rudigarcia222 Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 Καλησπέρα παίδες να ρωτήσω καθώς δεν κατέχω καθόλου. Είχαμε στο σπίτι μια ηλεκτρική όχι κατι ιδιαίτερο που παρέδωσε πνεύμα. Νιώθω ότι ψηναμε βγαίνανε κάπως στεγνά. Σκέφτομαι να πάρω μια ψησταριά υγραερίου. Δεν ψήνουμε πολύ. Συνήθως 2 η 3 φορές τη βδομάδα καμία μπριζόλα η καμία Τσιπουρα (εγώ και ο αδερφός μου) Λοιπόν. 1)αυτη που θα πάρω είναι η μπορμαν με 2 εστίες στα 130 ευρώ. Είναι η ποιο δημοφιλής στο σκρουτζ και βλέποντας τιμές αρκετά φιλική. Την έχει κανείς? Να ΜΑΣ πει εντυπώσεις. 2)αυτες έρχονται χωρίς φιάλες? Τις αγοραζω εγώ έξτρα και πόσο κοστίζουν ?? 3)με τη χρήση που είπα πόσο καιρό κρατάει μια φιάλη? Κάθε πότε δήλ πάνω κάτω αγοραζω καινούρια. 4)γευστικά είναι μεγάλη αναβάθμιση συγκριτικά με ηλεκτρική? 5)κατι άλλο να δώσω προσοχή οποιαδήποτε συμβουλή ευπρόσδεκτη ΥΓ χώρο έχουμε στο μπαλκόνι
ritualistic Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 8 λεπτά πριν, bibikleio είπε Νομίζω υπάρχει η δυνατότητα να σου φτιάξει καπάκι. Από κει και πέρα έψησε ένας φίλος σε μια τέτοιου είδους ψησταριά και έπαθα πλάκα. Πέρα από το γεγονός ότι στο 5 λεπτό ήταν έτοιμη για ψήσιμο, πολύ βολική, και τα κρέατα πεντανόστιμα. Έφαγα σπαλομπριζόλα σιτεμένη, εξαιρετική. Με λίγο ψάξιμο την βρήκα 150€ με έξτρα χρέωση το καπάκι, χειροποίητη. Νομιζω με 400ε δεν αξιζει μπορεις να παρεις κατι πολυ καλυτερο... Οι σχαρες απο τι υλικο ειναι ?
bibikleio Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, spyros_vas είπε Νομιζω με 400ε δεν αξιζει μπορεις να παρεις κατι πολυ καλυτερο... Οι σχαρες απο τι υλικο ειναι ? Όχι φίλε μου 150€ + 25€ το καπάκι. Η ψησταριά είναι inox. Όσο αφορά την σχάρα, μπορώ να βρω μαντεμενια για καλύτερη απόδοση. Επεξ/σία 7 Μαΐου 2020 από bibikleio
sndev Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 3 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε Οταν εχεις τετοιες μπριζολες κατεβασε τη μια σχαρα να πατησει πανω στους ανακλαστηρες. Λογικα θα πιασει μεγαλυτερη θερμοκρασια. Εναλλακτικα μαντεμενιο τηγανι με βουτυρο μεσα. Ή πιο ψαγμενα της ριχνεις εξωτερικα λαδι ή βουτυρο να σταζει και να δημιουργει αναφλεξεις Παντως για να πετυχεις ωραια κρουστα χωρις να περασεις το medium rare χρειαζεσαι χοντρο κομματι. Σε λεπτα δυσκολο σε ψησταρια γκαζιου, εκτος αν εχει και αυτες τις υπερυθρες που πιανουν 800-900 βαθμους. Επισης μπορεις να την εχεις ψυγειο πριν την ψησεις ετσι ωστε να αργησει να πιασει θερμοκρασια μεσαμ οποτε να εχεις περισσοτερη ωρα για searing. Δες το βιντεο εδω. Πρωτα την βαφτιζει στο βουτυρο κλαριφιε και μετα τη βαζει πανω απο καυτη σχαρα με ανοιχτο καπακι οση ωρα κανει searing. Αυτο για να την ψησει μονο εξωτερικα. Και μετα indirect μεχρι να φτασει θερμοκρασια. Ναι βρε τα κοματια είναι 2.5-3 cm το χω κάνει επιστήμη τοσα χρονια, η ιδέα σου για να κατεβάσω τη σχάρα την εχω σκευτει κ εγώ άλλα καίγεται εξωτερικά κ εσωτερικά είναι άψητη κ όλα αυτά με τα βούτυρα σε μαντεμένιο τηγάνι τα χω κάνει στο παρελθόν ειδικά μαζι με μια σκελίδα σκόρδο κ δεντρολίβανο όντος βγαίνει εξαιρετικό αποτέλεσμα αλλά τα έχω κόψει λόγο διατροφής.. κ δε γυρνάω πίσω έχει ξεσυνηθίσει κ ο οργανισμός αλώστε κ μου φαίνονται υπερβολικά λιπαρά. btw στη weber που χω στο πατρικό ίδιο κρέας ήθελε 3 λεπτά απο τη μια 2 απο την αλλη , άνοιγμα το καπακι κ αλλο 1 λεπτο απο κάθε πλευρακ ήταν άψογη. Στην campigaz ήθελε 4 λεπτα από τη μια 4 απο την άλλη φλόγιστρο κ ο θεός βοηθός. θα δω πάλι σήμερα που θα αλλάξω το ρυθμιστή κ έχω μια σπαλοπριζολα πως θα βγει κ αν θα αλλάξουν οι θερμοκρασίες. Για σκ με περιμενει μια ελληνική πικανια 25 ημερών
kostasbm Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 36 λεπτά πριν, bibikleio είπε Καλησπέρα στην παρέα. Ποια είναι η άποψη σας για αυτού του είδους ψησταριές υγραεριου; ένα διακόπτη-ρυθμιστη έχει για όλη τη ψηταρια???
ritualistic Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Λαθος μου νομισα πως ειδα το καπακι εκανε 250ε. Οκ σε αυτη την περιπτωση εισαι στα 175ε + οσο θα κανουν οι μαντεμενιες σχαρες οι οποιες αναλογα την ποιοτητα ξεκινανε απο 40-50ε αρα θα φτασεις μινιμουμ στα 230ε. Την δουλεια σου θα την κανεις και απο εκει και περα εξαρταται ο καθενας μας τι απαιτησεις εχει απο το προιον που αγοραζει @bibikleio 5 λεπτά πριν, sndev είπε Ναι βρε τα κοματια είναι 2.5-3 cm το χω κάνει επιστήμη τοσα χρονια, η ιδέα σου για να κατεβάσω τη σχάρα την εχω σκευτει κ εγώ άλλα καίγεται εξωτερικά κ εσωτερικά είναι άψητη κ όλα αυτά με τα βούτυρα σε μαντεμένιο τηγάνι τα χω κάνει στο παρελθόν ειδικά μαζι με μια σκελίδα σκόρδο κ δεντρολίβανο όντος βγαίνει εξαιρετικό αποτέλεσμα αλλά τα έχω κόψει λόγο διατροφής.. κ δε γυρνάω πίσω έχει ξεσυνηθίσει κ ο οργανισμός αλώστε κ μου φαίνονται υπερβολικά λιπαρά. btw στη weber που χω στο πατρικό ίδιο κρέας ήθελε 3 λεπτά απο τη μια 2 απο την αλλη , άνοιγμα το καπακι κ αλλο 1 λεπτο απο κάθε πλευρακ ήταν άψογη. Στην campigaz ήθελε 4 λεπτα από τη μια 4 απο την άλλη φλόγιστρο κ ο θεός βοηθός. θα δω πάλι σήμερα που θα αλλάξω το ρυθμιστή κ έχω μια σπαλοπριζολα πως θα βγει κ αν θα αλλάξουν οι θερμοκρασίες. Για σκ με περιμενει μια ελληνική πικανια 25 ημερών @sndev δυσκολο σκ ερχεται δηλαδη !! ερωτηση : τους χρονους τους ξερεις βασει θερμομετρου η εμπειριας ? περιμενω το θερμομετρο που παρηγγειλα να αργησει λιγο και λεω να αποφυγω τα well done ribeye μεχρι να ερθει. Επεξ/σία 7 Μαΐου 2020 από spyros_vas
SagoniasSlutRos Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 5 λεπτά πριν, sndev είπε Ναι βρε τα κοματια είναι 2.5-3 cm το χω κάνει επιστήμη τοσα χρονια, η ιδέα σου για να κατεβάσω τη σχάρα την εχω σκευτει κ εγώ άλλα καίγεται εξωτερικά κ εσωτερικά είναι άψητη κ όλα αυτά με τα βούτυρα σε μαντεμένιο τηγάνι τα χω κάνει στο παρελθόν ειδικά μαζι με μια σκελίδα σκόρδο κ δεντρολίβανο όντος βγαίνει εξαιρετικό αποτέλεσμα αλλά τα έχω κόψει λόγο διατροφής.. κ δε γυρνάω πίσω έχει ξεσυνηθίσει κ ο οργανισμός αλώστε κ μου φαίνονται υπερβολικά λιπαρά. btw στη weber που χω στο πατρικό ίδιο κρέας ήθελε 3 λεπτά απο τη μια 2 απο την αλλη , άνοιγμα το καπακι κ αλλο 1 λεπτο απο κάθε πλευρακ ήταν άψογη. Στην campigaz ήθελε 4 λεπτα από τη μια 4 απο την άλλη φλόγιστρο κ ο θεός βοηθός. θα δω πάλι σήμερα που θα αλλάξω το ρυθμιστή κ έχω μια σπαλοπριζολα πως θα βγει κ αν θα αλλάξουν οι θερμοκρασίες. Για σκ με περιμενει μια ελληνική πικανια 25 ημερών Κατεβασε σχαρα, κανε searing οσο θες και μετα τελειωσε την indirect με ενα θερμομετρο. Ουτε εγω βαζω βουτυρο, μονο λιγο ελαιολαδο απ εξω να κολλήσει το αλατοπιπερο. Η πικανια για μενα ειναι απο τα καλυτερα κομματια. Οποιος δεν εχει δοκιμασει πρεπει να το κανει. Αρκει παντα να ειναι απο καλο μοσχαρι και σωστα κομμενη και ψημενη 😛 Εγω μολις εψησα μια αραχνη. Πολυ ωραια γευση και αυτη, αλλα ειχε μια ινα μεσα στη μεση που ηθελε να τη βγαζω σε καθε μπουκια και μου εσπασε τα νευρα. 1
bibikleio Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 5 λεπτά πριν, kostasbm είπε ένα διακόπτη-ρυθμιστη έχει για όλη τη ψηταρια??? Η συγκεκριμένη ναι, υπάρχει απ’ ότι είδα μεγαλύτερη σε διαστάσεις 50x60 με δυο διακόπτες, 50€ πιο ακριβή νομίζω.
sndev Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 4 λεπτά πριν, spyros_vas είπε ερωτηση : τους χρονους τους ξερεις βασει θερμομετρου η εμπειριας ? περιμενω το θερμομετρο που παρηγγειλα να αργησει λιγο και λεω να αποφυγω τα well done ribeye μεχρι να ερθει. εμπειρίας κ αφη αμα το πιεσεις , μετα απο πολλά ψησίματα καταλαβαινεις πως είναι εσωτερικά, κοιτα αν υπαρχει κομμάτι που δε γνωρίζω θερμομετρακι.. πχ πικανια που είναι κ το πάχος του περιεργο αυστηρά θερμόμετρο ειδικά ελληνικό κ ωρίμανσης που δεν έχω ξανά κάνει οπως λεει και ο @sagoniasslutros οποιος δεν εχει δοκιμάσει να το κανει.. η τοπ ειναι usa Κ μετά αυστραλεζικη , αργεντινη περου κτλ ίσως σας απογοητεύσει. θελει διαδικασία ομως κόψιμο το λίπος σωστα χοντρό αλατι στις σχισμές κτλ κτλ κτλ .. αχ..
SagoniasSlutRos Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 Μόλις τώρα, sndev είπε εμπειρίας κ αφη αμα το πιεσεις , μετα απο πολλά ψησίματα καταλαβαινεις πως είναι εσωτερικά, κοιτα αν υπαρχει κομμάτι που δε γνωρίζω θερμομετρακι.. πχ πικανια που είναι κ το πάχος του περιεργο αυστηρά θερμόμετρο ειδικά ελληνικό κ ωρίμανσης που δεν έχω ξανά κάνει οπως λεει και ο @sagoniasslutros οποιος δεν εχει δοκιμάσει να το κανει.. η τοπ ειναι usa Κ μετά αυστραλεζικη , αργεντινη περου κτλ ίσως σας απογοητεύσει. θελει διαδικασία ομως κόψιμο το λίπος σωστα χοντρό αλατι στις σχισμές κτλ κτλ κτλ .. αχ.. Α ολοκληρη την κανεις; εγω παντα μπριζολες 2 δαχτυλα παχος κομμενες παραλληλα με τις ινες του κρεατος. Για το θερμομετρο και γω το χρησιμοποιω μονο σε indirect ψησιμο σε μεγαλα κομματια. Τα λεπτα τα καταλαβαινω με την αφη και με την εμπειρια ξερω περιπου τους χρονους. 1
dreaming123 Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 Παλικάρια έχω της campingaz τη 2 Series Classic EXS έχει κάνεις κάποιος κάποια πατέντα μοτέρ με σούβλα για κοντοσούφλι ;
sndev Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 28 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε Α ολοκληρη την κανεις; εγω παντα μπριζολες 2 δαχτυλα παχος κομμενες παραλληλα με τις ινες του κρεατος. Για το θερμομετρο και γω το χρησιμοποιω μονο σε indirect ψησιμο σε μεγαλα κομματια. Τα λεπτα τα καταλαβαινω με την αφη και με την εμπειρια ξερω περιπου τους χρονους. ναι ολόκληρη τέτοια κρέατα δε τα βάζω κατάψυξη σε φάση πριζολας, χαραμίζονται όποτε ψήνονται ολόκληρα όταν μαζευόμαστε 3 - 4ς μύστες 😅 . παίζει πάντα στη μέση (κομενα ολα τα κρεατα οπως στη φώτο από το φλαπ μεζεδάκια παρακάτω) , να γυρνάει ένα φλανκ ενα φλαπ μια πικανια για μας , σπαλοπριζολες κ κοτοπουλάκι για τις γυναίκες κ σαλατουλες για το τέλος για γλυκάκι τα σβήνουμε με 2-3 rib eye 26 λεπτά πριν, dreaming123 είπε Παλικάρια έχω της campingaz τη 2 Series Classic EXS έχει κάνεις κάποιος κάποια πατέντα μοτέρ με σούβλα για κοντοσούφλι ; το χα ψάξει το πασχα για μένα κ δε βρηκα τπτ.. η original Παίζει στα 120 ε νομίζω, δεν είναι τόσο απαγορευτικό για Original ερωτηση : ποια είναι η max θερμοκρασία που έχεις πιάσει στη ψησταριά ? 7 1
SagoniasSlutRos Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Ελα ρε φοβερο ψησιμο. Χαχα γελασα με την περιγραφη σου, θυμήθηκα που πηγαινα με ενα φιλο μου Καλυβια και παιρναμε ενα "μπιφτεκακι" στη μεση για σαλατα Αυτο το πραγμα με τις γυναικες και το κοτοπουλο δεν το καταλαβαινω. Βεβαια οσες δοκιμασουν τετοια μπριζολα ετσι ψημενη μαθαινουν και τη ζητανε μετα. Επεξ/σία 7 Μαΐου 2020 από SagoniasSlutRos 2
ηνίοχος Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 11 ώρες πριν, sndev είπε Η φωτιά είναι μια χαρά για τα δεδομένα της, με μπλε χρώμα όπως τη περιγράφεις. τώρα με την αναδουλειά λόγο κορονοιου έψαξα κ είδα πολύ youtube για να δω τη παίζει με τους καυστήρες κ εκτός αυτου επειδή είμαι μαστροχαλαστης το έψαξα κ στην campigaz κάλως η κακός δε μπορείς να δόσεις "εξτρά αέρα" είναι φιξ οι τρύπες. το απόγευμα πήγα να αλλάξω μπουκάλα κ πηρα κ δεύτερο ρυθμιστή ο οποίος γράφει πανω 30 bar ,μακάρι να είχες κανει πιο νωρις το ποστ να μη πέταγα λευτα να πήγαινα κατευθείαν σε κάτι πιο "δυνατο". Δεν ήξερα καν οτι υπάρχουν θεωρούσα ολοι οι ρυθμιστές για bbq είναι φιξ. Αύριο θα τον δοκιμάσω μπας και.. Επιπλέον σκεφτομαι μήπως παίζει ρόλο κ το μήκος του σωλήνα αν τον μικρενα λίγο (1 μέτρο είναι ) Ναι, το πρόβλημα μου το έχεις καταλάβει πλήρως κ το περιέγραψες πολύ καλύτερα κ απο εμένα που το ζω. ο κάδος δεν συσσωρεύει θερμοκρασία!! Αποτέλεσμα αν ανοίξω καπάκι για λιγο να γυρισω κρέας να φτιάξω κάτι, οι 220 βαθμοί μέχρι να το κλείσω έχει πέσει στους 180. το παράδοξο... στο σύνολο της αντικειμενικα για το μέσο χρήστη ψήνει μια χαρά γευστικά χωρίς αναφλέξεις κ έχει σχεδόν ίδια θερμοκρασία σε όλη την επιφάνεια (btw στο σιτε της campigaz το λέει σαν ατου ότι έχει ίδια θερμοκρασία 250 βαθμούς σε όλη την επιφάνεια αρα συμπεραίνω οτι το max της είναι 250 λόγο κάδου.. για την ακρίβεια παίζει 240-255 από ακρη σε άκρη μετρημένο με πιστόλι laser). θα μου πεις τι γρινιαζεις.. ε δεν ειμαι μέσος χρηστης κ θελω μεγαλες θερμοκρασιες. τις προαλες ειχα rib eye 60 ημερων black Angus , εξωτερικά επιβάλετε να είναι "crispy" κ μέσα το ήθελα 57 -58 βαθμούς μαξ. ε αυτό το καταφέρνω μονο σε υψηλή θερμοκρασία , οποτε αναγκαστικά το έψησα ως τους 53 κ έδωσα χρώμα με φλόγιστρο μεχρι που έπιασε κ θερμοκρασία μεσα. αν ειναι να χρησημοποιω φλόγιστρο κ να με κοιτάνε απτα μπακλονια ο τρελός ο πυρομανης ας το κάνω τουλάχιστον στο sous vide που είναι ιδια τεχνική τελειώματος κ βγαίνει κ πιο γευστικό! ΧΑΧΑΧΑ κρίμα που δεν σε πρόλαβα αν και είμαι σίγουρος θα το δοκιμάσεις σήμερα , θα δεις μεγάλη διαφορά στην απόδοση σε οτι αφορά τη θερμοκρασία δε ξέρω πόσο χρήσιμη θα είναι αυτό θα μας το πεις εσύ Γενικά με τη θερμοκρασία υπάρχουν πολλές απόψεις για το ποια είναι καλύτερη προσωπικά θεωρώ σωστή τη θερμοκρασία αναμεσα στους 180 με 230 , και αυτό ανάλογα με το πάχος και τη σύσταση του κρέατος ,γενικά για λεπτά κομματια όπως πανσέτες φιλετο κοτόπουλο, μπριζόλα με λεπτή κοπή κ.α ξεκινάω με μια θερμοκρασία 220 - 230 βαθμούς και με δύο γυρίσματα αντε το πολύ τρία τα βγάζω το ίδιο κάνω και όταν ψήνω ψαρια (ειδικά αυτά ) διαφορετικά κρεατα όπως ολοκληρο μπούτι μισό ολόκληρο κοτόπουλο προτιμώ ποιο ήπιες θερμοκρασίες , βέβαια πολύ σημαντικό ρόλο παίζει και η σχάρα γιατί αυτή είναι που ψήνει και κάνει τη διαφορά σε μια ψησταριά υγραερίου 1 ώρα πριν, bibikleio είπε Όχι φίλε μου 150€ + 25€ το καπάκι. Η ψησταριά είναι inox. Όσο αφορά την σχάρα, μπορώ να βρω μαντεμενια για καλύτερη απόδοση. που μπορείς να βρεις μαντεμένια σχάρα ; 4 ώρες πριν, zeys13 είπε Λάθος ανακλαστήρες εννοούσα, το ταψάκι το κάλυψα με αλουμινόχαρτο, και σε κάθε 1-2 ψησίματα αλλαγή και πλύσιμο. παιδιά γενικά να αποφευγετε το αλουμινόχαρτο μέσα στην ψησταριά εκτός απο το ταψάκι συλλογής λίπους , εκλύονται διάφορες ουσίες καθόλου καλες για την υγεία μας εσύ ειδικά Δία το τερμάτισες αλουμινόχαρτο στους διαχύτες βρε αθεόφοβε !! 1
filippos_kar Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 1 ώρα πριν, bibikleio είπε Όχι φίλε μου 150€ + 25€ το καπάκι. Η ψησταριά είναι inox. Όσο αφορά την σχάρα, μπορώ να βρω μαντεμενια για καλύτερη απόδοση. Έχεις κάποιο link για την ψησταριά? Έψαχνα και γω για τέτοια, επαγγελματική βασικά, αλλά κάτω από 500 με 550 δεν έπαιζε. Βέβαια η δύναμη που έχουν αυτές δεν συγκρίνεται με οικιακά bbq
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα