sndev Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 1 ώρα πριν, vins είπε Λοιπόν, δεν ξέρω αν τελειώνει το προπάνιο, αλλά παρατήρησα κάτι περίεργο: η ψησταριά με τις ινοξ αναβαθμίσεις φτάνει τους 300 γρήγορα και μένει εκεί. Δεν πάει βαθμό παραπάνω. Έκανα πυρόλυση χθες γιατί με τα αρνίσια έγινε χαμός από λίπη και ήταν κολλημένη εκεί. Επισης αφου έμεινε κάνα 5λεπτο στους 300 την άνοιξα και είδα ότι είχαν πυρακτωθεί τα καλυπτρα. Αυτό δεν ξέρω είναι φυσιολογικό; Είχαν κοκκινίσει δλδ ειδικά προς τη μέση. Προβληματιστηκα λίγο ετσι είναι. Δουλεία κάνεις και στους 250 θερμομέτρου, αν σε βόλεψε το ινοξ μην ασχόλησε περαιτέρω. Εμένα παει 220 ενώ αλλιώς 250. Σχετικά είναι ολα όμως. Στην επιφάνεια έχεις μεγαλύτερες θερμοκρασίες. κανε το τεστ με τις φετες τοστ λίγο να δεις ζωνες αυτό είναι πιο σημαντικό 2
vins Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 1 ώρα πριν, ilpapacha είπε Με το προπάνιο λογικά θα έχεις λιγότερη μέγιστη θερμοκρασία. Ίσως μια διαφορά 20-30 βαθμών. Η πυράκτωση είναι φυσιολογική Ευχαριστώ! Προπάνιο είχα και πριν με τα μαμά αλλά ανέβαζε και 350+ 4 λεπτά πριν, sndev είπε ετσι είναι. Δουλεία κάνεις και στους 250 θερμομέτρου, αν σε βόλεψε το ινοξ μην ασχόλησε περαιτέρω. Εμένα παει 220 ενώ αλλιώς 250. Σχετικά είναι ολα όμως. Στην επιφάνεια έχεις μεγαλύτερες θερμοκρασίες. κανε το τεστ με τις φετες τοστ λίγο να δεις ζωνες αυτό είναι πιο σημαντικό Ευχαριστώ, ναι είναι στα πλάνα να γίνει και αυτό!
sndev Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 2 λεπτά πριν, vins είπε Ευχαριστώ! Προπάνιο είχα και πριν με τα μαμά αλλά ανέβαζε και 350+ Ευχαριστώ, ναι είναι στα πλάνα να γίνει και αυτό! να ξερεις εγω ξαναγύρισα στα μαντεμια πάντως 😂 την εχω την ινοξ στο μπαλκόνι κ κάθετε (δε λεω σκουριάζει γτ δεν σκουριάζει)
vins Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 7 λεπτά πριν, sndev είπε να ξερεις εγω ξαναγύρισα στα μαντεμια πάντως 😂 την εχω την ινοξ στο μπαλκόνι κ κάθετε (δε λεω σκουριάζει γτ δεν σκουριάζει) Καλά ινοξ σχάρα δεν πάει χαμένη! Ποια ψησταριά έχεις αν επιτρέπεται;
sndev Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 2 λεπτά πριν, vins είπε Καλά ινοξ σχάρα δεν πάει χαμένη! Ποια ψησταριά έχεις αν επιτρέπεται; ψηνω στην campingaz 3 ls plus κάτι τέτοιο 1
vins Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Προσφορές στις Jamestown από Praktiker με δωρεάν μεταφορικα: https://www.praktiker.gr/c/psistaries-ygraeriou-1368/MAPKA-JAMESTOWN?criteria=aec0e79db8d8c7f3&sf=1 Οφ τοπικ για λάτρεις κάρβουνου: https://www.praktiker.gr/m/p/psistaria-karvounou-nattera-kettle-45-132988 https://www.praktiker.gr/m/p/psistaria-nattera-karvounoubarell-ii-133109 Τα δωρεάν μεταφορικα είναι πάνω από 40€ νομίζω, όποτε η δεύτερη κάρβουνου συμφέρει και χωρίς να έχεις κατάστημα κοντά. Επεξ/σία 22 Ιανουαρίου 2023 από vins 1 1
est Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 VID_20230122_121006.mp4 Αυτή την ηλιόλουστη Κυριακή, χρειαζόταν να μπει κάτι τις στη σχάρα που να ζητάει μια μπυρίτσα. Οι μπριζόλες και οι πουρέδες ας περιμένουν... 6
ilpapacha Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 1 ώρα πριν, jspawn είπε Από κατανάλωση σε σχέση με την κόκκινη του μείγματος πως την είδες έχει περισσότερη η το ίδιο ; Είχα χρησιμοποιήσει συμβατική μπουκάλα και όχι την coral prime μείγμα. Δεν υπάρχει κάποια διαφορά στην κατανάλωση. Είναι αναλόγως πως ψήνεις (ένταση καυστήρων, καιρικές συνθήκες, ώρα ψησίματος κτλ). 1
SagoniasSlutRos Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 3 ώρες πριν, vins είπε Ευχαριστώ! Προπάνιο είχα και πριν με τα μαμά αλλά ανέβαζε και 350+ Δοκίμασε και χωρίς νερό να δεις αν και δε νομίζω.
