Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, sndev είπε

 

το χα ψάξει το πασχα για μένα κ δε βρηκα τπτ.. η original Παίζει στα 120 ε νομίζω, δεν είναι τόσο απαγορευτικό για Original 

ερωτηση : ποια είναι η max θερμοκρασία που έχεις πιάσει στη ψησταριά ?

Δεν υπάρχει original γιατί δεν έχει βάση για σούβλα οπότε με κάποια πατέντα λογικά θα γίνεται.

250 βαθμούς το μέγιστο.

  • Like 1
  • Απαντ. 21,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2317

  • ilpapacha

    2065

  • sndev

    1107

  • ηνίοχος

    587

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σήμερα είχαμε τσιπούρες. Δεν μου βγήκαν τόσο καλές. Σήμερα θα κάτσω να την καθαρίσω την ψησταρια γιατί την Κυριακή έχει κρεαταIMG_20200507_160217.jpg.80ec2fcdfa16bd4783e2d0b83d6d18b7.jpg

IMG_20200507_162643.jpg

Επεξ/σία από skoudinio
  • Like 1
Δημοσ.
53 λεπτά πριν, filippos_kar είπε

Έχεις κάποιο link για την ψησταριά? Έψαχνα και γω για τέτοια, επαγγελματική βασικά, αλλά κάτω από 500 με 550 δεν έπαιζε. Βέβαια η δύναμη που έχουν αυτές δεν συγκρίνεται με οικιακά bbq

https://www.car.gr/parts/view/8592740-kitchen-appliances-machinery-cheiropo-hth.

https://www.car.gr/parts/view/13465887-kitchen-appliances-machinery

 

https://www.car.gr/parts/view/9945409-mhchanhmata-suskefes-kouzinas-pshstaries-gkrilieres-scharieres-exivos-grill 

η τελευταία  έχει και καπάκι

 

 

9 λεπτά πριν, skoudinio είπε

Σήμερα είχαμε τσιπούρες. Δεν μου βγήκαν τόσο καλές. Σήμερα θα κάτσω να την καθαρίσω την ψησταρια γιατί την Κυριακή έχει κρεαταIMG_20200507_160217.jpg.80ec2fcdfa16bd4783e2d0b83d6d18b7.jpg

IMG_20200507_162643.jpg

 στεγνές μου φαίνονται , μήπως  τις εψησες σε χαμηλή θερμοκρασία ;

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, ηνίοχος είπε

Αν εχει 6 καυστηρες σε τοσο μικρη σχαρα θα βγαζει τρελη θερμοκρασια.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, rudigarcia222 είπε

Καλησπέρα παίδες να ρωτήσω καθώς δεν κατέχω καθόλου. 

Είχαμε στο σπίτι μια ηλεκτρική όχι κατι ιδιαίτερο που παρέδωσε πνεύμα. Νιώθω ότι ψηναμε βγαίνανε κάπως στεγνά. Σκέφτομαι να πάρω μια ψησταριά υγραερίου. Δεν ψήνουμε πολύ. Συνήθως 2 η 3 φορές τη βδομάδα καμία μπριζόλα η καμία Τσιπουρα (εγώ και ο αδερφός μου) Λοιπόν. 

1)αυτη που θα πάρω είναι η μπορμαν με 2 εστίες στα 130 ευρώ. Είναι η ποιο δημοφιλής στο σκρουτζ και βλέποντας τιμές αρκετά φιλική. Την έχει κανείς? Να ΜΑΣ πει εντυπώσεις. 

2)αυτες έρχονται χωρίς φιάλες? Τις αγοραζω εγώ έξτρα και πόσο κοστίζουν ?? 

3)με τη χρήση που είπα πόσο καιρό κρατάει μια φιάλη? Κάθε πότε δήλ πάνω κάτω αγοραζω καινούρια. 

4)γευστικά είναι μεγάλη αναβάθμιση συγκριτικά με ηλεκτρική? 

5)κατι άλλο να δώσω προσοχή οποιαδήποτε συμβουλή ευπρόσδεκτη 

ΥΓ χώρο έχουμε στο μπαλκόνι 

οι ηλεκτρικές  ειδικά οι οικιακές δεν έχουν καμιά σχέση με τις υγραερίου  βεβαια και οι τιμές είναι διαφορετικές  αλλά ....
1) δεν εχω αποψη  ίσως καποιο άλλο μέλος αφου όπως λες είναι δημοφιλής

2) ερχονται χωρίς φιάλη και μερικές φορές και χωρίς ρυθμιστή

3)γενικά οι ψησταριές υγραερίου είναι πολύ οικονομικές  η οικονομικότερες θα λεγα

4) ότι λεώ στο 1

5) καλό θα ήταν να την έβλεπες απο κοντά   εσύ ή κα΄ποιος γνωστός σου

6 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Αν εχει 6 καυστηρες σε τοσο μικρη σχαρα θα βγαζει τρελη θερμοκρασια.

 είναι όπως οι επαγγελματικές ;)   την ενταση την ρυθμίζεις 

  • Like 3
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, skoudinio είπε

Σήμερα είχαμε τσιπούρες. Δεν μου βγήκαν τόσο καλές. Σήμερα θα κάτσω να την καθαρίσω την ψησταρια γιατί την Κυριακή έχει κρεαταIMG_20200507_160217.jpg.80ec2fcdfa16bd4783e2d0b83d6d18b7.jpg

IMG_20200507_162643.jpg

επειδη θα ψηνω ψαρι... τα περνας με λαδι πριν τα ακουμπησεις στην σχαρα ? ποση ωρα τα αφηνεις σε καθε πλευρα και ποσο δυνατα την εχεις την φωτια ?

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, ηνίοχος είπε

είναι όπως οι επαγγελματικές ;)   την ενταση την ρυθμίζεις 

Nαι ειδα εχει ενα για ολους. Αυτο ειναι το αρνητικο. Το καλο ειναι οτι λογικα θα πιανει πολυ μεγαλες θερμοκρασιες.

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, spyros_vas είπε

επειδη θα ψηνω ψαρι... τα περνας με λαδι πριν τα ακουμπησεις στην σχαρα ? ποση ωρα τα αφηνεις σε καθε πλευρα και ποσο δυνατα την εχεις την φωτια ?

Τα λαδωνω και τα αλατιζω πρώτα καλα με ένα πινέλο και αφού έχω λαδωσει και προθερμάνει τα βαζω στην σκαρα. Μια φορά τα γυρίζω. Γύρω στα 20 λεπτά μου πηραν. Γευστικά έγιναν αλλα μου άρπαξαν λίγο. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, filippos_kar είπε

Έχεις κάποιο link για την ψησταριά? Έψαχνα και γω για τέτοια, επαγγελματική βασικά, αλλά κάτω από 500 με 550 δεν έπαιζε. Βέβαια η δύναμη που έχουν αυτές δεν συγκρίνεται με οικιακά bbq

https://www.car.gr/xyma/view/28014581-psistaria-ygraerioy-neroy-ypsilis-piesis-5050
 

https://www.car.gr/xyma/view/11406349-psistaria-ygraerioy-dipli-neroy-ypsilis-piesis-50x60

τον βρήκα στο car. gr είναι κάποιος που τις κατασκευάζει από Αλεξάνδρεια Ημαθίας. Εγώ που είμαι από Θεσσαλονίκη, είναι κοντά. 

55 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Αν εχει 6 καυστηρες σε τοσο μικρη σχαρα θα βγαζει τρελη θερμοκρασια.

Φίλε μου δεν το πίστευα το ποσό γρήγορα έπιασε θερμοκρασία για ψήσιμο. Ομοιόμορφο, και ίδιο επίπεδο θερμοκρασίας σε όλη την επιφάνεια. Μου έκανε τόσο μεγάλη εντύπωση που νομίζω θα πάω να πάρω μία. 

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Nαι ειδα εχει ενα για ολους. Αυτο ειναι το αρνητικο. Το καλο ειναι οτι λογικα θα πιανει πολυ μεγαλες θερμοκρασιες.

το αρνητικό   εχει να κανει   με την έλλειψη  διαφορετικών ζωνών φαντάζομαι οτι εννοείς  , ναι εχεις δίκιο   σ αυτό , απ την άλλη  υπάρχει σωστή κατανομή  θερμοκρασίας   και μπορείς να  χρησιμοποιείς  όλη την επιφάνεια  , όσο γι την υψηλή θερμοκρασία   δεν είναι απαραίτητο  να  ισχύει αυτό  είναι θεμα αρχικής ρύθμισης - επιλογής  (μην ξεχνάς πως οι επαγγελματικές ψησταριές έτσι δουλεύουν )  εδω το ιδανικό για μένα είναι να υπάρχουν δυο καυστήρες που να καλύπτουν  κάποια επιφάνεια  έτσι ώστε να ψήσεις και όχι  ένας  καυστήρας τύπου αυλού  όπου  ουσιαστικά έχει μικρή κατανομή θερμοκρασίας  ,  
όλα όμως  και εδώ είναι σχετικά  μπορεί δλδ  ενας κακοσχεδιασμένος καυστήρας να έχει αυτό που θεωρείς μειονέκτημα , μα μην ψήνει το ίδιο σε όλη τη σχάρα ας  πούμε ;)

 

να ενα αρκετά κατατοπιστικό  βίντεο γενικά για τις ψησταριές υγραερίου



 

  • Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, bibikleio είπε

Η συγκεκριμένη ναι, υπάρχει απ’ ότι είδα μεγαλύτερη σε διαστάσεις 50x60 με δυο διακόπτες, 50€ πιο ακριβή νομίζω. 

πιστευω οτι ειναι σημαντικο να ελεγχεις ξεχωριστα  τη καθε παροχη αναλογα με το τι ψηνεις και τι ποσοτητα και για οικονομια

θα σου πουν και τα υπολοιπα παιδια γνωμες αλλα για μενα ειναι πολυ σημαντικο να ελεγχεις το καθε καναλι φλογας ....

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, kostasbm είπε

πιστευω οτι ειναι σημαντικο να ελεγχεις ξεχωριστα  τη καθε παροχη αναλογα με το τι ψηνεις και τι ποσοτητα και για οικονομια

θα σου πουν και τα υπολοιπα παιδια γνωμες αλλα για μενα ειναι πολυ σημαντικο να ελεγχεις το καθε καναλι φλογας ....

Γι’ αυτό φίλε μου προσανατολίζομαι να πάρω με δυο διακόπτες, για να μπορώ να ελέγχω την ένταση στην μια από τις δυο, και αντιστρόφως. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, skoudinio είπε

Τα λαδωνω και τα αλατιζω πρώτα καλα με ένα πινέλο και αφού έχω λαδωσει και προθερμάνει τα βαζω στην σκαρα. Μια φορά τα γυρίζω. Γύρω στα 20 λεπτά μου πηραν. Γευστικά έγιναν αλλα μου άρπαξαν λίγο. 

Σε τι θερμοκρασία τα έβαλες?

Επίσης βοηθάει πολύ αν τα βάλεις σε σχάρα...

Δημοσ.

Στους 200 βάθμους περίπου τα έψησα. 

Σήμερα την καθαρίσα. Δύσκολο δεν είναι απλα λίγο χρονοβόρο, γύρω στην μια ώρα μου πήρε. 

-ξεκίνησα πρώτα με σκαρες, επειδή την πάνω μεριά την λαδωνω και την καίω κάθε φορά δεν είχε πολλά λίπη, απο κάτω είχε αρκετά. 

-μετα πήγα στον κάδο, εκεί χρησιμοποιησα μια Ξύστρα, Χαρτί κουζίνας, Βετεξ και ένα λιποδιαλυτικο που είναι για ψησταριες. Δεν φεύγουν δύσκολα τα λίπη αλλα θέλει υπομονή και να τρίβεις. Πρέπει να το πάρω απόφαση ότι ψησταρια είναι και θα λερώνει.

-στην συνέχεια τα έβαλα πίσω και την έκαψα λίγο ενώ ήταν βρεγμένα για να στεγνώσουν(δεν ξέρω αμα είναι σωστό αυτό). 

Σε γενικές γραμμές καθάρισε αρκετά. Γύρω στα δέκα ψησίματα εκανα.

-δυο φορές ψάρια 

-τρεις μόνο για μενα

Οι υπόλοιπες με κόσμο που την ζόρισα άκρετα.

Δεν σκέφτηκα να βγάλω καμία φώτο για το αρχείο. 

 

Δημοσ.

τωρα στο επόμενο ψησιμο θα δεις διάφορα στη γευση κ στη μυρωδιά ειδικα αν δε καπνίζεις θα το καταλάβεις με το καλημέρα

ναι η ψησταριά είναι να βρομίζει!

-

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...