Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
51 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Καπνιστή γαλοπούλα σήμερα με πελετ δρυ (oak).received_574312404691093.jpeg.448b7088f0bb8462613455e853635047.jpeg

 

received_638680168113797.jpeg.27760bf05655b84d6358c1376cd7b846.jpeg

 

received_265558069337720.jpeg.83f3ca53bb9caf3175071ee9ed3a2d96.jpeg

 

received_549317400702260.jpeg.b4f7ce418af8337c3f2dc20803618ce9.jpeg

Μπορείς να πείς "οδηγείες" ψησίματος? δλδ τι μαρινάρισμα έχεις κάνει, θερμοκρασία, χρόνο ?

  • Απαντ. 21,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2318

  • ilpapacha

    2066

  • sndev

    1107

  • ηνίοχος

    589

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, nikos16717 είπε

Μπορείς να πείς "οδηγείες" ψησίματος? δλδ τι μαρινάρισμα έχεις κάνει, θερμοκρασία, χρόνο ?

Αλάτι, πιπέρι, σκόρδο και πάπρικα. Κάπνισμα στους 150C μέχρι να φτάσει εσωτερική 75C. Simple as that.

Επεξ/σία από SagoniasSlutRos
  • Like 7
Δημοσ.
15 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

Καπνιστή γαλοπούλα σήμερα με πελετ δρυ (oak).

Ωραίος. Το έκανες σαν αλλαντικό για να το κόβεις φέτες για τόστ/σάντουιτς? 

Το έχω κάνει και εγώ με χοιρομέρι , χωρίς κάπνισμα όμως.

 

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, protathlitis είπε

Ωραίος. Το έκανες σαν αλλαντικό για να το κόβεις φέτες για τόστ/σάντουιτς? 

Δεν νομίζω να πρόλαβε να μείνει τπτ! :) 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, protathlitis είπε

Ωραίος. Το έκανες σαν αλλαντικό για να το κόβεις φέτες για τόστ/σάντουιτς? 

Το έχω κάνει και εγώ με χοιρομέρι , χωρίς κάπνισμα όμως.

 

Όχι, απλά καπνιστό. Για να γίνει αλαντικο θέλει κάτι νιτρικά (νομίζω έτσι λέγεται), άλμη κλπ. Εγώ έβαλα αυτά που έγραψα και το κάπνισα 1.5 ώρα περίπου.

Έφαγα σκέτο, μέσα σε πίτα με Τυροκαυτερη και μέσα σε τορτιγια.  Η σύζυγος το έφαγε συνοδευτικό με γεμιστά.

Βγήκε αναπάντεχα καλό, πάνω από τις προσδοκίες μου. Πρώτη φορά το έκανα.

  • Like 3
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Για να γίνει αλαντικο θέλει κάτι νιτρικά (νομίζω έτσι λέγεται), άλμη κλπ

Όχι απαραίτητα. Πχ ο χασάπης μου δίνει συσκευασμένες φέτες από διάφορα μέρη του χοιρινού που τα έχει καπνίσει. Επίσης ο Μιραν έχει αλλαντικά και τα κόβει φέτες από καπνιστό κρέας, μοσχάρι, βουβάλι κλπ. 
Εγώ είχα πάρει ένα μπούτι χοιρινό χωρίς κόκκαλο , είχα βάλει αρκετό αλάτι , και είχα φτιάξει ένα μείγμα με αυγό μουστάρδα φρυγανιά , με το οποίο το επάλειψα για να κάνει κρούστα. Έπειτα.ψήσιμο στους 150 

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, protathlitis είπε

Όχι απαραίτητα. Πχ ο χασάπης μου δίνει συσκευασμένες φέτες από διάφορα μέρη του χοιρινού που τα έχει καπνίσει. Επίσης ο Μιραν έχει αλλαντικά και τα κόβει φέτες από καπνιστό κρέας, μοσχάρι, βουβάλι κλπ. 
Εγώ είχα πάρει ένα μπούτι χοιρινό χωρίς κόκκαλο , είχα βάλει αρκετό αλάτι , και είχα φτιάξει ένα μείγμα με αυγό μουστάρδα φρυγανιά , με το οποίο το επάλειψα για να κάνει κρούστα. Έπειτα.ψήσιμο στους 150 

Δεν το εχω ψαξει το θεμα οποτε δεν επιμενω. Θυμαμαι ομως κατι συνταγες για παστραμι που κοιταζα ειχαν ολες μεγαλη διαδικασια. Δεν ηταν δλδ τοσο απλο οσο το καπνισμα του μπρισκετ, ηθελε αλλη προεργασια με κατι περιεργα αλατα.

https://www.joshuaweissman.com/post/perfect-homemade-pastrami

Δημοσ.

Εντάξει προφανώς αυτά που λέω τα κρατάς μια βδομάδα το πολύ. Αυτά που έχουν τα super market έχουν συντηρητικά για να μπορούν να διατηρηθούν περισσότερο καιρό, από την ώρα που θα φτιαχτούν στο εργοστάσιο, μετά να μεταφερθούν στα ψυγεία του Σ/Μ και μετά σπίτι μας.  

  • Like 1
Δημοσ.

Συνηθως για τα τύπου παστράμι χρειάζεται προεργασία με άλμη με άλατα (και σάκχαρα αναλόγως του τι θες να κάνεις) για κάποιες μέρες όπως λέει ο @SagoniasSlutRos

Φυσικά και μπορείς να κόψεις απλώς σε λεπτές φέτες τη γαλοπούλα που έχεις καπνίσει και να κάνεις σάντουιτς, που είναι πολύ πιο υγιεινό από οποιοδήποτε αλλαντικό αγοράσεις από το σούπερ.

  • Like 1
Δημοσ.
18 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

Καπνιστή γαλοπούλα σήμερα με πελετ δρυ (oak).received_574312404691093.jpeg.448b7088f0bb8462613455e853635047.jpeg

 

received_638680168113797.jpeg.27760bf05655b84d6358c1376cd7b846.jpeg

 

received_265558069337720.jpeg.83f3ca53bb9caf3175071ee9ed3a2d96.jpeg

 

received_549317400702260.jpeg.b4f7ce418af8337c3f2dc20803618ce9.jpeg

Το κάνω και εγώ αρκετά συχνά με φιλέτο γαλοπούλας...αλάτι φρέσκια ρίγανη κ πιπέρι ..τα χτυπάω όλα στο χέρι κ μετά έμμεσο κάπνισμα μέχρι να φτάσει εσωτερική 75 βαθμούς.

Αρκετά καλό για σάντουιτς κτλπ αλλά και για εκείνη την ώρα απευθείας.

  • Like 2
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Evgenios_V είπε

Ωραία...ωρα ειναι τώρα να αρχίσουμε να ασχολούμαστε και με αλλαντικά...

εχουμε μπλέξει εδω μέσα...

Κάποια στιγμή στο μέλλον θα ανεβάσω φωτο και από καπνισμα τυριών, αλατιου και μπαχαρικών 😅

  • Like 4
Δημοσ.

Αυτό με το τυρί είναι ενδιαφέρον. Υποθέτω και σε εμάς αν το βάλει στην σχάρα συντήρησης και ανάψεις μόνο έναν καυστήρα ίσως γίνει δουλειά. Βασικά δεν χρειάζεται να ανάψεις καυστήρα, αλλά απευθείας τα πελλετ και να κλείσεις το καπάκι.

Δημοσ.

Χμμμμ,ενδιαφερον αυτο με τη γαλοπουλα,μου φαινεται πρεπει να μεγαλωσω τον πληθυσμο που εχω σε πουλερικα αμεσα😅

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...