
Δημοσ.
12 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

Λοιπόν, πήγε πολύ πολύ καλύτερα απ' ότι περίμενα. Πρώτη φορά έφτιαξα και πρώτη φορά έφαγα καπνιστό brisket. 

Έχει δύο κομμάτια το brisket, το flat που είναι πιο άπαχο και το point που είναι πιο λιπαρό.

Το κομμάτι που διάλεξα ήταν Angus Αργεντινής devesa 3.6κιλά και ήταν το μικρότερο που βρήκα, γιατί το πήρα να φάμε δύο άτομα. Είχαν τριμαρει σχεδόν όλο το εξωτερικό λίπος, οπότε το flat δεν βγήκε ζουμερό. Το point είχε αρκετό ενδομυικο και βγήκε φοβερά ζουμερό.

Μετά το ψήσιμο έμεινε ακριβώς 2 κιλά.

Αξίζει με τα χίλια για όποιον γουστάρει να το κάνει. Απλά προσοχή στους χρόνους. Στις 07:00 μπήκε στη φωτιά, στις 18:30 βγήκε, και στις 21:00 τεμαχιστηκε. Μιλάμε για 14 ώρες. 

PhotoCollage_20230709_234624586_1500.0.jpg

Φαίνεται εξαιρετικό... δώσε τιπς, θερμοκρασίες(ψησταριάς και κρέατος), και γενικά τι διαδικασία ακολούθησες? 

  • Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, gpasxa είπε

Φαίνεται εξαιρετικό... δώσε τιπς, θερμοκρασίες(ψησταριάς και κρέατος), και γενικά τι διαδικασία ακολούθησες? 

Λοιπον το κρεας ηταν Brisket μαρκας Devesa (Argentinian Angus) και ζυγιζε 3.6κιλα.

Ψηθηκε σε ψησταρια καρβουνου weber kettle 57cm.

Για το καπνισμα εκανα snake 2:1 (2 μπρικετες κατω και 1 πανω) και εβαλα και κομματια απο oak (δρυς) για το καπνισμα.

Στο κεντρο μπηκε ενα δοχειο με νερο για να εχει υγρασια ο χωρος.

Αλειψα το κρεας με λιγη απαλη μουσταρδα για να κολλησει το rub. Για rub ειχα ετοιμο ενα μειγμα που φτιαχνω για μπριζολες που εχει αλατι-πιπερι ισες ποσοτητες και ελαχιστο σκορδο. Ολα σε γκρανουλε μορφη. Το rub οταν πεφτει πανω στο κρεας και ειναι ετσι γκρανουλε, βοηθαει τον καπνο να πιαστει πανω στο κρεας. Προσοχη να μην το παρακανεις γιατι δεν θα μπορεσει να εισχωρησει στο κρεας ο καπνος μετα.

Εβαλα φωτια 6:30 το πρωι και στις 7:00 μπηκε το κρεας. Θερμοκρασια προσπαθουσα να κρατησω 250F. Συνηθως ηταν στην πιο κλειστη θεση ο κατω αεραγωγος εισαγωγης αερα και 1/4 ανοιχτος ο πανω. Οσο τους ανοιγεις ανεβαζεις θερμοκρασια.

Το κρεας μπηκε με το χοντρο μερος (point) πιο κοντα στη φωτια.

Στις 10:00 το ανοιξα να δω τι γινεται και να ψεκασω με λιγο νερο τις ακρες να μην ξεραθουν. Καθε 45' ανοιγα και ψεκαζα και καθως προχωρουσε το φιδι, εστρεφα λιγο και την πανω σχαρα με το κρεας για να ειναι παντα το χοντρο κομματι πιο κοντα στη φωτια.

Ειχα βαλει ενα θερμομετρο για να δω ποτε θα φτασει στο stall και ποτε θα βγει απο αυτο. Ειναι μια διαδικασια κατα την οποια το κρεας υδρωνει για να κρατησει χαμηλα τη θερμοκρασια του. Μπορει να παρει και πανω απο μια ωρα χωρις να ανεβει θερμοκρασια. Μολις ειδα λοιπον οτι το περασε αυτο το σταδιο και ειχε παρει και το επιθυμητο χρωμα (bark) απο τον καπνο, το τυλιξα σε butcher paper, αφου το ξεχασα ισα ισα με λιγο νερο. Αυτο εγινε γυρω στις 15:20.

Ξαναμπηκε σε φωτια μεχρι να φτασει εσωτερικη περιπου 200F. Καμια ωρα στο τελος μπηκε στη genesis γιατι αρχισε να τελειωνει το φιδι και ηθελα να ανεβασω θερμοκρασια και δεν ανεβαζε.

18:40 βγηκε και το αφησε μεσα σε ενα ταψι της κουζινας να ξεκουραστει οπως ηταν τυλιγμενο. Στο τσιμπημα με το θερμομετρο φαινοταν μαλακο σε καποια σημεια, ενω σε αλλα οχι τοσο. Ισως με δυσκολευε και το χαρτι βεβαια.

21:00 το ξετυλιξα και το τεμαχισα.

ΑΥΤΑ!

Σημερα εφαγα για συνοδευτικο στον αρακα και ηταν παλι φοβερο. Ειναι πολυ βαρυ βεβαια. Εκτος του οτι ειναι αρκετα λιπαρο, ειναι βαρια η γευση του καπνισματος, αλλα και εχει πολυ συμπικνωμενη γευση αφου εχει χασει πολλα υγρα. Μπηκε 3.6κιλα και βγηκε 2κιλα.

  • Like 7
  • Thanks 6

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...