SagoniasSlutRos Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 1 ώρα πριν, ritualistic είπε απλα ψεκαζεις την σχαρα μετα το ψησιμο/τριψιμο με αυτο το σπρει δλδ ? και μετα δεν απλωνεις λαδι ? μπορεις να ψεκασεις κ το φαγητο με αυτο ? Αν θελω να ψησω κατι ευαισθητο και φοβαμαι οτι θα κολλησει, ζεσταινω σχαρα, κλεινω καυστηρες, ψεκαζω στο σημειο που θα ψησω, αναβω παλι καυστηρες και βαζω το φαγητο για ψησιμο. Οταν εχω τριψει ολη τη σχαρα, αντι να την περασω με πινελο και λαδι (ή οπως το κανει ο καθενας τελος παντων), απλα ψεκαζω με αυτο ολη τη σχαρα και ειναι ετοιμη. Επισης το χρησιμοποιω οταν ψηνω ενα κεικ και δεν θελω να κολλησει στο ταψι/φορμα. Μπαινει και πανω στο φαγητο. 15 λεπτά πριν, geornirv είπε Αύριο βγάζει το lidl μαντεμένια κατσαρόλα με μαντεμένιο τηγάνι-καπάκι. Αξίζει; Ξέρει κανείς ; Aν λεμε το ιδιο τοτε ειναι αλουμινιο και οχι μαντεμι.
imr Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 Έχω εδώ και αρκετά χρόνια ένα αντίστοιχο μοντέλο της παρακάτω. https://www.skroutz.gr/s/19955936/Unimac-Ψησταριά-Υγραερίου-Trend-661315-με-Μαντεμένια-Σχάρα-4-Εστίες-και-Πλαϊνό-Μάτι.html Γενικά πολύ ευχαριστημένος αλλά πλέον τα προστατευτικα των καυστηρων έχουν γίνει λίγο χάλια και είναι μέσα στην σκουριά. Γνωρίζει κάποιος από που μπορώ να βρω ανταλλακτικά?
ilpapacha Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 1 ώρα πριν, imr είπε Έχω εδώ και αρκετά χρόνια ένα αντίστοιχο μοντέλο της παρακάτω. https://www.skroutz.gr/s/19955936/Unimac-Ψησταριά-Υγραερίου-Trend-661315-με-Μαντεμένια-Σχάρα-4-Εστίες-και-Πλαϊνό-Μάτι.html Γενικά πολύ ευχαριστημένος αλλά πλέον τα προστατευτικα των καυστηρων έχουν γίνει λίγο χάλια και είναι μέσα στην σκουριά. Γνωρίζει κάποιος από που μπορώ να βρω ανταλλακτικά? Μπορείς να πας σε ένα σιδηρουργείο/στράντζα στην γειτονιά σου, με ένα δείγμα και μα σου φτιάξουν καινούργια. 1
ηνίοχος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 3 ώρες πριν, Keosen είπε Δεν ξερω, ισως ειναι πολυ σκληρες για το μαντεμι και μπορει να το γδαρουν? Παντως 2 βουρτσες βγαζει η Napoleon και για μαντεμι προτεινει την ορειχαλκινη. δεν εχει σημασία τι προτείνει εταιρία το μαντέμι σαν υλικό είναι πολύ σκληρό και δεν φθείρεται σε καμιά περίπτωση απο βούρτσα , εδώ είναι δύσκολο να το τρυπήσει κανείς πόσο μάλλον να χαλάσει με συρματόβουρτσα , εκτός και εαν η σχάρα σου είναι εμαγιέ αλλά τότε δεν χρειάζεται διότι καθαρίζει πολύ ευκολα με λίγο νερό και απορρυπαντικό , 1
ilpapacha Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 2 ώρες πριν, trelomam είπε Στην Kenton Naterial 4 καυστηρες με τι μπορώ να καθαρίζω τις σχαρες;λογικα αν εχω καταλαβει καλα ειναι εμαγιε...και με τι μποορω να καθαριζω την μαντεμενια; Νεος στο ψησιμο σε υγραεριο και εχω ψησει 2-3 φορες....σε αυτην. Στην μαντεμενια αλειψα ηλιελαιο αλλα δεν νομιζω οτι πηγε καλα αφου τα σουβλακια που εβαλα πανω βγηκαν στεγνα και το μαντεμι εχει πανω του μαυρα και δεν ξερω πως να το καθαρισω. Επίσης εχει κάποιος κανενα αξιοπιστο θερμομερο είτε με ακίδα είτε με καλώδιο, οχι ασυρματο λογω κοστους...Ευχαριστώ Για τις μαντεμένιες σχάρες/σκεύη, δες μία το παρακάτω άρθρο https://www.mantemi.gr/blog/odhgies-xrhshs-katharismou-kai-synthrhshs Για instant θερμόμετρο μια καλή επιλογή είναι το παρακάτω https://www.amazon.de/Inkbird-Einstechthermometer-Küchenthermometer-Fleischthermometer-Grillthermometer/dp/B07XG6MQDT/
ηνίοχος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 3 ώρες πριν, vins είπε Εννοείται όπως αρέσει στον καθένα! Εγώ αυτό κάνω, δοκιμάζω διάφορα και βλέπω τι μου αρέσει. Επειδή λέει κάποιος στο Ίντερνετ ότι γι αυτό κάνουμε αυτό, δεν το ακολουθώ τυφλά! Εχω ήδη δοκιμάσει άπειρα πράγματα. Χρησιμοποιώ την ψησταριά πλέον σχεδόν κάθε μέρα. Πέρα απο τα ψητά κάνω ψωμιά, μαγειρευτά στη γαστρα και στην κατσαρόλα, ακόμα και γλυκά. Η πλάκα είναι εργαλείο στην ψησταριά για διάφορους σκοπούς, ίσως όχι για εσένα. Γενικα μην κάνεις plancha shaming 😅 δεν αντιλέγω σε ότι λες , και ίσως για κάποιους αυτου του είδους η μαγειρική να τους αρέσει πολύ , αυτό που είπα είναι οτι επι της ουσίας η πλάκα είναι ενα τηγάνι και τίποτε περισσότερο
ilpapacha Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 5 ώρες πριν, Keosen είπε Για μαντεμενιες σχαρες η Napoleon λεει να χρησιμοποιουμε αυτην με τις ορειχαλκινες τριχες γι αυτο και την πηρα https://www.skroutz.gr/s/33895341/Napoleon-Βούρτσα-Καθαρισμού-για-BBQ-62056.html Αλλα θεωρησα οτι θα παιρνει ανταλλακτικα αλλιως τι θα κανω θα δινω 20€ καθε λιγο και λιγακι οταν χαλαει το βουρτσακι? Η συγκεκριμένη δεν αναφέρει κάπου ότι διαθέτει ανταλλακτικό. Μπορείς να βρεις και με μικρότερο κόστος, απλά προτίμησε μία με μακριά λαβή. Βούρτσα με ορειχάλκινες τρίχες, όπου διαθέτει ανταλλακτικά είναι πχ η παρακάτω https://www.ilovebbq.gr/αξεσουάρ-ψησίματος/αξεσουάρ-καθαρισμού-και-συντήρησης/βούρτσες-καθαρισμού/outdoorchef-vourtsa-megali https://www.ilovebbq.gr/αξεσουάρ-ψησίματος/αξεσουάρ-καθαρισμού-και-συντήρησης/βούρτσες-καθαρισμού/outdoorchef-kegales-antikatastasis Ενδεχομένως να μπορέσεις να βρεις κι άλλες επιλογές.
est Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 Μια ματιά στους επαγγελματίες μας δείχνει ότι με καλή προετοιμασία, ηρεμία και βέβαια εξάσκηση, δεν κολλάει τίποτα... https://youtu.be/k7NXAKrBxEQ 1
vins Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 Παιδιά ερώτηση: επειδή θέλω να κάνω δικά μου seasonings για τα κρέατα, ήθελα να ρωτήσω αν έχει πάρει το μάτι σας ή χρησιμοποιείτε κάποιο συγκεκριμένο δοχείο; Ιδανικα βέβαια θα ήθελα να χωράει ποσότητα και να έχει ανοίγματα που θα περνάνε και αποξηραμένα βοτανα (όχι μεγάλα κομμάτια, τριμμένα). Σκέφτομαι αυτά τα ανοξείδωτα που έχουν στις μπουγάτσες για κανέλα, βρήκα κι ένα στο Σκρουτζ, τι λέτε;
ηνίοχος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 Σημερινή , ξέρω χάλια η φωτογραφία αλλά από τις πιο μαλακές λαιμού που έχω δοκιμάσει 3
ilpapacha Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 34 λεπτά πριν, vins είπε Παιδιά ερώτηση: επειδή θέλω να κάνω δικά μου seasonings για τα κρέατα, ήθελα να ρωτήσω αν έχει πάρει το μάτι σας ή χρησιμοποιείτε κάποιο συγκεκριμένο δοχείο; Ιδανικα βέβαια θα ήθελα να χωράει ποσότητα και να έχει ανοίγματα που θα περνάνε και αποξηραμένα βοτανα (όχι μεγάλα κομμάτια, τριμμένα). Σκέφτομαι αυτά τα ανοξείδωτα που έχουν στις μπουγάτσες για κανέλα, βρήκα κι ένα στο Σκρουτζ, τι λέτε; Μια χαρά είναι. Ίσως χρειαστεί να «ανοίξεις» λίγο παραπάνω τις τρύπες, ώστε να περνάνε και τα αποξηραμένα βότανα που θέλεις. Εάν έχεις κάποιο βαζάκι μπορείς να κάνεις τρύπες στο καπάκι και να το χρησιμοποιήσεις. Αυτό έχει κάνει και ο PitmasterX 3
trelomam Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 Ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες, θερμομετρο απο Ελλαδα δεν εχουμε επιλογη; 3 ώρες πριν, ilpapacha είπε Για τις μαντεμένιες σχάρες/σκεύη, δες μία το παρακάτω άρθρο https://www.mantemi.gr/blog/odhgies-xrhshs-katharismou-kai-synthrhshs Για instant θερμόμετρο μια καλή επιλογή είναι το παρακάτω https://www.amazon.de/Inkbird-Einstechthermometer-Küchenthermometer-Fleischthermometer-Grillthermometer/dp/B07XG6MQDT/ Ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες, θερμομετρο απο Ελλαδα δεν εχουμε επιλογη;
verylife78 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 1 λεπτό πριν, trelomam είπε Ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες, θερμομετρο απο Ελλαδα δεν εχουμε επιλογη; εγω εχω αυτο παντως https://www.e-shop.gr/psifiako-thermometro-kreatosxronometro-koyzinas-egxromi-othoni-afis-life-well-done-p-HAP.261944
imr Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 5 λεπτά πριν, verylife78 είπε εγω εχω αυτο παντως https://www.e-shop.gr/psifiako-thermometro-kreatosxronometro-koyzinas-egxromi-othoni-afis-life-well-done-p-HAP.261944 Αυτο πολυ καλο. Εχει και το ΙΚΕΑ ενα στα 10 ευρω
ilpapacha Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 15 λεπτά πριν, trelomam είπε Ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες, θερμομετρο απο Ελλαδα δεν εχουμε επιλογη; Ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες, θερμομετρο απο Ελλαδα δεν εχουμε επιλογη; Ανάλογα με το ποσό που θέλεις/μπορείς να διαθέσεις, καλές επιλογές είναι αντίστοιχα της Thermopro και της Eti https://www.skroutz.gr/c/1563/Thermometra-Kouzinas/m/10088_41392/Eti_or_Thermo-Pro/f/970340/me-akida.html?order_by=pricevat&order_dir=asc
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα