SagoniasSlutRos Δημοσ. 8 Μαΐου 2020 Δημοσ. 8 Μαΐου 2020 4 λεπτά πριν, kostasiour είπε Πήρα μέτρηση θερμοκρασίας στην σχάρα και ήταν περίπου όσο έδειχνε το θερμόμετρο της ψησταριάς κατι που ομολογώ πως δεν περίμενα, νομιζα ότι θα είναι κατα πολύ μεγαλύτερη. Αυτό σημαίνει ότι αν κάποιος ψήνει σε χαμηλές θερμοκρασίες με τη χρήση μεμβράνης ψησίματος πχ rated μεχρι 280 βαθμούς ΙΣΩΣ τελικά είναι OK. Θεωρητικα το μαντεμι πρεπει να πιανει 60-80 βαθμους παραπανω (καπου το ειχα διαβασει). Τη σχαρα μου την εχω μετρησει πανω απο 400 σιγουρα. Ισως δεν ειχε ζεσταθει καλα ακομα. 1
ritualistic Δημοσ. 8 Μαΐου 2020 Δημοσ. 8 Μαΐου 2020 16 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε Λοιπον εκανα πρωτη αποπειρα πιτσας στο weber. Εβαλα την πετρα του koda μιας και πιστευω ειναι πιο προσιτο σε καποιον να παρει μια πετρα. Εβαλα τερμα τους καυστηρες να δω ποσο θα πιασει και αφησει κανενα 20' να ζεσταθει. Η ψησταρια εφτασε 370 κελσιου και η πετρα 410-415. Νομιζω το μαντεμι θα πηγαινει λιγο πιο πανω. Κατεβασα τον μεσαιο καυστηρα τερμα χαμηλα και εβαλα την πιτσα. Σε 3 λεπτα βλεπετε το αποτελεσμα παρακατω (την αδικει η φωτο). Δυστυχως η ζυμη δεν ηταν πετυχημενη και δεν μπορουσα να κανω καλο ανοιγμα. Για τα δικα μου γουστα αρκετα καλη, και ειμαι πολυ δυσκολος στην πιτσα. Η δευτερη χρειαστηκε περισσοτερο χρονο μιας και ξεχασα να δυναμωσω τον μεσαιο καυστηρα οσο την ετοιμαζα και η θερμοκρασια του bbq ηταν 330-340 οταν την εβαλα μεσα. Την εβγαλα στα 4.30-5 λεπτα. Βγηκε πιο τραγανη εννοειται, σαν αυτες που θα φας απο ξυλοφουρνο σε ελληνικη πιτσαρια. Στην πρωτη ηταν πιο μαλακο το ψωμακι, στυλ Ναπολι. Και οι δυο ψηθηκαν μια χαρα και απο πανω ομοιομορφα και οσο χρειαζοταν. Οποτε οποιος το σκεφτεται για πετρα ας το δοκιμασει. Δεν ξερω σιγουρα τι γινεται με το μαντεμι και ποσο θα πιασει και κατα ποσο επηρεάζει το ψησιμο της βασης σε σχεση με την επιφανεια. Για την ιστορια η πιτσα ειναι με σαλτσα ετοιμη :P, φρεσκια μοτσαρελα, nduja, truffle salami και ψημενες πιπεριες φλωρινης. Αρα ψηθηκε και απο πανω κανονικα σα να την εκανες στο φουρνο ? Αμεσο ψησιμο ? το 370 κελσιου μου ακουγεται πολυ υψηλο αλλα για να το λες μαλλον δεν ειναι... Δοκιμασε για ζυμη την συνταγη του πετρετζικη, το εκανα προσφατα (δεν ειχα ξανακανει πιτσα ποτε στο σπιτι και ειμαι και εγω pizza lover) και εμεινα αρκετα ευχαριστημενος.
