Προς το περιεχόμενο

Ψησταρια Υγραεριου


DAVE

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 ώρα πριν, Uberalles_gr είπε

Καλησπέρα σε όλους,

πήρα την παρακάτω ψησταριά και αφού τελείωσα με την συναρμολόγηση, ήρθε η ώρα να συνδέσω μπουκάλα και να κάνω season την ψησταριά.

Αυτό που είδα σε βιντέκια στο youtube είναι

  1. πλένω πρώτα τις σχάρες/πλάκες και τις φλογοκρύπτες και σαπούνι και νεράκι, τα στεγνώνω με μια πετσέτα και μετά για 30 λεπτά στο φουλ οι καυστήρες, με ανοιχτό το καπάκι, ανάβω το bbq
  2. μετά αλοίφω με λαδάκι (ηλιέλαιο;;) και από τις 2 μεριές τις σχάρες/πλάκες και το εσωτερικό από το καπάκι της ψησταριάς και μετά πάλι για 30 λεπτά στο φουλ οι καυστήρες, με κλειστό το καπάκι, ανάβω το bbq

Καλά τα λέω; Είναι κάτι άλλο;

Ευχαριστώ,
Βασίλης

Διάβασε καλά τις οδηγίες χρήσης. Οτιδήποτε άλλο διαβάζεις εδώ ή βλέπεις στο YouTube, είναι συμπληρωματικό. Βάλτην να κάψει καλά πριν την πρώτη χρήση. Μετά ρίξε πάνω δύο μπριζόλες. Υγεία και καλή καρδιά Über alles. Να είσαι καλά να τη χαίρεσαι. Καλορίζικη 🤗

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 20,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2223

  • ilpapacha

    2013

  • sndev

    1098

  • ηνίοχος

    585

1 ώρα πριν, Uberalles_gr είπε

Καλησπέρα σε όλους,

πήρα την παρακάτω ψησταριά και αφού τελείωσα με την συναρμολόγηση, ήρθε η ώρα να συνδέσω μπουκάλα και να κάνω season την ψησταριά.

Αυτό που είδα σε βιντέκια στο youtube είναι

  1. πλένω πρώτα τις σχάρες/πλάκες και τις φλογοκρύπτες και σαπούνι και νεράκι, τα στεγνώνω με μια πετσέτα και μετά για 30 λεπτά στο φουλ οι καυστήρες, με ανοιχτό το καπάκι, ανάβω το bbq
  2. μετά αλοίφω με λαδάκι (ηλιέλαιο;;) και από τις 2 μεριές τις σχάρες/πλάκες και το εσωτερικό από το καπάκι της ψησταριάς και μετά πάλι για 30 λεπτά στο φουλ οι καυστήρες, με κλειστό το καπάκι, ανάβω το bbq

Καλά τα λέω; Είναι κάτι άλλο;

Ευχαριστώ,
Βασίλης

Καλορίζικη και καλά ψησίματα!

Πρώτα θα πρέπει να κάνεις έναν έλεγχο για διαρροή στις συνδέσεις. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις λίγο σαπουνόνερο. Εάν υπάρχει διαρροή, θα δεις φυσαλίδες.

Το πρώτο κάψιμο θα πρέπει να γίνει με φουλ τους καυστήρες για 20-25 λεπτά, ώστε να καούν όλα τα εργοστασιακά υπολείμματα/έλαια. Μετά τους κλείνεις και πριν κρυώσει εντελώς η σχάρα, την περνάς με ελάχιστο ηλιέλαιο/λαρδί και την καις ξανά για περίπου 30-40 λεπτά στους 180 για το seasoning. Το τελευταίο μπορείς να το επαναλάβεις 1-2 φορές ακόμα, εάν θέλεις για να γίνει καλύτερο seasoning.

  • Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

9 ώρες πριν, ηνίοχος είπε

χαχαχαχαχ
ξέρεις  λένε οτι πολλές φορές το μεγάλο μίσος κρυβει έρωτα ,,,,,,,    

Ε όχι και μίσος ρε. Σιγά μην μισούμε κάποιον γιατί έχει διαφορετική άποψη πάνω στο χόμπι μας.

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

7 ώρες πριν, devils_reject είπε

Γεια χαρά, μια ερώτηση, την πέτρα της Napoleon για πίτσα πως τη καθαρίζετε; Σκέτο νεράκι να φανταστώ;

καλημέρα  , τις πέτρες  δεν τις πλένουμε , επειδή είναι πορώδης δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε απορρυπαντικό  γιατί θα εισχωρήσει μέσα , συνήθως την  καίμε  και στη συνέχεια  ξύνουμε με μια σπάτουλα-ξύστρα  , δεν πρόκειται να ξαναγίνει όπως ήταν αυτό όμως δεν δημιουργεί κάποιο πρόβλημα  στη χρήση αλλά ούτε και στην υγιεινή 
** προσοχή με το νερό , η πέτρα όπως και όλα τα κεραμικά  θρυμματίζονται  εαν ερθουν σε επαφή με νερό όταν είναι ζεστές /καυτές

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

8 ώρες πριν, devils_reject είπε

Γεια χαρά, μια ερώτηση, την πέτρα της Napoleon για πίτσα πως τη καθαρίζετε; Σκέτο νεράκι να φανταστώ;

Όταν τελειώσεις με το ψήσιμο, θα την αφήσεις να κρυώσει μέσα στην ψησταριά, καθώς οποιαδήποτε μεταβολή στην θερμοκρασία ενδέχεται να επιφέρει κάποιο ράγισμα ή/και σπάσιμό της. Μπορείς να την πλύνεις με ζεστό νερό, χωρίς να χρησιμοποιήσεις κάποιο απορρυπαντικό, και μια μαλακή βούρτσα.

Επίσης, ηχώ χρησιμοποιήσει και την ξύστρα για τις κεραμικές εστίες, με προσοχή, χωρίς να έχω κάποιο θέμα.

Μία ακόμα «λύση» είναι να χρησιμοποιήσεις διαφορετική μεριά κάθε φορά που ψήνεις.

Όπως και να ‘χει δεν πρόκειται να γίνει όπως ήταν καινούργια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

11 hours ago, ilpapacha said:

Καλορίζικη και καλά ψησίματα!

Πρώτα θα πρέπει να κάνεις έναν έλεγχο για διαρροή στις συνδέσεις. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις λίγο σαπουνόνερο. Εάν υπάρχει διαρροή, θα δεις φυσαλίδες.

Το πρώτο κάψιμο θα πρέπει να γίνει με φουλ τους καυστήρες για 20-25 λεπτά, ώστε να καούν όλα τα εργοστασιακά υπολείμματα/έλαια. Μετά τους κλείνεις και πριν κρυώσει εντελώς η σχάρα, την περνάς με ελάχιστο ηλιέλαιο/λαρδί και την καις ξανά για περίπου 30-40 λεπτά στους 180 για το seasoning. Το τελευταίο μπορείς να το επαναλάβεις 1-2 φορές ακόμα, εάν θέλεις για να γίνει καλύτερο seasoning.

Άρα δεν χρειάζεται να τις πλύνω (φλογοκρύπτες & σχάρες) την 1η φορά;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, Uberalles_gr είπε

Άρα δεν χρειάζεται να τις πλύνω (φλογοκρύπτες & σχάρες) την 1η φορά;

όχι, επίσης στις σχάρες μόνο με νερό θα τις πλένεις, κανένα απορρυπαντικό/σαπούνι.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

11 ώρες πριν, devils_reject είπε

Γεια χαρά, μια ερώτηση, την πέτρα της Napoleon για πίτσα πως τη καθαρίζετε; Σκέτο νεράκι να φανταστώ;

Κάθε φορά θα την γυρίζεις τούμπα και θα καίει ότι έχει πέσει πάνω και θα γίνεται σκόνη. Μετά με ένα χαρτί κουζίνας, ή βουρτσακι θα την σκουπίζεις. Εγώ τη δική μου δεν την έχω πλύνει ποτέ και έχω ψήσει γύρω στις 150 πίτσες. 

Αν την πλύνεις, πάντα με σκέτο νερό και πάντα ενώ έχει κρυώσει τελείως. Επίσης μετά πρέπει να ζεσταθεί σιγά σιγά για να αποβάλει ήπια όποια υγρασία έχει τραβήξει.

Μη νομίζεις ότι είναι βρώμικη αν βλέπεις σημάδια. Σκέψου ότι στους ξυλοφουρνους ψήνουν στον πάτο και απλά τα σκουπιζουν με βούρτσα ή κάποια υγρά πανιά.

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστώ για τον χρόνο και τις απαντήσεις σας! 

Μια τελευταία ερώτηση, μέχρι την επόμενη, το καπάκι θα το έχω κλειστό ή ανοιχτό την 1η φορά που θα την έχω στο Μαξ την ψησταριά;;;

Επεξ/σία από Uberalles_gr
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

33 λεπτά πριν, Uberalles_gr είπε

Ευχαριστώ για τον χρόνο και τις απαντήσεις σας! 

Μια τελευταία ερώτηση, μέχρι την επόμενη, το καπάκι θα το έχω κλειστό ή ανοιχτό την 1η φορά που θα την έχω στο Μαξ την ψησταριά;;;

Κλειστό

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

17 hours ago, ilpapacha said:

Καλορίζικη και καλά ψησίματα!

Πρώτα θα πρέπει να κάνεις έναν έλεγχο για διαρροή στις συνδέσεις. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις λίγο σαπουνόνερο. Εάν υπάρχει διαρροή, θα δεις φυσαλίδες.

Το πρώτο κάψιμο θα πρέπει να γίνει με φουλ τους καυστήρες για 20-25 λεπτά, ώστε να καούν όλα τα εργοστασιακά υπολείμματα/έλαια. Μετά τους κλείνεις και πριν κρυώσει εντελώς η σχάρα, την περνάς με ελάχιστο ηλιέλαιο/λαρδί και την καις ξανά για περίπου 30-40 λεπτά στους 180 για το seasoning. Το τελευταίο μπορείς να το επαναλάβεις 1-2 φορές ακόμα, εάν θέλεις για να γίνει καλύτερο seasoning.

Επειδή έχει 4 θέσεις για σχάρες, όταν τελειώσω, κάνω αυτήν την διαδικασία και για τις 2 πλάκες που έχει. Σωστά;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, Uberalles_gr είπε

Επειδή έχει 4 θέσεις για σχάρες, όταν τελειώσω, κάνω αυτήν την διαδικασία και για τις 2 πλάκες που έχει. Σωστά;

Το μαντέμι είτε είναι σχάρα είτε πλάκα κτλ, χρειάζεται seasoning. Οπότε θα πρέπει να ακολουθήσεις την ίδια διαδικασία.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

IMG_20230702_114709.jpg.e84cd26d233137a95e653f1180b77a54.jpg

3 πατάτες ψήθηκαν ολόκληρες, με έμμεσο. Στη συνέχεια αδειάστηκαν και αφού έγιναν πουρές με βούτυρο γάλα κρεμμύδι και λίγο ζαμπόν, γέμισαν τις πατάτες με λίγο τριμμένο τυρί από πάνω.
3 φιλετάκια picanha που είχαν ξεμείνει στην κατάψυξη, θωρακίστηκαν στη σχάρα, ένα λεπτό από κάθε πλευρά και πήγαν μαζί με τις πατάτες σε έμμεσο για το τελείωμα.
 

  • Like 9
  • Thanks 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...