nikos16717 Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 51 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε Καπνιστή γαλοπούλα σήμερα με πελετ δρυ (oak). Μπορείς να πείς "οδηγείες" ψησίματος? δλδ τι μαρινάρισμα έχεις κάνει, θερμοκρασία, χρόνο ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SagoniasSlutRos Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, nikos16717 είπε Μπορείς να πείς "οδηγείες" ψησίματος? δλδ τι μαρινάρισμα έχεις κάνει, θερμοκρασία, χρόνο ? Αλάτι, πιπέρι, σκόρδο και πάπρικα. Κάπνισμα στους 150C μέχρι να φτάσει εσωτερική 75C. Simple as that. Επεξ/σία 17 Μαΐου 2023 από SagoniasSlutRos 7 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
protathlitis Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 15 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε Καπνιστή γαλοπούλα σήμερα με πελετ δρυ (oak). Ωραίος. Το έκανες σαν αλλαντικό για να το κόβεις φέτες για τόστ/σάντουιτς? Το έχω κάνει και εγώ με χοιρομέρι , χωρίς κάπνισμα όμως. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
plasTOST Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 9 λεπτά πριν, protathlitis είπε Ωραίος. Το έκανες σαν αλλαντικό για να το κόβεις φέτες για τόστ/σάντουιτς? Δεν νομίζω να πρόλαβε να μείνει τπτ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SagoniasSlutRos Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 1 ώρα πριν, protathlitis είπε Ωραίος. Το έκανες σαν αλλαντικό για να το κόβεις φέτες για τόστ/σάντουιτς? Το έχω κάνει και εγώ με χοιρομέρι , χωρίς κάπνισμα όμως. Όχι, απλά καπνιστό. Για να γίνει αλαντικο θέλει κάτι νιτρικά (νομίζω έτσι λέγεται), άλμη κλπ. Εγώ έβαλα αυτά που έγραψα και το κάπνισα 1.5 ώρα περίπου. Έφαγα σκέτο, μέσα σε πίτα με Τυροκαυτερη και μέσα σε τορτιγια. Η σύζυγος το έφαγε συνοδευτικό με γεμιστά. Βγήκε αναπάντεχα καλό, πάνω από τις προσδοκίες μου. Πρώτη φορά το έκανα. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
protathlitis Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 27 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε Για να γίνει αλαντικο θέλει κάτι νιτρικά (νομίζω έτσι λέγεται), άλμη κλπ Όχι απαραίτητα. Πχ ο χασάπης μου δίνει συσκευασμένες φέτες από διάφορα μέρη του χοιρινού που τα έχει καπνίσει. Επίσης ο Μιραν έχει αλλαντικά και τα κόβει φέτες από καπνιστό κρέας, μοσχάρι, βουβάλι κλπ. Εγώ είχα πάρει ένα μπούτι χοιρινό χωρίς κόκκαλο , είχα βάλει αρκετό αλάτι , και είχα φτιάξει ένα μείγμα με αυγό μουστάρδα φρυγανιά , με το οποίο το επάλειψα για να κάνει κρούστα. Έπειτα.ψήσιμο στους 150 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SagoniasSlutRos Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 8 λεπτά πριν, protathlitis είπε Όχι απαραίτητα. Πχ ο χασάπης μου δίνει συσκευασμένες φέτες από διάφορα μέρη του χοιρινού που τα έχει καπνίσει. Επίσης ο Μιραν έχει αλλαντικά και τα κόβει φέτες από καπνιστό κρέας, μοσχάρι, βουβάλι κλπ. Εγώ είχα πάρει ένα μπούτι χοιρινό χωρίς κόκκαλο , είχα βάλει αρκετό αλάτι , και είχα φτιάξει ένα μείγμα με αυγό μουστάρδα φρυγανιά , με το οποίο το επάλειψα για να κάνει κρούστα. Έπειτα.ψήσιμο στους 150 Δεν το εχω ψαξει το θεμα οποτε δεν επιμενω. Θυμαμαι ομως κατι συνταγες για παστραμι που κοιταζα ειχαν ολες μεγαλη διαδικασια. Δεν ηταν δλδ τοσο απλο οσο το καπνισμα του μπρισκετ, ηθελε αλλη προεργασια με κατι περιεργα αλατα. https://www.joshuaweissman.com/post/perfect-homemade-pastrami Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
protathlitis Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 Εντάξει προφανώς αυτά που λέω τα κρατάς μια βδομάδα το πολύ. Αυτά που έχουν τα super market έχουν συντηρητικά για να μπορούν να διατηρηθούν περισσότερο καιρό, από την ώρα που θα φτιαχτούν στο εργοστάσιο, μετά να μεταφερθούν στα ψυγεία του Σ/Μ και μετά σπίτι μας. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vins Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 Συνηθως για τα τύπου παστράμι χρειάζεται προεργασία με άλμη με άλατα (και σάκχαρα αναλόγως του τι θες να κάνεις) για κάποιες μέρες όπως λέει ο @SagoniasSlutRos Φυσικά και μπορείς να κόψεις απλώς σε λεπτές φέτες τη γαλοπούλα που έχεις καπνίσει και να κάνεις σάντουιτς, που είναι πολύ πιο υγιεινό από οποιοδήποτε αλλαντικό αγοράσεις από το σούπερ. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mpiftekis Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 Θα μας βάλετε σε έξοδα εσείς τώρα με τις καπνιστές γαλοπούλες Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
temitis Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 18 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε Καπνιστή γαλοπούλα σήμερα με πελετ δρυ (oak). Το κάνω και εγώ αρκετά συχνά με φιλέτο γαλοπούλας...αλάτι φρέσκια ρίγανη κ πιπέρι ..τα χτυπάω όλα στο χέρι κ μετά έμμεσο κάπνισμα μέχρι να φτάσει εσωτερική 75 βαθμούς. Αρκετά καλό για σάντουιτς κτλπ αλλά και για εκείνη την ώρα απευθείας. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Evgenios_V Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 Ωραία...ωρα ειναι τώρα να αρχίσουμε να ασχολούμαστε και με αλλαντικά... εχουμε μπλέξει εδω μέσα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vins Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 7 λεπτά πριν, Evgenios_V είπε Ωραία...ωρα ειναι τώρα να αρχίσουμε να ασχολούμαστε και με αλλαντικά... εχουμε μπλέξει εδω μέσα... Κάποια στιγμή στο μέλλον θα ανεβάσω φωτο και από καπνισμα τυριών, αλατιου και μπαχαρικών 😅 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
plasTOST Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 Αυτό με το τυρί είναι ενδιαφέρον. Υποθέτω και σε εμάς αν το βάλει στην σχάρα συντήρησης και ανάψεις μόνο έναν καυστήρα ίσως γίνει δουλειά. Βασικά δεν χρειάζεται να ανάψεις καυστήρα, αλλά απευθείας τα πελλετ και να κλείσεις το καπάκι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Gatilaras Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 Χμμμμ,ενδιαφερον αυτο με τη γαλοπουλα,μου φαινεται πρεπει να μεγαλωσω τον πληθυσμο που εχω σε πουλερικα αμεσα😅 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα