Προς το περιεχόμενο

Ψησταρια Υγραεριου


DAVE

Προτεινόμενες αναρτήσεις

7 minutes ago, AristidisZ said:

Kenton, tri tip Mart 

 

IMG_2470.jpeg

IMG_2471.jpeg

Κράτα την φώτο ενθύμιο κ μόλις παραλάβεις τις 2 Ναπολέον ξανά ψήσε το ίδιο κομμάτι κ ξαναστείλε 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 20,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2243

  • ilpapacha

    2025

  • sndev

    1100

  • ηνίοχος

    586

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα. Για χρόνια είχαμε μια ψησταριά υγραερίου όχι τίποτα σπουδαίο από Lidl, αν θυμάμαι έκανε λιγότερο από 100 ευρώ και μας έχει αφήσει εδώ και καιρό. Είμαι στο ψάξιμο και ψάχνοντας βρήκα αυτήν στα 250. Μπορώ να πάω να την πάρω από Leroy Θεσσαλονίκης χωρίς μεταφορικά. Είμαι άσχετος με το θέμα για αυτό ρωτάω. Λέτε να είναι καλή περίπτωση;

EDIT: τώρα βλέπω  δεν υπάρχει επιλογή παραλαβής από κατάστημα. Λόγω μεγέθους να υποθέσω;

Επεξ/σία από muspozepsu
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, muspozepsu είπε

Καλησπέρα. Για χρόνια είχαμε μια ψησταριά υγραερίου όχι τίποτα σπουδαίο από Lidl, αν θυμάμαι έκανε λιγότερο από 100 ευρώ και μας έχει αφήσει εδώ και καιρό. Είμαι στο ψάξιμο και ψάχνοντας βρήκα αυτήν στα 250. Μπορώ να πάω να την πάρω από Leroy Θεσσαλονίκης χωρίς μεταφορικά. Είμαι άσχετος με το θέμα για αυτό ρωτάω. Λέτε να είναι καλή περίπτωση;

EDIT: τώρα βλέπω  δεν υπάρχει επιλογή παραλαβής από κατάστημα. Λόγω μεγέθους να υποθέσω;

Μηπως εξαντληθηκε; Οταν ανεβηκε η προσφορα υπηρχαν καπου στις 50 συνολικά στα καταστήματα και πλεον (2 ημερες μετα) εχει 0 διαθεσιμότητα στα καταστήματα 

Δες την και σε ενα βιντεο 

Επεξ/σία από fysikos
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

44 λεπτά πριν, KAPAKOSTAS είπε

Για πειτε καμια μαριναδα καλη για 1,5-2 kg χοιρινο λαιμο για κοντοσουβλι 

Η κλασσική μαρινάδα με λάδι/ξύδι, Italian dressing, vinegret, πες 'την όπως θες. Τρία μέρη λάδι με ένα μέρος ξύδι, αλάτι και τα μπαχαρικά που θέλεις, λίγη μουστάρδα και ίσως λίγο μέλι και λεμόνι. Κατάλληλη για σαλάτες, μπριζόλες, κοντοσούβλια κ.ά. Σαν μαρινάδα, μαλακώνει το κρέας, διατηρεί την υγρασία του και κυριολεκτικά, απογειώνει τη γεύση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

23 ώρες πριν, KAPAKOSTAS είπε

Για πειτε καμια μαριναδα καλη για 1,5-2 kg χοιρινο λαιμο για κοντοσουβλι 

Προσωπικά έχω δοκιμάσει και ακολουθώ τρεις συνταγές:
Μια των αδερφών Μαλλιώρα
μια του Δρίσκα  και μια πιο πικάντικη του Βαρθαλίτη.
Και οι τρείς και αρέσουν.
 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 ώρες πριν, Trelloneritis είπε

Προσωπικά έχω δοκιμάσει και ακολουθώ τρεις συνταγές:
Μια των αδερφών Μαλλιώρα
μια του Δρίσκα  και μια πιο πικάντικη του Βαρθαλίτη.
Και οι τρείς και αρέσουν.
 

Δοκιμασα την πρωτη και μου φανηκε πολυ μετρια αλλα γουστα ειναι αυτα..Βασικα ο κολιανδρος με χαλασε πολυ, για μενα δεν ταιριαζει με χοιρινο..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημέρα σε όλους και καλώς σας βρήκα! Παρακολουθώ το forum εδω και και καιρο συλλέγοντας πληροφορίες και επιτέλους εχθές παρέλαβα μια Napoleon Freestyle Sib 365 και σήμερα θα την συναρμολογήσω. Αν και έχω μια γενική ιδέα μετά από αρκετό διάβασμα στις σελίδες, έχω μερικές ερωτήσεις που θα ήθελα να κάνω και θα εκτιμούσα αν μπορούσατε να με βοηθήσετε με τις γνώσεις σας .

α)Υπάρχει κάτι που θα πρέπει να προσέξω κατά την συναρμολόγηση? Γενικά πιάνουν τα χέρια μου σε κατασκευές

β)Ταιριάζουν όλες οι μπουκάλες υγραερίου στην βάση της ψησταριάς η κάποιες κουμπώνουν καλύτερα?

γ)Είναι απαγορευτικό να χρησιμοποιήσω τον ρυθμιστή 30mbar με προπάνιο?

δ)Για το καθάρισμα των μαντεμένιων πλακών μια ορειχάλκινη βουρτσα είναι ιδανική ή μηπως μια πλαστική/ξύλινη ξύστρα θα ήταν καλύτερη ώστε να μην πληγώσει την πορσελάνη?

ε)υπάρχει κάποια aftermarket σούβλα που ταιριάζει σχετικά εύκολα σε αυτό το μέγεθος ψησταριάς?

ευχαριστώ πολύ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 hour ago, Fidus said:

Καλημέρα σε όλους και καλώς σας βρήκα! Παρακολουθώ το forum εδω και και καιρο συλλέγοντας πληροφορίες και επιτέλους εχθές παρέλαβα μια Napoleon Freestyle Sib 365 και σήμερα θα την συναρμολογήσω. Αν και έχω μια γενική ιδέα μετά από αρκετό διάβασμα στις σελίδες, έχω μερικές ερωτήσεις που θα ήθελα να κάνω και θα εκτιμούσα αν μπορούσατε να με βοηθήσετε με τις γνώσεις σας .

α)Υπάρχει κάτι που θα πρέπει να προσέξω κατά την συναρμολόγηση? Γενικά πιάνουν τα χέρια μου σε κατασκευές

β)Ταιριάζουν όλες οι μπουκάλες υγραερίου στην βάση της ψησταριάς η κάποιες κουμπώνουν καλύτερα?

γ)Είναι απαγορευτικό να χρησιμοποιήσω τον ρυθμιστή 30mbar με προπάνιο?

δ)Για το καθάρισμα των μαντεμένιων πλακών μια ορειχάλκινη βουρτσα είναι ιδανική ή μηπως μια πλαστική/ξύλινη ξύστρα θα ήταν καλύτερη ώστε να μην πληγώσει την πορσελάνη?

ε)υπάρχει κάποια aftermarket σούβλα που ταιριάζει σχετικά εύκολα σε αυτό το μέγεθος ψησταριάς?

ευχαριστώ πολύ!

α. Νομιζω όχι.

β. Ολες ταιριαζουν. Εγω που εχω την 525 και αγορασα προπανιο 13kg την εχω βαλει απ'εξω γιατι η ψησταρια ειναι σε μονιμη σταθερη θεση.

γ. Μπορεις να εχεις 30 mb ή 37 σε προπανιο. Αυτο που δεν προσεχουν πολλοι ειναι η πιεση εισοδου που γραφει ο ρυθμιστης που πρεπει να ειναι για 16bar και οχι για 7.5 που έχει το 95% των ρυθμιστων 30mbar. Αυτος που εχει μέσα ειμαι σιγουρος πως ειναι εως 7.5 bar.

δ. εγω χρησιμοποιω ορειχαλικινη.

ε. για σουβλα ας σου πει καποιος που εχει βαλει. Εγω εφτιαξα χειροποιητη απο 10χ10 ανοξ και μοτερ 20 watt. Νομιζω ολες τις αγορας προσαρμοζονται ευκολα. Μονο το μηκος θελεις σωστο.

 

ritmistis-xamilis-piesis-statheros.jpg

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 hours ago, drg1974 said:

Δώστε τα φώτα σας για ένα μπακαλιάρο 800gr....χρόνο ψησίματος κτλ...:)

Αν κρίνω απο πελαγισιο φαγκρι 1100γρ που το εψησα 11+11 λεπτα και κρατουσε στο κόκκαλο (ηθελε και άλλο), θα προτινα τουλάχιστον 10+10 λεπτα και σιγουρα θερμομετρο στο κεντρο μεχρι το κοκκαλο να πιασεις 68+. Παιζει ρόλο η ενταση της φωτιας. Π.Χ. σε τσιπουρα και φαγκρι το βαζω λιγο δυνατα για να ξεροψησω πετσα που εχει λιπαρα. Νομιζω ο μπακαλιαρος δεν εχει πολυ λιπος οποτε μαλλον προθερμασνη καλη, χαμηλη φωτία να μην καει απέξω, τελειως κλειστο καπακι, δες τι παιζει στο 9 λεπτο. Και βασικο ειναι τι θερμοκρασια θα εχεις με κλειστο καπακι. Επειδη θα εχεις χαμηλη ενταση καλο ειναι να εχεις 2 καυστηρες ανοικτους για να διατηρεις και 160+ μεσα στην ψησταρια. Μπακαλιαρο δεν εχω ξαναψησει, αλλα αυτα που λενε για 63 βαθμους με θερμομετρο, εχω καταληξει οτι στο κεντρο βγαινει ωμο. Ειπαμε να μην στεγνωσει αλλα μην παμε και στο αλλο ακρο.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

17 ώρες πριν, energy52 είπε

Δοκιμασα την πρωτη και μου φανηκε πολυ μετρια αλλα γουστα ειναι αυτα..Βασικα ο κολιανδρος με χαλασε πολυ, για μενα δεν ταιριαζει με χοιρινο..

Κ γω του μαλλιωρα δοκιμασα για αρωματικο κοντοσουβλι αλλα ηταν αδιαφορο. Ισως δωσω ακομα μια ευκαιρια χωρις κολιανδρο κ με μεγαλυτερες ποσότητες μπαχαρικων

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

20 ώρες πριν, energy52 είπε

Δοκιμασα την πρωτη και μου φανηκε πολυ μετρια αλλα γουστα ειναι αυτα..Βασικα ο κολιανδρος με χαλασε πολυ, για μενα δεν ταιριαζει με χοιρινο..

Ό,τι δε σου αρέσει το αφαιρείς, εγώ έτσι κάνω.

2 ώρες πριν, KAPAKOSTAS είπε

Κ γω του μαλλιωρα δοκιμασα για αρωματικο κοντοσουβλι αλλα ηταν αδιαφορο. Ισως δωσω ακομα μια ευκαιρια χωρις κολιανδρο κ με μεγαλυτερες ποσότητες μπαχαρικων

Καλά οι ποσότητες των μπαχαρικών είναι ενδεικτικές. Θέλει δοκιμές με αυξομειώσεις στις ποσότητες και αφαίρεση όσων δεν σου κάθονται μέχρι να τη φέρεις τη συνταγή στα γούστα σου.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...