Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ωραίο εργαλείο αλλά ακριβό ( για το δικό μου μπάτζετ) 

Προέχει ο ατμοκαθαριστης πριν πάρω φουρνάκι πίτσας. 😛

Να σε ρωτήσω κάτι ακόμη για το slab που έχεις: πώς το καθαρίζεις; Επειδή φαντάζομαι ότι πέφτουν επάνω ζουμια από τις πίτσες

4 λεπτά πριν, sargus είπε

Με βάλατε στην πρίζα με το θέμα της πίτσας.

Η ψησταριά μου (campingaz) έχει και υποδοχή για πέτρα (culinary modular system σαν το gbs της weber) και έχω προμηθευτεί την πέτρα για πίτσα αλλά έχει και επίπεδο μαντέμι 39*45 (τη μισή επιφάνεια της ψησταριάς). Οπότε σκέφτομαι να τα δοκιμάσω σήμερα αύριο και τα δύο. Θα βάλω ταυτόχρονα 2 ίδιες πίτσες να ψήνονται δίπλα-δίπλα για να δω ποιο από τα 2 κάνει καλύτερη δουλειά. 

Τύφλα να έχουν οι λοιμωξιολόγοι με την έρευνα και την συζήτηση που γίνεται εδώ μέσα....

  • Απαντ. 21,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2317

  • ilpapacha

    2065

  • sndev

    1107

  • ηνίοχος

    587

Δημοσ.

Πες το ψέματα!

Με τόση ανάλυση, στο τέλος θα (έχουμε τις γνώσεις να) κατασκευασουμε την τέλεια ψησταριά! 

Θα κατακτησουμε τις αγορές!!

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, kostasiour είπε

Την παρέλαβες; ταιριάζει σωστα;

Ωραία και εγώ μουσαμά θα βάλω προσωρινά και θα περιμένω να μου πεις ευχαριστώ πολυ! Για το slab δες παρακάτω.

Δες και την αλλη μου απάντηση παραπάνω για το θέμα της ψησταριάς

Θα προσπαθήσω να σας εξηγήσω για το επίπεδο μαντέμι. Βάζεις το φούρνο πάνω-κάτω αντίσταση και το μαντέμι τέρμα πάνω να κάψει για σχεδόν 45'. Το μαντέμι πρέπει να ζεσταθεί με ακτινοβολία από την αντίσταση και όχι με τον αέρα ο οποίος δεν ξεπερνά τους 250/300 (ανάλογα τον φούρνο).  Όταν το μαντέμι εχει φτάσει/περάσει τους 300 βαθμούς (ο αέρας έχει πολύ πιο χαμηλή) ετοιμάζεις την πίτσα σου και με ενα πιτσα peel την βάζεις στο μαντέμι που είναι στην πιο πάνω θέση και καίει, και σε 4' με το πιτσα peel την βγάζεις απο το μαντέμι. Ετοιμάζεις την επόμενη μεχρι να ζεσταθεί πάλι το μαντέμι και κάνεις την ίδια διαδικασία.

Αν το μαντέμι δεν είναι επίπεδο θα σε δυσκολέψει αρκετά το βάλε βγάλε της πίτσας με το peel, ειδικά αν λάβεις υπόψη σου ότι είναι και στην τέρμα πάνω θέση. Δεν λεω οτι με το αλλο δεν γίνεται αλλα όταν το έκανα με την μαντεμένια πλακα (gridle) της Lodge εβριζα.. 

Τώρα να ψήσεις κατι λιπαρό/με ζουμιά δεν γίνεται γιατί επειδή είναι επίπεδο θα πέσουν απο κάτω. Το εχω χρησιμοποιήσει στην εστια της κουζίνας ωστόσο για να κάνω κρέπες, οπου και πάλι βόλεψε λιγο που είναι επίπεδο, για να σηκώνω με τη σπάτουλα την κρέπα χωρίς να διαλυθεί. Επίσης είναι στρογγυλό μεγάλο , αλλά αυτό είναι πολύ μικρότερης σημασίας.

Μπείτε στην σελίδα του να δείτε πληροφορίες.

Στην δευτερη μου απάντηση θα δεις για πιο λογο. Ο αερας στον φουρνο σου μπορεί να μην σηκωνει πανω απο 250 αλλα το μαντέμι στην πανω θέση με αναμένες αντιστάσεις ξεπερναει τους 300 γιατί ζεσταίνεται και με άλλο μηχανισμό πλην του αέρα. Οπότε το μαντέμι μπορεί να φτάσει τους 330 (ανα περίπτωση)

Το βασικό πρόβλημα της ψησταριάς είναι ότι δεν την ψήνει απο πάνω καλά, δηλαδή καίγεται το απο κάτω μέρος της πίτσας μέχρι να ψηθούν τα απο πάνω, για αυτο και πωλούνται τα κουτιά για πίτσα ειδικα για grills, για να διοχετεύσουν θερμότητα στο πάνω μέρος της πιτσας . Αυτό το πρόβλημα δεν υπάρχει στον φούρνο όταν η απόσταση είναι μερικα εκατοστά απο την πανω αντίσταση και ψήνονται ολα μαζί με την κατω ζύμη σε 4'

