Προς το περιεχόμενο

Ψησταρια Υγραεριου

DAVE

Προτεινόμενες αναρτήσεις

14 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

Βάλε περισσότερο τυρί κρέμα να γίνει πιο ήπια η σοκολάτα. Βάλε και καμία μπανάνα ή φράουλες. Θα κάνω σίγουρα δοκιμές και με άλλα υλικά, πχ φιστικοβουτυρο

Θα πρότεινα και δοκιμή με ταχίνι σοκολάτα κλπ. Και πιο καλό για τους μικρούς φίλους.

• Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 20,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• SagoniasSlutRos

2242

• ilpapacha

2024

• sndev

1100

• ηνίοχος

586

4 ώρες πριν, Evgenios_V είπε

Βάλε και καμιά φωτογραφία απο τις αλμυρές πίτσες...

Δεν εβγαλα ουτε μια... δεν προλαβαινα! Ειχα να ψησω 10 πιτσες και να τρωω ταυτοχρονα 🤣

Καλημερα στην ομαδα, 

Τελικα κατεληξα σε αγορα της https://www.skroutz.gr/s/40046682/Napoleon-Rogue-425-SE-Ψησταριά-Υγραερίου-Μαντεμένιας-Σχάρας-45x60εκ-με-3-Εστίες-και-Πλαϊνό-Μάτι-Υπερύθρων-RSE425RSIBPPK-1-GR-A.html

Αυριο περιμενω να την παραλαβω!  Θα επανελθω με φωτο απο τα πρωτα ψησιματα!

Οσον αφορα την φιαλη, ποια προτεινετε; Απο το καταστημα που την πηρα μου ειπαν να ζητησω "βιδωτη". 

Κοιταω την Coral-Gas Prime αλλα αυτη εχει δικο της ρυθμιστη και δεν ξερω αν και πως θα κουμπωσει.. (θα πρεπει να αλλαξει ο ρυθμιστης που ερχεται με την ψησταρια ή απλα δεν χρησιμοποιω τον ρυθμιστη της φιαλης;)

Ευχαριστω και παλι!

• Like 3

50 λεπτά πριν, Antonis__7 είπε

Καλημερα στην ομαδα, 

Τελικα κατεληξα σε αγορα της https://www.skroutz.gr/s/40046682/Napoleon-Rogue-425-SE-Ψησταριά-Υγραερίου-Μαντεμένιας-Σχάρας-45x60εκ-με-3-Εστίες-και-Πλαϊνό-Μάτι-Υπερύθρων-RSE425RSIBPPK-1-GR-A.html

Οσον αφορα την φιαλη, ποια προτεινετε; Απο το καταστημα που την πηρα μου ειπαν να ζητησω "βιδωτη". 

Κοιταω την Coral-Gas Prime αλλα αυτη εχει δικο της ρυθμιστη και δεν ξερω αν και πως θα κουμπωσει.. (θα πρεπει να αλλαξει ο ρυθμιστης που ερχεται με την ψησταρια ή απλα δεν χρησιμοποιω τον ρυθμιστη της φιαλης;)

Ευχαριστω και παλι!

Προσωπικά χρησιμοποιώ coral prime προπάνιο, γκρι φιάλη, χωρίς να έχω κάποιο θέμα. Το προπάνιο έχει καλύτερη απόδοση σε χαμηλές θερμοκρασίες και πολύωρα ψησίματα. Εφόσον επιλέξεις coral prime, θα χρειαστεί να αγοράσεις και τον δικό της ρυθμιστή, στα 37mbar για το προπάνιο, όπου είναι κουμπωτός. Η αντικατάσταση με τον ρυθμιστή που περιέχει η συσκευασία, βιδωτό στα 30mbar, είναι εύκολη.

• Thanks 1

8 ώρες πριν, Antonis__7 είπε

Καλημερα στην ομαδα, 

Ευχαριστω και παλι!

Καλορίζικη! Όπως στα λέει ο Ηλίας! Εγώ στην αντίστοιχη phantom μια και δεν άλλαξα τον "μαμά" ρυθμιστή ώστε να επιλέξω την Coral-Gas Prime, χρησιμοποιώ την ελαφριά 10kg της Petrogaz. Χωράει οριακά έχοντας τοποθετήσει τη πλαστική λεκάνη που βρίσκεται στο ντουλάπι στην προτελευταία θέση.

• Like 1
  • Thanks 1

Που βρίσκεται η πληροφορία του κατασκευαστή του ρυθμιστή ότι είναι στα 37mbar και ότι η Coral Gas Prime έχει προπάνιο; Μπορεί κάποιος να με καθοδηγήσει;

17 λεπτά πριν, netagra είπε

Που βρίσκεται η πληροφορία του κατασκευαστή του ρυθμιστή ότι είναι στα 37mbar και ότι η Coral Gas Prime έχει προπάνιο; Μπορεί κάποιος να με καθοδηγήσει;

Αν αναφέρεσαι αποκλειστικά στις prime, αν θυμάμαι καλά υπάρχει χρωματική διαφορα και στο ρυθμιστή. Για μείγμα είναι μπορντώ και για προπάνιο γκρι. Ας επιβεβαιώσουν και τα παιδιά όμως 

https://www.coralgas.gr/products/φιάλη-prime/  κοιτα εδω 

εγω εχω την μπορντω, και την τελευταια φορα που εψησα ειδα οτι ειναι "ιδρωμενη" στο κάτω μέρος της μπουκάλας...έχει δηλαδηγ πολλους υδρατμούς τι σημαινει αυτο; τελειωνει η μπουκάλα; ή είναι η διαφορα θερμοκρασίας;

1 ώρα πριν, netagra είπε

Οι μπουκάλες coral prime είναι 2.

1) Κόκκινη - μείγμα - ρυθμιστής στα 30mbar (είναι κόκκινος και έχει ετικέτα στο πάνω μέρος που αναφέρει τα τεχνικά χαρακτηριστικά) - 1,3kg/h

2) Γκρι - προπάνιο - ρυθμιστής στα 37mbar (είναι γκρι και έχει ετικέτα στο πάνω μέρος που αναφέρει τα τεχνικά χαρακτηριστικά) - 1,5kg/h

κατά καιρούς έχουν δοθεί και άλλοι ρυθμιστές που είναι ρυθμιζόμενοι.

• Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα παιδιά.

Πήρα την weber genesis 330 και ψαχνω να βρω τι μπουκαλα να παρω. Γενικα βλεπω παιζει πολυ η prime, αλλα μου ειπαν απο ενα μαγαζι οτι μπορει να μη σηκωνει τους 3 καυστηρες και να δω τι λεει ο κατασκευαστης. Απ οτι βλεπω η weber εχει στις φωτο τη πετρογκαζ τη διαφανη, για να μπορει να κρεμαστει και πανω στη ψησταρια.

Τι προτείνετε? Επισης prime πχ ποιο ειναι το κριτηριο για μειγμα η ολο προπανιο? 

Ευχαριστω

Επεξ/σία από Eki_13

23 ώρες πριν, trelomam είπε

https://www.coralgas.gr/products/φιάλη-prime/  κοιτα εδω 

εγω εχω την μπορντω, και την τελευταια φορα που εψησα ειδα οτι ειναι "ιδρωμενη" στο κάτω μέρος της μπουκάλας...έχει δηλαδηγ πολλους υδρατμούς τι σημαινει αυτο; τελειωνει η μπουκάλα; ή είναι η διαφορα θερμοκρασίας;

Είναι σύνηθες φαινόμενο

https://www.egaz.gr/faq/#toggle-id-6
4E8A2414-CC8A-486B-9A20-8B3374B9DC44.jpeg.e909aed37b7397cea2ed66684886c1bf.jpeg

http://www.petrogazserres.gr/υγραεριο/κανόνες-ασφαλείας.html

7 λεπτά πριν, Eki_13 είπε

Καλησπέρα παιδιά.

Πήρα την weber genesis 330 και ψαχνω να βρω τι μπουκαλα να παρω. Γενικα βλεπω παιζει πολυ η prime, αλλα μου ειπαν απο ενα μαγαζι οτι μπορει να μη σηκωνει τους 3 καυστηρες και να δω τι λεει ο κατασκευαστης. Απ οτι βλεπω η weber εχει στις φωτο τη πετρογκαζ τη διαφανη, για να μπορει να κρεμαστει και πανω στη ψησταρια

Καλορίζικη και καλά ψησίματα!

Όποια και να επιλέξεις θα λειτουργήσει. Η επιλογή της coral prime, ή της αντίστοιχης της EKO, γίνεται για 2 κυρίως λόγους 1) ευκολία αλλαγής μπουκάλας, λόγω κουμπωτού ρυθμιστή και 2) μικρότερου βάρους. Επίσης έχει αναφερθεί ότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις και την κάρτα πόντων της shell, για την αλλαγή (για τις coral prime).

Σε περίπτωση που επιλέξεις κάποια από τις παραπάνω, θα πρέπει να αγοράσεις και τον δικό της ρυθμιστή, ο οποίος είναι κουμπωτός.

Η μπουκάλα της Πετρογκάζ είναι συμβατή με τον βιδωτό ρυθμιστή, που περιέχεται στην συσκευασία.

33 λεπτά πριν, Eki_13 είπε

Καλησπέρα παιδιά.

Πήρα την weber genesis 330 και ψαχνω να βρω τι μπουκαλα να παρω. Γενικα βλεπω παιζει πολυ η prime, αλλα μου ειπαν απο ενα μαγαζι οτι μπορει να μη σηκωνει τους 3 καυστηρες και να δω τι λεει ο κατασκευαστης. Απ οτι βλεπω η weber εχει στις φωτο τη πετρογκαζ τη διαφανη, για να μπορει να κρεμαστει και πανω στη ψησταρια.

Τι προτείνετε? Επισης prime πχ ποιο ειναι το κριτηριο για μειγμα η ολο προπανιο? 

Ευχαριστω

Καλοριζικη!

Για μενα σημαντικοτερο κριτηριο ειναι το ποσο ευκολα μπορεις να προμηθευτεις μπουκαλα. Εγω πχ εχω ενα προμηθευτη πετρογκαζ στο Γαλατσι που ειναι ανοιχτα Κυριακες, αργιες και γενικα εχει φερνει μπουκαλα μεσα σε 5-30'. Και αυτος ειναι ο λογος που δεν εχω αλλαξει σε prime. 

Eπισης ειχα δει οτι ηταν 1-2€ φθηνοτερη η πετρογκαζ απο την κοραλ.

Ο κουμπωτος ρυθμιστης ειναι πολυ βολικος και τον εχουν οι κοραλ και οι εκο. Λογικα θα ακολουθησει και η πετρογκαζ καποια στιγμη. Ο βιδωτος εχει μια παραπανω διαδικασια η οποια διαρκει 2-3 λεπτα το ξεβιδωσε, βιδωσε, τεσταρε.

Οτι και να διαλεξεις παντως, παρε 2 μπουκαλες να εχεις μια παντα καβατζα για να μην ξεμεινεις ποτε και να χρησιμοποιεις την παλια μεχρι το τελος καθε φορα.

• Like 2

επειδη με κούρασε εμφανισιακά η campingaz (παρολο που με εχει βολέψει πολύ τα αποσπόμενα) σκέπτομαι να την αλλάξω, έχει κλείσει σχεδόν 4ετια

η λυση να παρω μια napoleon μια weber ειναι εύκολη, εχω ηδη βασικά σε άλλες οικιες κ μπορώ να τις μεταφέρω θεωρητικά αλλα θα ήθελα κάτι πιο διαφορετικό ειναι η αλήθεια ετσι να δοκιμάσω.

Αυτό με τις exivos που συζητούσατε μου κέντρισε το ενδιαφέρον κ βλεπω κάτι φουλ ανοξείδωτα λέει που εξυπηρετεί καθως ολες λιγο πολυ τη σκουρια τους την αποκτήσανε.

με προβληματιζει το ταψακι οτι θα χανει θερμοκρασία οπως χανει κ η campingaz

επίσης με προβληματίζει οτι χαζεύω βιντεακια στο youtube Κ μου φαίνεται πολυ "ελαφρια" για τον όγκο της οπότε δε ξέρω ποσο μπορει να κρατάει θερμοκρασίες μηπως εχει λεπτα τοιχωματα? υπάρχουν εδώ χρήστες που να μου πουν τις εμπειρίες τους ? η να παω να σκασω 1000 σε πιο "επωνυμη" για safe? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ενας απο τους λογους που σκεφτόμουν την prime ειναι γιατι μπορει να την αλλαξω ευκολα και Κυριακη σε κάποιο βενζινάδικο και σε συνδυασμό με τον μετρητή να γλιτωσω τις 2 μπουκαλες.

Αυτο που μου ειπαν οτι μπορει να μη σηκωνει τους 3+1 καυστηρες και καλυτερα να παω στη κλασικη παλια σιδερενια εχει καποια βαση?

επισης το μειγμα εχει καποια διαφορα στη πραξη? γτ βλεπω αρκετοι παιρνουν την "επαγγελματικη" για οικιακη χρηση

Επεξ/σία από Eki_13

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, Eki_13 είπε

Ενας απο τους λογους που σκεφτόμουν την prime ειναι γιατι μπορει να την αλλαξω ευκολα και Κυριακη σε κάποιο βενζινάδικο και σε συνδυασμό με τον μετρητή να γλιτωσω τις 2 μπουκαλες.

Οπως θα δείς και στην πράξη κανένας μετρητής δεν θα σε γλυτώσει απο τις δυο μπουκάλες...

οι 2 μπουκάλες ειναι η μόνη bulletproof λύση μετά το να έχεις μαγαζί 24/7 στα 2 λεπτά απο το σπίτι σου

Επεξ/σία από Evgenios_V
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...