Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρες στην ομήγυρη

πριν από καμιά 15αρια ημέρες, αποφάσισα να παροπλίσω την καρβουνοψησταριά που είχα για χρόοοοονια στο μπαλκόνι μου, καθώς το ψήσιμο με κάρβουνο αν και έχει τέλειο γευστικό αποτέλεσμα (για εμένα)  απαιτεί χρόνο, κόπο, υπομονή, καλό κάρβουνο και κυρίως παρέα η οποία σε καιρούς κορονοϊου δύσκολα συγκεντρώνεται. Έχοντας λοιπόν ένα budget γύρω στα 250 ευρά, κατέληξα στην αγορά μιας ψησταριάς υγραερίου (https://www.skroutz.gr/s/18516883/Bormann-BBQ3100-015413.html) με κριτήριο κυρίως το κόστος και τον χρόνο παράδοσης.

Προς το παρόν έχει γίνει το gadget μου και σχεδόν  κάθε απόγευμα προσπαθώ να μάθω τα κόλπα του ψησίματος στο υγραέριο με καλά και μέτρια αποτελέσματα. Εχθές δοκίμασα να ψήσω και φρέσκια pizza, χωρίς μαντεμένια πλάκα ή ειδική πέτρα, απλά όταν η θερμοκρασία έφτασε στους 250 C (δεν πιάνει παραπάνω) έβαλα το ταψάκι πάνω στη σχάρα και έκλεισα την μεσαία παροχή. Το αποτέλεσμα δεν ήταν τέλειο αλλά ούτε και ούτε και απογοητευτικό, ψιλοάρπαξε από κάτω αλλά τα τυριά έλιωσαν υπέροχα και το στεφάνι φούσκωσε όπως έπρεπε. Πιθανόν έφταιξα γιατί λόγω απειρίας άνοιξα 3-4 φορές το καπάκι και η θερμοκρασία έπεφτε.

Ψάχνοντας για diy λύσεις, και μέχρι να πάρω μια μαντεμένια πλάκα βρήκα το παρακάτω στο youtube και λέω να το δοκιμάσω. Θεωρητικά πρέπει να δουλεύει.

https://www.youtube.com/watch?v=I1O1x4bdpC0

Συγνώμη προκαταβολικά για το μεγάλο μήνυμα

Επεξ/σία από kayak
  • Like 1
  • Απαντ. 21,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2317

  • ilpapacha

    2065

  • sndev

    1107

  • ηνίοχος

    587

Δημοσ.
1 ώρα πριν, tsiro7 είπε

Θέμα με τον αέρα έχουν? Δλδ να φυσάει και να βλέπεις τις φλόγες από τους καυστήρες να τρεμοπαίζουν. Κοίτα με το ζόρι πήρα έγκριση για τη μικρή 😂 είναι η τρίτη ψησταριά σε 5 χρόνια, δεν με παίρνει. 

1,7 ψησταριές ετησίως. Τεράστια σπατάλη (κατά το "η φτήνια τρώει τον παρά").

Κατευθείαν στην W 310. Θα το μετανοιώσεις αν δεν το κάνεις. 

  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, SagoniasSlutRos είπε

H δικη μου εχει ενα κοψιμο σαν ημικυκλιο στα flavorized bars για να βλεπεις τη φλογα. Επισης και να σβησει καποιος καυστηρας εχει αυτοματα αναφλεξη με ενα καθετο καυστηρα που ενώνει τους αλλους..

weber-spirit-ii-e-310-gas-grill-firebox-

Συγγνώμη. Αυτή είναι φωτογραφία από τη δική σου; Με όλα αυτά που ψήνεις; Αμμοβολή έκανες;

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Astronautis είπε

Συγγνώμη. Αυτή είναι φωτογραφία από τη δική σου; Με όλα αυτά που ψήνεις; Αμμοβολή έκανες;

Θα υποθεσω πως για τις αναγκες του παραδειγματος απλα ανεβασε μια με το εσωτερικο ολοκαινουριο απο το google 😄

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, Astronautis είπε

Συγγνώμη. Αυτή είναι φωτογραφία από τη δική σου; Με όλα αυτά που ψήνεις; Αμμοβολή έκανες;

Οριστε η δικη μου, happy now??? 😛 Τελευταιο καθαρισμα προ 2μηνου. Αν και τα τοιχωματα δεν τα εχω κανει ποτε. Περιμενω τον ατμοκαθαριστη.

 

97130419_1084656418583923_2044930875627405312_n.jpg

Επεξ/σία από SagoniasSlutRos
  • Like 2
Δημοσ.

Τελειώνοντας πριν από λιγο το μοντάρισμα και το πρώτο κάψιμο της GEM 320 πραγματικά η ποιοτική διαφορά μεταξύ αυτής και της majesty που είχα πριν είναι χαοτική.

Ελπίζω στο αυριανό πρώτο ψήσιμο να διατηρηθούν οι καλές εντυπώσεις :)

  • Like 3
Δημοσ.
2 ώρες πριν, kayak είπε

Καλησπέρες στην ομήγυρη

πριν από καμιά 15αρια ημέρες, αποφάσισα να παροπλίσω την καρβουνοψησταριά που είχα για χρόοοοονια στο μπαλκόνι μου, καθώς το ψήσιμο με κάρβουνο αν και έχει τέλειο γευστικό αποτέλεσμα (για εμένα)  απαιτεί χρόνο, κόπο, υπομονή, καλό κάρβουνο και κυρίως παρέα η οποία σε καιρούς κορονοϊου δύσκολα συγκεντρώνεται. Έχοντας λοιπόν ένα budget γύρω στα 250 ευρά, κατέληξα στην αγορά μιας ψησταριάς υγραερίου (https://www.skroutz.gr/s/18516883/Bormann-BBQ3100-015413.html) με κριτήριο κυρίως το κόστος και τον χρόνο παράδοσης.

Προς το παρόν έχει γίνει το gadget μου και σχεδόν  κάθε απόγευμα προσπαθώ να μάθω τα κόλπα του ψησίματος στο υγραέριο με καλά και μέτρια αποτελέσματα. Εχθές δοκίμασα να ψήσω και φρέσκια pizza, χωρίς μαντεμένια πλάκα ή ειδική πέτρα, απλά όταν η θερμοκρασία έφτασε στους 250 C (δεν πιάνει παραπάνω) έβαλα το ταψάκι πάνω στη σχάρα και έκλεισα την μεσαία παροχή. Το αποτέλεσμα δεν ήταν τέλειο αλλά ούτε και ούτε και απογοητευτικό, ψιλοάρπαξε από κάτω αλλά τα τυριά έλιωσαν υπέροχα και το στεφάνι φούσκωσε όπως έπρεπε. Πιθανόν έφταιξα γιατί λόγω απειρίας άνοιξα 3-4 φορές το καπάκι και η θερμοκρασία έπεφτε.

Ψάχνοντας για diy λύσεις, και μέχρι να πάρω μια μαντεμένια πλάκα βρήκα το παρακάτω στο youtube και λέω να το δοκιμάσω. Θεωρητικά πρέπει να δουλεύει.

https://www.youtube.com/watch?v=I1O1x4bdpC0

Συγνώμη προκαταβολικά για το μεγάλο μήνυμα

Καλησπέρα και από εμένα.

Σε αναζήτηση ψησταριάς υγραερίου και εγώ και αναζητώ πληροφορίες για το συγκεκριμένο μοντέλο ( bbq3100 ) καθώς πουθενά δεν την είδα στημένη παρά μόνο μέσα σε κουτί και οι πωλητές δεν ήξεραν να μου απαντήσουν.

Υπάρχει δυνατότητα να μπει σούβλα με μοτέρ και αν ναι τι μήκος σούβλας μπορεί να δεχθεί;

Το καπάκι κλείνει αν μπει σούβλα ή ακόμα και γάστρα για να λειτουργεί ως φούρνος;

Η μποτίλια υγραερίου μπορεί να τοποθετηθεί στην βάση της ψησταριάς  ή δεν αντέχει;

Μια άλλη μικρότερη που έχω δει η blackbull grilly παίρνει σίγουρα σούβλα με κλειστό καπάκι αλλά δεν ξέρω τι μήκος σούβλας καθώς είναι μικρότερη με δύο μόνο καυστήρες.

Υπάρχει κάποιος που έχει την blackbull grilly να μου πει τις διαστάσεις.

Καταλαβαίνω ότι λόγω μεγέθους και στις δύο αυτές ψησταριές το καθαρό μήκος της σούβλας για το ψητό θα είναι μικρό αλλά θα ήθελα να ξέρω τις ακριβείς διαστάσεις καθώς και αν κλείνει το καπάκι με σούβλα ή γάστρα.

Έχετε να προτείνετε κάτι άλλο σε αυτά τα χρήματα (μέχρι 250 ) που να παίρνει και σούβλα έστω και μικρή.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, Vaggelisd66 είπε

Καλησπέρα και από εμένα.

Σε αναζήτηση ψησταριάς υγραερίου και εγώ και αναζητώ πληροφορίες για το συγκεκριμένο μοντέλο ( bbq3100 ) καθώς πουθενά δεν την είδα στημένη παρά μόνο μέσα σε κουτί και οι πωλητές δεν ήξεραν να μου απαντήσουν.

Υπάρχει δυνατότητα να μπει σούβλα με μοτέρ και αν ναι τι μήκος σούβλας μπορεί να δεχθεί;

Το καπάκι κλείνει αν μπει σούβλα ή ακόμα και γάστρα για να λειτουργεί ως φούρνος;

Καλησπερα, βαση εμπειριας και απο τη μια φωτο μονο που βλεπω, θα πω οτι μπαινει σουβλα. Αν δεις εχει κατι τρυπες στο πλαι στο καπακι, οι οποιες ειναι προφανως για να βιδωσεις βαση σουβλας. Και ακριβως απο πανω εχει το αυλακι που καθεται η σουβλα. Και θα κλεινει και το καπακι. Ξαναλεω, δεν ειμαι σιγουρος, το λεω βαση του τι βλεπω στη φωτο. Με 30 ευρω περιπου και λιγη δουλεια παιρνεις σουβλα. Διαβασε σελιδες 60-70 σε αυτο το θεμα που πηραμε καποιοι σουβλα after market και την προσαρμοσαμε στην ψησταρια μας.

Και γαστρα κανονικα θα βαλεις πανω στη σχαρα χωρις προβλημα. Εκτος αν εχεις καμια τεραστια και δεν χωραει.

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Billpireas είπε

Η blackbull που είχες ήταν καλή σαν ψησταριά γιατί το σκέφτομαι για πρωτη

Η blackbull που είχες ήταν καλή σαν ψησταριά γιατί το σκέφτομαι για πρωτη

Είμαι πολύ ευχαριστημένος απλά θέλω να ανέβω επίπεδο. Για ποιο μοντέλο σκέφτεσαι? 

1 ώρα πριν, Vaggelisd66 είπε

Καλησπέρα και από εμένα.

Σε αναζήτηση ψησταριάς υγραερίου και εγώ και αναζητώ πληροφορίες για το συγκεκριμένο μοντέλο ( bbq3100 ) καθώς πουθενά δεν την είδα στημένη παρά μόνο μέσα σε κουτί και οι πωλητές δεν ήξεραν να μου απαντήσουν.

Υπάρχει δυνατότητα να μπει σούβλα με μοτέρ και αν ναι τι μήκος σούβλας μπορεί να δεχθεί;

Το καπάκι κλείνει αν μπει σούβλα ή ακόμα και γάστρα για να λειτουργεί ως φούρνος;

Η μποτίλια υγραερίου μπορεί να τοποθετηθεί στην βάση της ψησταριάς  ή δεν αντέχει;

Μια άλλη μικρότερη που έχω δει η blackbull grilly παίρνει σίγουρα σούβλα με κλειστό καπάκι αλλά δεν ξέρω τι μήκος σούβλας καθώς είναι μικρότερη με δύο μόνο καυστήρες.

Υπάρχει κάποιος που έχει την blackbull grilly να μου πει τις διαστάσεις.

Καταλαβαίνω ότι λόγω μεγέθους και στις δύο αυτές ψησταριές το καθαρό μήκος της σούβλας για το ψητό θα είναι μικρό αλλά θα ήθελα να ξέρω τις ακριβείς διαστάσεις καθώς και αν κλείνει το καπάκι με σούβλα ή γάστρα.

Έχετε να προτείνετε κάτι άλλο σε αυτά τα χρήματα (μέχρι 250 ) που να παίρνει και σούβλα έστω και μικρή.

Ευχαριστώ.

Εγώ έχω την grilly ένα χρόνο τώρα και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Μήκος σούβλας δεν ξέρω και δεν είμαι σπίτι να μετρήσω να σου πω ακριβώς, αύριο αν θες. Πρόσφατα έψησα κοντοσουβλι, 1.5kg κρέας πήρε από άκρη σε άκρη. 

42cm μήκος έχει η σχάρα, άρα το ωφέλιμο σούβλας είναι 40 περίπου φαντάζομαι 

IMG_20200426_134227.jpg

Επεξ/σία από tsiro7
  • Like 2
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, tsiro7 είπε

Είμαι πολύ ευχαριστημένος απλά θέλω να ανέβω επίπεδο. Για ποιο μοντέλο σκέφτεσαι? 

