Προς το περιεχόμενο

Ψησταρια Υγραεριου

DAVE

Προτεινόμενες αναρτήσεις

7 λεπτά πριν, Eki_13 είπε

Ενας απο τους λογους που σκεφτόμουν την prime ειναι γιατι μπορει να την αλλαξω ευκολα και Κυριακη σε κάποιο βενζινάδικο και σε συνδυασμό με τον μετρητή να γλιτωσω τις 2 μπουκαλες.

Αυτο που μου ειπαν οτι μπορει να μη σηκωνει τους 3+1 καυστηρες και καλυτερα να παω στη κλασικη παλια σιδερενια εχει καποια βαση?

επισης το μειγμα εχει καποια διαφορα στη πραξη? γτ βλεπω αρκετοι παιρνουν την "επαγγελματικη" για οικιακη χρηση

O μετρητης δειχνει την πιεση του αεριου μεσα στην μπουκαλα. Ειτε ειναι γεματη 100%, ειτε 60%, ειτε 10%, θα δειχνει ιδια πιεση (εφοσον η εξωτερικη θερμοκρασια ειναι η ιδια). Οποτε απλα θα κατεβει η πιεση και η ενδειξη οταν τελειωνει. Δεν θα πηγαινει σταδιακα να βλεπεις ποσο εχει μεσα δλδ.

Η ψησταρια σου εχει πισω στο ενα ποδι ενα ταμπελακι. Δειχνει ποσο αεριο καταναλωνει σε μια ωρα. Αν ειναι κατω απο το 1.3κλ/ωρα θα εισαι κομπλε με τον ρυθμιστη του μειγματος.

Η διαφορα του μειγματος με το προπανιο ειναι οτι το προπανιο δουλευει καλυτερα σε πολυωρη χρηση, αλλα και σε οποιαδηποτε εξωτερικη θερμοκρασια. Με το μειγμα θα εχεις 10-15βαθμους κελσιου μεγαλυτερη θερμοκρασια, αλλα το χειμωνα αν εχει κρυο δεν θα δουλευει σωστα.

Εγω εχω παρει προπανιο.

1 ώρα πριν, sndev είπε

επειδη με κούρασε εμφανισιακά η campingaz (παρολο που με εχει βολέψει πολύ τα αποσπόμενα) σκέπτομαι να την αλλάξω, έχει κλείσει σχεδόν 4ετια

Πες μας το μπατζετ σου να βρουμε μια σωστη λυση. Μην κανεις βιαστικες κινησεις προς θεου...

• Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 20,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• SagoniasSlutRos

2242

• ilpapacha

2024

• sndev

1100

• ηνίοχος

586

1 ώρα πριν, sndev είπε

επειδη με κούρασε εμφανισιακά η campingaz (παρολο που με εχει βολέψει πολύ τα αποσπόμενα) σκέπτομαι να την αλλάξω, έχει κλείσει σχεδόν 4ετια

Δηλαδή σε 4 χρόνια από τώρα θα αλλάξεις αυτήν που θα πάρεις πάλι γιατί θα τη βαρεθείς εμφανισιακά;;

Αυτός, κατά τη γνώμη μου, δεν είναι λόγος να αλλάξεις ψησταριά. Αν πάλι θέλεις μεγαλύτερες θερμοκρασίες, περισσότερο χώρο για τη σούβλα, κλπ. τότε ναι να αλλάξεις. Βέβαια θα χάσεις την ευκολία των αποσπώμενων. Σκέψου τι πραγματικά θέλεις απ'τη ψησταριά σου.

17 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

O μετρητης δειχνει την πιεση του αεριου μεσα στην μπουκαλα. Ειτε ειναι γεματη 100%, ειτε 60%, ειτε 10%, θα δειχνει ιδια πιεση (εφοσον η εξωτερικη θερμοκρασια ειναι η ιδια). Οποτε απλα θα κατεβει η πιεση και η ενδειξη οταν τελειωνει. Δεν θα πηγαινει σταδιακα να βλεπεις ποσο εχει μεσα δλδ.

Η ψησταρια σου εχει πισω στο ενα ποδι ενα ταμπελακι. Δειχνει ποσο αεριο καταναλωνει σε μια ωρα. Αν ειναι κατω απο το 1.3κλ/ωρα θα εισαι κομπλε με τον ρυθμιστη του μειγματος.

Η διαφορα του μειγματος με το προπανιο ειναι οτι το προπανιο δουλευει καλυτερα σε πολυωρη χρηση, αλλα και σε οποιαδηποτε εξωτερικη θερμοκρασια. Με το μειγμα θα εχεις 10-15βαθμους κελσιου μεγαλυτερη θερμοκρασια, αλλα το χειμωνα αν εχει κρυο δεν θα δουλευει σωστα.

Εγω εχω παρει προπανιο.

σ ευχαριστω. Αρα για να βλεπεις ποσο εχει μονο η διαφανη της πετρογκαζ. Αυτο που δε καταλαβαινω ειναι πως αφου εχουν ιδια τιμη μειγμα κ μονο προπανιο, γτ καποιος να παρει το μειγμα? με το 10-15 εννοεις οτι εχει χαμηλοτερη καταναλωση αεριου για να πιασεις ιδια θερμοκρασια με μειγμα σε σχεση με προπανιο?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, sndev είπε

η λυση να παρω μια napoleon μια weber ειναι εύκολη, εχω ηδη βασικά σε άλλες οικιες κ μπορώ να τις μεταφέρω θεωρητικά αλλα θα ήθελα κάτι πιο διαφορετικό ειναι η αλήθεια ετσι να δοκιμάσω.

Αυτό με τις exivos που συζητούσατε μου κέντρισε το ενδιαφέρον κ βλεπω κάτι φουλ ανοξείδωτα λέει που εξυπηρετεί καθως ολες λιγο πολυ τη σκουρια τους την αποκτήσανε.

με προβληματιζει το ταψακι οτι θα χανει θερμοκρασία οπως χανει κ η campingaz

επίσης με προβληματίζει οτι χαζεύω βιντεακια στο youtube Κ μου φαίνεται πολυ "ελαφρια" για τον όγκο της οπότε δε ξέρω ποσο μπορει να κρατάει θερμοκρασίες μηπως εχει λεπτα τοιχωματα? υπάρχουν εδώ χρήστες που να μου πουν τις εμπειρίες τους ? η να παω να σκασω 1000 σε πιο "επωνυμη" για safe? 

αν θέλεις πες μας τις ανάγκες σου καθώς και το μπατζετ σου...

Προσωπικά εχοντας no name και επώνυμη πλέον...θα προτείνα να πας σε επώνυμη λύση (πάντα σε συνάρτηση με το διαθέσιμο μπατζετ) αν θέλεις μακροζωία και σταθερή απόδοση και ευρεση ανταλλακτικών σε βάθος χρόνου...σε αυτό που θα αγοράσεις...

Επεξ/σία από Evgenios_V
  • Like 1

11 λεπτά πριν, Eki_13 είπε

με το 10-15 εννοεις οτι εχει χαμηλοτερη καταναλωση αεριου για να πιασεις ιδια θερμοκρασια με μειγμα σε σχεση με προπανιο?

εννοω οτι με το μειγμα η μεγιστη θερμοκρασια που θα πιασει η ψησταρια σου θα ειναι 10-15 βαθμους περισσοτερο. Μικρο διαφορες, ξεχνα το καλυτερα να μην σε μπερδευει.

12 λεπτά πριν, Eki_13 είπε

Αρα για να βλεπεις ποσο εχει μονο η διαφανη της πετρογκαζ.

Ο μονος αξιοπιστος τροπος ειναι με ζυγαρια. Να ζυγιζεις και να αφαιρεις το βαρος την μπουκαλας που συνηθως το γραφουν πανω ποσο ειναι.

Ο μονος τροπος να εισαι σιγουρος ειναι να εχεις δυο μπουκαλες.

• Like 1

2 ώρες πριν, Eki_13 είπε

σ ευχαριστω. Αρα για να βλεπεις ποσο εχει μονο η διαφανη της πετρογκαζ

Καλησπέρα, οντως μπορείς να βλέπεις και μπορείς να ζυγίσεις για ακομα μεγαλύτερη ακρίβεια... ΑΛΛΑ δεν γνωρίζεις πόσο θα ξοδέψεις στο ψήσιμο που θα κάνεις... ΑΡΑ αν εισαι απο την μέση και πάνω εισαι λογικά safe... ΑΝ εισαι κάτω απο την μέση τοτε ειναι δύσκολο να το υπολογίσεις...

3 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

g30/g31
30mb/ 28-30/37mb
20.1kW/17.5kW
1463g/h / 1273g/h

φανταζομαι σε αυτο αναφερεσαι. αλλα γτ εχω 2? να ειναι το 1 και με τη πλαϊνη εστια π εχει η 330?

