Fabbyyy Δημοσ. 3 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 3 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) Burger Day σήμερα στο σπίτι του Fabbyyy. Όταν η πρώτη ύλη και τα εργαλεία είναι όπως πρέπει, δεν μπορεί να πάει κάτι στραβά. Το μπέργκερ στην οικογένειά μου είναι κάτι το οποίο το ψάχνουμε, μελετάμε και εξελισσουμε πολλά χρόνια. Εντελώς ερασιτεχνικά, για την δική μας ευχαρίστηση, προσπαθούμε συνέχεια να βελτιώνουμε την συνταγή μας και πλέον έχουμε φτάσει σε επαγγελματικό γαστρονομικό, τολμώ να πω γκουρμέ επίπεδο, με μαγιονέζα λαδιού τρούφας και μαρουλάκι/ντοματούλα από το θερμοκήπιο στο χωριό. Ο κιμάς είναι ένα 70/30 μοσχαρίσιο blend περασμένο αυστηρά μια φορά από την κιμαδομηχανή. Πάντα φρέσκος και χωρίς να έχει περάσει από κατάψυξη γιατί έτσι σφίγγει και χάνει τα υγρά του. Γιγάντιο ρόλο παίζει εννοείται και το ψωμάκι στο οποίο κατέληξα μετά από πολλή αναζήσηση και έρευνα καθώς πρόκειται για ένα αυθεντικό γαλλικό brioche που δεν κυκλοφορεί στην λιανική και πωλείται μόνο χονδρική σε καλά μπεργκεράδικα με μεγάλο ποσοστό βουτύρου που έρχεται και δένει αρμονικά με τα υπόλοιπα υλικά. Κάτι κάκιστα ψευτο-μπριός που κυκλοφορούν στα σουπερ-μάρκετ σε πλαστικές συσκευασίες δεν έχουν να δείξουν τίποτα μπροστά του. Η Ναπολέον μου είναι πλέον ο λόγος που δεν μπορώ να ευχαριστηθώ μπέργκερ απ'έξω πλέον. Άμα κάτι το κάνεις καλύτερα απόλους σπίτι σου, δεν μπορεί κάποιος εύκολα να σε εντυπωσιάσει έξω. Και εδώ ένα ASMR-άρικο βίντεο από το ψήσιμο για τους λάτρεις. Είναι λίγο άτσαλο το γύρισμα αλλά κρατούσα το τηλέφωνο με το δεύτερο χέρι 🤣 ΠΑΡΤΕ και ένα ζουμερό GIF! Επεξ/σία 3 Μαΐου 2023 από Fabbyyy 20 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
imr Δημοσ. 3 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 3 Μαΐου 2023 25 λεπτά πριν, Fabbyyy είπε Burger Day σήμερα στο σπίτι του Fabbyyy. Όταν η πρώτη ύλη και τα εργαλεία είναι όπως πρέπει, δεν μπορεί να πάει κάτι στραβά. Το μπέργκερ στην οικογένειά μου είναι κάτι το οποίο το ψάχνουμε, μελετάμε και εξελισσουμε πολλά χρόνια. Εντελώς ερασιτεχνικά, για την δική μας ευχαρίστηση, προσπαθούμε συνέχεια να βελτιώνουμε την συνταγή μας και πλέον έχουμε φτάσει σε επαγγελματικό γαστρονομικό, τολμώ να πω γκουρμέ επίπεδο, με μαγιονέζα λαδιού τρούφας και μαρουλάκι/ντοματούλα από το θερμοκήπιο στο χωριό. Ο κιμάς είναι ένα 70/30 μοσχαρίσιο blend περασμένο αυστηρά μια φορά από την κιμαδομηχανή. Πάντα φρέσκος και χωρίς να έχει περάσει από κατάψυξη γιατί έτσι σφίγγει και χάνει τα υγρά του. Γιγάντιο ρόλο παίζει εννοείται και το ψωμάκι στο οποίο κατέληξα μετά από πολλή αναζήσηση και έρευνα καθώς πρόκειται για ένα αυθεντικό γαλλικό brioche που δεν κυκλοφορεί στην λιανική και πωλείται μόνο χονδρική σε καλά μπεργκεράδικα με μεγάλο ποσοστό βουτύρου που έρχεται και δένει αρμονικά με τα υπόλοιπα υλικά. Κάτι κάκιστα ψευτο-μπριός που κυκλοφορούν στα σουπερ-μάρκετ σε πλαστικές συσκευασίες δεν έχουν να δείξουν τίποτα μπροστά του. Η Ναπολέον μου είναι πλέον ο λόγος που δεν μπορώ να ευχαριστηθώ μπέργκερ απ'έξω πλέον. Άμα κάτι το κάνεις καλύτερα απόλους σπίτι σου, δεν μπορεί κάποιος εύκολα να σε εντυπωσιάσει έξω. Ωραίος! Για δώσε μας και μια συνταγή για το μπιφτέκι, τι κρέας και υλικά? 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vins Δημοσ. 3 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 3 Μαΐου 2023 Παίδες ερώτηση σχετική/άσχετη: για μάτι δίπλα τι λέτε να κάνω; Επαγωγικη ή αερίου με δεύτερο ρυθμιστή coral gas? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fabbyyy Δημοσ. 3 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 3 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, vins είπε Παίδες ερώτηση σχετική/άσχετη: για μάτι δίπλα τι λέτε να κάνω; Επαγωγικη ή αερίου με δεύτερο ρυθμιστή coral gas? επαγωγική 100%. ευκολία, ταχύτητα, καθαριότητα. Επεξ/σία 3 Μαΐου 2023 από Fabbyyy 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vins Δημοσ. 3 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 3 Μαΐου 2023 6 λεπτά πριν, Fabbyyy είπε επαγωγική 100%. ευκολία, ταχύτητα, καθαριότητα. Γι αυτό τη σκέφτομαι, ωστόσο χάνεις την αυτονομία (εξαρτάσαι από ηλεκτρικό). Στο τηγάνισμα πώς τα πάει; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
john_shadow Δημοσ. 3 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 3 Μαΐου 2023 Πήγε ο πατέρας σε μαγαζί coral gas και πήρε την prime προπανίου(γκρι) και του δώσανε αυτόν τον ρυθμιστή: https://www.skroutz.gr/s/36412413/Coral-Gas-Prime-540-Ρυθμιστής-Υγραερίου-Χαμηλής-Πίεσης-με-Μανόμετρο-Παροχής-1-3-kg-h-Κόκκινο.html Μας κάνει η μήπως έπρεπε αυτόν;: https://www.skroutz.gr/s/36412654/Coral-Gas-Prime-540-Ρυθμιστής-Υγραερίου-Παροχής-1-5-kg-h-Ασημί.html Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vins Δημοσ. 3 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 3 Μαΐου 2023 Μόλις τώρα, john_shadow είπε Πήγε ο πατέρας σε μαγαζί coral gas και πήρε την prime προπανίου(γκρι) και του δώσανε αυτόν τον ρυθμιστή: https://www.skroutz.gr/s/36412413/Coral-Gas-Prime-540-Ρυθμιστής-Υγραερίου-Χαμηλής-Πίεσης-με-Μανόμετρο-Παροχής-1-3-kg-h-Κόκκινο.html Μας κάνει η μήπως έπρεπε αυτόν;: https://www.skroutz.gr/s/36412654/Coral-Gas-Prime-540-Ρυθμιστής-Υγραερίου-Παροχής-1-5-kg-h-Ασημί.html Να πάει πίσω και να ζητήσει τον γκρι. Κατά πάσα πιθανότητα δεν είχανε γκρι και του έδωσαν αυτόν (είχαν πάει να μου το κάνουν και μενα οι τρόμπες). 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
imr Δημοσ. 3 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 3 Μαΐου 2023 10 λεπτά πριν, john_shadow είπε Πήγε ο πατέρας σε μαγαζί coral gas και πήρε την prime προπανίου(γκρι) και του δώσανε αυτόν τον ρυθμιστή: https://www.skroutz.gr/s/36412413/Coral-Gas-Prime-540-Ρυθμιστής-Υγραερίου-Χαμηλής-Πίεσης-με-Μανόμετρο-Παροχής-1-3-kg-h-Κόκκινο.html Μας κάνει η μήπως έπρεπε αυτόν;: https://www.skroutz.gr/s/36412654/Coral-Gas-Prime-540-Ρυθμιστής-Υγραερίου-Παροχής-1-5-kg-h-Ασημί.html 8 λεπτά πριν, vins είπε Να πάει πίσω και να ζητήσει τον γκρι. Κατά πάσα πιθανότητα δεν είχανε γκρι και του έδωσαν αυτόν (είχαν πάει να μου το κάνουν και μενα οι τρόμπες). Σε εμένα ευτυχώς έδωσαν τον γκρι όταν πήρα την κόκκινη 😂 Δίνουν ότι εχουν Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vins Δημοσ. 3 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 3 Μαΐου 2023 6 λεπτά πριν, imr είπε Σε εμένα ευτυχώς έδωσαν τον γκρι όταν πήρα την κόκκινη 😂 Δίνουν ότι εχουν Νταξει κλάμα η κατάσταση… Αυτό που με εκνευρίζει περισσότερο είναι ότι του το έδωσαν από μαγαζί coral. Όχι ότι δικαιολογείται αν το έκανε βενζινάδικο, αλλά κάπου ώπα… Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
john_shadow Δημοσ. 3 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 3 Μαΐου 2023 Μόλις τώρα, vins είπε Νταξει κλάμα η κατάσταση… Αυτό που με εκνευρίζει περισσότερο είναι ότι του το έδωσαν από μαγαζί coral. Όχι ότι δικαιολογείται αν το έκανε βενζινάδικο, αλλά κάπου ώπα… Ακριβώς αυτό! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SagoniasSlutRos Δημοσ. 3 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 3 Μαΐου 2023 Ειχα παρει απο lidl περσι μπριζολα απο καγκουρο κατεψυγμενο. Το ειχα στην καταψυξη και δεν επαιρνα την αποφαση να το ψησω. Σημερα εψαχνα τι να φτιαξω και ειπα να το βαλω μαζι με κατι μπιφτεκια και λουκανικα για να αδειαζει και η καταψυξη. Ψηθηκε medium rare γιατί όπως διάβασα δεν έχει καθόλου λίπος και δεν θα τρώγεται αν παραψηθει. Μπηκε κατευθειαν απο καταψυξη σε reverse sear. Έχει γεύση σαν μοσχάρι με λίγο γεύση από συκώτι. Δεν μου αρέσει το συκώτι, αλλά δεν με ενόχλησε καθόλου. Πααααρα πολυ καλο! Το ξαναετρωγα ΑΝΕΤΑ. 14 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostaskontis Δημοσ. 3 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 3 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) καμια ιδεα πως να "ψηλωσω" 10 cm την ψησταρια μου (kenton naterial 3b)?Με 10 ποντους θα μπει σε σημειο που θα περναει το καγκελο που εχω στο μπαλκονακι μου και θα ειναι σουπερ..... Επεξ/σία 3 Μαΐου 2023 από kostaskontis Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ilpapacha Δημοσ. 3 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 3 Μαΐου 2023 1 ώρα πριν, kostaskontis είπε καμια ιδεα πως να "ψηλωσω" 10 cm την ψησταρια μου (kenton naterial 3b)?Με 10 ποντους θα μπει σε σημειο που θα περναει το καγκελο που εχω στο μπαλκονακι μου και θα ειναι σουπερ..... Ίσως μπορέσεις να βάλεις μεγαλύτερες ρόδες https://www.skroutz.gr/c/3283/rodes.html?o=ροδες&order_by=pricevat&order_dir=asc 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Evgenios_V Δημοσ. 3 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 3 Μαΐου 2023 Στις 29/4/2023 στις 5:24 ΜΜ, ilpapacha είπε Έχω αρκετές ενστάσεις με το βίντεο. Ειδικά με τα χημικά για τον κάδο. Θα συμφωνήσω πολύ χημικό... 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SagoniasSlutRos Δημοσ. 3 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 3 Μαΐου 2023 5 ώρες πριν, kostaskontis είπε καμια ιδεα πως να "ψηλωσω" 10 cm την ψησταρια μου (kenton naterial 3b)?Με 10 ποντους θα μπει σε σημειο που θα περναει το καγκελο που εχω στο μπαλκονακι μου και θα ειναι σουπερ..... Aν την εχεις καπου σταθερα μπορεις να φτιαξεις και μια μικρη πλατφορμα με καμια παλετα ή κοντρα πλακε. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα