Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 ώρες πριν, skoudinio είπε

Σήμερα είχαμε τσιπούρες. Δεν μου βγήκαν τόσο καλές. Σήμερα θα κάτσω να την καθαρίσω την ψησταρια γιατί την Κυριακή έχει κρεαταIMG_20200507_160217.jpg.80ec2fcdfa16bd4783e2d0b83d6d18b7.jpg

IMG_20200507_162643.jpg

Αδερφέ είμαι παθών - όταν έμαθα πώς να ψήνω ψάρι (και το κάνω καλύτερα από ταβέρνα) συνειδητοποίησα ότι το ψήσιμο του ψαριού είναι πολύ πιο απλό από το κρέας. Παραδίδω κατ' οίκον μαθήματα σε φανατικούς ψαροφαγάδες, κόστος ένα καραφάκι τσίπουρο που θα πιούμε μαζί όσο περιμένουμε!

  • Like 2
  • Απαντ. 21,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2342

  • ilpapacha

    2079

  • sndev

    1109

  • ηνίοχος

    591

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

σχετικα με τα ταψακια κατω απο τη weber.

προσαρμοζα και γω οτι εβρισκα απο το σουπερμαρκετ. τελικα το ξεχναγα, παντα τρυπαγε, παντα επλενα το κατω

οποτε εδω και 4 μηνες δε βαζω ταψακι εχω το δικο της χυμα, και το πλενω καθε τοσο. απλα πραματα

Επεξ/σία από fuz10n
  • Like 1
Δημοσ.

Αγόρασα το μοτέρ σούβλας της Unimac 661388, μιας και έχω και ψησταριά Unimac...Μέσα η συσκευασία δεν έχει κάποιες οδηγίες και δεν μπόρεσα να την τοποθετήσω σωστά..

Έχει ένα αντίβαρο..Αυτό κάθε πότε το χρησιμοποιούμε και σε τι αποσκοπεί ;; Επίσης μέσα περίμενα να έχει και στηρίγματα για το μοτέρ που να βιδώνουν πάνω στην ψησταριά, αλλά δεν έχει..

Ας με διαφωτίσει κάποιος που έχει την ίδια..

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, invisiblesurfer είπε

Αδερφέ είμαι παθών - όταν έμαθα πώς να ψήνω ψάρι (και το κάνω καλύτερα από ταβέρνα) συνειδητοποίησα ότι το ψήσιμο του ψαριού είναι πολύ πιο απλό από το κρέας. Παραδίδω κατ' οίκον μαθήματα σε φανατικούς ψαροφαγάδες, κόστος ένα καραφάκι τσίπουρο που θα πιούμε μαζί όσο περιμένουμε!

Αμα ήσουν μυτιληνη θα σου εβαζα ότι θες. Τα πρώτα ψάρια που έψησα ηταν μελανούρια και ψήθηκαν πολύ καλα, τα σημερινά ήταν τσιπούρες ιχθυοτροφιου. Γευστικά ήταν και τα δυο απλα μου κακοφάνηκε που τα δεύτερα άρπαξαν λιγο. Άσχετο αν και καθαρισα την ψησταρια, μπορεί να είναι και ιδέα μου, νομίζω πως μυρίζει ψαριλα. 

Δημοσ.
4 ώρες πριν, ηνίοχος είπε

οι ηλεκτρικές  ειδικά οι οικιακές δεν έχουν καμιά σχέση με τις υγραερίου  βεβαια και οι τιμές είναι διαφορετικές  αλλά ....
1) δεν εχω αποψη  ίσως καποιο άλλο μέλος αφου όπως λες είναι δημοφιλής

2) ερχονται χωρίς φιάλη και μερικές φορές και χωρίς ρυθμιστή

3)γενικά οι ψησταριές υγραερίου είναι πολύ οικονομικές  η οικονομικότερες θα λεγα

4) ότι λεώ στο 1

5) καλό θα ήταν να την έβλεπες απο κοντά   εσύ ή κα΄ποιος γνωστός σου

 είναι όπως οι επαγγελματικές ;)   την ενταση την ρυθμίζεις 

να ρωτησω και γω ειμαι ασχετος και θα ειναι η πρωτη μου αγορα υγρεριου

 

ολο αυτο το βαλε βγαλε ειναι καθολου επικυνδυνο??η παιζει καμια φορα να μυριζει λιγο να χανει?

 

και επισης ποσο κανει μια φιαλη και ποσο καιρο με απλη χρηση (3-5 ανα βδομαδα)κραταει??

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, giorgos_76 είπε

Αγόρασα το μοτέρ σούβλας της Unimac 661388, μιας και έχω και ψησταριά Unimac...Μέσα η συσκευασία δεν έχει κάποιες οδηγίες και δεν μπόρεσα να την τοποθετήσω σωστά..

Έχει ένα αντίβαρο..Αυτό κάθε πότε το χρησιμοποιούμε και σε τι αποσκοπεί ;; Επίσης μέσα περίμενα να έχει και στηρίγματα για το μοτέρ που να βιδώνουν πάνω στην ψησταριά, αλλά δεν έχει..

Ας με διαφωτίσει κάποιος που έχει την ίδια..

Το αντίβαρο  χρησιμοποιείται για το ζύγισμα - ζυγοστάθμιση  το κομματιού πάνω στη σούβλα επιτυγχάνοντας ομαλή περιστροφή  και προστασία του μοτέρ 

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, skoudinio είπε

Αμα ήσουν μυτιληνη θα σου εβαζα ότι θες. Τα πρώτα ψάρια που έψησα ηταν μελανούρια και ψήθηκαν πολύ καλα, τα σημερινά ήταν τσιπούρες ιχθυοτροφιου. Γευστικά ήταν και τα δυο απλα μου κακοφάνηκε που τα δεύτερα άρπαξαν λιγο. Άσχετο αν και καθαρισα την ψησταρια, μπορεί να είναι και ιδέα μου, νομίζω πως μυρίζει ψαριλα. 

Αν εχεις υπομονη τελος Ιουλιου θα ειμαι Ερεσο για 20 ημερες...

  • Like 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, di maria kun είπε

να ρωτησω και γω ειμαι ασχετος και θα ειναι η πρωτη μου αγορα υγρεριου

ολο αυτο το βαλε βγαλε ειναι καθολου επικυνδυνο??η παιζει καμια φορα να μυριζει λιγο να χανει?

και επισης ποσο κανει μια φιαλη και ποσο καιρο με απλη χρηση (3-5 ανα βδομαδα)κραταει??

Επικίνδυνο δεν είναι ,  προσοχή και τήρηση στις οδηγίες χρειάζεται , και όχι δεν επιτρέπεται να μυρίζει σε καμία περίπτωση , εάν μυρίσεις αέριο κλείνεις αμέσως το διακόπτη της φιάλης και ζητάς βοήθεια από τεχνικό 

Όσο για την κατανάλωση αυτή εξαρτάται από την ισχύ  των καυστήρων , γενικά όμως το αέριο είναι η πιο οικονομική λύση

Δημοσ.

Να πω και κάτι για όποιον ενδιαφέρεται να αγοράσει. Έχω την Campingaz series 3 που έχει το σύστημα να βγαίνει όλος ο κάδος κ να πλένεται.

Κάτι που δεν έχει ειπωθεί, είναι ότι ο κάδος ένεκα αυτού παίρνει κάποιον αέρα, μπαζει να το πω. Οπότε άμα ανοίγεις καπάκι χάνεις θερμοκρασία γιατί δεν κρατάει. Αυτό είναι μικρό το κακό για μένα.

Το πρόβλημα που θα βρείτε είναι άμα φυσάει κ ο αέρας την διαπερνά κ με κλειστό καπάκι με το ζόρι να πιάσει 220 κ κάτι. 

 

Δημοσ.
7 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

Ελα ρε φοβερο ψησιμο. Χαχα γελασα με την περιγραφη σου, θυμήθηκα που πηγαινα με ενα φιλο μου Καλυβια και παιρναμε ενα "μπιφτεκακι" στη μεση για σαλατα

Αυτο το πραγμα με τις γυναικες και το κοτοπουλο δεν το καταλαβαινω. Βεβαια οσες δοκιμασουν τετοια μπριζολα ετσι ψημενη μαθαινουν και τη ζητανε μετα.

Μια απ' τα ίδια για το πρώτο.

Μην παίρνεις όρκο για το δεύτερο.

  • Like 2
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Skatzivas είπε

Να πω και κάτι για όποιον ενδιαφέρεται να αγοράσει. Έχω την Campingaz series 3 που έχει το σύστημα να βγαίνει όλος ο κάδος κ να πλένεται.

Κάτι που δεν έχει ειπωθεί, είναι ότι ο κάδος ένεκα αυτού παίρνει κάποιον αέρα, μπαζει να το πω. Οπότε άμα ανοίγεις καπάκι χάνεις θερμοκρασία γιατί δεν κρατάει. Αυτό είναι μικρό το κακό για μένα.

Το πρόβλημα που θα βρείτε είναι άμα φυσάει κ ο αέρας την διαπερνά κ με κλειστό καπάκι με το ζόρι να πιάσει 220 κ κάτι. 

Αυτά Φοβόμουνα με την Campingaz,και εκεί που την είχα βρει 270 ευρώ στην Black Friday,την ακύρωσα και έδωσα τα διπλάσια για την Weber που με το ζόρι την κρατάω 200-220 βαθμούς, λίγο να ανοίξω τους καυστήρες τριακοσιαρίζει.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Skatzivas είπε

Να πω και κάτι για όποιον ενδιαφέρεται να αγοράσει. Έχω την Campingaz series 3 που έχει το σύστημα να βγαίνει όλος ο κάδος κ να πλένεται.

Κάτι που δεν έχει ειπωθεί, είναι ότι ο κάδος ένεκα αυτού παίρνει κάποιον αέρα, μπαζει να το πω. Οπότε άμα ανοίγεις καπάκι χάνεις θερμοκρασία γιατί δεν κρατάει. Αυτό είναι μικρό το κακό για μένα.

Το πρόβλημα που θα βρείτε είναι άμα φυσάει κ ο αέρας την διαπερνά κ με κλειστό καπάκι με το ζόρι να πιάσει 220 κ κάτι. 

 

23 ώρες πριν, ηνίοχος είπε

Εάν η φωτιά στους καυστήρες έχει μπλέ χρώμα τότε είναι σωστά ρυθμισμένη  έχει σωστή καύση και την καλύτερη απόδοση / θερμοκρασία , άρα δεν θα έχεις κάποιο όφελος ,

Για να έχεις μεγαλύτερη απόδοση θα πρέπει να αυξήσεις την πίεση  αλλάζοντας τον ρυθμιστή , προσοχή όμως η πίεση δεν πρέπει σε καμία να υπερβαίνει τα 50mb  ( αναγράφεται πάνω στον ρυθμιστή ) το πιθανότερο είναι ότι να δεις σημαντική αύξηση στην θερμοκρασία  δεν ξέρω όμως εάν θα μπορέσει να την διαχειριστεί η ψησταριά σου έτσι ώστε να μπορείς να ψήνεις χωρίς αναφλέξεις .

Το πρόβλημα σου  ( όπως το αντιλαμβάνομαι ) είναι μάλλον κακής αρχικής  σχεδίασης της ψησταριάς , και συγκεκριμένα στο κάτω μέρος της με τα λεπτά αποσπώμενα μέρη που στην ουσία λειτουργούν σαν εναλλάκτες και όχι σαν συσσωρευτές θερμοκρασίας 

@ηνίοχος είσαι τεράστιος.

πήρα όπως είπα αλλο ρυθμιστή αλλά μια απο τα ίδια. εκεί που έτρωγα το ψητό μου έλεγα λες να πάρω κ κάτι με 50bar μπας κ δυναμώσει? το πολύ πολύ άλλα 20 ευρώ στο κουβα

ε κ αρχιζω να googlaro και πέφτω πανω σε αυτη την εικόνα 

image.png.6609a48ecf662e1a3f0998ef9b3ce267.png

 

ρε λέω ο ρυθμιστής που χει μαμά η campigaz... λες? το πιάνω στα χερια μου το παιδεύω απο δω απο κει ε... βγαίνει το καπάκι κ ρυθμίζεις εσωτερικά τα bar!!!!!! 

 

η πραγματικοτητα είναι οτι θέλει τεστ κ μόλις το ανακάλυψα του δωσα 5 στροφές κ από 220-250 που επιανε  σε 10 λεπτά ζέσταμα είναι τώρα στους 280 

 

@Skatzivas σε κανω tag γτ λογικά εχεις τον ιδιο ρυθμιστή της campigaz. Aνοιξε το καπάκι το μαύρο κ παίξε μπάλα..

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, sndev είπε

@ηνίοχος είσαι τεράστιος.

πήρα όπως είπα αλλο ρυθμιστή αλλά μια απο τα ίδια. εκεί που έτρωγα το ψητό μου έλεγα λες να πάρω κ κάτι με 50bar μπας κ δυναμώσει? το πολύ πολύ άλλα 20 ευρώ στο κουβα

ε κ αρχιζω να googlaro και πέφτω πανω σε αυτη την εικόνα 

image.png.6609a48ecf662e1a3f0998ef9b3ce267.png

ρε λέω ο ρυθμιστής που χει μαμά η campigaz... λες? το πιάνω στα χερια μου το παιδεύω απο δω απο κει ε... βγαίνει το καπάκι κ ρυθμίζεις εσωτερικά τα bar!!!!!! 

η πραγματικοτητα είναι οτι θέλει τεστ κ μόλις το ανακάλυψα του δωσα 5 στροφές κ από 220-250 που επιανε  σε 10 λεπτά ζέσταμα είναι τώρα στους 280 

@Skatzivas σε κανω tag γτ λογικά εχεις τον ιδιο ρυθμιστή της campigaz. Aνοιξε το καπάκι το μαύρο κ παίξε μπάλα..

Σε ευχαριστώ πολύ. Γενικά δεν αντιμετωπίζω πρόβλημα με την ψησταριά. Σε κανονικές συνθήκες 300αριζει με κλειστό. Κ ανεβαίνει κ καλά θα έλεγα. Φοβάμαι να το δυναμώσω κ ίσως μου φαίνεται κ λάθος.  Αν φυσάει όπως σήμερα κ είναι εκτεθειμένη όπως η δικιά μου, ναι δεν πιάνει με την καμία.

Εσύ γιατί το έκανες;

 

Έπισης παίζει κάποιο ρόλο το ποσό ανοίγεις την μπουκάλα; Εγώ την στρίβω λίγο να το πω απλά ζήτημα αν κάνει μια πλήρη στροφή στο περίπου.

1 ώρα πριν, aris1964 είπε

Αυτά Φοβόμουνα με την Campingaz,και εκεί που την είχα βρει 270 ευρώ στην Black Friday,την ακύρωσα και έδωσα τα διπλάσια για την Weber που με το ζόρι την κρατάω 200-220 βαθμούς, λίγο να ανοίξω τους καυστήρες τριακοσιαρίζει.

Στα 240 που την πήρα μια χαρά αξίζει. Στα διπλάσια που ζητάνε εκτός black Friday δεν αξίζει πας σε Weber

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...