Προς το περιεχόμενο

Ψησταρια Υγραεριου


DAVE

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 20,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2222

  • ilpapacha

    2013

  • sndev

    1098

  • ηνίοχος

    585

9 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Μπιφτέκια κοτόπουλο από κατάψυξη κατευθείαν στη σχάραScreenshot_20230530_215345_com.android.gallery3d.jpg.cacaae689c2081b78c3da04973566595.jpg

 

Screenshot_20230530_215352_com.android.gallery3d.jpg.74291f0a173af8b9ed90703257aebfed.jpg

Κι εσένα σε κάνουν σημάδια τα σακουλάκια ε; 😄😄😄

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

19 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

Και στο στρατο με μωρομαντηλα καναμε τις αρβυλες και τα G3. 

Ναιιιι ρε φιλε, τι μου θυμησες τωρα 😂😂😂

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

20 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

Και στο στρατο με μωρομαντηλα καναμε τις αρβυλες και τα G3. 

Επιστημονικα ελεγμενο εαν εκανες ενα βαψιμο στις αρβυλες αντεχε για τουλαχιστον 5 περασματα με μωρομαντηλο κ ηταν σαν φρεσκοβαμενες,τεντα λεμε!😂

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημέρα! Δοκίμασα κι εγώ κάτι χοιρινά καλαμάκια κατευθείαν απο κατάψυξη με έμμεσο ψήσιμο στους  ~200°-250°.

Επιβεβαιώνω ότι βγήκαν νοστιμότατα και μαλακά, το μόνο αρνητικό είναι ότι κάναν καμιά ώρα συνολικά μέχρι να ξεπαγώσουν και να ψηθούν. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

29 λεπτά πριν, katbo είπε

Καλημέρα! Δοκίμασα κι εγώ κάτι χοιρινά καλαμάκια κατευθείαν απο κατάψυξη με έμμεσο ψήσιμο στους  ~200°-250°.

Επιβεβαιώνω ότι βγήκαν νοστιμότατα και μαλακά, το μόνο αρνητικό είναι ότι κάναν καμιά ώρα συνολικά μέχρι να ξεπαγώσουν και να ψηθούν. 

To κολπο ειναι οταν τα βαζεις καταψυξη να τα βαζεις το ενα διπλα στο αλλο ωστε να μπουν στη σχαρα φλατ. Αν τα βαλεις καταψυξη το ενα πανω στο αλλο θα ξεπαγωσουν πολυ δυσκολα. 

Αναβεις πλαινους καυστηρες στο φουλ και τα βαζεις στο κεντρο χωρις φωτια απο κατω. Μετα απο κανενα 10' θα εχουν αρχισει να ξεπαγωνουν οποτε με μια τσιμπιδα μπορεις να τα ξεκολλησεις σιγα σιγα. Συνεχιζεις λιγο ακομα εμμεσο μεχρι να νιωσεις οτι εχουν ξεπαγωσει τελειως και μετα ειτε συνεχισεις εμμεσα ειτε αμεσα μεχρι να τελειωσουν.

Τα μπιφτεκια τα ψηνω μονο εμμεσα.

  • Like 1
  • Thanks 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, ritualistic είπε

ενδιαφερον, για δωσε λιγο παραπανω πληροφοριες! καλημερα!

Αν ειναι απο καταψυξη, μπαινουν κατευθειαν στο κεντρο της σχαρας με τους 2 πλαινους καυστηρες στο τερμα μεχρι να γινουν. Στη μεση καπου τα κανω μια τουμπα πανω κατω. Τπτ αλλο. Τσεκαρω με θερμομετρο και τα βγαζω.

  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

Αν ειναι απο καταψυξη, μπαινουν κατευθειαν στο κεντρο της σχαρας με τους 2 πλαινους καυστηρες στο τερμα μεχρι να γινουν. Στη μεση καπου τα κανω μια τουμπα πανω κατω. Τπτ αλλο. Τσεκαρω με θερμομετρο και τα βγαζω.

Και για αυτο χρειαζεσαι ψησταρια? Νομιζω πως χανεται το νοημα πλεον. Οταν χρησιμοποιεις την ψησταρια σαν φουρνο  και την σχαρα απλως  για να στηριζεις τα μπιφτεκια μεσα σε αυτον, τοτε τα μπιφτεκια σου δεν ειναι σχαρας αλλα φουρνου... και σιγουρα διαφερουν σε γευση.

Εκτος και αν επιμενετε οτι ενα μπιφτεκι με αμεσο ψησιμο σε 8 λεπτα σε καυτη σχαρα βγαινει το ιδιο με ενα βρασμενο στον παγο για 25 λεπτα.

Επεξ/σία από johnniek13
  • Confused 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

12 minutes ago, johnniek13 said:

Και για αυτο χρειαζεσαι ψησταρια? Νομιζω πως χανεται το νοημα πλεον. Οταν χρησιμοποιεις την ψησταρια σαν φουρνο  και την σχαρα απλως  για να στηριζεις τα μπιφτεκια μεσα σε αυτον, τοτε τα μπιφτεκια σου δεν ειναι σχαρας αλλα φουρνου... και σιγουρα διαφερουν σε γευση.

Εκτος και αν επιμενετε οτι ενα μπιφτεκι με αμεσο ψησιμο σε 8 λεπτα σε καυτη σχαρα βγαινει το ιδιο με ενα βρασμενο στον παγο για 25 λεπτα.

Χάνεις το νόημα θεωρώ, αλωστε οι περισσότεροι μύστες έχουν καταργήσει τον φούρνο  εδώ μέσα η έστω μειώσει στο minimum όχι από άποψη, αλλά από ευκολία. 

Πρακτικά δείχνει ο συνάδελφός ψήστης μια εναλλακτική χρήση, αυτό δεν καταργεί τη βασική λειτουργία μιας ψησταριας ούτε αναφέρει κάπου αν είναι πιο νόστιμα η οχι. Φυσικά το μη κατεψυγμένο, θεωρητικά πάντα καθώς εξαρτάτε από το ψηστη, πάντα θα νε πιο νόστιμο κ ζουμερο καθώς στη κατάψυξη λόγο φυσικης το νερό διαστέλλεται κ σπάνε οι ίνες οπότε με το καλησπέρα σας το κατεψυγμένο είναι 1 σκαλοπάτι κάτω. Έλα όμως που εξυπηρετεί... 

Παράλληλα αναλογισου ότι μετά το βρασιμο όπως λες έχεις την ευχέρεια κ στο τέλος ψήνεις κ δίνεις χρώμα κ γεύση με άμεσο. Είναι λίγο win win η φαση αλλα οχι το απόλυτο 

  • Like 6
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

και να σημειωθεί ότι μπορεί να έχεις κανονίσει το ψηστήρι σου για κάποια x άτομα, έχεις πάρει φρέσκα κρέατα ημέρας και τελικά την ώρα που ψήνεις σου σκάνε άλλοι 3-4 μαντράχαλοι ακάλεστοι οπότε αρχίζεις αναγκαστικα τις ανασκαφές στην κατάψυξη. Σου πάει η καρδιά να ανάψεις φούρνο;

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μια χαρά ψήνονται και τα κατεψυγμένα με άμεσο ψήσιμο , σουβλάκια ( ναι ρε σουβλάκια 😛 ) σουτζουκάκια και μπιφτέκια (μέτρια σε μέγεθος ) αλλά και πανσετες μέχρι και ολόκληρο μπούτι κοτόπουλο  έτυχε να ψήσω (δεν το προτείνω) σε χαμηλή φωτιά και με πολλά γυρίσματα εάν είναι χοντρά κομμάτια και σχεδόν κανονικά  σαν να ήταν νωπά για λεπτότερα όπως σουτζουκάκια , κεμπάπ σουβλάκια κ.α. 

Κατά τη γνώμη μου με το έμμεσο ψήσιμο χάνεις σε γεύση 

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, katbo είπε

και να σημειωθεί ότι μπορεί να έχεις κανονίσει το ψηστήρι σου για κάποια x άτομα, έχεις πάρει φρέσκα κρέατα ημέρας και τελικά την ώρα που ψήνεις σου σκάνε άλλοι 3-4 μαντράχαλοι ακάλεστοι οπότε αρχίζεις αναγκαστικα τις ανασκαφές στην κατάψυξη. Σου πάει η καρδιά να ανάψεις φούρνο;

Να φέρουνε πολεμοφόδια οι μαντράχαλοι 🤣

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για όποιον ενδιαφέρεται, αύριο το Lidl θα έχει τη συσκευή vacuum silvercrest στα 30€ 

Επισης διάβασα και μεταφέρω με επιφύλαξη ότι τρέχει «προσφορά» για τη φιάλη eko gas easy, όπου πας οποιαδήποτε κενή φιάλη και στην αλλάζουν χωρίς κόστος με τη νέα, πληρώνοντας μόνο περιεχόμενο. Έχω την αίσθηση πως είναι χωρητικότητας 7,5kg. Επίσης λέει πως δίνεται δώρο και ο αντίστοιχος ρυθμιστής. Πριν πάτε κάντε κάνα τηλεφωνο για σιγουριά αν ενδιαφέρεστε.

Επεξ/σία από vins
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, ηνίοχος είπε

Κατά τη γνώμη μου με το έμμεσο ψήσιμο χάνεις σε γεύση 

Γιατί χάνεις σε γεύση με το έμμεσο; Αναφέρεσαι γενικά ή μόνο σε όσα βγαίνουν από κατάψυξη?

Επεξ/σία από plasTOST
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...