Καλησπερα και παλι, 

Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σχετικα με την φιαλη υγραεριου.

Εφτασα απο το Χαιδαρι στον Γερακα για να παρω την γκρι prime (δεν την εβρισκα πουθενα...) και τελικα μου ειπαν κατι που ενεφερε και ενας φιλος εδω.

Ο ρυθμιστης που προτεινει η εταιρια ειναι 30mbar με ροη 1,5kg/h και γι αυτο το λογο δεν "προτεινεται" καμια απο τις 2 coral gas prime γιατι η μια εχει 30mbar με 1,3Kg/h και η αλλη 37mbar με ροη 1,5Kg/h.

Επισης μου ειπαν οτι η Γκρι ειναι καλυτερα να χρησιμοποιειται απο ψησταριες με 4+ καυστηρες.

Τελος, υποτιθεται οτι αν κανεις χρηση αλλης φιαλης/ρυθμιστη απο αυτες που προτεινει η εταιρεια, ουσιαστικα εισαι εκτος εγγυησης.

Τελικα πηρα μια απλη σιδερενια της Petrogas και εβαλα τον ρυθμιστη που ειχε πανω η ψησταρια.

Αφου μου το λετε ομως, μιας και θα επαιρνα και δευτερη, ισως δοκιμασω μια Prime.

Ευχαριστω και παλι, θα επανελθω με ψησιματα απο το ΣΚ!

10 λεπτά πριν, Eki_13 είπε

g30/g31
30mb/ 28-30/37mb
20.1kW/17.5kW
1463g/h / 1273g/h

g30 βουτανιο και g31 προπανιο

Απο αυτα βλεπω οτι θες 1.5κιλο για να εισαι σιγουρος οτι θα δουλευει σωστα ακομα και οταν ολοι οι καυστηρες δουλευουν στο φουλ.

Ο ρυθμιστης που εχεις τωρα τι γραφει πανω;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
49 λεπτά πριν, Antonis__7 είπε

Καλησπερα και παλι, 

Εφτασα απο το Χαιδαρι στον Γερακα για να παρω την γκρι prime (δεν την εβρισκα πουθενα...) και τελικα μου ειπαν κατι που ενεφερε και ενας φιλος εδω.

Ο ρυθμιστης που προτεινει η εταιρια ειναι 30mbar με ροη 1,5kg/h και γι αυτο το λογο δεν "προτεινεται" καμια απο τις 2 coral gas prime γιατι η μια εχει 30mbar με 1,3Kg/h και η αλλη 37mbar με ροη 1,5Kg/h.

Επισης μου ειπαν οτι η Γκρι ειναι καλυτερα να χρησιμοποιειται απο ψησταριες με 4+ καυστηρες.

Τελος, υποτιθεται οτι αν κανεις χρηση αλλης φιαλης/ρυθμιστη απο αυτες που προτεινει η εταιρεια, ουσιαστικα εισαι εκτος εγγυησης.

Τελικα πηρα μια απλη σιδερενια της Petrogas και εβαλα τον ρυθμιστη που ειχε πανω η ψησταρια.

Αφου μου το λετε ομως, μιας και θα επαιρνα και δευτερη, ισως δοκιμασω μια Prime.

Αυτό με τους 4 καυστήρες πρώτη φορά το ακούω και φαντάζομαι ήταν παπάς επειδή δεν είχαν. Με 3 είμαι και δουλεύει άψογα. 

Απο τη στιγμή που πήρες την απλή (και καλα εκανες εφόσον δεν εβρισκες εύκολα τις prime κοντά σου), καλά είναι αν πάρεις δεύτερη και αυτή απλή να είναι για να μην έχεις βάζε βγάζε και στους ρυθμιστές. 

Καλα ψησιματα και καλή απόλαυση!

Επεξ/σία από vins
  • Thanks 1

1 ώρα πριν, Antonis__7 είπε

Καλησπερα και παλι, 

Μπορούσες να καλέσεις την εταιρεία, ώστε να σε ενημερώσει σχετικά με τα συνεργαζόμενα καταστήματα στην περιοχή σου

https://www.coralgas.gr/contact/

Ένας κουμπάρος μας έχει την Rogue 425 και λειτουργεί με την coral prime προπάνιο, χωρίς πρόβλημα. Προφανώς ισχύει αυτό που αναφέρει ο @vins.

Αυτό που αναφέρεις σχετικά με την εγγύηση, δεν το έχω ακούσει ξανά. Από την στιγμή που ο ρυθμιστής πλήρες τις προδιαγραφές για τον αντίστοιχο τύπο αερίου και της ψησταριάς, δεν υπάρχει κάποιο θέμα.

Ο ρυθμιστής στα 37mbar είναι για το προπάνιο, ενώ στα 30mbar είναι για το μείγμα. Στο πίσω μέρος της ψησταριά υπάρχει και ετικέτα που αναφέρει την σχετική πληροφορία ανά χώρα/τύπο αερίου.

• Like 1

6 ώρες πριν, sndev είπε

η λυση να παρω μια napoleon μια weber ειναι εύκολη, εχω ηδη βασικά σε άλλες οικιες κ μπορώ να τις μεταφέρω θεωρητικά αλλα θα ήθελα κάτι πιο διαφορετικό ειναι η αλήθεια ετσι να δοκιμάσω.

Αυτό με τις exivos που συζητούσατε μου κέντρισε το ενδιαφέρον κ βλεπω κάτι φουλ ανοξείδωτα λέει που εξυπηρετεί καθως ολες λιγο πολυ τη σκουρια τους την αποκτήσανε.

με προβληματιζει το ταψακι οτι θα χανει θερμοκρασία οπως χανει κ η campingaz

επίσης με προβληματίζει οτι χαζεύω βιντεακια στο youtube Κ μου φαίνεται πολυ "ελαφρια" για τον όγκο της οπότε δε ξέρω ποσο μπορει να κρατάει θερμοκρασίες μηπως εχει λεπτα τοιχωματα? υπάρχουν εδώ χρήστες που να μου πουν τις εμπειρίες τους ? η να παω να σκασω 1000 σε πιο "επωνυμη" για safe? 

χαχαχαχαχααχ  είσαι τρελό τρολ τέλος !!  

σοβαρά  τωρα,  αν δεν  κάνω λάθος  με αέριο  ψήνεις αρκετά χρόνια και μάλιστα  με διαφορετικές ψησταριές  ,  οπότε η μόνη συμβουλή που μπορώ να σου δώσω -και που την έχεις σκεφτεί ήδη - είναι  να  δεις απο κοντά αυτό που σε ενδιαφέρει

• Like 1

3 λεπτά πριν, ηνίοχος είπε

χαχαχαχαχααχ  είσαι τρελό τρολ τέλος !!  

σοβαρά  τωρα,  αν δεν  κάνω λάθος  με αέριο  ψήνεις αρκετά χρόνια και μάλιστα  με διαφορετικές ψησταριές  ,  οπότε η μόνη συμβουλή που μπορώ να σου δώσω -και που την έχεις σκεφτεί ήδη - είναι  να  δεις απο κοντά αυτό που σε ενδιαφέρει

Η αλήθεια είναι οτι εψαχνα σημερα μαγαζι να παω να τη δω απο κοντά ;)

Στις 17/2/2023 στις 10:54 ΠΜ, SagoniasSlutRos είπε

Eχω παρει ενα που βγαζει το λιντλ συχνα (30€ περιπου) μαζι με σακουλες παλι απο εκει. Ειναι αρκετα καλο. 

Το χρησιμοποιω για:

• μπριζολες (2-3 βδομαδες κρατανε ανετα και μαλακωνουν ταυτοχρονα)
  • αλαντικα (κρατανε πολυυυ καιρο. Συμφερει να παιρνεις ειτε οταν εχει προσφορες, ειτε κατι ολοκληρα σαλαμακια πχ και να τρως λιγο και να το σφραγιζεις παλι)
  • τυρια (επισης κρατανε παρα πολυ καιρο. Εχω κρατησει γραβιερα πανω απο χρονο και δεν εχει παθει τπτ)
  • sous-vide (εφοσον εχεις το καταλληλο μηχανημα. Εδω θελει προσοχη οι σακουλες να αντεχουν τη θερμοκρασια. Του λιντλ ειναι μια χαρα)

Σιγουρα υπαρχουν κι αλλες χρησεις οπως αποθηκευση ξηρων καρπων, κοκων καφε κλπ.

Για μενα πιστευω πως αξιζει παρα πολυ. Ειδικα στη περιπτωση του κρεατος γλυτωνεις την καταψυξη που το χαλαει καπως, αλλα εχεις και αμεσα διαθεσιμο στο ψυγειο για καταναλωση.

αυτο το εχει το lidl συνεχεια στα καταστηματα ή οταν το εχεις θα το βαλει και στο φυλλαδιο;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...