Προς το περιεχόμενο

Ψησταρια Υγραεριου


DAVE

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Burger Day σήμερα στο σπίτι του Fabbyyy. 

Όταν η πρώτη ύλη και τα εργαλεία είναι όπως πρέπει, δεν μπορεί να πάει κάτι στραβά.

Το μπέργκερ στην οικογένειά μου είναι κάτι το οποίο το ψάχνουμε, μελετάμε και εξελισσουμε πολλά χρόνια. Εντελώς ερασιτεχνικά, για την δική μας ευχαρίστηση, προσπαθούμε συνέχεια να βελτιώνουμε την συνταγή μας και πλέον έχουμε φτάσει σε επαγγελματικό γαστρονομικό, τολμώ να πω γκουρμέ επίπεδο, με μαγιονέζα λαδιού τρούφας και μαρουλάκι/ντοματούλα από το θερμοκήπιο στο χωριό.

Ο κιμάς είναι ένα 70/30 μοσχαρίσιο blend περασμένο αυστηρά μια φορά από την κιμαδομηχανή. Πάντα φρέσκος και χωρίς να έχει περάσει από κατάψυξη γιατί έτσι σφίγγει και χάνει τα υγρά του.

Γιγάντιο ρόλο παίζει εννοείται και το ψωμάκι στο οποίο κατέληξα μετά από πολλή αναζήσηση και έρευνα καθώς πρόκειται για ένα αυθεντικό γαλλικό brioche που δεν κυκλοφορεί στην λιανική και πωλείται μόνο χονδρική σε καλά μπεργκεράδικα με μεγάλο ποσοστό βουτύρου που έρχεται και δένει αρμονικά με τα υπόλοιπα υλικά. Κάτι κάκιστα ψευτο-μπριός που κυκλοφορούν στα σουπερ-μάρκετ σε πλαστικές συσκευασίες δεν έχουν να δείξουν τίποτα μπροστά του.

Η Ναπολέον μου είναι πλέον ο λόγος που δεν μπορώ να ευχαριστηθώ μπέργκερ απ'έξω πλέον. 
Άμα κάτι το κάνεις καλύτερα απόλους σπίτι σου, δεν μπορεί κάποιος εύκολα να σε εντυπωσιάσει έξω.

Και εδώ ένα ASMR-άρικο βίντεο από το ψήσιμο για τους λάτρεις. Είναι λίγο άτσαλο το γύρισμα αλλά κρατούσα το τηλέφωνο με το δεύτερο χέρι 🤣

ΠΑΡΤΕ και ένα ζουμερό GIF!

image.jpeg.47801d18282b9b37bd07b50014d13593.jpegimage.jpeg.d925017ec1e3558be5dcf46cb10b5765.jpegimage.jpeg.c2709d500eb3302ef286a2e1feb2ddf0.jpegimage.jpeg.0fd520450535c88ac905d0a680aaef3d.jpegimage.jpeg.405abba555b86bbfd45d30c920efa14e.jpeg

 

Επεξ/σία από Fabbyyy
  • Like 20
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 20,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2245

  • ilpapacha

    2027

  • sndev

    1100

  • ηνίοχος

    586

25 λεπτά πριν, Fabbyyy είπε

Burger Day σήμερα στο σπίτι του Fabbyyy. 

Όταν η πρώτη ύλη και τα εργαλεία είναι όπως πρέπει, δεν μπορεί να πάει κάτι στραβά.

Το μπέργκερ στην οικογένειά μου είναι κάτι το οποίο το ψάχνουμε, μελετάμε και εξελισσουμε πολλά χρόνια. Εντελώς ερασιτεχνικά, για την δική μας ευχαρίστηση, προσπαθούμε συνέχεια να βελτιώνουμε την συνταγή μας και πλέον έχουμε φτάσει σε επαγγελματικό γαστρονομικό, τολμώ να πω γκουρμέ επίπεδο, με μαγιονέζα λαδιού τρούφας και μαρουλάκι/ντοματούλα από το θερμοκήπιο στο χωριό.

Ο κιμάς είναι ένα 70/30 μοσχαρίσιο blend περασμένο αυστηρά μια φορά από την κιμαδομηχανή. Πάντα φρέσκος και χωρίς να έχει περάσει από κατάψυξη γιατί έτσι σφίγγει και χάνει τα υγρά του.

Γιγάντιο ρόλο παίζει εννοείται και το ψωμάκι στο οποίο κατέληξα μετά από πολλή αναζήσηση και έρευνα καθώς πρόκειται για ένα αυθεντικό γαλλικό brioche που δεν κυκλοφορεί στην λιανική και πωλείται μόνο χονδρική σε καλά μπεργκεράδικα με μεγάλο ποσοστό βουτύρου που έρχεται και δένει αρμονικά με τα υπόλοιπα υλικά. Κάτι κάκιστα ψευτο-μπριός που κυκλοφορούν στα σουπερ-μάρκετ σε πλαστικές συσκευασίες δεν έχουν να δείξουν τίποτα μπροστά του.

Η Ναπολέον μου είναι πλέον ο λόγος που δεν μπορώ να ευχαριστηθώ μπέργκερ απ'έξω πλέον. 
Άμα κάτι το κάνεις καλύτερα απόλους σπίτι σου, δεν μπορεί κάποιος εύκολα να σε εντυπωσιάσει έξω.

image.jpeg.47801d18282b9b37bd07b50014d13593.jpegimage.jpeg.d925017ec1e3558be5dcf46cb10b5765.jpegimage.jpeg.c2709d500eb3302ef286a2e1feb2ddf0.jpegimage.jpeg.0fd520450535c88ac905d0a680aaef3d.jpegimage.jpeg.405abba555b86bbfd45d30c920efa14e.jpeg

Ωραίος!

Για δώσε μας και μια συνταγή για το μπιφτέκι, τι κρέας και υλικά? 

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παίδες ερώτηση σχετική/άσχετη: για μάτι δίπλα τι λέτε να κάνω; 
Επαγωγικη ή αερίου με δεύτερο ρυθμιστή coral gas?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, vins είπε

Παίδες ερώτηση σχετική/άσχετη: για μάτι δίπλα τι λέτε να κάνω; 
Επαγωγικη ή αερίου με δεύτερο ρυθμιστή coral gas?

επαγωγική 100%. ευκολία, ταχύτητα, καθαριότητα. 

Επεξ/σία από Fabbyyy
  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

6 λεπτά πριν, Fabbyyy είπε

επαγωγική 100%. ευκολία, ταχύτητα, καθαριότητα. 

Γι αυτό τη σκέφτομαι, ωστόσο χάνεις την αυτονομία (εξαρτάσαι από ηλεκτρικό). Στο τηγάνισμα πώς τα πάει; 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πήγε ο πατέρας σε μαγαζί coral gas και πήρε την prime προπανίου(γκρι) και του δώσανε αυτόν τον ρυθμιστή: https://www.skroutz.gr/s/36412413/Coral-Gas-Prime-540-Ρυθμιστής-Υγραερίου-Χαμηλής-Πίεσης-με-Μανόμετρο-Παροχής-1-3-kg-h-Κόκκινο.html

Μας κάνει η μήπως έπρεπε αυτόν;: https://www.skroutz.gr/s/36412654/Coral-Gas-Prime-540-Ρυθμιστής-Υγραερίου-Παροχής-1-5-kg-h-Ασημί.html

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μόλις τώρα, john_shadow είπε

Πήγε ο πατέρας σε μαγαζί coral gas και πήρε την prime προπανίου(γκρι) και του δώσανε αυτόν τον ρυθμιστή: https://www.skroutz.gr/s/36412413/Coral-Gas-Prime-540-Ρυθμιστής-Υγραερίου-Χαμηλής-Πίεσης-με-Μανόμετρο-Παροχής-1-3-kg-h-Κόκκινο.html

Μας κάνει η μήπως έπρεπε αυτόν;: https://www.skroutz.gr/s/36412654/Coral-Gas-Prime-540-Ρυθμιστής-Υγραερίου-Παροχής-1-5-kg-h-Ασημί.html

Να πάει πίσω και να ζητήσει τον γκρι. Κατά πάσα πιθανότητα δεν είχανε γκρι και του έδωσαν αυτόν (είχαν πάει να μου το κάνουν και μενα οι τρόμπες).

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

10 λεπτά πριν, john_shadow είπε

Πήγε ο πατέρας σε μαγαζί coral gas και πήρε την prime προπανίου(γκρι) και του δώσανε αυτόν τον ρυθμιστή: https://www.skroutz.gr/s/36412413/Coral-Gas-Prime-540-Ρυθμιστής-Υγραερίου-Χαμηλής-Πίεσης-με-Μανόμετρο-Παροχής-1-3-kg-h-Κόκκινο.html

Μας κάνει η μήπως έπρεπε αυτόν;: https://www.skroutz.gr/s/36412654/Coral-Gas-Prime-540-Ρυθμιστής-Υγραερίου-Παροχής-1-5-kg-h-Ασημί.html

 

8 λεπτά πριν, vins είπε

Να πάει πίσω και να ζητήσει τον γκρι. Κατά πάσα πιθανότητα δεν είχανε γκρι και του έδωσαν αυτόν (είχαν πάει να μου το κάνουν και μενα οι τρόμπες).

Σε εμένα ευτυχώς έδωσαν τον γκρι όταν πήρα την κόκκινη 😂

Δίνουν ότι εχουν

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

6 λεπτά πριν, imr είπε

 

Σε εμένα ευτυχώς έδωσαν τον γκρι όταν πήρα την κόκκινη 😂

Δίνουν ότι εχουν

Νταξει κλάμα η κατάσταση… Αυτό που με εκνευρίζει περισσότερο είναι ότι του το έδωσαν από μαγαζί coral. Όχι ότι δικαιολογείται αν το έκανε βενζινάδικο, αλλά κάπου ώπα… 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μόλις τώρα, vins είπε

Νταξει κλάμα η κατάσταση… Αυτό που με εκνευρίζει περισσότερο είναι ότι του το έδωσαν από μαγαζί coral. Όχι ότι δικαιολογείται αν το έκανε βενζινάδικο, αλλά κάπου ώπα… 

Ακριβώς αυτό!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ειχα παρει απο lidl περσι μπριζολα απο καγκουρο κατεψυγμενο. Το ειχα στην καταψυξη και δεν επαιρνα την αποφαση να το ψησω. Σημερα εψαχνα τι να φτιαξω και ειπα να το βαλω μαζι με κατι μπιφτεκια και λουκανικα για να αδειαζει και η καταψυξη.

Ψηθηκε medium rare γιατί όπως διάβασα δεν έχει καθόλου λίπος και δεν θα τρώγεται αν παραψηθει. Μπηκε κατευθειαν απο καταψυξη σε reverse sear.

Έχει γεύση σαν μοσχάρι με λίγο γεύση από συκώτι. Δεν μου αρέσει το συκώτι, αλλά δεν με ενόχλησε καθόλου. Πααααρα πολυ καλο! Το ξαναετρωγα ΑΝΕΤΑ. image.jpeg.7398021d22e289bf2f6c493058f6f4c8.jpeg

  • Like 14
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καμια ιδεα πως να "ψηλωσω" 10 cm την ψησταρια μου (kenton naterial 3b)?Με 10 ποντους θα μπει σε σημειο που θα περναει το καγκελο που εχω στο μπαλκονακι μου και θα ειναι σουπερ.....

Επεξ/σία από kostaskontis
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, kostaskontis είπε

καμια ιδεα πως να "ψηλωσω" 10 cm την ψησταρια μου (kenton naterial 3b)?Με 10 ποντους θα μπει σε σημειο που θα περναει το καγκελο που εχω στο μπαλκονακι μου και θα ειναι σουπερ.....

Ίσως μπορέσεις να βάλεις μεγαλύτερες ρόδες 

https://www.skroutz.gr/c/3283/rodes.html?o=ροδες&order_by=pricevat&order_dir=asc

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

5 ώρες πριν, kostaskontis είπε

καμια ιδεα πως να "ψηλωσω" 10 cm την ψησταρια μου (kenton naterial 3b)?Με 10 ποντους θα μπει σε σημειο που θα περναει το καγκελο που εχω στο μπαλκονακι μου και θα ειναι σουπερ.....

Aν την εχεις καπου σταθερα μπορεις να φτιαξεις και μια μικρη πλατφορμα με καμια παλετα ή κοντρα πλακε.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...