SagoniasSlutRos Δημοσ. 8 Μαΐου 2020 Δημοσ. 8 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, spyros_vas είπε Αρα ψηθηκε και απο πανω κανονικα σα να την εκανες στο φουρνο ? Αμεσο ψησιμο ? το 370 κελσιου μου ακουγεται πολυ υψηλο αλλα για να το λες μαλλον δεν ειναι... Δοκιμασε για ζυμη την συνταγη του πετρετζικη, το εκανα προσφατα (δεν ειχα ξανακανει πιτσα ποτε στο σπιτι και ειμαι και εγω pizza lover) και εμεινα αρκετα ευχαριστημενος. Χαμηλά ήταν, το koda πιάνει 500! Ζύμη έκανα την κλασική που κάνω για Neapolitan αλλά αντί για 24 ώρες τη φούσκωσα σε 3 με περισσότερη μαγιά και δεν έγινε όπως έπρεπε. Ναι ψηθηκε κανονικά, μια χαρά. Επεξ/σία 8 Μαΐου 2020 από SagoniasSlutRos
KilliK Δημοσ. 8 Μαΐου 2020 Δημοσ. 8 Μαΐου 2020 Αναφορά σε κείμενο Δοκιμασε για ζυμη την συνταγη του πετρετζικη, το εκανα προσφατα (δεν ειχα ξανακανει πιτσα ποτε στο σπιτι και ειμαι και εγω pizza lover) και εμεινα αρκετα ευχαριστημενος. ποια συνταγη; λινκ;
zanskou Δημοσ. 8 Μαΐου 2020 Δημοσ. 8 Μαΐου 2020 34 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε Λοιπον εκανα πρωτη αποπειρα πιτσας στο weber. Εβαλα την πετρα του koda μιας και πιστευω ειναι πιο προσιτο σε καποιον να παρει μια πετρα. Εβαλα τερμα τους καυστηρες να δω ποσο θα πιασει και αφησει κανενα 20' να ζεσταθει. Η ψησταρια εφτασε 370 κελσιου και η πετρα 410-415. Νομιζω το μαντεμι θα πηγαινει λιγο πιο πανω. Κατεβασα τον μεσαιο καυστηρα τερμα χαμηλα και εβαλα την πιτσα. Σε 3 λεπτα βλεπετε το αποτελεσμα παρακατω (την αδικει η φωτο). Δυστυχως η ζυμη δεν ηταν πετυχημενη και δεν μπορουσα να κανω καλο ανοιγμα. Για τα δικα μου γουστα αρκετα καλη, και ειμαι πολυ δυσκολος στην πιτσα. Η δευτερη χρειαστηκε περισσοτερο χρονο μιας και ξεχασα να δυναμωσω τον μεσαιο καυστηρα οσο την ετοιμαζα και η θερμοκρασια του bbq ηταν 330-340 οταν την εβαλα μεσα. Την εβγαλα στα 4.30-5 λεπτα. Βγηκε πιο τραγανη εννοειται, σαν αυτες που θα φας απο ξυλοφουρνο σε ελληνικη πιτσαρια. Στην πρωτη ηταν πιο μαλακο το ψωμακι, στυλ Ναπολι. Και οι δυο ψηθηκαν μια χαρα και απο πανω ομοιομορφα και οσο χρειαζοταν. Οποτε οποιος το σκεφτεται για πετρα ας το δοκιμασει. Δεν ξερω σιγουρα τι γινεται με το μαντεμι και ποσο θα πιασει και κατα ποσο επηρεάζει το ψησιμο της βασης σε σχεση με την επιφανεια. Για την ιστορια η πιτσα ειναι με σαλτσα ετοιμη :P, φρεσκια μοτσαρελα, nduja, truffle salami και ψημενες πιπεριες φλωρινης. ωραιος ! αραγε πάνω σε μαντεμένια πλάκα το ψήσιμο θα είναι το ίδιο ή κατώτερο ; στην άκρω κάτω δεξιά πώς κάηκε ;
alimentas Δημοσ. 8 Μαΐου 2020 Δημοσ. 8 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Αν κ τον παω τον Ακη η συταγη του για πιτσα πρεπει να ειναι η λιγοτερο πετυχημενη που εχει βγαλει ever.Την παρουσιαζει σαν ιταλικη κ εχει μεσα ζαχαρες,σιμιγλαδι,καλαμποκαλευρο!!!!!.Μονο αβγο δεν εχει ξερω γω. Εμενα δεν μ αρεσει καθολου η ναπολιτανικη ζυμη κ εχω λοξα για την πιτσα.Δεν μ αρεσει που δεν εχει καθολου κρατημα στο δαγκωμα κ προτιμω την ''αμερικανικη''. Ιδανικα θελω αυτη την ζυμη... Επισης σε οποιον του αρεσει η πιτσα κ πειραματιζεται ας ριξει μια ματια σ αυτον τον τυπο.Σου διχνει οτι μπορεις να φανταστεις... https://www.youtube.com/channel/UCopxVPFM021dpp8L6euX-qA Επεξ/σία 8 Μαΐου 2020 από alimentas 5
SagoniasSlutRos Δημοσ. 8 Μαΐου 2020 Δημοσ. 8 Μαΐου 2020 14 λεπτά πριν, zanskou είπε ωραιος ! αραγε πάνω σε μαντεμένια πλάκα το ψήσιμο θα είναι το ίδιο ή κατώτερο ; στην άκρω κάτω δεξιά πώς κάηκε ; Μόνο με δοκιμή θα μπορούσα να σου πω αλλά δεν έχω, οπότε μόνο σε τηγάνι ανάποδα θα μπορούσα να το κάνω. Αν ανεβάζει περισσότερο θερμοκρασία Ίσως θέλει λιγότερονα μην καεί η βάση. Από πάνω πάντως όταν τις έβγαλα εβραζαν τα υλικά, είχαν λιώσει ώρα δλδ. Να σου πω δεν έδωσα βάση πως κάηκε. Ίσως ήταν το μέσα μέρα κομμάτι και ήταν κοντά στο τοίχωμα οπότε είχε πιο πολύ ζέστη. Ορίστε και μερικές από το koda
ChrisAce Δημοσ. 8 Μαΐου 2020 Δημοσ. 8 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 34 λεπτά πριν, alimentas είπε Αν κ τον παω τον Ακη η συταγη του για πιτσα πρεπει να ειναι η λιγοτερο πετυχημενη που εχει βγαλει ever.Την παρουσιαζει σαν ιταλικη κ εχει μεσα ζαχαρες,σιμιγλαδι,καλαμποκαλευρο!!!!!.Μονο αβγο δεν εχει ξερω γω. Εμενα δεν μ αρεσει καθολου η ναπολιτανικη ζυμη κ εχω λοξα για την πιτσα.Δεν μ αρεσει που δεν εχει καθολου κρατημα στο δαγκωμα κ προτιμω την ''αμερικανικη''. Ιδανικα θελω αυτη την ζυμη... Επισης σε οποιον του αρεσει η πιτσα κ πειραματιζεται ας ριξει μια ματια σ αυτον τον τυπο.Σου διχνει οτι μπορεις να φανταστεις... https://www.youtube.com/channel/UCopxVPFM021dpp8L6euX-qA Αυτόν ακολουθώ και εγώ και ότι πίτσα έχουμε φτιάξει είναι από συνταγές του. Του Άκη όσο και να τον συμπαθούμε γιατί συνήθως δεν κρατάει "μυστικά" στις συνταγές του όπως κάνουν αρκετοί άλλοι, εδώ δεν μας αρέσει. Επεξ/σία 8 Μαΐου 2020 από ChrisAce
sargus Δημοσ. 8 Μαΐου 2020 Δημοσ. 8 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 35 λεπτά πριν, alimentas είπε Ιδανικα θελω αυτη την ζυμη... Ε βάλε μας και καμιά συνταγή! Μου έτρεξαν τα σάλια! Εγώ κάνω διάφορες ζυμες. Ανάμεσα τους κ του Άκη. Και μου αρέσει αρκετά. Κυριότερο προσόν για εμένα είναι να μπορείς να την κάνεις σε ένα λογικό διάστημα και όχι σε μια βδομάδα (!) όπως τις νεαπολιταν. Όποιος έχει καμία ενδιαφέρουσα συνταγή για πίτσα, ας ποστάρει ρε παιδιά! Επεξ/σία 8 Μαΐου 2020 από sargus
ChrisAce Δημοσ. 9 Μαΐου 2020 Δημοσ. 9 Μαΐου 2020 23 λεπτά πριν, sargus είπε Ε βάλε μας και καμιά συνταγή! Μου έτρεξαν τα σάλια! [..] και όχι σε μια βδομάδα (!) όπως τις νεαπολιταν. Όποιος έχει καμία ενδιαφέρουσα συνταγή για πίτσα, ας ποστάρει ρε παιδιά! Για Neapolitan pizza δεν χρειάζεσαι μια εβδομάδα lol. Μπορείς και σε 2-3 ώρες και σε 10-12 ώρες για καλύτερο αποτέλεσμα. Όπως σε βολεύει εσένα κάνεις. Για συνταγές υπάρχει άλλο θέμα,(είναι και υποκειμενικό τι θεωρώ εγώ ωραία συνταγή και τι κάποιος άλλος) και ήδη πλατειάζει η συζήτηση. 1
Astronautis Δημοσ. 9 Μαΐου 2020 Δημοσ. 9 Μαΐου 2020 3 ώρες πριν, kostasiour είπε Το απόγευμα παρέλαβα την e-310 και ταυτόχρονα τη διάφανη φιάλη υγραερίου 10 kg (80 ευρω) . Απο υπερβολική πόρωση την έβαλα να κάψει 3 φορές. Επιασε 320 μέσα σε 20', αλλά εκεί κάπου κόβει για να πιάσει 340 σε 40' Επίσης χωράει τέλεια (παράλληλα με τα σίδερα) η μαντεμένια πλάκα Lodge LDP3 Grill/Griddle, την οποία χρησιμοποίησα για να ζεστάνω deep fried chicken (serious eats). Εντάξει δεν είναι κανονικό ψήσιμο το ξέρω αλλά βρισκόμουν σε παράνοια. Πήρα μέτρηση θερμοκρασίας στην σχάρα και ήταν περίπου όσο έδειχνε το θερμόμετρο της ψησταριάς κατι που ομολογώ πως δεν περίμενα, νομιζα ότι θα είναι κατα πολύ μεγαλύτερη. Αυτό σημαίνει ότι αν κάποιος ψήνει σε χαμηλές θερμοκρασίες με τη χρήση μεμβράνης ψησίματος πχ rated μεχρι 280 βαθμούς ΙΣΩΣ τελικά είναι OK. Καταρχήν καλορίζικη και καλά ψησίματα. Σίγουρα θα την ευχαριστηθείς. Είσαι σίγουρος ότι είχες ανοίξει αρκετά την παροχή της φιάλης; Οι χρόνοι που λες μου φαίνονται εξαιρετικά μεγάλοι. Ο ρυθμός ανόδου της θερμοκρασίας όντως πέφτει μετά τους 280 αλλά σε καμία περίπτωση δεν χρειάζεται ένα 40 λεπτό για να τερματίσει. Νομίζω ότι περίπου ένα τέταρτο πρέπει να αρκεί. Επίσης περίεργο μου φαίνεται ότι στο μαντέμι έχεις την ίδια θερμοκρασία με το θερμόμετρο του καπακιού. Πρώτον το μαντέμι πρέπει να ζεστενεται και λόγω ακτινοβολίας και δεύτερον είναι πολύ πιο κοντά στους καυστήρες. Πράγμα που σε συνδυασμό με τα παραπάνω με κάνει να πιστεύω ότι δεν πήγαινε η ψησταριά στο φουλ. Σχετικά με τις μεμβράνες θέλει σκέψη και ξανά σκέψη πριν τις βάλει κάποιος για ψήσιμο. Προσωπικά δεν βάζω ούτε αλουμινόχαρτο. Περιμένω να φτιάξεις πίτσα στην ψησταριά με το mypizzaproject slab... 😛 1
aspis Δημοσ. 9 Μαΐου 2020 Δημοσ. 9 Μαΐου 2020 Αφού έκατσα και διάβασα από την αρχή όλη την ενότητα και αφού σας χαιρετίσω όλους να σας ευχαριστήσω κιόλας για τις συμβουλές σας. Εκεί που πήγαινα για ψησταριά 250 έως 300 € έκανα το άλμα και παρήγγειλα με δόσεις βέβαια από Κωτσόβολο την Weber Spirit II E-310 GBS αφού και ο φίλος voliotis_gr έμεινε ευχαριστημένος από την συγκεκριμένη. Η μάχη με την κυρά ήταν άνιση από την αρχή αλλά κατάφερα να την πείσω λέγοντας για την λιγότερη λειτουργία του ηλεκτρικού φούρνου και εξοικονόμηση χρημάτων από το ρεύμα. Όμως ένα πράγμα που με τρώει είναι οι αναφλέξεις. Συγκεκριμένα λογικό όταν κάθομαι να ψήσω εγώ κάτι να είμαι πάνω από την ψησταριά. Αν όμως βάλουμε μια γάστρα ή ένα κοτόπουλο ολόκληρο όπως το είδα εδώ που το κάνετε με μπολ και κουτί μπύρας για παράδειγμα με κλειστό καπάκι τι γίνετε; Πρέπει να της πω να πηγαίνει κάθε 2 λεπτά να ανοίγει το καπάκι και να βλέπει αν έχουμε πάρει φωτιά; Επίσης αν κάποιος έχει κάνει DIY σούβλα για την συγκεκριμένη ας μας πει και την διαδικασία και τα υλικά ακριβώς που θα χρειαστούμε. Από Κύπρο νομίζω που έγραψε κάποιος γενικώς για τα υλικά αλλά θα βοηθούσε κάτι πιο συγκεκριμένο ή κάποια συγκεκριμένη έτοιμη σε μη επώνυμη φτηνή λύση. Ευχαριστώ και πάλι όλους και καλά ψησίματα – φουρνίσματα.
SagoniasSlutRos Δημοσ. 9 Μαΐου 2020 Δημοσ. 9 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Όταν ψήνεις με γάστρα ή ταψάκι από κάτω στη σούβλα θα έχεις μηδέν αναφλεξεις. Η ανάφλεξη προκαλείται από το πολύ λίπος που στάζει πάνω στους καυτους ανακλαστήρες. Οπότε θα το δεις σε προβατίνα και κοτόπουλο με πέτσα Όταν ψήνεις άμεσα πάνω από φωτιά. Και αυτά όχι συνέχεια εννοείται. Για σούβλα δες σελίδες 60-70. Επεξ/σία 9 Μαΐου 2020 από SagoniasSlutRos
zanskou Δημοσ. 9 Μαΐου 2020 Δημοσ. 9 Μαΐου 2020 12 ώρες πριν, kostasiour είπε Το απόγευμα παρέλαβα την e-310 και ταυτόχρονα τη διάφανη φιάλη υγραερίου 10 kg (80 ευρω) για ποιο λόγο να πληρώσεις τόσα πολλά λεφτά για μια 10αρα φιάλη ; προσφέρει κάτι παραπάνω ; ΤΟ λέω με το σκεπτικο ότι με 80 ευρώ παίρνεις 4 κανονικές 10άρες και έχεις να ψήνεις μέχρι το πάσχα του 2025
sargus Δημοσ. 9 Μαΐου 2020 Δημοσ. 9 Μαΐου 2020 14 λεπτά πριν, zanskou είπε για ποιο λόγο να πληρώσεις τόσα πολλά λεφτά για μια 10αρα φιάλη ; προσφέρει κάτι παραπάνω ; ΤΟ λέω με το σκεπτικο ότι με 80 ευρώ παίρνεις 4 κανονικές 10άρες και έχεις να ψήνεις μέχρι το πάσχα του 2025 Βλέπεις που είναι η στάθμη. Και ότι ώρα θέλεις τη γυρίζεις, παίρνεις τα λεφτά σου πίσω και αγοράζεις τη σιδερένια αν θες. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα