Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, Eki_13 είπε

Μολις μιλησα με τεχνικο της weber. Αναφέρω τί μου είπε:

  • το καλωδιο και ο ρυθμιστής ειναι σωστα και ειναι αυτα που ερχονται στην Ελλάδα. (ακομα βεβαια δε καταλαβαινω πως γινεται να δουλευει αφου ειναι χαμηλοτερη απο τα specs της ψησταριας)
  • στην Ελλαδα δουλευουμε το μειγμα κι οχι μονο προπανιο
  • αν παρω τις prime δε θα ανεβαζει θερμοκρασια
  • το καλυτερο μείγμα στην Ελλάδα το εχει η ΕΚΟ. Μια σιδερενια γκρι μολυβι. 
  • οσες ειναι γενικα ελαφριες με κουμπωτο ρυθμιστη δε βγάζουν πιεση και δε θα λειτουργει καλα
  • Η 10kg η μεταλικη μπορεί να κρεμαστεί κανονικά στο πλάι στον γάντζο (ενω στις οδηγιες λέει οχι)

Σχόλια? με μπερδεψε πιο πολυ

Όπως αναφέρει και ο @SagoniasSlutRosο διαχωρισμός που κάνουν οι εταιρείες είναι σε propane και natural gas. Δεν υπάρχει κάποια πολυπλοκότητα. 

Εάν δεν επιθυμείς να αλλάξεις ρυθμιστή, τότε επιλέγεις μια μπουκάλα μείγμα. Υπάρχουν και πιο ελαφριές από της κλασικές σιδερένιες, όπως πχ της Πετρογκάζ.

Εάν επιθυμείς να χρησιμοποιήσεις προπάνιο, τότε θα χρειαστεί να αλλάξεις ρυθμιστή, ο οποίος θα πρέπει να είναι στα 37mbar. 

Υπάρχουν επιλογές, οι οποίες είναι με κουμπωτό ρυθμιστή.

Πάρε μια «πλαστική», που είναι πιο «διαχειρίσιμη» και να ταιριάζει στον βιδωτό ρυθμιστή που έχεις και ξεκίνα να ψήνεις, να χαρείς την ψησταριά σου.

  • Like 2
  • Απαντ. 21,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2318

  • ilpapacha

    2066

  • sndev

    1107

  • ηνίοχος

    589

Δημοσ.

Νταξ Ελλαδαρα ρε φίλε… Κανονικά αυτά θέλουν έγγραφο παράπονο στη μαμά εταιρία. 

Μου θύμισε τον άλλον από οδική που ήρθε για να με βάλει μπρος το αμάξι και μου λέει άστο ψόφια η μπαταρία (χωρίς να τη μετρήσει 😂) θα πάρω τηλεφωνο ένα φιλαράκι να σου φέρει καινουρια, σε 10’ θα είναι εδώ. Α ναι του λέω; κάτσε πριν πάρεις να πάρω εγώ στην ασφαλιστική γιατί δε νομίζω να χρειαστεί. Μου έβαλε μπρος κι εξαφανιστηκε. Και φυσικά μετά τους πήρα τηλ και τους ενημέρωσα στην ασφαλιστική.
 

Δεν είναι ρουφιανιές αυτά παίδες, αν πάνε να σας δουλέψουν, κακό του κεφαλιού τους.
 

  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, ilpapacha είπε

Πάρε μια «πλαστική», που είναι πιο «διαχειρίσιμη» και να ταιριάζει στον βιδωτό ρυθμιστή που έχεις και ξεκίνα να ψήνεις, να χαρείς την ψησταριά σου.

Aυτο ακριβως, ξεκινα με τον ρυθμιστη που εχεις και αν δεις οτι δεν ανεβαζει θερμοκρασια, αλλαζεις ρυθμιστη (10-15€ εχει περιπου) ή και μπουκαλα αν θες.

Εγω εχω παρει αυτον εδω, γιατι οπως ειπα την πηρα απο Αγγλια και ειχε αυτον με το κουμπωμα παντω. Απλα προσεξα να εχει τα ιδια ακριβως νουμερα πανω. 37mbar & 1.5kg/h

https://www.skroutz.gr/s/27472653/Thermogatz-Ρυθμιστής-Υγραερίου-Χαμηλής-Πίεσης-Σταθερός-Παροχής-1-5-kg-h-01-110-075.html?product_id=83646463&sponsored=true

Επεξ/σία από SagoniasSlutRos
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Eki_13 είπε

Μολις μιλησα με τεχνικο της weber. Αναφέρω τί μου είπε:

  • το καλωδιο και ο ρυθμιστής ειναι σωστα και ειναι αυτα που ερχονται στην Ελλάδα. (ακομα βεβαια δε καταλαβαινω πως γινεται να δουλευει αφου ειναι χαμηλοτερη απο τα specs της ψησταριας)
  • στην Ελλαδα δουλευουμε το μειγμα κι οχι μονο προπανιο
  • αν παρω τις prime δε θα ανεβαζει θερμοκρασια
  • το καλυτερο μείγμα στην Ελλάδα το εχει η ΕΚΟ. Μια σιδερενια γκρι μολυβι. 
  • οσες ειναι γενικα ελαφριες με κουμπωτο ρυθμιστη δε βγάζουν πιεση και δε θα λειτουργει καλα
  • Η 10kg η μεταλικη μπορεί να κρεμαστεί κανονικά στο πλάι στον γάντζο (ενω στις οδηγιες λέει οχι)

Σχόλια? με μπερδεψε πιο πολυ

τυπικός Ελληνάς πωλητής/τεχνικός...ξέχνα οτι σου είπε και πάρε μια μπουκάλα και βάλε να ψήσεις...πιές και μια μπύρα στην υγειά του...

  • Like 7
Δημοσ.

που να μην ηταν και ο "επισημος" της weber.
πιο πολυ το ψαχνω γιατι στο τέλος τη μπουκάλα τη "παντρεύεσαι" και ηθελα να μην αλλαζω μετα. 
εγω συμφωνα με τα specs της μαμας, καταλαβαινω οτι οντως το μειγμα prime δε κανει αλλα η prime προπανιο με τον ρυθμιστη της κανει.

αλλα αν παω να παρω αυτη, μετα δε πρεπει να αλλάξω και σωλήνα? η ειναι οκ τα 0.2 bar p λεει ενω ο ρυθμισης της coral ειναι 37?


συμφωνα βεβαια με το θυρμιστη που εχει μεσα, με 1000/h μια χαρα κανει και το μειγμα που βγαζει 1300.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Eki_13 είπε

που να μην ηταν και ο "επισημος" της weber.
πιο πολυ το ψαχνω γιατι στο τέλος τη μπουκάλα τη "παντρεύεσαι" και ηθελα να μην αλλαζω μετα. 
εγω συμφωνα με τα specs της μαμας, καταλαβαινω οτι οντως το μειγμα prime δε κανει αλλα η prime προπανιο με τον ρυθμιστη της κανει.

αλλα αν παω να παρω αυτη, μετα δε πρεπει να αλλάξω και σωλήνα? η ειναι οκ τα 0.2 bar p λεει ενω ο ρυθμισης της coral ειναι 37?


συμφωνα βεβαια με το θυρμιστη που εχει μεσα, με 1000/h μια χαρα κανει και το μειγμα που βγαζει 1300.

Μπορεις να δωσεις μπουκαλα εκο σε πετρογκαζ και μετα της πετρογκαζ σε κοραλ κλπ χωρις προβλημα.

Ο σωληνας δεν θελει αλλαγη, ειναι 0.2b = 200mbar > 37mbar

  • Like 3
Δημοσ.
6 ώρες πριν, Amaretos είπε

Εχεις δοκιμασει με την πρασινη μερια απο σφουγγαρακι πιατων? Δεν νομιζω να παθει τιποτα

Δεν το δοκίμασα. Με. Το νύχι που κάνω φεύγουν χωρίς γρατζουνιά. Θέλω να πιστεύω πως δεν θα έχω πρόβλημα με την πράσινη μεριά 

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, paposgsxr είπε

Δεν το δοκίμασα. Με. Το νύχι που κάνω φεύγουν χωρίς γρατζουνιά. Θέλω να πιστεύω πως δεν θα έχω πρόβλημα με την πράσινη μεριά 

Μπορείς να δοκιμάσεις και με την ξύστρα που είναι για τις κεραμικές εστίες. Να χρησιμοποιήσεις ζεστό νερό.

  • Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα και από μένα. Μόλις πρόσφατα αγόρασα μια Jamestown Xander ψησταρια υγραεριου. Μετά από αρκετές δοκιμές με το ψήσιμο και αφού κατάφερα να βγάλω ζουμερές και καλοψημένες μπριζόλες, παρατήρησα πως στα κρέατα πάνω εμφανίζονται μαύρα στίγματα, κάτι σαν να έχει ρίξει κάποιος πιπέρι. ΤI γίνεται; Η ψησταριά μετά από κάθε ψήσιμο καθαρίζεται επιμελώς. Είναι δυνατόν να προέρχεται από το μαντέμι?

Δημοσ.
11 ώρες πριν, paposgsxr είπε

Έχω ψησταριά με επισμαλτωμενο πλατώ και χρησιμοποιώ μόνο εργαλεία σιλικόνης και ξύλινη σπάτουλα για τον καθαρισμό της, αλλά δεν μπορώ να κάνω βαθύ καθαρισμό. Έχετε καμία ιδέα χωρίς να γρατσουνισω την επιφάνεια; 

Έχω μια παρόμοια του Leroy, και όπως λένε και οι οδηγίες μέσα αφού ξύσω με οποιαδήποτε σπάτουλα τα κατάλοιπα του ψησίματος ενώ καίει της πετάω κρύο νερό (περίπου ένα φλυτζάνι) και την τρίβω με σύρμα κουζίνας. Στη συνέχεια αφού κρυώσει λίγο την περνάω ένα λάδι και γυαλίζει σαν καινούρια.

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, ChristophorosGiam είπε

Έχω μια παρόμοια του Leroy, και όπως λένε και οι οδηγίες μέσα αφού ξύσω με οποιαδήποτε σπάτουλα τα κατάλοιπα του ψησίματος ενώ καίει της πετάω κρύο νερό (περίπου ένα φλυτζάνι) και την τρίβω με σύρμα κουζίνας. Στη συνέχεια αφού κρυώσει λίγο την περνάω ένα λάδι και γυαλίζει σαν καινούρια.

Με την πράσινη μεριά του σφουγγάριου εννοείς; δεν σου κάνει γρατζουνιές; 

Δημοσ.
9 ώρες πριν, paposgsxr είπε

Με την πράσινη μεριά του σφουγγάριου εννοείς; δεν σου κάνει γρατζουνιές; 

Εννοώ το μεταλλικό σύρμα για τις κατσαρόλες, αλλά χρησιμοποιώ και αυτό χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα:

image.jpeg

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ChristophorosGiam είπε

Εννοώ το μεταλλικό σύρμα για τις κατσαρόλες, αλλά χρησιμοποιώ και αυτό χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα:

image.jpeg

Μόλις την καθάρισα. Έκανα δουλειά, αλλά είδα το αχνοφαίνονται μικρές γρατζουνιές. Θέλω να πιστεύω δεν θα επηρεάζουν στο ψήσιμο ή στην υγιεινή 

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά μιας και άσχετος θέλω την γνώμη σας για αυτές τις δυο ψησταριές που είναι σε προσφορά!Την πρώτη την είδα από κοντε και μου φάνηκε φτηνή κατασκευή και η δεύτερη σαφώς καλύτερη αλλά ποιο ακριβή .Δεν θέλω να δώσω πολλά χρήματα και δεν ξέρω αν αξίζει.Κάθε γνώμη δεκτή 

Ευχαριστώ 

36189B1D-92A8-4517-924E-9001B174ED85.png

1DB8D50C-1C0E-41FF-B8CE-DABFFE146088.png

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...