Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παίδες ερώτηση: όσοι ψήνετε ψάρι, μετά τι γίνεται από μυρωδιά στην ψησταριά;

Ρωταω γιατί έχουμε αρκετές γάτες στη γειτονιά που ανεβαινουν στα μπαλκόνια όποτε δε θα ήθελα να ξυπνήσω και να τις βρω να έχουν τρυπώσει κάτω από την κουκούλα 😂😂😂

  • Απαντ. 21,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2318

  • ilpapacha

    2065

  • sndev

    1107

  • ηνίοχος

    589

Δημοσ.
2 ώρες πριν, vins είπε

Παίδες ερώτηση: όσοι ψήνετε ψάρι, μετά τι γίνεται από μυρωδιά στην ψησταριά;

Ρωταω γιατί έχουμε αρκετές γάτες στη γειτονιά που ανεβαινουν στα μπαλκόνια όποτε δε θα ήθελα να ξυπνήσω και να τις βρω να έχουν τρυπώσει κάτω από την κουκούλα 😂😂😂

Μόλις τελειώνω με το ψήσιμο τρίβω την σχάρα καλά και αφήνω μετά το καπάκι ανοικτό για κάποια ώρα. Αυτό κάνω συνήθως με θαλασσινά/ψάρια και δεν αντιμετωπίζω κάποιο πρόβλημα με την μυρωδιά. Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις λίγο ξύδι στις σχάρες.

  • Thanks 1
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, ilpapacha είπε

Μόλις τελειώνω με το ψήσιμο τρίβω την σχάρα καλά και αφήνω μετά το καπάκι ανοικτό για κάποια ώρα. Αυτό κάνω συνήθως με θαλασσινά/ψάρια και δεν αντιμετωπίζω κάποιο πρόβλημα με την μυρωδιά. Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις λίγο ξύδι στις σχάρες.

Ευχαριστώ! Περισσότερο με ανησυχεί ο χώρος της ψησταριάς, οι σχάρες είναι ινοξ πλέον όποτε πλένονται κανονικά 😃

Δημοσ.
14 ώρες πριν, vins είπε

Ευχαριστώ! Περισσότερο με ανησυχεί ο χώρος της ψησταριάς, οι σχάρες είναι ινοξ πλέον όποτε πλένονται κανονικά 😃

Τιποτα το ιδιαιτερο μωρε. Σου εχει μυριζει το ψαρι κρεατιλα απο τα προηγουμενα? Νομιζω με το καλο καψιμο φευγουν ολα. Στην τελικη ασε την λιγο ανοιχτη να καψει 5 λεπτακια και θα εισαι κομπλε.

  • Like 4
Δημοσ.
Στις 30/1/2023 στις 1:31 ΜΜ, vins είπε

Πήρα για να κάνω αύριο. Αυτό που ξέρω από τη γιαγιά και τη μάνα μου είναι ότι για να μαλακώσει το βάζουν στο γάλα!!! 

Καλημερα! Το εκανες ?? 😆

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, ritualistic είπε

Καλημερα! Το εκανες ?? 😆

Ναι αμε! Ζουμερό και πεντανόστιμο, δε φαίνεται τόσο από τις φωτο. Φαντάσου η γυναίκα μου που δεν είναι φαν είπε ότι ήταν εκπληκτικό. Ήταν λεπτοκομμένα φυσικά όποτε έγιναν ένα-ένα στην πλάκα σε δυνατή φωτιά. Έβαζα, άφηνα γύρω στο λεπτό, γύρναγα άφηνα γύρω στο λεπτό μετρούσα θερμοκρασία και αναλόγως γύρναγα και άφηνα δευτερόλεπτα. Στους 60-61 βγήκαν και ανέβηκαν μετά λίγο ακόμα 

35135959-BE40-4E6B-88D4-17F68EC30810.jpeg

Επεξ/σία από vins
  • Like 6
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, vins είπε

Ναι αμε! Ζουμερό και πεντανόστιμο, δε φαίνεται τόσο από τις φωτο. Φαντάσου η γυναίκα μου που δεν είναι φαν είπε ότι ήταν εκπληκτικό. Ήταν λεπτοκομμένα φυσικά όποτε έγιναν ένα-ένα στην πλάκα σε δυνατή φωτιά. Έβαζα, άφηνα γύρω στο λεπτό, γύρναγα άφηνα γύρω στο λεπτό μετρούσα θερμοκρασία και αναλόγως γύρναγα και άφηνα δευτερόλεπτα. Στους 60-61 βγήκαν και ανέβηκαν μετά λίγο ακόμα 

35135959-BE40-4E6B-88D4-17F68EC30810.jpeg

Πόση ώρα το άφησες στο γάλα?

  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, plasTOST είπε

Πόση ώρα το άφησες στο γάλα?

Πήγα να τα βγάλω στο μισάωρο αλλά λέω ας τα αφήσω κι άλλο. Τα έβγαλα στα 45’ από το γάλα, τα έπλυνα (γιατί ορισμένοι λένε απλά να τα σκουπίσεις -αν θες να καρβουνιάσει από το γάλα καντο 😅 ) τα σκούπισα καλά μετά το πλύσιμο και ακολούθησε επάλειψη με λίγο ελαιόλαδο και μπαχαριασμα.

Μην τη φοβάστε την καπνιστή πάπρικα, ταιριάζει τέλεια! Εγώ έβαλα και λίγο καυτερό γιατί είναι στα γούστα μας

  • Like 5
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, vins είπε

Πήγα να τα βγάλω στο μισάωρο αλλά λέω ας τα αφήσω κι άλλο. Τα έβγαλα στα 45’ από το γάλα, τα έπλυνα (γιατί ορισμένοι λένε απλά να τα σκουπίσεις -αν θες να καρβουνιάσει από το γάλα καντο 😅 ) τα σκούπισα καλά μετά το πλύσιμο και ακολούθησε επάλειψη με λίγο ελαιόλαδο και μπαχαριασμα.

Μην τη φοβάστε την καπνιστή πάπρικα, ταιριάζει τέλεια! Εγώ έβαλα και λίγο καυτερό γιατί είναι στα γούστα μας

@plasTOSTεχω ακουσει οτι και 2-3 ωρες να το αφησεις δεν υπαρχει κανενα θεμα ισα ισα γινεται ακομα καλυτερο

θα δοκιμασω την Πεμπτη το βραδυ και θα επανελθω.

  • Like 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, ritualistic είπε

@plasTOSTεχω ακουσει οτι και 2-3 ωρες να το αφησεις δεν υπαρχει κανενα θεμα ισα ισα γινεται ακομα καλυτερο

θα δοκιμασω την Πεμπτη το βραδυ και θα επανελθω.

Έχω την εντύπωση ότι κακό δεν κάνει, αλλά ούτε και παραπάνω καλό. Γι αυτό λένε για μισάωρο οι περισσότεροι. 

Η πικραδα στο μισάωρο έχει φύγει σίγουρα, τώρα δεν ξέρω για το αν το μαλακώσει παραπάνω, στα. 45’ εμένα ήταν παρα πολύ μαλακά! Δεν ξέρω κιόλας αν θα μου άρεσαν και πιο μαλακά 😅

  • Like 2
Δημοσ.

Καλησπέρα, αύριο θα ψήσω κοκορέτσι στην σούβλα, στην Naterial Kenton. Σχετικά με την θερμοκρασία, θέλει max για να μην στεγνώσει μέσα έτσι? Με ταψάκια από κάτω με νερό, μέχρι να βγάζει αφρούς το κοκορέτσι και να έχει φτάσει σε εσωτερική θερμοκρασία περίπου 95 βαθμούς.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, vins είπε

Σήμερα χειροποίητο κοντοσούβλι κοτοπουλο από μπούτι για αποτοξίνωση 😅

Φαινονται τρομερα ρε, μπραβο!

Απο τοτε που πηρες την ψησταρια, ποσες μερες ΔΕΝ εχεις ψησει κατι; :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...