Προς το περιεχόμενο

Ψησταρια Υγραεριου


DAVE

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στις 8/1/2023 στις 6:48 ΜΜ, Xorxhs! είπε

Σε ευχαριστώ Φάνη για το χρόνο σου, ίσως να ειναι και το ζυμάρι, εγω χρησιμοποιω το έτοιμο της pilsburry. Θα δοκιμάσω και τη μεθοδο με το χαρτί ψησίματος και θα επανέλθω

Μία χαρά λύση είναι και η λαδόκολλα , τουλάχιστον για ψήσιμο σε ψησταριά και μην στεναχωριέσαι δεν καίγεται τουλάχιστον εκεί που εφάπτεται με την πίτσα 

Στις 8/1/2023 στις 7:48 ΜΜ, gudinakos είπε

εχει καποιος γνωμη για αυτη?σκευτομαι να αντικαταστησω την μαντεμενια της napoleon 365 με αυτη

https://bbqspecialist.gr/product/schara-inox-l-vareos-typoy/

 

Υποθέτω ότι έχεις θέμα με αναφλέξεις ,  Μ αυτή τη σχάρα θα μειωθούν σίγουρα είναι πολύ πιθανό όμως να  αλλάξει και η γεύση όχι απαραίτητα  όμως χειρότερη 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 20,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2220

  • ilpapacha

    2012

  • sndev

    1098

  • ηνίοχος

    585

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα και καλή χρονιά.

Την Κυριακή είχε κότα στη σούβλα. Όπως και τις προηγούμενες φορές η Rogue 425  ζωγράφισε.

spacer.png

Επεξ/σία από shodan
  • Like 9
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

16 ώρες πριν, gudinakos είπε

σε φουρνακι ferrari που περναει 500 βαθμους εγω την εβαλα 460 και εκανε 90 δευτερολεπτα

 

ποιο φουρνάκι Φερραρι φτάνει τους 500ιους???

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτο φανταζομαι λεει, που το "hackaroun" και λιγο και ανεβαζει ακομα παραπανω θερμοκρασια

https://www.skroutz.gr/s/5035512/G3Ferrari-Delizia-G10006-Παρασκευαστής-Πίτσας-1200W-Κόκκινος.html

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, ηνίοχος είπε

Μία χαρά λύση είναι και η λαδόκολλα , τουλάχιστον για ψήσιμο σε ψησταριά και μην στεναχωριέσαι δεν καίγεται τουλάχιστον εκεί που εφάπτεται με την πίτσα 

Υποθέτω ότι έχεις θέμα με αναφλέξεις ,  Μ αυτή τη σχάρα θα μειωθούν σίγουρα είναι πολύ πιθανό όμως να  αλλάξει και η γεύση όχι απαραίτητα  όμως χειρότερη 

οχι τοσο για το θεμα αναφλεξεων περισοτερο γιατι με εχει κουρασει το μαντεμι λογο συντηρησης αλλα και τα 200 ευρω θεωρω ειναι πολλα φοβαμαι να ρισκαρω

7 ώρες πριν, Evgenios_V είπε

ποιο φουρνάκι Φερραρι φτάνει τους 500ιους???

 

το εχω κανει τρελη μετατροπη αν το αφησω πανω απο μιση ωρα στην πριζα ενδεχεται να λιωσει

Επεξ/σία από gudinakos
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα και καλή χρονιά,

Πήρα πρόσφατα την NATERIAL KENTON από leroy, που έχει μαντεμένιες σχάρες (μάλλον με μια επίστρωση μαύρου χρώματος πάνω). 'Εκανα seasoning για το πρώτο ψήσιμο, όμως βιαζόμουν γιατί είχαμε τραπέζι με καλεσμένους, και δεν πρόλαβε να εξατμιστεί παντού το ηλιέλαιο, εκτός από ένα μικρό κομμάτι πάνω από τον τρίτο καυστήρα, που αποδείχτηκε και έπειτα πως είναι πιο δυνατό από τα υπόλοιπα. Οπότε παντού εκτός από εκείνο το μικρό κομμάτι, κολλούσαν πολύ τα κρέατα και ήταν μπελάς. Οπότε θέλω να ξανακάνω seasoning και αυτή την φορά σωστά. Πως πρέπει να καθαρίσω τις σχάρες πριν κάνω seasoning με ηλιέλαιο για 2η φορά? Πήρα από το leroy μια βούρτσα από ατσάλι αλλά σκέφτομαι μήπως τραυματίσει τις σχάρες, και έχω και μια βούρτσα από νάιλον. Κάθε πότε προτείνετε να γίνεται seasoning και πώς να καθαρίζονται οι σχάρες μετά από κάθε χρήση για να μην χάνονται και οι αντικολλητικές ιδιότητες από το seasoning? 

Δώστε μου τα φώτα σας

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ξαναψησε τωρα και θα κολλησουν πολυ λιγοτερο. 

Την τριτη φορα δεν θα κολλησουν καθολου. Πολυ το ψάχνετε με τις βουρτσες. Εχει ενα σετακι το leroy με βουρτσα, τσιμπηδα και σπατουλα με κανα 12-15€ και ειναι αριστα. Χρονια τα χρησιμοποιω.

 

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

επισης μπορεις να μη καθαρίσεις τις σχαρες οσο και να  σου ακούγετε ανορθόδοξο. την επομένη φορα που θα θες να ψήσεις ασε να καψει αντι για 10 λεπτα στα 15 μετά τριψτες λίγο αν εχει υπολοιματα κ αν θες ενα βρεγμένο χαρτί κουζίνας να πάρει τη μαυρίλα  

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μετά από 3, 4 ψησίματα έπλυνα τις σχάρες και είδα ότι καθαρίζουν πολύ εύκολα, λόγο μάλλον ότι είναι εμαγιέ. Ειδικά εάν έχουν καεί τα λίπη δεν θέλουν ούτε ζεστό νερό.

Εμένα ο κιμάς εξακολουθεί να μου κολλάει, θα δοκιμάσω να λαδώσω τη σχάρα και να ψήσω αμέσως. Γενικά είμαι αρκετά ευχαριστημένος από την kenton.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

8 ώρες πριν, Hero1 είπε

Παιδιά αυτή η πέτρα για πίτσα από τα jumbo είναι καλή; Μου κάνει περιέργεια που είναι τόσο φθηνή σε σχέση με της άλλες .

Jumbo

Καλημέρα Αγαπητέ...

ΔΕΝ θα εμπιστευόμουν τα Jumbo σε κάτι που βάζω πάνω του να ψήσω το φαγητό μου...

Γενικότερα το Jumbo το τιμώ μόνο όταν έχω να πάρω πλαστικά δοχεία αποθύκευσης (αντικειμένων και όχι φαγητού) και μόνο...

Προσωπικά είχα πάρει αυτή και ήμουν ευχαριστημένος...

https://www.skroutz.gr/s/27293460/Navaris-Πέτρινη-Πλάκα-Ψησίματος-Πίτσας-XL-Φτυάρι-51246-01-02-38x30x1-5cm.html

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

6 ώρες πριν, jimgoodman είπε

Εμένα ο κιμάς εξακολουθεί να μου κολλάει, θα δοκιμάσω να λαδώσω τη σχάρα και να ψήσω αμέσως. Γενικά είμαι αρκετά ευχαριστημένος από την kenton.

Πριν ψήσεις πέρνα ένα κομμένο κρεμύδι πάνω από τις σχάρες και μετά βάλε τα μπιφτέκια πχ. Άστα να φτιάξουν κρούστα και δεν θα σου κολλήσουν.

 

8 ώρες πριν, Bourasal είπε

Καλησπέρα και καλή χρονιά,

Πήρα πρόσφατα την NATERIAL KENTON από leroy, που έχει μαντεμένιες σχάρες (μάλλον με μια επίστρωση μαύρου χρώματος πάνω). 'Εκανα seasoning για το πρώτο ψήσιμο, όμως βιαζόμουν γιατί είχαμε τραπέζι με καλεσμένους, και δεν πρόλαβε να εξατμιστεί παντού το ηλιέλαιο, εκτός από ένα μικρό κομμάτι πάνω από τον τρίτο καυστήρα, που αποδείχτηκε και έπειτα πως είναι πιο δυνατό από τα υπόλοιπα. Οπότε παντού εκτός από εκείνο το μικρό κομμάτι, κολλούσαν πολύ τα κρέατα και ήταν μπελάς. Οπότε θέλω να ξανακάνω seasoning και αυτή την φορά σωστά. Πως πρέπει να καθαρίσω τις σχάρες πριν κάνω seasoning με ηλιέλαιο για 2η φορά? Πήρα από το leroy μια βούρτσα από ατσάλι αλλά σκέφτομαι μήπως τραυματίσει τις σχάρες, και έχω και μια βούρτσα από νάιλον. Κάθε πότε προτείνετε να γίνεται seasoning και πώς να καθαρίζονται οι σχάρες μετά από κάθε χρήση για να μην χάνονται και οι αντικολλητικές ιδιότητες από το seasoning? 

Δώστε μου τα φώτα σας

Εγώ θα έκανα μία πυρόλυση να καούν τα χοντρά, θα την καθάριζα έστω με χαρτί ή ελαφριά με βούρτσα (χωρίς δύναμη) για να καθαρίσει η επιφάνεια από τα καμμένα λίπη και μετά ηλιέλαιο.

Την τελευταία φορά που είχα καθαρίσει την ψησταριά με ατμό όπως και τις σχάρες, ξέχασα να περάσω με ηλιέλαιο τις σχάρες. Με έσωσε που ήταν παϊδάκι πρόβειο. Στην πρώτη φουρνιά κάτι πήγαν να κολλήσουν, αλλά στο καπάκι η δεύτερη φουρνιά έκαναν σλάλομ πάνω στις σχάρες από τα λίπη της πρώτης :) 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, jimgoodman είπε

Εμένα ο κιμάς εξακολουθεί να μου κολλάει, θα δοκιμάσω να λαδώσω τη σχάρα και να ψήσω αμέσως. Γενικά είμαι αρκετά ευχαριστημένος από την kenton.

Πλεον βρισκεις σε ολα τα σουπερ μαρκετ αντικολλητικο σπρευ για φορμες κεικ, βαφλιερες κλπ. Ψεκασε τη σχαρα πριν βαλεις το φαγητο και δεν θα κολλαει τπτ. Απλα ΠΡΟΣΟΧΗ να εχεις σβησει τους καυστηρες γιατι ειναι εύφλεκτο και θα αρπαξει αν ψεκασεις με αναμενους καυστηρες. Μολις ψεκασεις αναψε τους παλι. Ειναι κραμβελαιο και ειναι ιδανικο γι αυτη τη χρηση.

Εγω το χρησιμοποιω πανω απο ενα χρονο πριν το ψησιμο αν βαλω κατι που μπορει να κολλησει, αλλα και για seasoning και προστασια μετα το τριψιμο της σχαρας. Ουτε πινελα, ουτε χαρτια, ουτε τπτ. Σε 5" εχεις κανει ολη τη σχαρα.

Επεξ/σία από SagoniasSlutRos
  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, Bourasal είπε

Καλησπέρα και καλή χρονιά,

Πήρα πρόσφατα την NATERIAL KENTON από leroy, που έχει μαντεμένιες σχάρες (μάλλον με μια επίστρωση μαύρου χρώματος πάνω). 'Εκανα seasoning για το πρώτο ψήσιμο, όμως βιαζόμουν γιατί είχαμε τραπέζι με καλεσμένους, και δεν πρόλαβε να εξατμιστεί παντού το ηλιέλαιο, εκτός από ένα μικρό κομμάτι πάνω από τον τρίτο καυστήρα, που αποδείχτηκε και έπειτα πως είναι πιο δυνατό από τα υπόλοιπα. Οπότε παντού εκτός από εκείνο το μικρό κομμάτι, κολλούσαν πολύ τα κρέατα και ήταν μπελάς. Οπότε θέλω να ξανακάνω seasoning και αυτή την φορά σωστά. Πως πρέπει να καθαρίσω τις σχάρες πριν κάνω seasoning με ηλιέλαιο για 2η φορά? Πήρα από το leroy μια βούρτσα από ατσάλι αλλά σκέφτομαι μήπως τραυματίσει τις σχάρες, και έχω και μια βούρτσα από νάιλον. Κάθε πότε προτείνετε να γίνεται seasoning και πώς να καθαρίζονται οι σχάρες μετά από κάθε χρήση για να μην χάνονται και οι αντικολλητικές ιδιότητες από το seasoning? 

Δώστε μου τα φώτα σας

δεν χρειάζεται να κανάνεις κανενός είδους προεργασία  για τη σχάρα σου  , αυτό το μαυρο χρώμα που αναφέρεις είναι κεραμική επιστρωση  (το γνωστό εμαγιέ)  που και αντικολητικές ιδιότητες έχει αλλά και προστατευει το μαντέμι απο κάθε είδους οξείδωση  αρκεί μόνο να μην χτυπηθεί  κάπου διότι είναι πολύ σκληρό και θα σπάσει ευκολα  που σημαίνει  οτι θα χασεις την προστασία που είχε σε εκείνο το σημείο
ο  λόγος που σε ένα σημείο δεν κολλούσαν  είναι οτι λόγο της παραπάνω θερμοκρασίας  το κομματι είχε κάνει κρούστα και  αυτό το βοηθά για να ξεκολίσει

11 ώρες πριν, gudinakos είπε

οχι τοσο για το θεμα αναφλεξεων περισοτερο γιατι με εχει κουρασει το μαντεμι λογο συντηρησης αλλα και τα 200 ευρω θεωρω ειναι πολλα φοβαμαι να ρισκαρω

το εχω κανει τρελη μετατροπη αν το αφησω πανω απο μιση ωρα στην πριζα ενδεχεται να λιωσει

καταλαβαίνω  είναι μεγάλος μπελάς το μαντέμι  , σαν το ανοξείδωτο δεν έχει  και σίγουρα μπορείς να βρεις φθηνότερα  απο 200 ευρώ  ίσως και λιγότερο απο τα μισά
για  ακόμη μια  φορά  αποδεικνύεται οτι  το πόσο σημαντικό είναι η σωστή επιλογή των υλικών για μια ψησταριά   , γιατί κακά τα ψέματα  το ανοξείδωτο  είναι αναντικατάστατο  υλικό για μια ψησταριά

10 ώρες πριν, jimgoodman είπε

Μετά από 3, 4 ψησίματα έπλυνα τις σχάρες και είδα ότι καθαρίζουν πολύ εύκολα, λόγο μάλλον ότι είναι εμαγιέ. Ειδικά εάν έχουν καεί τα λίπη δεν θέλουν ούτε ζεστό νερό.

Εμένα ο κιμάς εξακολουθεί να μου κολλάει, θα δοκιμάσω να λαδώσω τη σχάρα και να ψήσω αμέσως. Γενικά είμαι αρκετά ευχαριστημένος από την kenton.

την επόμενη φορά απλά μην βιαστείς να το γυρίσεις  , ακόμη μια σπάτουλα θα κάνει τη ζωή σου λίγο ποιο ευκολη
θα με θυμηθείς ;)

 

Επεξ/σία από ηνίοχος
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...