Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγώ τις κοπές που βάζω κατάψυξη πρώτα τις βάζω λαδόκολλα ενδιάμεσα να μην κολλάνε, μετά τύλιγμα με μεμβράνη και στο τέλος αλουμινόχαρτο. Δε μου «καίγονται» έτσι 

  • Like 3
  • Απαντ. 21,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2318

  • ilpapacha

    2065

  • sndev

    1107

  • ηνίοχος

    589

Δημοσ.
Στις 2/2/2023 στις 1:54 ΜΜ, ilpapacha είπε

Με τις προβατίνες, τα ζυγούρια και τα συναφή, μας «ανοίξατε» την όρεξη… κι άντε να φάμε τα ψάρια μετά…😁

Ο Βαρθαλίτης έβαλε και χυμό λεμόνι

 

Αυτο το εργαλειάκι με τα πολλάπλα σουβλιά, έχετε κάποιο υπόψιν που να ταιριάζει στη σούβλα των Leroy?

Την έχω στη Spirit II 310

  • Like 1
Δημοσ.
56 λεπτά πριν, panos_ace είπε

Αυτο το εργαλειάκι με τα πολλάπλα σουβλιά, έχετε κάποιο υπόψιν που να ταιριάζει στη σούβλα των Leroy?

Την έχω στη Spirit II 310

Κι εμένα θα με ενδιέφερε κάτι τέτοιο αν υπάρχει έτοιμο, αλλιώς σε καμία στραντζα. Δεν είναι κάτι περίπλοκο, ασχέτως αν φαίνεται έτσι. Θα μπορούσαν να είναι 2 δίσκοι με τρύπες 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, panos_ace είπε

Αυτο το εργαλειάκι με τα πολλάπλα σουβλιά, έχετε κάποιο υπόψιν που να ταιριάζει στη σούβλα των Leroy?

Την έχω στη Spirit II 310

Η σούβλα της Napoleon είναι εξάγωνη, όμως σίγουρα ταιριάζει και σε τετράγωνες/στρογγυλές. Έχει αρκετά μεγάλο άνοιγμα. 
https://www.skroutz.gr/s/26359067/Napoleon-64008-Αξεσουάρ-Σούβλας-για-Σουβλάκια.html

https://www.amazon.de/-/en/BBQ-Toro-Stainless-Rotisserie-Universal-Vegetable/dp/B07HB7CXK1/

292E9E68-EE22-4FCD-9799-E366ACFEE734.jpeg

1190CC66-4A6A-4484-AF19-F1CE92F62763.jpeg

B5CC3A61-D39B-4B28-A896-F4C1B8C959C0.jpeg

  • Like 1
  • Thanks 3
Δημοσ.
Στις 2/2/2023 στις 4:56 ΜΜ, SagoniasSlutRos είπε

οχι, αλλα δεν βρισκω το λογο να μην γινεται. Θελει απλα προσοχη στο τεμαχισμα.

Roasted Santa Maria Tri-Tip | Traeger Grills

Ναι αυτό το ξέρω, πρέπει να το δοκιμάσω κάποια στιγμή 

Δημοσ.

Έκανα σήμερα για πρώτη φορά πίτσα στην Jamestown μου. Έγινε πολύ καλη για πρώτη φορά.  Δεν το περίμενα η αλήθεια είναι. Έχω μια ερώτηση. Το κασέρι (τυρί για τους νοτιους) δεν μου βγήκε ινωδης(να το πω;). Καταλάβατε τι εννοώ. Έβαλα gouda , αυτό να εφταιγε ή κατι άλλο; Η θερμοκρασία ψησιματος ήταν στους 250 βαθμούς. Εφτασε στους 275 αρχικά και μετά ήταν σταθερά στους 250.

Δημοσ.
Στις 1/2/2023 στις 3:06 ΜΜ, Bourasal είπε

Καλησπέρα, αύριο θα ψήσω κοκορέτσι στην σούβλα, στην Naterial Kenton. Σχετικά με την θερμοκρασία, θέλει max για να μην στεγνώσει μέσα έτσι? Με ταψάκια από κάτω με νερό, μέχρι να βγάζει αφρούς το κοκορέτσι και να έχει φτάσει σε εσωτερική θερμοκρασία περίπου 95 βαθμούς.

Λογικά το έχεις κάνει ήδη. Το κοκορέτσι μπορείς να το βάλεις σε υψηλή «φωτιά» από την αρχή, δεν έχει πρόβλημα. Ταψάκι με νερό, δεν είναι απαραίτητο. Μπορείς να το βγάλεις στους 88-90.

 

  • Like 2
Δημοσ.

Καλημερα! Πηρα να δοκιμασω λιγα παϊδακια προβατινας μιας κι η υπολοιπη οικογενεια δεν τρωει, ο χασαπης που ψωνιζω μου ειπε ειναι ετοιμη δε θελει σιτεμα. Να τη βαλω καλυτερα στην πλακα; σκεφτομαι οτι στη σχαρα θα αρπαζει συνεχεια κι απ οτι λενε θελει δυνατη φωτια..

Δημοσ.
58 λεπτά πριν, energy52 είπε

Καλημερα! Πηρα να δοκιμασω λιγα παϊδακια προβατινας μιας κι η υπολοιπη οικογενεια δεν τρωει, ο χασαπης που ψωνιζω μου ειπε ειναι ετοιμη δε θελει σιτεμα. Να τη βαλω καλυτερα στην πλακα; σκεφτομαι οτι στη σχαρα θα αρπαζει συνεχεια κι απ οτι λενε θελει δυνατη φωτια..

Καλησπέρα φίλε, μην τη βάλεις στην πλάκα! Τι ψησταριά έχεις;

Εγώ έχω κάνει με 2 τρόπους: ο πρώτος έβαλα την ψησταριά να κάψει πολυ καλά (γύρω στους 250 Κελσίου στο θερμόμετρο της ψησταριάς) μετά με τέρμα χαμηλά τους καυστήρες έβαλα το κρέας και με κλειστό καπάκι τα έψησα. 

Ο δεύτερος, που δεν τον προτείνω, με ανοιχτό καπάκι, η μισή γεμάτη προβατίνα και η άλλη άδεια. Στη μεριά που ηταν γεμάτη με προβατίνα ο καυστήρας στο φουλ, στην άλλη που ήταν άδεια τέρμα χαμηλά. Θελει συχνά γυρίσματα. Μόλις φούντωνε έπαιρνα το κρέας και το έβαζα λίγο στην άδεια και πάλι από την αρχή.

Να ξέρεις η ψησταριά σου θα γίνει μνι καπέλο πάντως όπως και να το κανεις καθώς και θα ντουμανιάσει η γειτονιά  😂

Εγω προτίμησα τον πρώτο τρόπο και έτσι συνεχίζω να τα κάνω. 

  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, vins είπε

Καλησπέρα φίλε, μην τη βάλεις στην πλάκα! Τι ψησταριά έχεις;

Εγώ έχω κάνει με 2 τρόπους: ο πρώτος έβαλα την ψησταριά να κάψει πολυ καλά (γύρω στους 250 Κελσίου στο θερμόμετρο της ψησταριάς) μετά με τέρμα χαμηλά τους καυστήρες έβαλα το κρέας και με κλειστό καπάκι τα έψησα. 

Ο δεύτερος, που δεν τον προτείνω, με ανοιχτό καπάκι, η μισή γεμάτη προβατίνα και η άλλη άδεια. Στη μεριά που ηταν γεμάτη με προβατίνα ο καυστήρας στο φουλ, στην άλλη που ήταν άδεια τέρμα χαμηλά. Θελει συχνά γυρίσματα. Μόλις φούντωνε έπαιρνα το κρέας και το έβαζα λίγο στην άδεια και πάλι από την αρχή.

Να ξέρεις η ψησταριά σου θα γίνει μνι καπέλο πάντως όπως και να το κανεις καθώς και θα ντουμανιάσει η γειτονιά  😂

Εγω προτίμησα τον πρώτο τρόπο και έτσι συνεχίζω να τα κάνω. 

Ναι κι εγω απεκλεισα την πλακα λογω λιπους που θα μαζευτει και θα γινει τηγανητο..μια  blackbull εχω με τα γνωστα θεματακια των κινεζικων αλλα την εχω μαθει και ψηνω καλα. με τον πρωτο τροπο που προτεινεις θα την κανω κι ισως την αφησω αποψε με κρεμμυδι στο ψυγειο..

  • Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, energy52 είπε

Ναι κι εγω απεκλεισα την πλακα λογω λιπους που θα μαζευτει και θα γινει τηγανητο..μια  blackbull εχω με τα γνωστα θεματακια των κινεζικων αλλα την εχω μαθει και ψηνω καλα. με τον πρωτο τροπο που προτεινεις θα την κανω κι ισως την αφησω αποψε με κρεμμυδι στο ψυγειο..

Ποιές αλυσίδες και χιονοκουβέρτες;

Φαίνεται ότι προετοιμάζεσαι πολύ καλύτερα για την "Μπάρμπαρα" ...

Δημοσ.

Ρε παιδιά σκεφτομαι να κανω το εξης,επειδη συνηθως μιλαμε για ψησιμο για 2-4 ατομα κ απο χωρο οχι κατι ιδιαίτερο σκεφτομαι να "στειλω" τη unimac και να τσιμπησω την napoleon travelq pro 285 κ να την συνδυασω μαζι με μια εστία για εξωτερικό χωρο σε ενα τραπεζι-παγκο που εχω καβα. Πως σας ακούγεται η ιδεα?

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, Gatilaras είπε

Ρε παιδιά σκεφτομαι να κανω το εξης,επειδη συνηθως μιλαμε για ψησιμο για 2-4 ατομα κ απο χωρο οχι κατι ιδιαίτερο σκεφτομαι να "στειλω" τη unimac και να τσιμπησω την napoleon travelq pro 285 κ να την συνδυασω μαζι με μια εστία για εξωτερικό χωρο σε ενα τραπεζι-παγκο που εχω καβα. Πως σας ακούγεται η ιδεα?

Μια χαρά θα είναι, από την στιγμή που δεν διαθέτεις μεγαλύτερο χώρο, και πολύ πιο εύκολη στον καθαρισμό. Εξάλλου ακόμα και σε αυτού του τύπου τις ψησταριές μπορείς κάποια στιγμή αργότερα να βάλεις και σούβλα, εφόσον σε ενδιαφέρει.

  • Like 2
Δημοσ.

Αλλά και η επιλογή μιας ψησταριάς που να διαθέτει πλαϊνό καυστήρα ή sizzle zone σαν πχ την Freestyle 365 SB, θα βόλευε αρκετά. Σίγουρα η οικονομική επιβάρυνση θα είναι μεγαλύτερη αλλά με τον compact χαρακτήρα της θα αξιοποιείτο καλύτερα ίσως ο διατιθέμενες χώρος.  

 

  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...