vins Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 25 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε Δοκίμασε και χωρίς νερό να δεις αν και δε νομίζω. Μπα δεν παίζει ρόλο, το ταψι το είχα πριν τα υπόλοιπα, όποτε με τις τελευταίες προσθήκες χτυπάει ταβάνι. Περίεργο αλλά οκ, δε χρειάζομαι 350 συχνά 😄 1
SagoniasSlutRos Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, alex19871987 είπε Πάμε για αποτέλεσμα Δοκίμασε να την κάνεις στο φούρνο, θα έχεις ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα από το bbq. Επεξ/σία 22 Ιανουαρίου 2023 από SagoniasSlutRos 2
ppetros Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Μια και το ψησιμο της πιτσας στην ψησταρια μου ειχε αφησει πολυ καλες εντυπωσεις (σε πετρα αλλα και σε μαντεμενια πλακα) πηρα 2 πετρες 30cm η καθε μια ωστε να χωρανε στην phantom rogue rse 425 και να μπορω να ψησω ταυτοχρονα 2 πιστες. Με τη χρηση του πλευρικου καυστηρα στο τελειωμα το αποτελεσμα ηταν αρκετα καλο (φυσικα επρεπε να ειμαι απο πανω και να τις γυριζω ωστε να μην αρπαξουν πολυ). Διαβαζοντας ομως καποιες παλαιοτερες δημοσιευσεις σχετικα με αλλους εναλακτικους τροπους για το ψησιμο της πιτσας π.χ. Koda, επεσε το ματι μου και στα ηλεκτρικα φουρνακια με πετρα οπως τα G3 Ferrari. Μετα απο διαβασμα και καποια video reviews και λογω του σχετικα χαμηλου κοστους κατεληξα στο Αriete 909. Εφτιαξα 3 πιτσες μεσα σε πολυ λιγη ωρα και το αποτελεσμα ηταν οντως παρα πολυ καλο. Με λιγο κατω απο 10 λεπτα προθερμανση η θερμοκρασια της πετρας εφτασε περιπου στους 370 βαθμους και σε λιγοτερο απο 4 λεπτα η πιτσα ηταν ετοιμη. Οποτε η ψησταρια μαλλον θα μεινει για τις υπολοιπες χρησεις.. Επεξ/σία 22 Ιανουαρίου 2023 από ppetros 2
jspawn Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 20 λεπτά πριν, ppetros είπε Μια και το ψησιμο της πιτσας στην ψησταρια μου ειχε αφησει πολυ καλες εντυπωσεις (σε πετρα αλλα και σε μαντεμενια πλακα) πηρα 2 πετρες 30cm η καθε μια ωστε να χωρανε στην phantom rogue rse 425 και να μπορω να ψησω ταυτοχρονα 2 πιστες. Με τη χρηση του πλευρικου καυστηρα στο τελειωμα το αποτελεσμα ηταν αρκετα καλο (φυσικα επρεπε να ειμαι απο πανω και να τις γυριζω ωστε να μην αρπαξουν πολυ). Διαβαζοντας ομως καποιες παλαιοτερες δημοσιευσεις σχετικα με αλλους εναλακτικους τροπους για το ψησιμο της πιτσας π.χ. Koda, επεσε το ματι μου και στα ηλεκτρικα φουρνακια με πετρα οπως τα G3 Ferrari. Μετα απο διαβασμα και καποια video reviews και λογω του σχετικα χαμηλου κοστους κατεληξα στο Αriete 909. Εφτιαξα 3 πιτσες μεσα σε πολυ λιγη ωρα και το αποτελεσμα ηταν οντως παρα πολυ καλο. Με λιγο κατω απο 10 λεπτα προθερμανση η θερμοκρασια της πετρας εφτασε περιπου στους 370 βαθμους και σε λιγοτερο απο 4 λεπτα η πιτσα ηταν ετοιμη. Οποτε η ψησταρια μαλλον θα μεινει για τις υπολοιπες χρησεις.. Ο λόγος δηλαδή είναι τα 4 λεπτά ; γιατί το να περιμένω και 10 λεπτά παραπάνω δεν έγινε και κάτι, για εμένα πάντα μιλάω .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα