Προς το περιεχόμενο

Ψησταρια Υγραεριου


DAVE

Προτεινόμενες αναρτήσεις

43 λεπτά πριν, ηνίοχος είπε

Σημερινή , ξέρω  χάλια  η φωτογραφία αλλά από τις πιο μαλακές λαιμού που έχω δοκιμάσει  

Screenshot_20230111-205240~2.png

Πρέπει να βρεις χοιρινό άνω των 10 ημερών σφαγμένο για να αρχίσει να είναι μαλακό! Δεν βρίσκεις εύκολα συνήθως φεύγουν αμέσως κ έρχονται νέες παρτίδες. 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 20,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2221

  • ilpapacha

    2012

  • sndev

    1098

  • ηνίοχος

    585

1 ώρα πριν, vins είπε

Παιδιά ερώτηση: επειδή θέλω να κάνω δικά μου seasonings για τα κρέατα, ήθελα να ρωτήσω αν έχει πάρει το μάτι σας ή χρησιμοποιείτε κάποιο συγκεκριμένο δοχείο;

Ιδανικα βέβαια θα ήθελα να χωράει ποσότητα και να έχει ανοίγματα που θα περνάνε και αποξηραμένα βοτανα (όχι μεγάλα κομμάτια, τριμμένα).

Σκέφτομαι αυτά τα ανοξείδωτα που έχουν στις μπουγάτσες για κανέλα, βρήκα κι ένα στο Σκρουτζ, τι λέτε; 
 

 

91B03736-60B2-4B17-80B3-C14DCB85C6D5.jpeg

Και γω το σκέφτομαι εδώ και καιρό  αλλά με προβληματίζουν οι μικρές τρύπες 

Τι μείγματα μπαχαρικών ετοιμάζεις ;

 

7 λεπτά πριν, sndev είπε

Πρέπει να βρεις χοιρινό άνω των 10 ημερών σφαγμένο για να αρχίσει να είναι μαλακό! Δεν βρίσκεις εύκολα συνήθως φεύγουν αμέσως κ έρχονται νέες παρτίδες. 

Αυτό ακριβώς , και άλλες φορες μου λέγε ότι ήταν σιτεμενες σήμερα όμως  έκοβε το κόκαλο και το βλέπε , σαν απάντηση μου δώσε πως το έλεγχε για σημάδια που να δείχνουν ότι είναι οκ 

Όλα αυτά από τον Αλέκο το χασαπακλα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

16 λεπτά πριν, ηνίοχος είπε

Και γω το σκέφτομαι εδώ και καιρό  αλλά με προβληματίζουν οι μικρές τρύπες 

Τι μείγματα μπαχαρικών ετοιμάζεις ;

 

Αυτό ακριβώς , και άλλες φορες μου λέγε ότι ήταν σιτεμενες σήμερα όμως  έκοβε το κόκαλο και το βλέπε , σαν απάντηση μου δώσε πως το έλεγχε για σημάδια που να δείχνουν ότι είναι οκ 

Όλα αυτά από τον Αλέκο το χασαπακλα

Να πουλήσουν θέλουν οι άμοιροι. Η πλειοψηφία δεν γνωρίζει ούτε χασάπης ούτε πελάτης. Ζητά ο πελάτης φρέσκο, θα του πει φρέσκο είναι το πρωί παρελαβα κ θα νιώθει ικανοποιημένος ο πελάτης. Αν δει μαυρισμένο σου λέει χάλασε κ λένε μετά δίνουν σάπιο πράγμα. Γι'αυτό κοίταζε ο δικός σου μη δει μαύρο να στο βγάλει μη το δεις κ κραξεις ήξερε όμως ότι το έχει καιρό κ στο δώσε.. που στο μυαλό του είναι παγαποντια. Στη πράξη όμως αυτό θέλουν όσοι ξέρουν ανάλογα το ζώο συγκεκριμένες ημέρες σφαγής. Δυστυχώς υπάρχει όριο όμως κ αν το ξεπεράσεις με κακή συντήρηση γίνεται επικίνδυνο ειδικά στο χοιρινό. Στο μοσχάρι δε παίζει πρόβλημα κ 200 ημερών να είναι.

Κατά τύχη πέτυχα έτσι προβατίνα 17 ημερών κ έγινε λουκούμι. Την κατάλαβα απτο χρώμα κ μου λέει "οριμανσης". Τι οριμανσης ρε στη βιτρίνα απλά.σου έμεινε φερτην όλη παιδακια! Μπήκε σε vacuum σπίτι κ καταναλώθηκε σε 2 ΣΚ.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

8 λεπτά πριν, sndev είπε

Να πουλήσουν θέλουν οι άμοιροι. Η πλειοψηφία δεν γνωρίζει ούτε χασάπης ούτε πελάτης. Ζητά ο πελάτης φρέσκο, θα του πει φρέσκο είναι το πρωί παρελαβα κ θα νιώθει ικανοποιημένος ο πελάτης. Αν δει μαυρισμένο σου λέει χάλασε κ λένε μετά δίνουν σάπιο πράγμα. Γι'αυτό κοίταζε ο δικός σου μη δει μαύρο να στο βγάλει μη το δεις κ κραξεις ήξερε όμως ότι το έχει καιρό κ στο δώσε.. που στο μυαλό του είναι παγαποντια. Στη πράξη όμως αυτό θέλουν όσοι ξέρουν ανάλογα το ζώο συγκεκριμένες ημέρες σφαγής. Δυστυχώς υπάρχει όριο όμως κ αν το ξεπεράσεις με κακή συντήρηση γίνεται επικίνδυνο ειδικά στο χοιρινό. Στο μοσχάρι δε παίζει πρόβλημα κ 200 ημερών να είναι.

Κατά τύχη πέτυχα έτσι προβατίνα 17 ημερών κ έγινε λουκούμι. Την κατάλαβα απτο χρώμα κ μου λέει "οριμανσης". Τι οριμανσης ρε στη βιτρίνα απλά.σου έμεινε φερτην όλη παιδακια! Μπήκε σε vacuum σπίτι κ καταναλώθηκε σε 2 ΣΚ.

Όχι , ο συγκεκριμένος κάνει μικρές παραγγελίες και  δύσκολα  θα κάτσει στραβή, και ο ίδιος το ίδιο μου είπε , ότι το κοίταξε  μη και έχει αρπάξει , για να καταλάβεις το κρέας κόβεται μπροστά σου , δεν έχει ψυγείο -βιτρίνα  όλα υπάρχουν στο κεντρικό ψυγείο σε μεγάλα κομμάτια , καλό είναι όμως είναι να  αγοράζουμε από μαγαζιά που μπορούμε να πούμε και μια κουβέντα παραπάνω 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, ηνίοχος είπε

Όχι , ο συγκεκριμένος κάνει μικρές παραγγελίες και  δύσκολα  θα κάτσει στραβή, και ο ίδιος το ίδιο μου είπε , ότι το κοίταξε  μη και έχει αρπάξει , για να καταλάβεις το κρέας κόβεται μπροστά σου , δεν έχει ψυγείο -βιτρίνα  όλα υπάρχουν στο κεντρικό ψυγείο σε μεγάλα κομμάτια , καλό είναι όμως είναι να  αγοράζουμε από μαγαζιά που μπορούμε να πούμε και μια κουβέντα παραπάνω 

Το 90% αγοράζει από 3ς προμηθευτες. Σχεδόν όλοι από αυτούς παίρνουν μόνο μεγάλα κομμάτια κ τα κόβουν στο μαγαζί τους κ τα χουν στο ψυγείο τους. Ελάχιστοι διαφέρουν. Στην Αττική τουλάχιστον. Το τι ποιότητας παίρνουν έχει να κάνει με το τι επιταγές δίνουν κ πόσα χρωστάνε στη πίστωση, trust me. Πάει να γίνει σαν τα σουβλάτζιδικα που είναι συγκεκριμένες τυποποιημένες ποιότητες κ πάνω κάτω όλα είναι παρεμφερή 

 

Προ κοβιντ καθόμουν κ το έψαχνα σε πολλά κρεωπολεια γτ προπληρωνα για  να μου φτιάχνανε μανουαλ οριμανσης ελληνικά κρέατα πολλα κιλά οπότε με το καιρό κελαηδούσαν πως λειτουργεί το σύστημα κ λέγανε τα ίδια όλοι τους 

Επεξ/σία από sndev
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

5 λεπτά πριν, sndev είπε

Το 90% αγοράζει από 3ς προμηθευτες. Σχεδόν όλοι από αυτούς παίρνουν μόνο μεγάλα κομμάτια κ τα κόβουν στο μαγαζί τους κ τα χουν στο ψυγείο τους. Ελάχιστοι διαφέρουν. Στην Αττική τουλάχιστον. Το τι ποιότητας παίρνουν έχει να κάνει με το τι επιταγές δίνουν κ πόσα χρωστάνε στη πίστωση, trust me. Πάει να γίνει σαν τα σουβλάτζιδικα που είναι συγκεκριμένες τυποποιημένες ποιότητες κ πάνω κάτω όλα είναι παρεμφερή 

 

Προ κοβιντ καθόμουν κ το έψαχνα σε πολλά κρεωπολεια γτ προπληρωνα για  να μου φτιάχνανε μανουαλ οριμανσης ελληνικά κρέατα πολλα κιλά οπότε με το καιρό κελαηδούσαν πως λειτουργεί το σύστημα κ λέγανε τα ίδια όλοι τους 

Δεν ξέρω τόσα πολλά , απλά ο συγκεκριμένος αγοράζει μικρές ποσότητες και σε ότι αφορά το χοιρινό έχω δει ο ίδιος μικρό φορτηγό ψυγείο  από φάρμα της Βέροιας , και πάλι όμως το χέρι στην φωτιά που λέει η παροιμία δεν το βάζω 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

51 λεπτά πριν, ηνίοχος είπε

Και γω το σκέφτομαι εδώ και καιρό  αλλά με προβληματίζουν οι μικρές τρύπες 

Τι μείγματα μπαχαρικών ετοιμάζεις ;

Διάφορα θέλω να δοκιμάσω, τώρα δουλεύω κάτι αναμείξεις με σουμακ για κοτόπουλο και ψάρι. Θέλω να δοκιμάσω και κάτι καπνιστά αλάτια με πάπρικες και αρωματικά σκορδα. 

Κι εμένα αυτό με προβληματίζει με τις τρύπες, οκ για τα αλεσμένα, αλλα τα βότανα και τα flakes δεν ξέρω κατά ποσο θα περνάνε…

Γενικα είμαι της άποψης ότι το καλό κρέας θέλει μόνο αλάτι και λίγο πιπέρι, αλλά πειραματίζομαι.

Ειδικά στο κοτοπουλο της σειρας που δεν το θεωρώ και «καλό» κρέας έχω βγάλει πολύ καλα αποτελέσματα με σουμακ, καπνιστή πάπρικα, κόκκινο και πράσινο πιπέρι και λίγο από αρωματικά σκορδα, γλυκά κρεμμύδια και ήπια chilli flakes

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

10 ώρες πριν, vins είπε

Διάφορα θέλω να δοκιμάσω, τώρα δουλεύω κάτι αναμείξεις με σουμακ για κοτόπουλο και ψάρι. Θέλω να δοκιμάσω και κάτι καπνιστά αλάτια με πάπρικες και αρωματικά σκορδα. 

Κι εμένα αυτό με προβληματίζει με τις τρύπες, οκ για τα αλεσμένα, αλλα τα βότανα και τα flakes δεν ξέρω κατά ποσο θα περνάνε…

Γενικα είμαι της άποψης ότι το καλό κρέας θέλει μόνο αλάτι και λίγο πιπέρι, αλλά πειραματίζομαι.

Ειδικά στο κοτοπουλο της σειρας που δεν το θεωρώ και «καλό» κρέας έχω βγάλει πολύ καλα αποτελέσματα με σουμακ, καπνιστή πάπρικα, κόκκινο και πράσινο πιπέρι και λίγο από αρωματικά σκορδα, γλυκά κρεμμύδια και ήπια chilli flakes

αυτό  πιστεύω και εγώ ,  το μόνο που χρειάζεται είναι χοντρό αλάτι ή ακόμη καλύτερα ανθό αλατιου  τουλάχιστον ενα μισάωρο πριν το ψήσιμο , αλλα και σε μένα αρέσει να παίζω με τα μείγματα , αλάτι , πιπέρι , μπαχάρι , σκόρδο είναι η βάση τουλάχιστον για το χοιρινό απο κει και πέρα μπουκοβο γλυκό ,  θυμάρι , ρίγανη  καπνιστή πάπρικα και αποξηραμένο κρεμμύδι για το χοιρινό, και  κόλιανδρο  , κάρυ , τζίντζερ , δενδρολίβανο  , πάπρικα  για το κοτόπουλο , όχι απαραίτητα τα ίδια κάθε φορά  ,  ακόμη αρκετές  φορές προσθέτω λάδι και το  απλώνω σαν μείγμα  και σπάνια  κάνω ένα εκχύλισμα  ή και ζωμό και το πλάκώνω στις ενέσεις :D

τέλος για  το κατόπουλο  μεγάλη σημασία έχει  το μείγμα  να το βάλεις κάτω απο την πέτσα
γενικά η προετοιμασία είναι ένα ξεχωριστώ κομματι  σε ότι αφορά το ψήσιμο  με αρκετό ενδιαφέρον
καλά ψησίματα λοιπόν !!!

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

11 ώρες πριν, vins είπε

Κι εμένα αυτό με προβληματίζει με τις τρύπες, οκ για τα αλεσμένα, αλλα τα βότανα και τα flakes δεν ξέρω κατά ποσο θα περνάνε…

Αν εισαι Αθηνα και σε βγαλει ο δρομος στο κεντρο στην Ευριπιδου, απεναντι απο το μπαχαρ εχει μαγαζι που θα βρεις οτι βαζακι θες με οτι μεγεθος τρυπας θες. Και φυσικα να προμηθευτεις φρεσκα μπαχαρικα να κανεις οτι μειγμα θες απο το μπαχαρ. Πηρα προσφατα και πιπερι μαυρο γκρανουλε για να βαζω σε μειγματα γιατι δεν μου αρεσει η σκονη και βαριεμαι να καθομαι να τριβω 10 λεπτα να βγαλω ενα κουταλι της σουπας.

  • Like 2
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

2 ώρες πριν, ηνίοχος είπε

αυτό  πιστεύω και εγώ ,  το μόνο που χρειάζεται είναι χοντρό αλάτι ή ακόμη καλύτερα ανθό αλατιου  τουλάχιστον ενα μισάωρο πριν το ψήσιμο , αλλα και σε μένα αρέσει να παίζω με τα μείγματα , αλάτι , πιπέρι , μπαχάρι , σκόρδο είναι η βάση τουλάχιστον για το χοιρινό απο κει και πέρα μπουκοβο γλυκό ,  θυμάρι , ρίγανη  καπνιστή πάπρικα και αποξηραμένο κρεμμύδι για το χοιρινό, και  κόλιανδρο  , κάρυ , τζίντζερ , δενδρολίβανο  , πάπρικα  για το κοτόπουλο , όχι απαραίτητα τα ίδια κάθε φορά  ,  ακόμη αρκετές  φορές προσθέτω λάδι και το  απλώνω σαν μείγμα  και σπάνια  κάνω ένα εκχύλισμα  ή και ζωμό και το πλάκώνω στις ενέσεις :D

τέλος για  το κατόπουλο  μεγάλη σημασία έχει  το μείγμα  να το βάλεις κάτω απο την πέτσα
γενικά η προετοιμασία είναι ένα ξεχωριστώ κομματι  σε ότι αφορά το ψήσιμο  με αρκετό ενδιαφέρον
καλά ψησίματα λοιπόν !!!

Ωραίος! Καλά ψησιματα!! (Δοκίμασε το σουμακ αν θέλεις, αναδεικνύει και τα υπόλοιπα μπαχάρια και δίνει μια ήπια ωραία οξύτητα)

2 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

Αν εισαι Αθηνα και σε βγαλει ο δρομος στο κεντρο στην Ευριπιδου, απεναντι απο το μπαχαρ εχει μαγαζι που θα βρεις οτι βαζακι θες με οτι μεγεθος τρυπας θες. Και φυσικα να προμηθευτεις φρεσκα μπαχαρικα να κανεις οτι μειγμα θες απο το μπαχαρ. Πηρα προσφατα και πιπερι μαυρο γκρανουλε για να βαζω σε μειγματα γιατι δεν μου αρεσει η σκονη και βαριεμαι να καθομαι να τριβω 10 λεπτα να βγαλω ενα κουταλι της σουπας.

Δυστυχώς Θεσσαλονίκη είμαι, αλλά θα ψάξω να βρω και θα ενημερώσω κι εδώ!

Για τα γκρανουλε μπορείς να πάρεις και ένα γουδάκι και να τα σπας εσυ όπως θες (μετά τρίβεις κιόλας αν θέλεις άλεση). Για γκρανουλε το γουδί είναι πολύ γρήγορο!

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 λεπτά πριν, vins είπε

Δυστυχώς Θεσσαλονίκη είμαι

Ευτυχως να λες :P

3 λεπτά πριν, vins είπε

Για τα γκρανουλε μπορείς να πάρεις και ένα γουδάκι και να τα σπας εσυ όπως θες (μετά τρίβεις κιόλας αν θέλεις άλεση). Για γκρανουλε το γουδί είναι πολύ γρήγορο!

Eχω ενα πολυ καλο μυλο απο τα lidl. Μιας χρησης ειναι πλαστικος αλλα τον γεμιζω γιατι μ αρεσει ο τροπος που τα κοβει, χοντρα και σε μεγαλες ποσοτητες. Αλλα οταν θελω να φτιαξω ενα γρηγορο μειγμα μεγαλης ποσοτητας δεν μπορω να τριβω, θελω ευκολια. Γι αυτο πηρα ετοιμο γκρανουλε. Αν και το φρεσκοσπασμενο στο γουδι που λες θα ειναι σιγουρα καλυτερο, αφου τα τριμμενα χανουν το αρωμα τους με τον καιρο.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οπου βρεις πιο φθηνο. Αν παρεις απο την εταιρεια διαλεξε τη χωρα που θα το λειτουργεις για να σου στειλουν με τον αντιστοιχο ρυθμιστη.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 λεπτό πριν, SagoniasSlutRos είπε

Οπου βρεις πιο φθηνο. Αν παρεις απο την εταιρεια διαλεξε τη χωρα που θα το λειτουργεις για να σου στειλουν με τον αντιστοιχο ρυθμιστη.

βλέπω διάφορους που πέρα από πίτσα βάζουν και λαχανικά, κρεατικά κλπ. έχεις δοκιμάσει ποτέ κάτι τέτοιο ; 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 λεπτά πριν, zanskou είπε

βλέπω διάφορους που πέρα από πίτσα βάζουν και λαχανικά, κρεατικά κλπ. έχεις δοκιμάσει ποτέ κάτι τέτοιο ; 

Εχω βαλει μαντεμενιο τηγανακι για να προψησω μανιταρια για πιτσα, γιατι δεν προλαβαινουν να γινουν μεσα σε ενα λεπτο αν τα βαλεις ωμα σε πιτσα. Δεν εχω δοκιμασει κατι αλλο, γιατι εχω την ψησταρια γι αυτες της δουλειες. Το ooni το βγαζω στο μπαλκονι μονο για πιτσα. Αλλα μπορεις να ψησεις οτι χωραει μεσα θεωρητικα, αρκει να το γυριζεις να ψηθει ομοιομορφα.

Παρε το koda που ειναι με γκαζι, μην μπλεκεις με πελετ κλπ δεν εχει κανενα νοημα. Μεσα σε 1 λεπτο δεν θα παρει αλλη γευση η πιτσα αν καις πελετ ή ξυλα αντι για γκαζι. Μονο τη ζωη θα σου κανει δυσκολη. Οταν φτιαχνεις πιτσες το τελευταιο που θες ειναι να ελεγχεις αν θελει πελετ να προσθεσεις.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...