ilpapacha Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2023 1 ώρα πριν, Uberalles_gr είπε Καλησπέρα παιδιά, η συγκεκριμένη ψησταριά, το πλαϊνό μάτι που έχει είναι για να μπορέσω να τηγανίσω κιόλας (πχ πατάτες, κολοκυθάκια) ή είναι αποκλειστικά για αυτό που γράφει στην περιγραφή του Αυτό που θα σε ενθουσιάσει είναι ο πλαϊνός καυστήρας με υπέρυθρες ακτίνες 'Devil's Burner' που μπορεί να φτάσει τους 800°C προσφέροντας την απόλυτη φλεγόμενη εμπειρία! Το μεγάλο πλεονέκτημα με τις υπέρυθρες ακτίνες είναι πως διατηρούν ζουμερό το φαγητό και ενδείκνυνται για το ψήσιμο μπριζόλας, καθώς το κρέας δεν χάνει τους χυμούς του και δεν στεγνώνει. Ευχαριστώ, Βασίλης. Καλησπέρα Βασίλη. Από την στιγμή που διαθέτει πλαϊνό μάτι infrared, μπορείς να κάνεις τα πάντα. Δεν επηρεάζεται από τον αέρα, όπως το συμβατικό, και ανεβάζει υψηλές θερμοκρασίες. Καλύτερα να χρησιμοποείς μαντεμένια και ανοξείδωτα σκεύη. 1
alimentas Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2023 Τι ειναι τουτο ρε μαγκες????Καινουριο εργαλειο μυριζομαι... https://eu.ooni.com/pages/the-future-of-pizza
alex19871987 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2023 40 λεπτά πριν, alimentas είπε Τι ειναι τουτο ρε μαγκες????Καινουριο εργαλειο μυριζομαι... https://eu.ooni.com/pages/the-future-of-pizza Ελπιζω να βγει τίποτα νέο μπας και βάλουν καμία προσφορά παλια
sndev Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 6 λεπτά πριν, alex19871987 είπε Ελπιζω να βγει τίποτα νέο μπας και βάλουν καμία προσφορά παλια εχει τοσο ποιοτικα υλικα που δύσκολα μπορει να ριξει την τιμή θεαματικα. σχεδον 3 χρονια την εχω εξω στο μπαλκονι με πολυ κακή χρήση κ ειναι σα καινούρια.. 1
nickol-us Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Χαιρετίζω τους μύστες του φόρουμ. Διαθέτω μια ψησταριά υγραερίου 3 εστιών που είχα αγοράσει από Leroy (κάποια no name όχι naterial) πριν από 8-9 χρόνια. Ο ένας καυστήρας που χάλασε (κουμπί/ρυθμιστής), το ανταλλακτικό το βρήκα στο aliexpress με κόστος ~30€ και άγνωστο αν περιλαμβάνει τελωνείο μέσα Από το καλοκαίρι παρακολουθώ για προσφορές και βλέπω τώρα με το 20% που έχει βάλει το practiker οτι ίσως αξίζει να κινηθώ τώρα. https://www.praktiker.gr/c/psistaries-ygraeriou-1368?catId=1368&SortMode=1 Θέτοντας όριο στο budget τα 160€ (naterra advance 4 με 4 εστίες) ποιά θα επιλέγατε; Έχετε κάποια εμπειρία από τις άλλες; Έχουν μεγάλη διαφορά οι 4 από τους 3 καυστήρες που έχω τώρα; Κάποια άποψη για την kaiser υπάρχει μιας και τα πτυσσόμενα ράφια με ψήνουν για να είμαι ειλικρινής. Ευχαριστώ για όποιες απαντήσεις εκ των προτέρων
wendor Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Καλημέρα, πρώτο ψήσιμο χθες με την Weber Spirit 310. 3 Μοσχαρίσιες, και μερικά σουβλάκια/μπιφτέκια. Ειλικρινά δεν περίμενα τέτοιο αποτέλεσμα, χωρίς να έχω ιδαιέτερη εμπειρία από ψήσιμο. Ερώτηση ως προς την συντήρηση του μαντεμιού και των ράβδων ως προς κατόχους: Αφού άναψα μετά το ψήσιμο ξανά τέρμα για κανένα δεκάλεπτο, και έτριψα με σύρμα, μετά έβγαλα το μαντέμι και τις ράβδους, και τα έπλυνα με λίγο νερό και με σαπούνι (για τα πιάτα). Τα στέγνωσα αμέσως, ξανα άναψα το φούρνο, και άλειψα το μαντέμι με λάδι. Σωστή η διαδικασία ή έκανα κάτι λάθος? Επίσης ποια μαντεμένια πλάκα προτείνετε για την συγκεκριμένη ψησταριά? Την βάζω χωρίς πρόβλημα πάνω στη σχάρα ή πρέπει οι διαστάσεις να είναι ακριβώς για να βγει η σχάρα? (edit είδα ότι θέλει πλάκα με διαστάσεις 42*24) Επεξ/σία 20 Φεβρουαρίου 2023 από wendor
dstilio Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, wendor είπε Καλημέρα, πρώτο ψήσιμο χθες με την Weber Spirit 310. 3 Μοσχαρίσιες, και μερικά σουβλάκια/μπιφτέκια. Ειλικρινά δεν περίμενα τέτοιο αποτέλεσμα, χωρίς να έχω ιδαιέτερη εμπειρία από ψήσιμο. Ερώτηση ως προς την συντήρηση του μαντεμιού και των ράβδων ως προς κατόχους: Αφού άναψα μετά το ψήσιμο ξανά τέρμα για κανένα δεκάλεπτο, και έτριψα με σύρμα, μετά έβγαλα το μαντέμι και τις ράβδους, και τα έπλυνα με λίγο νερό και με σαπούνι (για τα πιάτα). Τα στέγνωσα αμέσως, ξανα άναψα το φούρνο, και άλειψα το μαντέμι με λάδι. Σωστή η διαδικασία ή έκανα κάτι λάθος? Επίσης ποια μαντεμένια πλάκα προτείνετε για την συγκεκριμένη ψησταριά? Την βάζω χωρίς πρόβλημα πάνω στη σχάρα ή πρέπει οι διαστάσεις να είναι ακριβώς για να βγει η σχάρα? (edit είδα ότι θέλει πλάκα με διαστάσεις 42*24) Λάθος έκανες. αφαιρεις τελείως το πλύσιμο. Διαδικασία: ψήνεις, αφαιρείς φαγητά, αφήνεις τη ψησταριά να καίει. Όχι αναγκαστικά δεκάλεπτο αλλά μέχρι να μαυρίσουν/καρβουνιάσουν τα λίπη που έχουν μείνει πάνω στη σχάρα. ξυνεις με τη βούρτσα να φύγουν τα καμμένα. Κλείνεις φωτιά. Περνάς μια στρώση φυτικο λάδι τηγανίσματος (όχι ελαιόλαδο). εισαι έτοιμος. το πλύσιμο αφαιρεί τη στρώση λίπους στην οποία βασίζεται το αντικολλητικό , και ίσως σου κάνει και σκουριά. Επίσης για μαντεμενια πλάκα: μπορείς να βάλεις οποία θέλεις πάνω από το υπάρχων μαντεμι σχάρα. Δε χρειάζεται να τη θηλακωσεις εκεί που μπαίνει κανονικά η σχάρα και να αφαιρέσεις τη σχάρα. θα πιάσει θερμοκρασία και έτσι. Επεξ/σία 20 Φεβρουαρίου 2023 από dstilio 2
wendor Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 13 λεπτά πριν, dstilio είπε Λάθος έκανες. αφαιρεις τελείως το πλύσιμο. Διαδικασία: ψήνεις, αφαιρείς φαγητά, αφήνεις τη ψησταριά να καίει. Όχι αναγκαστικά δεκάλεπτο αλλά μέχρι να μαυρίσουν/καρβουνιάσουν τα λίπη που έχουν μείνει πάνω στη σχάρα. ξυνεις με τη βούρτσα να φύγουν τα καμμένα. Κλείνεις φωτιά. Περνάς μια στρώση φυτικο λάδι τηγανίσματος (όχι ελαιόλαδο). εισαι έτοιμος. το πλύσιμο αφαιρεί τη στρώση λίπους στην οποία βασίζεται το αντικολλητικό , και ίσως σου κάνει και σκουριά. Επίσης για μαντεμενια πλάκα: μπορείς να βάλεις οποία θέλεις πάνω από το υπάρχων μαντεμι σχάρα. Δε χρειάζεται να τη θηλακωσεις εκεί που μπαίνει κανονικά η σχάρα και να αφαιρέσεις τη σχάρα. θα πιάσει θερμοκρασία και έτσι. Ευχαριστώ, απλώς μπερδεύτηκα με κάποια βιντεο συντήρησης που είδα της weber. Στο εξωτερικό έδειχνε να τα πλένουν, θεώρησα ότι το κάνουμε και εδώ στα 5 ψησίματα ή στους 2-3 μήνες
ilpapacha Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Στις 18/2/2023 στις 9:21 ΜΜ, katbo είπε κάποια premium κομμάτια που είναι συσκευασμένα σε vacuum πόσες μέρες τα κρατάτε στο ψυγείο; Είχα πάρει ένα tritip και είχε ημερομηνία λήξεως ένα μήνα μετά. Ισχύει για ψυγείο αυτό ή εννοούν κατάψυξη; Οι ημερομηνίες λήξης αναφέρονται, συνήθως, στην ψύξη και όχι στην κατάψυξη. Στην κατάψυξη είθισται να διατηρούνται για περίπου 6 μήνες. 1
SagoniasSlutRos Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 17 ώρες πριν, Evgenios_V είπε Τελείωσε το σημερινό ψήσιμο...και πρέπει να πω ότι ίσως είναι το ποιο νόστιμο low&slow που έχω κάνει... H αληθεια ειναι οτι δεν το εχω κανει ποτε low and slow γιατι δεν εχει αρκετο λιπος και κολλαγονο. Εγω το ψηνω indirect σαν μπριζολα μεχρι 135F και το κοβω σε λεπτες φετες. Δεν σου στεγνωσε ετσι οπως το εκανες; Εγω χτες επαιξα 2 τιμιες μπριζολιτσες 500γρ η καθε μια. 7 1
ilpapacha Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 3 ώρες πριν, nickol-us είπε Χαιρετίζω τους μύστες του φόρουμ. Διαθέτω μια ψησταριά υγραερίου 3 εστιών που είχα αγοράσει από Leroy (κάποια no name όχι naterial) πριν από 8-9 χρόνια. Ο ένας καυστήρας που χάλασε (κουμπί/ρυθμιστής), το ανταλλακτικό το βρήκα στο aliexpress με κόστος ~30€ και άγνωστο αν περιλαμβάνει τελωνείο μέσα Από το καλοκαίρι παρακολουθώ για προσφορές και βλέπω τώρα με το 20% που έχει βάλει το practiker οτι ίσως αξίζει να κινηθώ τώρα. https://www.praktiker.gr/c/psistaries-ygraeriou-1368?catId=1368&SortMode=1 Θέτοντας όριο στο budget τα 160€ (naterra advance 4 με 4 εστίες) ποιά θα επιλέγατε; Έχετε κάποια εμπειρία από τις άλλες; Έχουν μεγάλη διαφορά οι 4 από τους 3 καυστήρες που έχω τώρα; Κάποια άποψη για την kaiser υπάρχει μιας και τα πτυσσόμενα ράφια με ψήνουν για να είμαι ειλικρινής. Ευχαριστώ για όποιες απαντήσεις εκ των προτέρων Καλό θα ήταν να ρωτήσεις εάν υπάρχουν ανταλλακτικά, σε περίπτωση που χρειαστείς. Ενδεχομένως η Kaiser να έχει μεγαλύτερη διαθεσιμότητα, καθώς τη Nattera την έχει μόνο το Praktiker. Από άποψη ποιότητας, δε νομίζω ότι υπάρχει κάποια διαφορά. Εάν κάποια διαθέτει αποσπώμενο ταψί/πάτο, τότε θα είναι πιο εύκολη στο καθάρισμα. 1
dstilio Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 1 ώρα πριν, wendor είπε Ευχαριστώ, απλώς μπερδεύτηκα με κάποια βιντεο συντήρησης που είδα της weber. Στο εξωτερικό έδειχνε να τα πλένουν, θεώρησα ότι το κάνουμε και εδώ στα 5 ψησίματα ή στους 2-3 μήνες Μίλησες για πρώτο ψήσιμο. Όχι για μήνες. εγω έχω την ίδια 2 χρόνια περίπου, τη χρησιμοποιώ κάθε βδομάδα 2-3 φορές, δεν εχω πλυνει τις σχάρες ποτέ, μόνο τρίψιμο και λάδι, και είναι μια χαρά. Φαβταζομαι μπορείς να τις πλύνεις, αλλά όχι κάθε 5 φορές. Υπερβολικό και μεγάλο το ρίσκο για σκουριά.
plasTOST Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 3 λεπτά πριν, dstilio είπε Μίλησες για πρώτο ψήσιμο. Όχι για μήνες. εγω έχω την ίδια 2 χρόνια περίπου, τη χρησιμοποιώ κάθε βδομάδα 2-3 φορές, δεν εχω πλυνει τις σχάρες ποτέ, μόνο τρίψιμο και λάδι, και είναι μια χαρά. Φαβταζομαι μπορείς να τις πλύνεις, αλλά όχι κάθε 5 φορές. Υπερβολικό και μεγάλο το ρίσκο για σκουριά. Από επάνω καθαρίζονται εύκολα. από την κάτω μεριά πως τις καθαρίζεις είναι το θεμα που κάνει γωνία. Βέβαια αν κάνεις σωστή πυρόλυση για αρκετή ώρα τα πράγματα είναι σχετικά ευκολότερα.
lacta13 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Στις 18/2/2023 στις 9:40 ΜΜ, zacharias99 είπε Παιδια 20% εκπτωση στα παντα στο praktiker... Οι ψησταριες του και οχι μονο σε τρομερες τιμες... Κριμα γτι αγορασα τη δικη μ πριν 3 μερες... Παντως για οποιον εψαχνε νομιζω οτι ειναι καλη ευκαιρία! Χτυπησα την knox 4.2 στα 399 Νεος κι εγω στο υγραέριο,μυστης χρονια στο κάρβουνο...θα φάω καλά... Βοηθατε χριστιανοί!😎 5
plasTOST Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 3 λεπτά πριν, lacta13 είπε Χτυπησα την knox 4.2 στα 399 Νεος κι εγω στο υγραέριο,μυστης χρονια στο κάρβουνο...θα φάω καλά... Βοηθατε χριστιανοί!😎 Καλορίζικη. Περιμένουμε φωτό από τα εγκαίνια! 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα