Προς το περιεχόμενο

Ψησταρια Υγραεριου


DAVE

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εψησα για πρωτη φορα παιδακι προβατινα στην Napoleon 525. Αναφλεξεις ειχα ελαχιστες και μετα απο περιπου 20 λεπτα ψησιμο τις εβγαλα. Εβαλα μονο 800gr για δοκιμη.

Απο γευση super, δε λεω, ισως ενα τικ πιο πανω απο αρνι, ΑΛΛΑΑΑΑΑ πολύ σκληρη. 

Οτι ηταν γυρω απο το παιδι δεν δαγκωνοταν  με τιποτα ενω το ψαχνο στο παιδι ηταν μετριο.

Σε γενικες γραμμες νομιζω πως προτιμώ το αρνι απο την προβατινα.

Πιθανως να μην ηταν και σιτεμενη (μιας και δεν ρωτησα) ή δεν την εψησα σωστα.

Την εφαγα ολη μονος μου με 2 φετες ψωμι, μιας και η γυναικα δεν ηθελε και τα παιδια ελειπαν.

Επεξ/σία από johnniek13
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 20,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2243

  • ilpapacha

    2025

  • sndev

    1100

  • ηνίοχος

    586

1 hour ago, johnniek13 said:

Εψησα για πρωτη φορα παιδακι προβατινα στην Napoleon 525. Αναφλεξεις ειχα ελαχιστες και μετα απο περιπου 20 λεπτα ψησιμο τις εβγαλα. Εβαλα μονο 800gr για δοκιμη.

Απο γευση super, δε λεω, ισως ενα τικ πιο πανω απο αρνι, ΑΛΛΑΑΑΑΑ πολύ σκληρη. 

Οτι ηταν γυρω απο το παιδι δεν δαγκωνοταν  με τιποτα ενω το ψαχνο στο παιδι ηταν μετριο.

Σε γενικες γραμμες νομιζω πως προτιμώ το αρνι απο την προβατινα.

Πιθανως να μην ηταν και σιτεμενη (μιας και δεν ρωτησα) ή δεν την εψησα σωστα.

Την εφαγα ολη μονος μου με 2 φετες ψωμι, μιας και η γυναικα δεν ηθελε και τα παιδια ελειπαν.

Φίλε προβατίνα θέλει τουλάχιστον 2 βδομαδες σιτεμα για να μαλακώσει (και να φύγουν πιο «βαριές» μυρωδιές). Και εννοούμε σιτεμα σε ψυγείο κρεοπώλη, όχι οικιακό. Αν βρεις κρεοπώλη να στο κάνει, θα είναι το πιο νόστιμο κρέας που έχεις φάει. Και δε χρειάζεται τπτ, μόνο αλάτι. Όχι μόνο για παϊδακια, και για φέτα μπουτι που είναι και λιγότερο λιπαρό. 

Ολα τα υπόλοιπα είναι ημίμετρα.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 hour ago, johnniek13 said:

Την εφαγα ολη μονος μου με 2 φετες ψωμι, μιας και η γυναικα δεν ηθελε και τα παιδια ελειπαν.

τι να κάνεις κ συ , κομμάτια να γίνει το παλιο πρόβατο 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 hours ago, sndev said:

τι να κάνεις κ συ , κομμάτια να γίνει το παλιο πρόβατο 

Στην προσπαθεια, εχαΘα και δυο τία δοντια...Ακθιδε ομωθ το παλιοπλοβατο. 

Εχω αλλο ενα κιλο. Λεω να τη χτυπησω κατω σαν χταποδι....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 ώρες πριν, vins είπε

Φίλε προβατίνα θέλει τουλάχιστον 2 βδομαδες σιτεμα για να μαλακώσει (και να φύγουν πιο «βαριές» μυρωδιές). Και εννοούμε σιτεμα σε ψυγείο κρεοπώλη, όχι οικιακό. Αν βρεις κρεοπώλη να στο κάνει, θα είναι το πιο νόστιμο κρέας που έχεις φάει. Και δε χρειάζεται τπτ, μόνο αλάτι. Όχι μόνο για παϊδακια, και για φέτα μπουτι που είναι και λιγότερο λιπαρό. 

Ολα τα υπόλοιπα είναι ημίμετρα.

Κι εγω προβατινα δεν εχω κανει μεχρι τωρα σκεφτομαι τις αναφλεξεις αλλα με τρωει..Να υποθεσω με σχαρα την κανετε; 

οταν λες φετα μπουτι σου κοβει δηλαδη ο κρεοπωλης ενα μεγαλο κομματι κι εσυ μετα το κανεις  μπριζολακια; 

Κανει η πεθερα μου προβατο κομματι με κοκκαλο κοκκινιστο λιωνει στο στομα κι απο γευση απλα κορυφη, το μοσχαρι το λες κι ανοστο μπροστα του😆 Αλλα εχουμε τις γυναικες που δεν τα πολυτρωνε..κολλημενες εκει με ενα κοτοπουλο..

Εψησα προσφατα κεμπαπ ετοιμο σε φαση αποψυξης (ετσι ελεγε η ταμπελα στο κρεοπωλειο) απο αρνι προβατινα και νομιζω μοσχαρι αν δεν κανω λαθος, βγηκε φοβερο ελαχιστες αναφλεξεις πηρα μονο 2 κομματια να δοκιμασω τωρα θα παω να φορτωσω και το εφαγαν ολοι!!το δοκιμασαν δηλαδη..

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

8 minutes ago, johnniek13 said:

Στην προσπαθεια, εχαΘα και δυο τία δοντια...Ακθιδε ομωθ το παλιοπλοβατο. 

Εχω αλλο ενα κιλο. Λεω να τη χτυπησω κατω σαν χταποδι....

Από τη λαιμαργία σου να προλάβεις πριν γυρισουν τα παιδιά.. Αν τελικά φτιάξεις θαλασσινά βγαλε καμία φώτο κ για μας να πάρουμε λίγο μυρωδιά! 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

9 minutes ago, energy52 said:

Κι εγω προβατινα δεν εχω κανει μεχρι τωρα σκεφτομαι τις αναφλεξεις αλλα με τρωει..Να υποθεσω με σχαρα την κανετε; 

οταν λες φετα μπουτι σου κοβει δηλαδη ο κρεοπωλης ενα μεγαλο κομματι κι εσυ μετα το κανεις  μπριζολακια; 

Κανει η πεθερα μου προβατο κομματι με κοκκαλο κοκκινιστο λιωνει στο στομα κι απο γευση απλα κορυφη, το μοσχαρι το λες κι ανοστο μπροστα του😆 Αλλα εχουμε τις γυναικες που δεν τα πολυτρωνε..κολλημενες εκει με ενα κοτοπουλο..

Εψησα προσφατα κεμπαπ ετοιμο σε φαση αποψυξης (ετσι ελεγε η ταμπελα στο κρεοπωλειο) απο αρνι προβατινα και νομιζω μοσχαρι αν δεν κανω λαθος, βγηκε φοβερο ελαχιστες αναφλεξεις πηρα μονο 2 κομματια να δοκιμασω τωρα θα παω να φορτωσω και το εφαγαν ολοι!!το δοκιμασαν δηλαδη..

Το λένε αρκετοί φιλέτο μπουτι αν και εγώ διαφωνώ με το φιλέτο. Το βάζεις έτσι όπως είναι πάνω στη σχάρα.

Εμενα μου αρέσουν τα πρόβεια κοντοσούβλια (ή κεμπάπ αν είσαι Θεσσαλία) στις αεριου να σου πω την αλήθεια (σούβλα και από κάτω ταψάκι). Τα παϊδάκια τα προτιμώ σε κάρβουνο. Καλά γίνονται και στις αερίου αλλά πολύ καθάρισμα μετά κλπ. 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μετά από σχετικές συνεννοήσεις, σήμερα λογικά παραλαμβάνω, κανόνισα και την Κεντον να πάρει θέση στο μπαλκόνι του κουμπάρου μου, κρίμα να πάει χαμένη 

Για την σχάρα τι βούρτσα προτείνετε ;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημέρα,

η συναρμολόγηση ολοκληρώθηκε, απόψε το πρώτο ψήσιμο!

μια ερώτηση πόσο δυνατά χρειάζεται σφίξιμο η ένωση του ελαστικού σωλήνα του ρυθμιστή υγραερίου με το σπιράλ της ψησταριάς? Μέχρι να τερματίσει?

12.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 hours ago, AristidisZ said:

 

Για την σχάρα τι βούρτσα προτείνετε ;

https://www.skroutz.gr/s/23270748/Napoleon-Βούρτσα-Καθαρισμού-για-BBQ-με-Ξύστρα-47εκ-62052.html#reviews

 

κ να πάρεις κ τα ταψάκια κ ας μοιάζουν ακριβά θα με ευχαριστείς 2 μήνες αργότερα.

Κάθονται ακριβός στο πάτο  δεν είναι για το λιποσυλεκτη ( εκεί εχει άλλο αν θες αλλα το θεωρώ περιττό , ας καθαρίσεις με fairy ava ) 

https://www.skroutz.gr/s/40862886/Napoleon-62026-Σετ-Ταψάκια-Συλλογής-Λίπους-Ψησταριάς-3τμχ.html

δε ξέρω ποια ειναι για τη δικιά σου, έβαλα τυχαίο λινκ

Πάρε το homing κ ρώτα να πάρεις τα σωστά έχουν κ εκεί (αντιπροσωπία)

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλώς τα δεχτήκαμε 

 

IMG_2475.jpeg

36 minutes ago, sndev said:

https://www.skroutz.gr/s/23270748/Napoleon-Βούρτσα-Καθαρισμού-για-BBQ-με-Ξύστρα-47εκ-62052.html#reviews

 

κ να πάρεις κ τα ταψάκια κ ας μοιάζουν ακριβά θα με ευχαριστείς 2 μήνες αργότερα.

Κάθονται ακριβός στο πάτο  δεν είναι για το λιποσυλεκτη ( εκεί εχει άλλο αν θες αλλα το θεωρώ περιττό , ας καθαρίσεις με fairy ava ) 

https://www.skroutz.gr/s/40862886/Napoleon-62026-Σετ-Ταψάκια-Συλλογής-Λίπους-Ψησταριάς-3τμχ.html

δε ξέρω ποια ειναι για τη δικιά σου, έβαλα τυχαίο λινκ

Πάρε το homing κ ρώτα να πάρεις τα σωστά έχουν κ εκεί (αντιπροσωπία)

 

Διάβαζα στο site τους ότι για τις μαντεμενιες σχάρες πρέπει να βάζεις είτε ορειχάλκινη είτε ξύλινη βούρτσα 

  • Like 7
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, AristidisZ είπε

Καλώς τα δεχτήκαμε 

 

IMG_2475.jpeg

Διάβαζα στο site τους ότι για τις μαντεμενιες σχάρες πρέπει να βάζεις είτε ορειχάλκινη είτε ξύλινη βούρτσα 

Καλορίζικη μια καλά ψησίματα!

Καλύτερα να προτιμήσεις μια ορειχάλκινη, με μακριά λαβή.

2 ώρες πριν, Fidus είπε

Καλημέρα,

η συναρμολόγηση ολοκληρώθηκε, απόψε το πρώτο ψήσιμο!

μια ερώτηση πόσο δυνατά χρειάζεται σφίξιμο η ένωση του ελαστικού σωλήνα του ρυθμιστή υγραερίου με το σπιράλ της ψησταριάς? Μέχρι να τερματίσει?

12.jpg

Δε νομίζω ότι χρειάζεται υπερβολικό σφίξιμο. Μόλις ενώσεις την μπουκάλα, κάνε έναν έλεγχο με σαπουνόνερο, ώστε να δεις εάν έχει κάποια διαρροή.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

37 minutes ago, ilpapacha said:
2 hours ago, AristidisZ said:

Καλώς τα δεχτήκαμε 

 

IMG_2475.jpeg

Διάβαζα στο site τους ότι για τις μαντεμενιες σχάρες πρέπει να βάζεις είτε ορειχάλκινη είτε ξύλινη βούρτσα 

Expand  

Καλορίζικη μια καλά ψησίματα!

Καλύτερα να προτιμήσεις μια ορειχάλκινη, με μακριά λαβή.

Ευχαριστώ!

Μόνο μια βρίσκω στο σκρουτζ, και έχει κάκιστες κριτικές (διαλύεται)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 ώρες πριν, pol71 είπε

Προτίμησε την Naterial Kenton, όπου είναι μια τίμια επιλογή.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...