Ωστόσο θέλω να δοκιμάσω στην ψησταριά κάνοντας πατέντα με ταψακι σανιτας για καπάκι που εξομοιώνει αυτό το σύστημα,

"KettlePizza Gas Grill Pizza Oven Kit – Gas Pro Deluxe (Aluminum Peel)"

αν και δεν εχω πολλές ελπίδες

Ο Κώστας νομίζω τα εξήγησε πολύ καλά - στο φούρνο το slab ζεσταίνεται από την αντίσταση και ακόμα καλύτερα από το grill εάν υπάρχει. Οπότε το μαντέμι μπορεί να πιάσει παραπάνω από 300 C ενώ η θερμότητα από την πάνω αντίσταση βοηθάει στο να ψηθεί και από πάνω. Παρόλαυτα, η δοκιμή που έγινε προχθές σε μία spirit ii -210 ήταν απόλυτα επιτυχημένη - ιδίως δεδομένου πως φυσούσε αρκετά με αποτέλεσμα την γρήγορη απώλεια θερμότητας. Προθέρμανση στους 340 με το slab και μετά οι καυστήρες στο χαμηλό για 3-4 λεπτά.  Νομίζω πως σε μεγαλύτερη ψησταριά με τον μεσαίο καυστήρα κλειστό θα είναι ακόμα καλύτερη. Επιπλέον είναι απείρως πιο εύκολο το βάλε βγάλε στην ψησταριά από το μικρό περιθώριο ανάμεσα στο πάνω ράφι του φούρνου και την αντίσταση, καθώς και ο απαιτούμενος χρόνος προθέρμανσης είναι μικρότερος.

Αναφορικά με την πατέντα για την προσωμοίωση του oven kit, δεν νομίζω πως μπορεί να δουλέψει με ταψάκια τύπου sanitas. Χρειάζεσαι ένα υλικό που να διατηρεί την θερμότητα για κάποιο διάστημα, όπως το μαντέμι ή ατσάλι.

  • Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Astronautis είπε

Ωραίο εργαλείο αλλά ακριβό ( για το δικό μου μπάτζετ) 

Προέχει ο ατμοκαθαριστης πριν πάρω φουρνάκι πίτσας. 😛

Να σε ρωτήσω κάτι ακόμη για το slab που έχεις: πώς το καθαρίζεις; Επειδή φαντάζομαι ότι πέφτουν επάνω ζουμια από τις πίτσες

επειδή είναι αρκετά εύκολο το βάλε βγάλε της πίτσας και επειδή δεν τις φορτώνω πολύ λερώνεται ελάχιστα. Αλλά και αν λερωθεί το καθαρίζω όπως τα μαντεμένια σκευη. Δεν βαζω σαπουνι, χρησιμοποιώ καυτό νερό η κρύο ανάλογα, η μπορεί να τρίψω απλα με μια πετσετα με λάδι. Τη συντηρώ με λάδι. Γενικά τα μαντεμένια σκεύη έχουν ένα learning curve αλλά εν καιρό σε αποζημιώνουν με το παραπάνω. Δεν είναι τυχαιο οτι στο σκρουτζ τηγανια της lodge εχουν χαμηλή βαθμολογία τη στιγμή που στο amazon εχουν χιλιάδες διθυραμβικές.

  • Like 2
Δημοσ.

Θα βαλω την πετρα απο το koda στη weber να δοκιμασω πιτσα αποψε. Δεν πιστευω να θελετε να κανω και long fermendation :P Μια στα γρηγορα θα κανω.

  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Blacky4 είπε

Ο Κώστας νομίζω τα εξήγησε πολύ καλά - στο φούρνο το slab ζεσταίνεται από την αντίσταση και ακόμα καλύτερα από το grill εάν υπάρχει. Οπότε το μαντέμι μπορεί να πιάσει παραπάνω από 300 C ενώ η θερμότητα από την πάνω αντίσταση βοηθάει στο να ψηθεί και από πάνω. Παρόλαυτα, η δοκιμή που έγινε προχθές σε μία spirit ii -210 ήταν απόλυτα επιτυχημένη - ιδίως δεδομένου πως φυσούσε αρκετά με αποτέλεσμα την γρήγορη απώλεια θερμότητας. Προθέρμανση στους 340 με το slab και μετά οι καυστήρες στο χαμηλό για 3-4 λεπτά.  Νομίζω πως σε μεγαλύτερη ψησταριά με τον μεσαίο καυστήρα κλειστό θα είναι ακόμα καλύτερη. Επιπλέον είναι απείρως πιο εύκολο το βάλε βγάλε στην ψησταριά από το μικρό περιθώριο ανάμεσα στο πάνω ράφι του φούρνου και την αντίσταση, καθώς και ο απαιτούμενος χρόνος προθέρμανσης είναι μικρότερος.

Αναφορικά με την πατέντα για την προσωμοίωση του oven kit, δεν νομίζω πως μπορεί να δουλέψει με ταψάκια τύπου sanitas. Χρειάζεσαι ένα υλικό που να διατηρεί την θερμότητα για κάποιο διάστημα, όπως το μαντέμι ή ατσάλι.

Πολύ σωστά τα λές για το sanita μιας και δεν έχει θερμοχωρητικότητα, σκέφτομαι ότι θα παγιδέψει ζεστό αέρα αλλά η αληθεια ειναι πως δεν εχω ιδεα! Ισως βάλω και ενα μαντεμένιο σκευος απο πανω απο το σανιτας με τουβλακια για να παίξει αυτό το ρόλο, με λιγα λόγια ταλαιπωρία ακουγεται.

Με το που παραλάβω την e-310 θα δοκιμάσω αυτο που λες, θα προθερμανω, βάλω της πλαινές εστίες και θα σβήσω την κεντρική και θα σας στείλω.

Μόλις μίλησα με εταιρία στα νότια προαστια για μπουκαλες και είπαν πως έχουν την 10κιλη διάφανη διαθέσιμη και θα μου την φέρουν σήμερα.

 

Επεξ/σία από kostasiour
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, kostasiour είπε

Μόλις μίλησα με εταιρία στα νότια προαστια για μπουκαλες και είπαν πως έχουν την 10κιλη διάφανη διαθέσιμη και θα μου την φέρουν σήμερα.

Ειναι πιο ακριβη στην αγορα να ξερεις. Γεμισμα ειναι το ιδιο.

  • Like 1
Δημοσ.

Ε, ναι είναι πιο ακριβή (2+ φορές πάνω) αλλά όποτε θέλεις τη γυρίζεις και παίρνεις τα λεφτά πίσω. Στην ουσία τη νοικιάζεις τζάμπα.

  • Like 2
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Ειναι πιο ακριβη στην αγορα να ξερεις. Γεμισμα ειναι το ιδιο.

Γέμισμα που γίνεται; Γεμίζεις την ίδια φιάλη;

Αυτή τη φάση δεν την ξέρω. Εγώ όποτε αδειάσει η φιάλη σκόπευα να την επιστρέψω και να πάρω άλλη. 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Astronautis είπε

Γέμισμα που γίνεται; Γεμίζεις την ίδια φιάλη;

Αυτή τη φάση δεν την ξέρω. Εγώ όποτε αδειάσει η φιάλη σκόπευα να την επιστρέψω και να πάρω άλλη. 

Ναι την ανταλλασεις με γεματη, αυτο εννοω γεμισμα.

Δημοσ.

Αναρωτιέμαι αν μπορείς να την επαναπληρωσεις σε βενζινάδικο και αν είναι πιο φθηνό. Σκέφτομαι ότι στο βενζινάδικο βάζεις όση ποσότητα χρειάζεται η φιάλη για να γεμίσει ενώ όταν επιστρέφεις την άδεια για να πάρεις γεμάτη σίγουρα κάποια ποσότητα παραμένει στη φιάλη. Επομένως υποτίθεται ότι αγοράζεις 10κιλα υγραέριο αλλά στην πραγματικότητα επιστρέφεις υποθέτω περίπου 1 κιλό κάθε φορά. Δηλαδή το κάνεις δώρο στην εταιρεία εμφιάλωσης....

Δημοσ.

Ρε σατανάδες εδώ μέσα, έβαλα την blackbull αγγελία και αφού το υπουργείο οικονομικών έδωσε έγκριση, είμαι ανάμεσα σε weber Spirit e 210 και broil king gem 320. Δώστε τα φώτα σας. 

  • Like 2
Δημοσ.

Τώρα που τα καταστήματα είναι ανοιχτά πήγαινε δες από κοντά και τις δύο. 

Αν δεν απατωμαι η 320 έχει τρεις καυστήρες και φαντάζομαι είναι μεγαλύτερη. Είναι στα ίδια χρήματα;

Δημοσ.

Επειδή πιάσαμε και το θέμα για την πίτσα,  αν αγοράσω κομμάτι μαντέμι πιστεύετε ότι θα κάνω την ίδια δουλειά με το  αντίστοιχο του pizza project; Ρωτάω γιατί την πλάκα την βρίσκεις αρκετά φθηνότερα. Έχει δοκιμάσει κανένας κάτι αντίστοιχο;  

Δημοσ.
Μόλις τώρα, aloop είπε

Επειδή πιάσαμε και το θέμα για την πίτσα,  αν αγοράσω κομμάτι μαντέμι πιστεύετε ότι θα κάνω την ίδια δουλειά με το  αντίστοιχο του pizza project; Ρωτάω γιατί την πλάκα την βρίσκεις αρκετά φθηνότερα. Έχει δοκιμάσει κανένας κάτι αντίστοιχο;  

Τι εννοεις κομματι μαντεμι;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...