Προς το περιεχόμενο

Ψησταρια Υγραεριου


DAVE

Προτεινόμενες αναρτήσεις

22 ώρες πριν, est είπε

IMG_20230702_114709.jpg.e84cd26d233137a95e653f1180b77a54.jpg

3 πατάτες ψήθηκαν ολόκληρες, με έμμεσο. Στη συνέχεια αδειάστηκαν και αφού έγιναν πουρές με βούτυρο γάλα κρεμμύδι και λίγο ζαμπόν, γέμισαν τις πατάτες με λίγο τριμμένο τυρί από πάνω.
3 φιλετάκια picanha που είχαν ξεμείνει στην κατάψυξη, θωρακίστηκαν στη σχάρα, ένα λεπτό από κάθε πλευρά και πήγαν μαζί με τις πατάτες σε έμμεσο για το τελείωμα.
 

υπερπαραγωγή πατάτας !

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 20,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2245

  • ilpapacha

    2027

  • sndev

    1100

  • ηνίοχος

    586

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χαιρετώ την ομάδα! Δοκίμασα να ψήσω πρώτη φορά με πέτρα για pizza , της Napoleon. Καθώς μετά το ψήσιμο η πέτρα είχε μαυρισμένο , καμμένο χοντρό σιμιγδάλι,  δοκίμασα να την καθαρίσω με διάφορους τρόπους (νερό , πλαστική σπάτουλα, ξύδι , αλάτι  και λίγο υγρό πιάτων -που διάβασα εκ των υστέρων είναι λάθος) αλλά μάταια. Δοκίμασα και συρμάτινο σφουγγάρι αλλά δεν κατάφερα να βγάλω τα υπολλείματα. 

Αποτέλεσμα η πέτρα μετά από μια χρήση να μοιάζει  καταπονημένη , η επιφάνεια της εκεί που έτριψα με συρμάτινο σφουγγάρι να έχει ελαφρά "γδαρθεί" ( δεν είναι λεία όπως στην υπόλοιπη επιφάνεια) , και να έχει αρκετούς μαυρους λεκέδες. 

Είναι όντως τόσο ευαίσθητες ή δεν έκανα κάτι καλά? Μπορώ να συνεχίσω να τη χρησιμοποιώ ή θα πρέπει να την αντικαταστήσω? 

Επεξ/σία από a8anas
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, a8anas είπε

Χαιρετώ την ομάδα! Δοκίμασα να ψήσω πρώτη φορά με πέτρα για pizza , της Napoleon. Καθώς μετά το ψήσιμο η πέτρα είχε μαυρισμένο , καμμένο χοντρό σιμιγδάλι,  δοκίμασα να την καθαρίσω με διάφορους τρόπους (νερό , πλαστική σπάτουλα, ξύδι , αλάτι  και λίγο υγρό πιάτων -που διάβασα εκ των υστέρων είναι λάθος) αλλά μάταια. Δοκίμασα και συρμάτινο σφουγγάρι αλλά δεν κατάφερα να βγάλω τα υπολλείματα. 

Αποτέλεσμα η πέτρα μετά από μια χρήση να μοιάζει  καταπονημένη , η επιφάνεια της εκεί που έτριψα με συρμάτινο σφουγγάρι να έχει ελαφρά "γδαρθεί" ( δεν είναι λεία όπως στην υπόλοιπη επιφάνεια) , και να έχει αρκετούς μαυρους λεκέδες. 

Είναι όντως τόσο ευαίσθητες ή δεν έκανα κάτι καλά? Μπορώ να συνεχίσω να τη χρησιμοποιώ ή θα πρέπει να την αντικαταστήσω? 

Διαβασε 1-2 σελιδες πισω που το εχουμε αναλυσει.

Εν συντομια, βαλε την σε κρυα ψησταρια και αναψε χαμηλα τους καυστηρες και ασε να εξατμιστει οση υγρασια εχει τραβηξει.

Δεν χρειαζεται να την ξαναπλυνεις ποτε. Απλα γυριζε την πανω-κατω σε καθε επομενο ψησιμο και διωξε με μια σπατουλα οτι καμενο υπαρχει.

Δεν θα ειναι ποτε σαν καινουρια, οποτε δεν εχει νοημα να κατσεις να τριβεις. Οπως εγραψα και πριν μερικες μερες σκεψου οτι στους ξυλοφουρνους ψηνουν στον πατο του φουρνου που ειναι χτιστος.

  • Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημέρα σε όλους.Να ρωτήσω, στην napoleon freestyle 365 έχει παρατηρήσει κανείς διάφορες θερμοκρασίας ψησίματος σε διαφορετικά σημεία της σχάρας; Πιο συγκεκριμένα, η αριστερή πίσω μεριά σε σχέση με την δεξιά κάτω (όπως κοιτάμε) έχει μεγάλη διαφορά... ειδικά ο δεξιά καυστήρας θέλει γύρισμα τον διακόπτη σε υψηλότερη θερμοκρασία για να φτάσει τον αριστερά.

Και ένα δεύτερο, καθαρίζετε σχάρες με πυρόλυση πάντα μετά το ψήσιμο;Αν αφήσουμε τις σχάρες όπως είναι και το κάνουμε πριν το επόμενο ψήσιμο υπάρχει πρόβλημα;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

7 λεπτά πριν, Fidus είπε

Καλημέρα σε όλους.Να ρωτήσω, στην napoleon freestyle 365 έχει παρατηρήσει κανείς διάφορες θερμοκρασίας ψησίματος σε διαφορετικά σημεία της σχάρας; Πιο συγκεκριμένα, η αριστερή πίσω μεριά σε σχέση με την δεξιά κάτω (όπως κοιτάμε) έχει μεγάλη διαφορά... ειδικά ο δεξιά καυστήρας θέλει γύρισμα τον διακόπτη σε υψηλότερη θερμοκρασία για να φτάσει τον αριστερά.

Της συγκεκριμένης δεν είμαι κάτοχος, αλλά, σχεδόν όλους όσους έχω ρωτήσει και είναι κάτοχοι ψησταριά αερίου ιδίως όταν ψήνουν με χαμηλομένη την ένταση των καυστήρων παρατηρούν τέτοια φαινόμενα. Αν δεν το έχεις κάνει ήδη μπορείς να κάνεις έναν καθαρισμό τους καυστήρες (βούρτισμα και φύσιμα και τσεκάρισμα να μην είναι φρακαρισμένες οι τρύπες). Επίσης έχε στο νου σου ότι συχνά το φαινόμενο που περιγράφεις δημιουργείτε από τον αέρα που όταν ψήνεις με χαμηλά τους καυστήρες επηρεάζει την ομοιομορφία της κατανομής.

 

12 λεπτά πριν, Fidus είπε

Και ένα δεύτερο, καθαρίζετε σχάρες με πυρόλυση πάντα μετά το ψήσιμο;Αν αφήσουμε τις σχάρες όπως είναι και το κάνουμε πριν το επόμενο ψήσιμο υπάρχει πρόβλημα;

Προσωπικά το κάνω όποτε έχω χρόνο είτε μετά το ψήσιμο είτε πριν. Τις περισσότερες φορές το κάνω πριν το ψήσιμο, αφού ούτως ή άλλως θα την ανάψω για ψήσω κάνω παράλληλα και πυρόλυση. Αν έχεις τετράποδους φίλους που κάνουν επισκέψεις μπορείς να το κάνεις αμέσως μετά το ψήσιμο που είναι ήδη ζεστές οι σχάρες και ο κάδος.

  • Like 6
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν δεν ήταν ιδέα μου σε κάποια φάση είχα την εντύπωση πως η θερμοκρασία πίσω δεξιά ήταν χαμηλότερη, αλλά λίγο αργότερα μου τελείωσε η φιάλη 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Υπενθύμιση για το event της KYSO/Weber

Φαίνεται πολύ ενδιαφέρον και σίγουρα είναι ένα «βήμα» προ την σωστή κατεύθυνση για τις εταιρείες του χώρου 

https://www.huffingtonpost.gr/entry/bbq-summer-party-to-pio-lachtaristo-open-event-erchetai-sto-maroesi-me-pseta-krees-mperes-ekplexeis_gr_64940c3be4b095a2925b6967

Όσοι μπορέσουν να παρευρεθούν ας μοιραστούν μαζί μας την εμπειρία τους.

Μακάρι να ακολουθήσουν κι άλλες εταιρείες.

1 ώρα πριν, Fidus είπε

Καλημέρα σε όλους.Να ρωτήσω, στην napoleon freestyle 365 έχει παρατηρήσει κανείς διάφορες θερμοκρασίας ψησίματος σε διαφορετικά σημεία της σχάρας; Πιο συγκεκριμένα, η αριστερή πίσω μεριά σε σχέση με την δεξιά κάτω (όπως κοιτάμε) έχει μεγάλη διαφορά... ειδικά ο δεξιά καυστήρας θέλει γύρισμα τον διακόπτη σε υψηλότερη θερμοκρασία για να φτάσει τον αριστερά.

Και ένα δεύτερο, καθαρίζετε σχάρες με πυρόλυση πάντα μετά το ψήσιμο;Αν αφήσουμε τις σχάρες όπως είναι και το κάνουμε πριν το επόμενο ψήσιμο υπάρχει πρόβλημα;

Πέρα από αυτά που ανέφερε ο @plasTOST,

δοκίμασε να κάνεις και μία ρύθμιση στους καυστήρες.

 

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

44 λεπτά πριν, ilpapacha είπε

Φαίνεται πολύ ενδιαφέρον και σίγουρα είναι ένα «βήμα» προ την σωστή κατεύθυνση για τις εταιρείες του χώρου 

https://www.huffingtonpost.gr/entry/bbq-summer-party-to-pio-lachtaristo-open-event-erchetai-sto-maroesi-me-pseta-krees-mperes-ekplexeis_gr_64940c3be4b095a2925b6967

Όσοι μπορέσουν να παρευρεθούν ας μοιραστούν μαζί μας την εμπειρία τους.

Μακάρι να ακολουθήσουν κι άλλες εταιρείες.

Ψηνεται κανεις να παμε;

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

52 λεπτά πριν, vins είπε

Εγώ αλλά είναι μακριά 😂😂😂

Παρε τον @ηνίοχος και ελατε! και παμε και διπλα στο φουκου μετα να δουμε καμια και exivos.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

50 minutes ago, sndev said:

Απο ποτε η απόσταση είναι πρόβλημα στα Θέλω σου?

Από τότε που οι πτήσεις για Αθήνα πήγαν 200€ πηγαινελα το καλοκαίρι… Τι θες, να τα ξοδέψω εκεί και μετά αντί για prestige να πάρω καμία Jamestown??? 😂😂😂

9 minutes ago, SagoniasSlutRos said:

Παρε τον @ηνίοχος και ελατε! και παμε και διπλα στο φουκου μετα να δουμε καμια και exivos.

Ρε μπαγάσηδες θα με πεθάνετε 🤣🤣🤣

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Just now, vins said:

Από τότε που οι πτήσεις για Αθήνα πήγαν 200€ πηγαινελα το καλοκαίρι… Τι θες, να τα ξοδέψω εκεί και μετά αντί για prestige να πάρω καμία Jamestown??? 😂😂😂

Ρε μπαγάσηδες θα με πεθάνετε 🤣🤣🤣

Κόψε 200 ευρώ απο τη μελλοντική σούβλα. ας μην εφτιαχνες φλογοκρυπτες στην νατεριαλ. Λύσεις βρίσκεις όταν σε καλεί το καθήκον

τεταρτη να είσαι εκει απο τις 15.00 παρακαλω , να κάνεις εξέδρα. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

18 λεπτά πριν, vins είπε

Από τότε που οι πτήσεις για Αθήνα πήγαν 200€ πηγαινελα το καλοκαίρι… Τι θες, να τα ξοδέψω εκεί και μετά αντί για prestige να πάρω καμία Jamestown??? 😂😂😂

Ρε μπαγάσηδες θα με πεθάνετε 🤣🤣🤣

Θα πεις το νερό νεράκι...!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

32 minutes ago, sndev said:

Κόψε 200 ευρώ απο τη μελλοντική σούβλα. ας μην εφτιαχνες φλογοκρυπτες στην νατεριαλ. Λύσεις βρίσκεις όταν σε καλεί το καθήκον

τεταρτη να είσαι εκει απο τις 15.00 παρακαλω , να κάνεις εξέδρα. 

Ααα όλα κι όλα, από σούβλα ειδικά δεν κόβω. Πώς θα κάνω σωστά τα πρόβεια μου; Ποια εξέδρα; Άμα κατεβαινα, μόνο αρχική εντεκάδα θα δεχόμουν 😂

17 minutes ago, Evgenios_V said:

Θα πεις το νερό νεράκι...!!!

Στην prestige δε θα ‘χω και ταψι με νερό από κάτω όποτε θα τα βολέψω 🤣

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...