Εγώ έχω την grilly ένα χρόνο τώρα και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Μήκος σούβλας δεν ξέρω και δεν είμαι σπίτι να μετρήσω να σου πω ακριβώς, αύριο αν θες. Πρόσφατα έψησα κοντοσουβλι, 1.5kg κρέας πήρε από άκρη σε άκρη. 

IMG_20200426_134227.jpg

Την blackpul grilly έχεις?αξίζει?με ενδιαφέρει για πρώτη ψησταρια..

Δημοσ.

Είμαι πολύ ευχαριστημένος. Μαζί με του leroy με τους δύο καυστήρες ότι καλύτερο μπορείς να πάρεις στα 150-170 ευρώ. 

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 λεπτά πριν, tsiro7 είπε

Είμαι πολύ ευχαριστημένος απλά θέλω να ανέβω επίπεδο. Για ποιο μοντέλο σκέφτεσαι? 

Εγώ έχω την grilly ένα χρόνο τώρα και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Μήκος σούβλας δεν ξέρω και δεν είμαι σπίτι να μετρήσω να σου πω ακριβώς, αύριο αν θες. Πρόσφατα έψησα κοντοσουβλι, 1.5kg κρέας πήρε από άκρη σε άκρη. 

42cm μήκος έχει η σχάρα, άρα το ωφέλιμο σούβλας είναι 40 περίπου φαντάζομαι 

IMG_20200426_134227.jpg

Σκέφτομαι για την blackbull grillman σε κάρβουνα έχω αρκετή εμπειρία αυτή την σκέφτομαι για πρωτη και αν με βολέψει μετά από 1-2 χρονια πάω σε κάτι καλύτερο 

https://www.isompes.gr/blackbull-grillman-0203blb-details

Επεξ/σία από Billpireas
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Vaggelisd66 είπε

Καλησπέρα και από εμένα.

Σε αναζήτηση ψησταριάς υγραερίου και εγώ και αναζητώ πληροφορίες για το συγκεκριμένο μοντέλο ( bbq3100 ) καθώς πουθενά δεν την είδα στημένη παρά μόνο μέσα σε κουτί και οι πωλητές δεν ήξεραν να μου απαντήσουν.

Υπάρχει δυνατότητα να μπει σούβλα με μοτέρ και αν ναι τι μήκος σούβλας μπορεί να δεχθεί;

Το καπάκι κλείνει αν μπει σούβλα ή ακόμα και γάστρα για να λειτουργεί ως φούρνος;

Η μποτίλια υγραερίου μπορεί να τοποθετηθεί στην βάση της ψησταριάς  ή δεν αντέχει;

Μια άλλη μικρότερη που έχω δει η blackbull grilly παίρνει σίγουρα σούβλα με κλειστό καπάκι αλλά δεν ξέρω τι μήκος σούβλας καθώς είναι μικρότερη με δύο μόνο καυστήρες.

Υπάρχει κάποιος που έχει την blackbull grilly να μου πει τις διαστάσεις.

Καταλαβαίνω ότι λόγω μεγέθους και στις δύο αυτές ψησταριές το καθαρό μήκος της σούβλας για το ψητό θα είναι μικρό αλλά θα ήθελα να ξέρω τις ακριβείς διαστάσεις καθώς και αν κλείνει το καπάκι με σούβλα ή γάστρα.

Έχετε να προτείνετε κάτι άλλο σε αυτά τα χρήματα (μέχρι 250 ) που να παίρνει και σούβλα έστω και μικρή.

Ευχαριστώ.

Αύριο θα μπορέσω να σου στείλω φωτογραφίες αν σε διευκολύνει.

Σούβλα παίρνει, αν και δεν νομίζω να έχει κάποια μαμίσια, αλλά απ' όσο ΄χω ψάξει υπάρχουν αρκετές universal σε νορμάλ τιμές. Η επιφάνεια ψησίματος είναι 60cm και το συνολικό πλάτος με τα ράφια 122cm,  οπότε μια σούβλα μήκους στα 90cm πιστεύω ότι είναι οκ. 

Το καπάκι κλείνει αν μπει σούβλα (έχει οπές περίπου 3 cm) και μια πήλινη γάστρα φούρνου που έχω δοκιμάσει χωράει μια χαρά.

Η φιάλη υγραερίου δε χωρά στη βάση, τουλάχιστο οι παραδοσιακές 10κιλες, ΄το ύψος του αποθηκευτικού χώρου είναι περίπου 50 cm και μάλλον χωράει φιάλη GoGas 5κιλη.

Επίσης ίσως αξίζει να αναφέρω ότι δεν έχει διπλά τοιχώματα το καπάκι, γεγονός που μάλλον είναι αρνητικό για τη διατήρηση της θερμοκρασίας.

Επεξ/σία από kayak
Δημοσ.

Λοιπον εκανα πρωτη αποπειρα πιτσας στο weber. Εβαλα την πετρα του koda μιας και πιστευω ειναι πιο προσιτο σε καποιον να παρει μια πετρα. 

Εβαλα τερμα τους καυστηρες να δω ποσο θα πιασει και αφησει κανενα 20' να ζεσταθει. Η ψησταρια εφτασε 370 κελσιου και η πετρα 410-415. Νομιζω το μαντεμι θα πηγαινει λιγο πιο πανω. Κατεβασα τον μεσαιο καυστηρα τερμα χαμηλα και εβαλα την πιτσα. Σε 3 λεπτα βλεπετε το αποτελεσμα παρακατω (την αδικει η φωτο). Δυστυχως η ζυμη δεν ηταν πετυχημενη και δεν μπορουσα να κανω καλο ανοιγμα. Για τα δικα μου γουστα αρκετα καλη, και ειμαι πολυ δυσκολος στην πιτσα. Η δευτερη χρειαστηκε περισσοτερο χρονο μιας και ξεχασα να δυναμωσω τον μεσαιο καυστηρα οσο την ετοιμαζα και η θερμοκρασια του bbq ηταν  330-340 οταν την εβαλα μεσα. Την εβγαλα στα 4.30-5 λεπτα. Βγηκε πιο τραγανη εννοειται, σαν αυτες που θα φας απο ξυλοφουρνο σε ελληνικη πιτσαρια. Στην πρωτη ηταν πιο μαλακο το ψωμακι, στυλ Ναπολι. Και οι δυο ψηθηκαν μια χαρα και απο πανω ομοιομορφα και οσο χρειαζοταν. 

Οποτε οποιος το σκεφτεται για πετρα ας το δοκιμασει. Δεν ξερω σιγουρα τι γινεται με το μαντεμι και ποσο θα πιασει και κατα ποσο επηρεάζει το ψησιμο της βασης σε σχεση με την επιφανεια. 

Για την ιστορια η πιτσα ειναι με σαλτσα ετοιμη :P, φρεσκια μοτσαρελα, nduja, truffle salami και ψημενες πιπεριες φλωρινης.

96584776_965995593816751_7162329407460212736_n.jpg

96508599_580734359232391_8297464151119233024_n.jpg

  • Like 7
Δημοσ.

Το απόγευμα παρέλαβα την e-310 και ταυτόχρονα τη διάφανη φιάλη υγραερίου 10 kg (80 ευρω) . Απο υπερβολική πόρωση την έβαλα να κάψει 3 φορές. Επιασε 320 μέσα σε 20', αλλά εκεί κάπου κόβει για να πιάσει 340 σε 40'. Η διάφανη φιάλη χωράει τέλεια και είναι και αρκετά ελαφριά. Επίσης στο φως φαίνεται η στάθμη της (γιατι στις φωτογραφίες δεν φαίνεται). Βέβαια δεν ξέρω κατα πόσο δικαιολογείται η τιμή της απο τα παραπάνω...

Τη συναρμολόγησα και με τη βοήθεια του app BILT, αν και είχε μια χαρά οδηγίες.

Επίσης χωράει τέλεια (παράλληλα με τα σίδερα) η μαντεμένια πλάκα Lodge LDP3 Grill/Griddle, την οποία χρησιμοποίησα για να ζεστάνω deep fried chicken (serious eats). Εντάξει δεν είναι κανονικό ψήσιμο το ξέρω αλλά βρισκόμουν σε παράνοια.

Πήρα μέτρηση θερμοκρασίας στην σχάρα και ήταν περίπου όσο έδειχνε το θερμόμετρο της ψησταριάς κατι που ομολογώ πως δεν περίμενα, νομιζα ότι θα είναι κατα πολύ μεγαλύτερη. Αυτό σημαίνει ότι αν κάποιος ψήνει σε χαμηλές θερμοκρασίες με τη χρήση μεμβράνης ψησίματος πχ rated μεχρι 280 βαθμούς ΙΣΩΣ τελικά είναι OK.

  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...