alex19871987 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2023 1 ώρα πριν, SagoniasSlutRos είπε Δοκίμασε να την κάνεις στο φούρνο, θα έχεις ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα από το bbq. Λες??αέρα??η γκριλ??? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sndev Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2023 22 λεπτά πριν, jspawn είπε Ο λόγος δηλαδή είναι τα 4 λεπτά ; γιατί το να περιμένω και 10 λεπτά παραπάνω δεν έγινε και κάτι, για εμένα πάντα μιλάω . Το απότελεσμα δεν είναι το ίδιο κ τα 10 λεπτά ειναι χρόνος όταν φτιάχνεις 3ς 4ς πίτσες 7 λεπτά πριν, alex19871987 είπε Λες??αέρα??η γκριλ??? Κ τα 2 συνδιαστικα ίσως , ανάλογα το φούρνο, ψαξτο γτ έχει τεράστια περιθώρια βελτίωσης. Είναι κρίμα τόσες ώρες ζυμάρι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alex19871987 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2023 21 λεπτά πριν, sndev είπε Το απότελεσμα δεν είναι το ίδιο κ τα 10 λεπτά ειναι χρόνος όταν φτιάχνεις 3ς 4ς πίτσες Κ τα 2 συνδιαστικα ίσως , ανάλογα το φούρνο, ψαξτο γτ έχει τεράστια περιθώρια βελτίωσης. Είναι κρίμα τόσες ώρες ζυμάρι Κοίτα σαν ζυμάρι είναι πολύ καλό ειδικά με αλεύρι καπουτο...υγρασία είμαι στο 65-67%...θα δοκιμάσω στο τέρμα του φούρνου... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ppetros Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2023 9 ώρες πριν, jspawn είπε Ο λόγος δηλαδή είναι τα 4 λεπτά ; γιατί το να περιμένω και 10 λεπτά παραπάνω δεν έγινε και κάτι, για εμένα πάντα μιλάω . Οταν εχεις να φτιαξεις παραπανω απο μια πιτσες ο χρονος ειναι σημαντικος.. Ειδικα π.χ. σε μια γιορτη.. Επισης καθαρα για λογους ευκολιας με το φουρνακι ειναι πιο ευκολη διαδικασια η οποια γινεται εντος της κουζινας ειδικα τωρα που εχει κρυο.. Σε καθε περιπτωση το τελικο αποτελεσμα ειναι πιο ευκολα και πιο γρηγορα εφαμιλο αν οχι καλυτερο απ΄οτι την ψησταρια. Οποιος ενδιαφερεται μπορει να δει το παρακατω συγκριτικο μεταξυ αυτης της κατηγοριας φουρνακιων. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Evgenios_V Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, alex19871987 είπε Πάμε για αποτέλεσμα Πολύ καλό φούσκωμα το ζυμάρι σου...ΑΛΛΑ (είναι το βασικό μειονέκτημα του να ψήνεις πίτσα σε BBQ) είναι αψητο... φιλική πρόταση μιας και απο οτι φαίνεται το ζυμάρι εχει καλή βάση για να βγάλει καλη πίτσα 1. είτε ψήσε σε πλάκα στον οικιακό φούρνο σε 2 στάδια δλδ πρωτα την βάση και μετά την βάση με τα υλικά... 2. είτε ΑΝ εχεις οπίσθιο καυστήρα στο BBQ βάλτον να ψήσει την πίτσα και τα υλικά σε συνδιασμό με μια καλά ζεσταμένει πλαάκα 3. είτε (οπως ολοι όσοι προσπαθήσαμε να βγάλουμε καλό αποτέλεσμα με BBQ και αποτυχαμε) ψάξε να πάρεις έναν εξιδυκευμένο φούρνο πιτσας πχ OONI, ROCBOX, ALPHA κτλ κτλ...!!! τότε θα δείς πραγματικά ΑΛΛΟ αποτέλεσμα... Ένας καλός μπούσουλας για να δείς οτι τα υλικά σου ειναι ψημένα πρέπει να δείς την μοτσαρέλα να χωχλάζει... Επεξ/σία 23 Ιανουαρίου 2023 από Evgenios_V Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SagoniasSlutRos Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2023 9 ώρες πριν, alex19871987 είπε Λες??αέρα??η γκριλ??? Δες βιντεακι απο Vito στο youtube, εχει αναλυτικες οδηγιες. Νομιζω αρχικα ζεσταινεις στο φουλ με αερα, βαζεις πανω γκριλ μετα και τερμα πανω τη σχαρα με την πετρα να καψει πολυ καλα. Ψηνεις 3-4 λεπτα ζυμη με σαλτσα, τη βγαζεις εξω και βαζεις υλικα και ψηνεις 1 λεπτο ακομα. Κατι τετοιο θυμαμαι. Οπως ειπε και ο @Evgenios_V εχεις κανει τοσο κοπο να ετοιμασεις ενα τελειο ζυμαρι με πολυ καλη υγρασια, ειναι κριμα να χανεις το ψησιμο. Δεν θα ειναι το αποτελεσμα οπως σε φουρνακι πιτσας, αλλα θα ειναι ανωτερο του bbq σιγουρα. Αυτα εφοσον θες neapolitan style. Αν θες αλλο ειδος, τοτε γινεται και στο bbq και στον φουρνο με πιο αργο ψησιμο κλπ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alex19871987 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2023 25 λεπτά πριν, Evgenios_V είπε Πολύ καλό φούσκωμα το ζυμάρι σου...ΑΛΛΑ (είναι το βασικό μειονέκτημα του να ψήνεις πίτσα σε BBQ) είναι αψητο... φιλική πρόταση μιας και απο οτι φαίνεται το ζυμάρι εχει καλή βάση για να βγάλει καλη πίτσα 1. είτε ψήσε σε πλάκα στον οικιακό φούρνο σε 2 στάδια δλδ πρωτα την βάση και μετά την βάση με τα υλικά... 2. είτε ΑΝ εχεις οπίσθιο καυστήρα στο BBQ βάλτον να ψήσει την πίτσα και τα υλικά σε συνδιασμό με μια καλά ζεσταμένει πλαάκα 3. είτε (οπως ολοι όσοι προσπαθήσαμε να βγάλουμε καλό αποτέλεσμα με BBQ και αποτυχαμε) ψάξε να πάρεις έναν εξιδυκευμένο φούρνο πιτσας πχ OONI, ROCBOX, ALPHA κτλ κτλ...!!! τότε θα δείς πραγματικά ΑΛΛΟ αποτέλεσμα... Ένας καλός μπούσουλας για να δείς οτι τα υλικά σου ειναι ψημένα πρέπει να δείς την μοτσαρέλα να χωχλάζει... 16 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε Δες βιντεακι απο Vito στο youtube, εχει αναλυτικες οδηγιες. Νομιζω αρχικα ζεσταινεις στο φουλ με αερα, βαζεις πανω γκριλ μετα και τερμα πανω τη σχαρα με την πετρα να καψει πολυ καλα. Ψηνεις 3-4 λεπτα ζυμη με σαλτσα, τη βγαζεις εξω και βαζεις υλικα και ψηνεις 1 λεπτο ακομα. Κατι τετοιο θυμαμαι. Οπως ειπε και ο @Evgenios_V εχεις κανει τοσο κοπο να ετοιμασεις ενα τελειο ζυμαρι με πολυ καλη υγρασια, ειναι κριμα να χανεις το ψησιμο. Δεν θα ειναι το αποτελεσμα οπως σε φουρνακι πιτσας, αλλα θα ειναι ανωτερο του bbq σιγουρα. Αυτα εφοσον θες neapolitan style. Αν θες αλλο ειδος, τοτε γινεται και στο bbq και στον φουρνο με πιο αργο ψησιμο κλπ. Σας ευχαριστώ για γνώμες..θα δοκιμάσω στο τέρμα αέρα στον φούρνο...σε συνδυασμό με το πάνω γκριλ για να γίνει η πέτρα πολύ ζέστη...το ζυμάρι βγαίνει πολύ καλό...δηλ και στο άνοιγμα η γλουτένη έχει αναπτυχθεί φοβερά...το βλέπω εν καιρώ με τις αλλαγές που κάνω ότι υπάρχει βελτίωση...αυτό που λέτε έχω καταλήξει και εγώ ότι δεν έχω δυνατές θερμοκρασίες από την πάνω μεριά...σκοπός είναι να πάρω κάποιο εξειδικευμένο φουρνάκι πίτσας με αέριο αλλά δε ξέρω ποιο..νομίζω το ooni το έβρισκα πιο φτηνά από όσο τώρα...σχετικά με το αλεύρι είναι η μέρα με τη νύκτα....άλλη ζύμη βγήκε με το caputo...άλλο φουρνάκι αξιόλογο εκτός ooni??έχω δει το roccbox...έχει και γύρω από τον θάλαμο μόνωση?? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Evgenios_V Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2023 Στις 21/1/2023 στις 7:52 ΜΜ, ilpapacha είπε Ακόμα μία επιλογή για φουρνάκι, είναι η παρακάτω https://www.amazon.de/-/en/BGMP-9169-BK-DE/dp/B0B3DB9T1K/r 8 λεπτά πριν, alex19871987 είπε Σας ευχαριστώ για γνώμες..θα δοκιμάσω στο τέρμα αέρα στον φούρνο...σε συνδυασμό με το πάνω γκριλ για να γίνει η πέτρα πολύ ζέστη...το ζυμάρι βγαίνει πολύ καλό...δηλ και στο άνοιγμα η γλουτένη έχει αναπτυχθεί φοβερά...το βλέπω εν καιρώ με τις αλλαγές που κάνω ότι υπάρχει βελτίωση...αυτό που λέτε έχω καταλήξει και εγώ ότι δεν έχω δυνατές θερμοκρασίες από την πάνω μεριά...σκοπός είναι να πάρω κάποιο εξειδικευμένο φουρνάκι πίτσας με αέριο αλλά δε ξέρω ποιο..νομίζω το ooni το έβρισκα πιο φτηνά από όσο τώρα...σχετικά με το αλεύρι είναι η μέρα με τη νύκτα....άλλη ζύμη βγήκε με το caputo...άλλο φουρνάκι αξιόλογο εκτός ooni??έχω δει το roccbox...έχει και γύρω από τον θάλαμο μόνωση?? Στις 21/1/2023 στις 2:53 ΜΜ, ηνίοχος είπε @alimentas δεν ξέρω που μπορείς να το βρεις φαινεται καλή περίπτωση μια που περα απο την περιστροφή έχει καυστήρα και απο κάτω Στις 21/1/2023 στις 3:38 ΜΜ, ilpapacha είπε @alimentas ακόμα μία εναλλακτική, με υψηλότερη τιμή όμως https://pizza1.de/witt-etna-fermo-gas-pizzaofen-16? https://pizza1.de/witt-etna-rotante-gas-pizzaofen-mit-rotierendem-stein-16? Στις 21/1/2023 στις 6:30 ΜΜ, Evgenios_V είπε https://www.effeuno.biz/en/negozio/easy-pizza-line-ovens-effeuno/p134h-en/p134h-509-biscotto-incluso/ 682€ Θα συμφωνήσω ότι χάνει στο θέμα διασκέδασης/user engagement, αλλά έχοντας δοκιμάσει θα πω ότι η ευκολία να πετύχεις συνεχώς εξαιρετικό αποτέλεσμα αξίζουν... Στις 21/1/2023 στις 7:43 ΜΜ, alimentas είπε Αλλη κλαση ο alfa,τρομερος.Δεν βιαζομαι αλλα νομιζω οτι η καλυτερη επιλογη σε νορμαλ λεφτα ειναι το 16αρι καρου.Συνδιαζει τα παντα.Αν επαιζε τωρα κοντα στα 700 θα το χτυπαγα επιτοπου αλλα θα περιμενω λιγο.Για παραπανω προσωπικα παντα μιλοντας μαλλον θα εμπαινα σε διαδικασια να χτισω φουρνο κ ας ηταν αποκλειστικα καρβουνο χωρις γκαζι. Στις 21/1/2023 στις 7:52 ΜΜ, ilpapacha είπε Ακόμα μία επιλογή για φουρνάκι, είναι η παρακάτω https://www.amazon.de/-/en/BGMP-9169-BK-DE/dp/B0B3DB9T1K/r Συζήτήθηκε 3-4 σελίδες πίσω οπότε ρίξε μια ματιά... Προσωπικά έχω το 12αρι της ΟΟΝΙ και είμαι πολύ ευχαριστημένος...ταιριάζει στις δικές μου ανάγκες και όσο πάω βγάζω όλο και καλύτερο αποτέλεσμα κάθε φορά... άλλοι το βρίσκουν σχετικά μικρό το 12άρι αλλά προσωπικά με καλύπτει πληρως σε σχέση τιμή/απόδοση/φοριτότητα/αποθυκευσή και φυσικά αποτέλεσμα... 2 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tsiro7 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2023 Άκου τι κάνω εγώ. Ψήνω το ζυμάρι με την σάλτσα στο bbq, μόλις φουσκώσει μετά από 2-3 λεπτά έχω τον φούρνο αναμμένο στο grill και ένα ταψί στη πάνω σχάρα. Βάζω τα υλικά και ψήνω για ένα λεπτό. Λίγο μπελάς τα μέσα έξω αλλά αξίζει. 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alex19871987 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2023 6 λεπτά πριν, Evgenios_V είπε Συζήτήθηκε 3-4 σελίδες πίσω οπότε ρίξε μια ματιά... Προσωπικά έχω το 12αρι της ΟΟΝΙ και είμαι πολύ ευχαριστημένος...ταιριάζει στις δικές μου ανάγκες και όσο πάω βγάζω όλο και καλύτερο αποτέλεσμα κάθε φορά... άλλοι το βρίσκουν σχετικά μικρό το 12άρι αλλά προσωπικά με καλύπτει πληρως σε σχέση τιμή/απόδοση/φοριτότητα/αποθυκευσή και φυσικά αποτέλεσμα... Και εγώ για ooni λέω ...είδα και τον roccbox αλλά θέλει από όσο είδα γύρω στα 40 λεπτά για να ζεσταθεί εννοώ ο οονι 20...που σημαίνει λογικά και πιο μεγάλη κατανάλωση αερίου Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SagoniasSlutRos Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2023 19 λεπτά πριν, alex19871987 είπε Σας ευχαριστώ για γνώμες..θα δοκιμάσω στο τέρμα αέρα στον φούρνο...σε συνδυασμό με το πάνω γκριλ για να γίνει η πέτρα πολύ ζέστη...το ζυμάρι βγαίνει πολύ καλό...δηλ και στο άνοιγμα η γλουτένη έχει αναπτυχθεί φοβερά...το βλέπω εν καιρώ με τις αλλαγές που κάνω ότι υπάρχει βελτίωση...αυτό που λέτε έχω καταλήξει και εγώ ότι δεν έχω δυνατές θερμοκρασίες από την πάνω μεριά...σκοπός είναι να πάρω κάποιο εξειδικευμένο φουρνάκι πίτσας με αέριο αλλά δε ξέρω ποιο..νομίζω το ooni το έβρισκα πιο φτηνά από όσο τώρα...σχετικά με το αλεύρι είναι η μέρα με τη νύκτα....άλλη ζύμη βγήκε με το caputo...άλλο φουρνάκι αξιόλογο εκτός ooni??έχω δει το roccbox...έχει και γύρω από τον θάλαμο μόνωση?? Αφου γουσταρεις ζυμες και δοκιμες κανε το βημα για φουρνακι. Ειναι ωραιο παιχνιδι. Και γω το ooni koda 12 εχω. Κοιτα γκαζι μονο, δεν αξιζει ο κοπος να ασχολεισαι με φωτια. Σε 1-1.5 λεπτο δεν θα καταλαβεις καμια διαφορα στη γευση. Μονο μπελας θα ειναι να εχεις στο νου σου τη φωτια. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ilpapacha Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2023 Υπάρχει και το παρακάτω https://www.amazon.de/Mimiuo-Gas-rotating-function-outdoor/dp/B08L6D9DFT/ https://www.onlyfire.com/collections/mimiuo-pizza-ovens 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alex19871987 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2023 37 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε Αφου γουσταρεις ζυμες και δοκιμες κανε το βημα για φουρνακι. Ειναι ωραιο παιχνιδι. Και γω το ooni koda 12 εχω. Κοιτα γκαζι μονο, δεν αξιζει ο κοπος να ασχολεισαι με φωτια. Σε 1-1.5 λεπτο δεν θα καταλαβεις καμια διαφορα στη γευση. Μονο μπελας θα ειναι να εχεις στο νου σου τη φωτια. Πολύ σημαντικό είναι και το ζύμωμα.συμφωνεις?? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
energy52 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2023 @alex19871987 δεν μας εδειξες στην πετρα την εψησες σωστα; πολυ καλη δειχνει!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Evgenios_V Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2023 1 ώρα πριν, alex19871987 είπε Και εγώ για ooni λέω ...είδα και τον roccbox αλλά θέλει από όσο είδα γύρω στα 40 λεπτά για να ζεσταθεί εννοώ ο οονι 20...που σημαίνει λογικά και πιο μεγάλη κατανάλωση αερίου Κοίταξε θεωρώ οτι το RoccBox εν γένει καλύτερο από το OONI αλλά και αρκετά ποιο ακριβό (περι τα 500€ ειναι η τιμή του), αλλά 1. ειναι μονωμένο --> Αρα διατηρεί καλυτερα θερμοκρασίες και κινδυνευεις λιγότερο να καείς αν ακουμπήσεις οταν ειναι ζεστό 2. Έχει χοντρητερη πλάκα --> Αρα διατηρεί καλύτερα την θερμοκρασία (σε συνδιασμό με την μόνωση) και άρα βάζεις - βγάζεις πιτσες χωρίς να περιμένεις πολύ σε αντίθεση με το OONI που η 1η με την 2η θέλουν κανα 10λεπτο (δεν ειναι τραγικό αλλά αν εχεις να κάνεις 6-8 πίτσες ειναι θέμα) 3. ερχεται πλήρες εξαρτημάτων (πέραν ενος θερμόμετρου λέιζερ που ειναι απαραίτητο αλλά έχει και δικό του αναλογικό θερμόμετρομ οπότε κάνεις δουλειά για αρχή)... κατα τα άλλα ειναι ακριβότερο και δεν ξέρω διαθεσιμότητα Ελλάδα καθώς και ΑΝ βγάζουν προσφορές κτλ. πχ εγω το ΟΟΝΙ το πηρα κανα 250αρι *με λέιζερ και Φτυάρι (που δεν συμπεριλαμβάνονται στην συσκευασία)... 1 ώρα πριν, ilpapacha είπε Υπάρχει και το παρακάτω https://www.amazon.de/Mimiuo-Gas-rotating-function-outdoor/dp/B08L6D9DFT/ https://www.onlyfire.com/collections/mimiuo-pizza-ovens στα 369€ υπερπλήρες πακέτο ΚΑΙ με προεγκατάστημένη την περιστροφή...Μόνο θερμόμετρο λείπει... 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα