est Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 Εκτός από τη βούρτσα καθαρισμού που θα πάρει τα "χοντρά" της σχάρας, χρειάζεται και ένα πέρασμα με κάτι πιο μαλακό πριν βάλουμε για ψήσιμο. Πολλοί και εγώ , χρησιμοποιούμε καμιά φορά χαρτί κουζίνας. Αλλά δεν είναι ό'τι καλύτερο και τόσο πρακτικό για πολλούς λόγους. Αυτό που με ικανοποιεί να χρησιμοποιώ, είναι ένα συνήθως σκούρο, νωπό παλιόπανο που με ένα πέρασμα αφαιρεί ότι βρωμιά έχει απομείνει μετά τον καθαρισμό από τη βούρτσα. Στο τέλος του ψησίματος, πλύσιμο με σκέτο νερό κάτω από τη βρύση και πρόχειρο άπλωμα στο πλάι της ψησταριάς μέχρι το επόμενο ψήσιμο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Keosen Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 21/12/2022 στις 6:05 ΜΜ, ilpapacha είπε Η συγκεκριμένη βούρτσα δεν έχει «παίρνει» κάποιο ανταλλακτικό. Αυτή που διαθέτει ανταλλακτικό είναι η παρακάτω, η οποία έχει ατσάλινες τρίχες. https://www.skroutz.gr/s/26345143/Napoleon-62035-Βούρτσα-Καθαρισμού-για-Barbeque-45cm.html?from=catspan Για μαντεμενιες σχαρες η Napoleon λεει να χρησιμοποιουμε αυτην με τις ορειχαλκινες τριχες γι αυτο και την πηρα https://www.skroutz.gr/s/33895341/Napoleon-Βούρτσα-Καθαρισμού-για-BBQ-62056.html Αλλα θεωρησα οτι θα παιρνει ανταλλακτικα αλλιως τι θα κανω θα δινω 20€ καθε λιγο και λιγακι οταν χαλαει το βουρτσακι? Επεξ/σία 11 Ιανουαρίου 2023 από Keosen Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jimgoodman Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 1 ώρα πριν, ηνίοχος είπε την επόμενη φορά απλά μην βιαστείς να το γυρίσεις , ακόμη μια σπάτουλα θα κάνει τη ζωή σου λίγο ποιο ευκολη θα με θυμηθείς Δεν βιάζομαι φίλε, ξέρω ότι ο κιμάς μόλις ψηθεί ξεκολλάει μόνος του. Απλά όταν ξεκολλήσει έχει συνήθως αρπάξει λίγο παραπάνω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ηνίοχος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 12 λεπτά πριν, jimgoodman είπε Δεν βιάζομαι φίλε, ξέρω ότι ο κιμάς μόλις ψηθεί ξεκολλάει μόνος του. Απλά όταν ξεκολλήσει έχει συνήθως αρπάξει λίγο παραπάνω. δυστυχώς δεν ξέρω κάποια αλλη λύση εκτός απο το γύρισμα όταν αφού ψηθεί μάλλον χρειάζεσαι λίγη εξάσκηση στο χρόνο , διαφορετικά τα ψήνεις σε πλάκα αλλα τότε θα είναι σαν σε τηγάνι και δε λέει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jimgoodman Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 6 λεπτά πριν, ηνίοχος είπε δυστυχώς δεν ξέρω κάποια αλλη λύση εκτός απο το γύρισμα όταν αφού ψηθεί μάλλον χρειάζεσαι λίγη εξάσκηση στο χρόνο , διαφορετικά τα ψήνεις σε πλάκα αλλα τότε θα είναι σαν σε τηγάνι και δε λέει Με την πλευρά που έχει ρίγες είναι λίγο καλύτερα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vins Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 10 λεπτά πριν, ηνίοχος είπε δυστυχώς δεν ξέρω κάποια αλλη λύση εκτός απο το γύρισμα όταν αφού ψηθεί μάλλον χρειάζεσαι λίγη εξάσκηση στο χρόνο , διαφορετικά τα ψήνεις σε πλάκα αλλα τότε θα είναι σαν σε τηγάνι και δε λέει Εμένα πάλι τα burgers (και τα κανονικά οχι μόνο smashed ) βγαίνουν τέλεια στην πλάκα και καλύτερα από ότι στη σχάρα. Βέβαια έχουν φροντίσει γι αυτό και οι τεχνίτες που έχουν δώσει ότι να ναι κλίσεις στο μπαλκόνι, όποτε η πλάκα δεν κρατάει καθόλου λίπη 😅 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ηνίοχος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 20 λεπτά πριν, jimgoodman είπε Με την πλευρά που έχει ρίγες είναι λίγο καλύτερα. εντάξει σχαροτήγανο 16 λεπτά πριν, vins είπε Εμένα πάλι τα burgers (και τα κανονικά οχι μόνο smashed ) βγαίνουν τέλεια στην πλάκα και καλύτερα από ότι στη σχάρα. Βέβαια έχουν φροντίσει γι αυτό και οι τεχνίτες που έχουν δώσει ότι να ναι κλίσεις στο μπαλκόνι, όποτε η πλάκα δεν κρατάει καθόλου λίπη 😅 κοίτα περι ορέξεως ο καθένας όπως του αρέσει αυτό που θέλω να πω είναι οτι εαν σου αρέσει η γεύση της πλάκας τότε δεν χρειαζεται να δώσεις χρήματα για μια ψησταριά , κάνεις το ίδιο και με ένα τηγάνι , ο λόγος που ψήνουμε σε σχάρα είναι για να αποφύγουμε τα λίπη και αυτό γιατι κατα το ψήσιμο τα λίπη λιώνουν και φευγουν αφου πρώτα αρωματίσουν το ψητά χωρίς να στεγνώνουν 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Evgenios_V Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 30 λεπτά πριν, vins είπε Βέβαια έχουν φροντίσει γι αυτό και οι τεχνίτες που έχουν δώσει ότι να ναι κλίσεις στο μπαλκόνι, όποτε η πλάκα δεν κρατάει καθόλου λίπη 😅 Στην πίζα μένεις ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ηνίοχος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 1 ώρα πριν, Keosen είπε Για μαντεμενιες σχαρες η Napoleon λεει να χρησιμοποιουμε αυτην με τις ορειχαλκινες τριχες γι αυτο και την πηρα https://www.skroutz.gr/s/33895341/Napoleon-Βούρτσα-Καθαρισμού-για-BBQ-62056.html Αλλα θεωρησα οτι θα παιρνει ανταλλακτικα αλλιως τι θα κανω θα δινω 20€ καθε λιγο και λιγακι οταν χαλαει το βουρτσακι? για ποιο λόγο δεν κάνει να χρεισημοποιήσουμε ατσάλινη βουρτσα ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ritualistic Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 3 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε Πλεον βρισκεις σε ολα τα σουπερ μαρκετ αντικολλητικο σπρευ για φορμες κεικ, βαφλιερες κλπ. Ψεκασε τη σχαρα πριν βαλεις το φαγητο και δεν θα κολλαει τπτ. Απλα ΠΡΟΣΟΧΗ να εχεις σβησει τους καυστηρες γιατι ειναι εύφλεκτο και θα αρπαξει αν ψεκασεις με αναμενους καυστηρες. Μολις ψεκασεις αναψε τους παλι. Ειναι κραμβελαιο και ειναι ιδανικο γι αυτη τη χρηση. Εγω το χρησιμοποιω πανω απο ενα χρονο πριν το ψησιμο αν βαλω κατι που μπορει να κολλησει, αλλα και για seasoning και προστασια μετα το τριψιμο της σχαρας. Ουτε πινελα, ουτε χαρτια, ουτε τπτ. Σε 5" εχεις κανει ολη τη σχαρα. απλα ψεκαζεις την σχαρα μετα το ψησιμο/τριψιμο με αυτο το σπρει δλδ ? και μετα δεν απλωνεις λαδι ? μπορεις να ψεκασεις κ το φαγητο με αυτο ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Keosen Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, ηνίοχος είπε για ποιο λόγο δεν κάνει να χρεισημοποιήσουμε ατσάλινη βουρτσα ; Δεν ξερω, ισως ειναι πολυ σκληρες για το μαντεμι και μπορει να το γδαρουν? Παντως 2 βουρτσες βγαζει η Napoleon και για μαντεμι προτεινει την ορειχαλκινη. Επεξ/σία 11 Ιανουαρίου 2023 από Keosen Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
trelomam Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Kenton 32 λεπτά πριν, Keosen είπε Δεν ξερω, ισως ειναι πολυ σκληρες για το μαντεμι και μπορει να το γδαρουν? Παντως 2 βουρτσες βγαζει η Napoleon και για μαντεμι προτεινει την ορειχαλκινη. Στην Kenton Naterial 4 καυστηρες με τι μπορώ να καθαρίζω τις σχαρες;λογικα αν εχω καταλαβει καλα ειναι εμαγιε...και με τι μποορω να καθαριζω την μαντεμενια; Νεος στο ψησιμο σε υγραεριο και εχω ψησει 2-3 φορες....σε αυτην. Στην μαντεμενια αλειψα ηλιελαιο αλλα δεν νομιζω οτι πηγε καλα αφου τα σουβλακια που εβαλα πανω βγηκαν στεγνα και το μαντεμι εχει πανω του μαυρα και δεν ξερω πως να το καθαρισω. Επίσης εχει κάποιος κανενα αξιοπιστο θερμομερο είτε με ακίδα είτε με καλώδιο, οχι ασυρματο λογω κοστους...Ευχαριστώ Επεξ/σία 11 Ιανουαρίου 2023 από trelomam Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vins Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 1 ώρα πριν, ηνίοχος είπε εντάξει σχαροτήγανο κοίτα περι ορέξεως ο καθένας όπως του αρέσει αυτό που θέλω να πω είναι οτι εαν σου αρέσει η γεύση της πλάκας τότε δεν χρειαζεται να δώσεις χρήματα για μια ψησταριά , κάνεις το ίδιο και με ένα τηγάνι , ο λόγος που ψήνουμε σε σχάρα είναι για να αποφύγουμε τα λίπη και αυτό γιατι κατα το ψήσιμο τα λίπη λιώνουν και φευγουν αφου πρώτα αρωματίσουν το ψητά χωρίς να στεγνώνουν Εννοείται όπως αρέσει στον καθένα! Εγώ αυτό κάνω, δοκιμάζω διάφορα και βλέπω τι μου αρέσει. Επειδή λέει κάποιος στο Ίντερνετ ότι γι αυτό κάνουμε αυτό, δεν το ακολουθώ τυφλά! Εχω ήδη δοκιμάσει άπειρα πράγματα. Χρησιμοποιώ την ψησταριά πλέον σχεδόν κάθε μέρα. Πέρα απο τα ψητά κάνω ψωμιά, μαγειρευτά στη γαστρα και στην κατσαρόλα, ακόμα και γλυκά. Η πλάκα είναι εργαλείο στην ψησταριά για διάφορους σκοπούς, ίσως όχι για εσένα. Γενικα μην κάνεις plancha shaming 😅 1 ώρα πριν, Evgenios_V είπε Στην πίζα μένεις ? Αν εμένα Πίζα καλά θα ήταν, αυτή ακόμα στέκεται! Το δικό μου στα χρόνια της θα χει ξαναχτιστεί 100 φορές 😂 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
trelomam Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 Στην Kenton Naterial 4 καυστηρες με τι μπορώ να καθαρίζω τις σχαρες;λογικα αν εχω καταλαβει καλα ειναι εμαγιε...και με τι μποορω να καθαριζω την μαντεμενια; Νεος στο ψησιμο σε υγραεριο και εχω ψησει 2-3 φορες....σε αυτην. Στην μαντεμενια αλειψα ηλιελαιο αλλα δεν νομιζω οτι πηγε καλα αφου τα σουβλακια που εβαλα πανω βγηκαν στεγνα και το μαντεμι εχει πανω του μαυρα και δεν ξερω πως να το καθαρισω. Επίσης εχει κάποιος κανενα αξιοπιστο θερμομερο είτε με ακίδα είτε με καλώδιο, οχι ασυρματο λογω κοστους...Ευχαριστώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
geornirv Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 Αύριο βγάζει το lidl μαντεμένια κατσαρόλα με μαντεμένιο τηγάνι-καπάκι. Αξίζει; Ξέρει κανείς ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα