vins Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2023 1 ώρα πριν, sndev είπε μα λέει ξεκάθαρα no msg no artificial flavors, να λένε ψέματα? 💁♂️ επίσης δε το λες φρέσκο 3 μηνών σφαγης 😂 Έκλαψα 😂 Γιατι δε δοκιμάζεις να κανεις το δικό σου; πχ βρήκα πρόχειρα μια συνταγή: https://smartinthekitchen.com/2017/10/homemade-onion-soup-seasoning/ 1
sndev Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2023 3 λεπτά πριν, vins είπε Έκλαψα 😂 Γιατι δε δοκιμάζεις να κανεις το δικό σου; πχ βρήκα πρόχειρα μια συνταγή: https://smartinthekitchen.com/2017/10/homemade-onion-soup-seasoning/ καλα για χαβαλέ τα γραφώ περισσότερο οπως κ ξέρω οτι δε παίζει Ελλάδα, το χα ψάξει αρκετά πριν παραγγείλω απλα επαθα πλακα με το αποτέλεσμα και να σε σίγουρος έχω κάνει άπειρα πειράματα τόσα χρόνια ψήστης τυλιχτής . το συγκεκριμένο αποτέλεσμα το οποιο δεν επικάλυπτε καθόλου τη γεύση κρέατος, ισα ισα την εκανε πιο έντονη κ το ότι ειχε τρομερη ισορροπία σε αλάτι δε το χω ξαναπετυχει σε κανένα seasoning. κρεμμύδια σκόρδα δε καταλάβαινες πάντως.. Η συνταγή είναι ενδιαφέρον πάντως για κάτι πιο απλό θα το δοκιμάσω σίγουρα thx! Δεν είναι όμως το ίδιο αυτό της knorr μέσα εχει λίπος κρέατος gum Arabic σκονη παπατας κτλ κτλ 1
SagoniasSlutRos Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2023 27 λεπτά πριν, sndev είπε Η συνταγή είναι ενδιαφέρον πάντως για κάτι πιο απλό θα το δοκιμάσω σίγουρα thx! Πλακωσε το στο msg να στρωσεις
sndev Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2023 4 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε Πλακωσε το στο msg να στρωσεις Είμαι αλλεργικός στο συγκεκριμένο ειδικα σε ποσότητες με τρελαινει στη φαγουρα κάπως ετσι έχω σταματήσει να τρωω συσκευασμένα χρόνια τωρα κ το ριξα στo πριζολα κοτοπουλο μπρόκολο πατατα ρύζι 2
geornirv Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2023 Το ξερω οτι εχει γινει πολλες φορες αναφορα για το συρταρωτο ταψακι για τα λίπη....όμως ήθελα να ρωτησω...εκτος από αλουμινοχαρτο ή κατασκευή νέου με νερό και βρυσακι...μπορεί να μπει λαδόκολλα ή άμμος ή να βουλωσω την τρύπα και να το γεμίσω νερό; θα έχω κάποιο θέμα αν ακολουθησω κάποια από αυτές τις μεθόδους;;
SagoniasSlutRos Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, geornirv είπε Το ξερω οτι εχει γινει πολλες φορες αναφορα για το συρταρωτο ταψακι για τα λίπη....όμως ήθελα να ρωτησω...εκτος από αλουμινοχαρτο ή κατασκευή νέου με νερό και βρυσακι...μπορεί να μπει λαδόκολλα ή άμμος ή να βουλωσω την τρύπα και να το γεμίσω νερό; θα έχω κάποιο θέμα αν ακολουθησω κάποια από αυτές τις μεθόδους;; Ποιος ο λογος να το κανεις ολο αυτο; Ποια ψησταρια εχεις; Επεξ/σία 17 Ιανουαρίου 2023 από SagoniasSlutRos
geornirv Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε Ποιος ο λογος να το κανεις ολο αυτο; Ποια ψησταρια εχεις; Jamestown, για να αποφύγω το καθαρισμα Επεξ/σία 17 Ιανουαρίου 2023 από geornirv
ηνίοχος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, vins είπε Έκλαψα 😂 Γιατι δε δοκιμάζεις να κανεις το δικό σου; πχ βρήκα πρόχειρα μια συνταγή: https://smartinthekitchen.com/2017/10/homemade-onion-soup-seasoning/ Σημαντικό , ζυγίστε και κρατήστε δεδομένα των συνταγών , είναι απίστευτο το πόσο αλλάζει η γεύση 4 ώρες πριν, geornirv είπε Το ξερω οτι εχει γινει πολλες φορες αναφορα για το συρταρωτο ταψακι για τα λίπη....όμως ήθελα να ρωτησω...εκτος από αλουμινοχαρτο ή κατασκευή νέου με νερό και βρυσακι...μπορεί να μπει λαδόκολλα ή άμμος ή να βουλωσω την τρύπα και να το γεμίσω νερό; θα έχω κάποιο θέμα αν ακολουθησω κάποια από αυτές τις μεθόδους;; Μην χρησιμοποιείς σε καμία περίπτωση αλουμίνιο σύμφωνα με ιατρικές εκθέσεις συνδέεται με την νόσο Αλτσχάιμερ, ούτε και λαδόκολλα θα σου πάρει φωτιά, μπορείς να βάλεις άμμο απλά θα χρειαστεί να την αλλάζεις μετά από 1-2 ψησίματα , όσο για το νερό εννοείται ότι μπορείς να βάλεις απλά να ξέρεις ότι πιθανότατα να χρειάζεται να προσθέτεις κατά την διάρκεια εάν το συρτάρι της ψησταριάς ρηχό Επεξ/σία 17 Ιανουαρίου 2023 από ηνίοχος 1
SagoniasSlutRos Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2023 4 ώρες πριν, geornirv είπε Jamestown, για να αποφύγω το καθαρισμα Δεν ξέρω για τη συγκεκριμένη, αλλά στη δική μου πχ το μόνο εύκολο στο καθάρισμα είναι το συρταρωτο εμαγιε ταψί που είναι κάτω κάτω. Τα τοιχώματα είναι τα δύσκολα, οπότε κάτι τέτοιο δεν θα με βοηθούσε.
geornirv Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2023 18 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε Δεν ξέρω για τη συγκεκριμένη, αλλά στη δική μου πχ το μόνο εύκολο στο καθάρισμα είναι το συρταρωτο εμαγιε ταψί που είναι κάτω κάτω. Τα τοιχώματα είναι τα δύσκολα, οπότε κάτι τέτοιο δεν θα με βοηθούσε. και στη δικιά μου το ίδιο ισχύει απλά για να μην έχω και επιπλέον δουλεια
Evgenios_V Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 6 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε Δεν ξέρω για τη συγκεκριμένη, αλλά στη δική μου πχ το μόνο εύκολο στο καθάρισμα είναι το συρταρωτο εμαγιε ταψί που είναι κάτω κάτω. Τα τοιχώματα είναι τα δύσκολα, οπότε κάτι τέτοιο δεν θα με βοηθούσε. Στα τοιχώματα εχει την γευση... 6 ώρες πριν, geornirv είπε και στη δικιά μου το ίδιο ισχύει απλά για να μην έχω και επιπλέον δουλεια Για το συρτάρι σου προτείνω ΑΝ δεν το κάνεις ήδη μια απλή πλαστική σπάτουλα και φευγουν όλα πανευκολά ούτε τρίψιμο ούτε τίποτα, προσωπικά δεν θα έκανα τίποτα απο αυτά που αναφέρεις γιατί οπως μου φαίνεται ποιο μεγάλη σκοτούρα θα ειναι παρά εξυπηρέτηση... 2
SagoniasSlutRos Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 4 ώρες πριν, Evgenios_V είπε προσωπικά δεν θα έκανα τίποτα απο αυτά που αναφέρεις γιατί οπως μου φαίνεται ποιο μεγάλη σκοτούρα θα ειναι παρά εξυπηρέτηση... Αυτο ακριβως. 1
vins Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 37 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε Αυτο ακριβως. Επειδή έχω ταψάκι, θα πω τα εξής: Για ψησιματα μεγαλυτερης ποσοτητας και διαρκειας, πχ για πάνω από 4 άτομα, το ταψάκι στις φθηνές ψησταριές βοηθάει αρκετά -ναι και σε αναφλέξεις που δεν το περίμενα όπως έχω ξαναγράψει- αλλά και σε ζουμεροτερο αποτέλεσμα. Αν έχεις και λάστιχο νερού εκεί που έχεις την ψησταριά, πχ σε κήπο κλπ, βγάζεις το ινοξ ταψι και το ξεπλένεις με το λάστιχο και καθάρισες. Αν είσαι σε πόλη/μπαλκόνι είναι πιο δύσκολο. Για μικρά καθημερινά ψησιματα είναι μπελάς. Όπως έχει γράψει και ο σαγόνιας, έχεις (αρκετό) νερό με λίπη που δεν ξέρεις τι να το κανεις μετά. Εγω αυτό που κάνω είναι να χρησιμοποιώ το μανισιο για μικρά καθημερινα ψησιματα που επιτόπου το καθαρίζω μετά και το ταψι με το νερό για τα μεγάλα ψησιματα. 1
ηνίοχος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 1 ώρα πριν, vins είπε Επειδή έχω ταψάκι, θα πω τα εξής: Για ψησιματα μεγαλυτερης ποσοτητας και διαρκειας, πχ για πάνω από 4 άτομα, το ταψάκι στις φθηνές ψησταριές βοηθάει αρκετά -ναι και σε αναφλέξεις που δεν το περίμενα όπως έχω ξαναγράψει- αλλά και σε ζουμεροτερο αποτέλεσμα. Αν έχεις και λάστιχο νερού εκεί που έχεις την ψησταριά, πχ σε κήπο κλπ, βγάζεις το ινοξ ταψι και το ξεπλένεις με το λάστιχο και καθάρισες. Αν είσαι σε πόλη/μπαλκόνι είναι πιο δύσκολο. Για μικρά καθημερινά ψησιματα είναι μπελάς. Όπως έχει γράψει και ο σαγόνιας, έχεις (αρκετό) νερό με λίπη που δεν ξέρεις τι να το κανεις μετά. Εγω αυτό που κάνω είναι να χρησιμοποιώ το μανισιο για μικρά καθημερινα ψησιματα που επιτόπου το καθαρίζω μετά και το ταψι με το νερό για τα μεγάλα ψησιματα. εγω τα ρίχνω σε ένα μικρό κουβά που εχω για αυτήν την δουλεία και γίνεται ποιο ευκολο , όμως ακόμη και λίγος κόπος να υπάρχει αξίζει γιατί όλα τα ψητά γίνονται ζουμερά και νόστιμα , ειλικρινά ποτέ δε μου στέγνωσε κρέας , ακόμη και το φιλέτο κοτόπουλο βγάνει ζουμερό 1
SagoniasSlutRos Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 1 ώρα πριν, vins είπε Επειδή έχω ταψάκι, θα πω τα εξής: Για ψησιματα μεγαλυτερης ποσοτητας και διαρκειας, πχ για πάνω από 4 άτομα, το ταψάκι στις φθηνές ψησταριές βοηθάει αρκετά -ναι και σε αναφλέξεις που δεν το περίμενα όπως έχω ξαναγράψει- αλλά και σε ζουμεροτερο αποτέλεσμα. Αν έχεις και λάστιχο νερού εκεί που έχεις την ψησταριά, πχ σε κήπο κλπ, βγάζεις το ινοξ ταψι και το ξεπλένεις με το λάστιχο και καθάρισες. Αν είσαι σε πόλη/μπαλκόνι είναι πιο δύσκολο. Για μικρά καθημερινά ψησιματα είναι μπελάς. Όπως έχει γράψει και ο σαγόνιας, έχεις (αρκετό) νερό με λίπη που δεν ξέρεις τι να το κανεις μετά. Εγω αυτό που κάνω είναι να χρησιμοποιώ το μανισιο για μικρά καθημερινα ψησιματα που επιτόπου το καθαρίζω μετά και το ταψι με το νερό για τα μεγάλα ψησιματα. Σε ψησταριες τυπου naterial χωρις ιδιαιτερο βαθος, λογικα βοηθαει στις αναφλεξεις γιατι ακριβως κατω απο τους καυστηρες ειναι ο πατος που μαζευει ολα τα λιπη. Σε ψησταριες τυπου weber/napoleon/broilking που ειναι διοροφες*, δεν εχει κανενα νοημα ολο αυτο με το νερο. Στη δικη μου στα 3 χρονια μια φορα εχει αρπαξει μονο το ενα πλαγιο κατω τοιχωμα σε διαδικασια πυρολυσης και την ειχα πολυ βρωμικη. Συνηθως σε διαδικασια πυρολυσης θα μου αρπαξει φωτια η σχαρα απο τα λιπη που εχουν μαζευτει στο στρογγυλο κομματι που αφαιρειται. *διοροφη εννοω οτι κατω απο τους καυστηρες εχει αλλο ενα σετακι ανακλαστηρες για να αντανακλουν τη θερμοτητα καλυτερα. Οποτε εχει αρκετο βαθος και ειναι δυσκολο να αρπαξει ο καδος. ΥΓ. Βαζοντας ταψι με 3 λιτρα νερο, να εχετε στο νου σας οτι το νερο αυτο θα τραβαει θερμοτητα, οποτε θα υπαρχει μεγαλυτερη καταναλωση απ οτι ηταν πριν χωρις αυτο και επισης ισως χαλασει και η ομοιομορφια στο ψησιμο, αφου ο καδος εχεις σχεδιαστει να αντανακλαει τη θερμοτητα και να εχουμε πιο ομοιομορφο ψησιμο. 5
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα