Προς το περιεχόμενο

Ψησταρια Υγραεριου


DAVE

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 ώρα πριν, Xorxhs! είπε

το πρόβλημα μου ειναι οτι κατα την μεταφορά με το φτυαρι και αφου εχω ριξει αρκετο καλαμποκαλυερο, πα΄λι δεν μπορώ να μεταφέρω ευκολα την πίτσα. Δε γλυστραει, ισως γιατι ειναι παραφορτωμενη με υλικα, ίσως γιατι το μεγεθος της ειναι μεγαλο. Με το χαρτί θα ήταν άνετη η μεταφορά της 

Κι εγω το παθαινω. Σιγουρα εχει να κανει με την ποσοτητα του αλευριου στον παγκο και στο φτυαρι. Παιζει ομως ρολο και ο χρονος..

Αν μεινει παραπανω στον παγκο δεν μπορεις να περασεις το φτυαρι απο κατω.

Αλλη λυση ειναι να βαλεις το ζυμαρι στο φτυαρι και να βαλεις μετα τα υλικα. Αλλα και παλι αν μεινει λιγο παραπανω κολλαει στο φτυαρι και αν επιμεινεις το πιο πιθανο να αδειασεις τα υλικα στην πετρα ... :P

Το χαρτι οντως βολευει αρκει να το βγαλεις μετα απο λιγα λεπτα  για να μην καει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 20,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2220

  • ilpapacha

    2012

  • sndev

    1098

  • ηνίοχος

    585

Ορίστε και τα εξοχικά ρολά στην ινοξ κατσαρόλα του ικεα! Επίτηδες βάλαμε παραπάνω νερό εξαρχής γιατι μόλις βγάλαμε τα ρολά και τις πατάτες μπήκε μέσα πλιγούρι και έγινε πεντανόστιμο από τα ζουμιά! Ξεκίνησα με 180-190 βαθμους για περίπου 40’, μετά 1μιση ώρα στους 150 και μετά με ανοικτό καπάκι στους 200 για 15-20’. Λουκούμι! 

0F6BAC45-8A54-4505-89BE-3CDFEDCACCB7.jpeg

38409D87-E6AD-46A3-9F06-CC42ED2539BE.jpeg

7B3CCDF8-23DE-4801-B5D6-529575D11641.jpeg

  • Like 9
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 6/1/2023 στις 3:55 ΜΜ, Xorxhs! είπε

το πρόβλημα μου ειναι οτι κατα την μεταφορά με το φτυαρι και αφου εχω ριξει αρκετο καλαμποκαλυερο, πα΄λι δεν μπορώ να μεταφέρω ευκολα την πίτσα. Δε γλυστραει, ισως γιατι ειναι παραφορτωμενη με υλικα, ίσως γιατι το μεγεθος της ειναι μεγαλο. Με το χαρτί θα ήταν άνετη η μεταφορά της 

Παίρνω το ζυμάρι που έχει ξεκουραστεί 2 ώρες σε μπάλα και το τοποθετώ σε ένα πιάτο με αλεύρι και από τις δύο πλευρές.

Το ανοίγω στον πάγκο με τα χέρια.

Το μεταφέρω σε ξύλινο φτυάρι που έχω ρίξει σιμιγδάλι. Προσοχη να μην έχει υγρασία, λάδι ή άλλο υγρό το φτυάρι.

Προσθέτω υλικά γρήγορα και την βάζω στην πέτρα και γλυστραει Μια χαρά. 

Χτες βρήκα και πιο σωστό τρόπο να τη βάζω στην πέτρα. Χώνω το φτυάρι βαθιά στον φούρνο ενώ ταυτόχρονα το σηκώνω σε μεγάλη γωνία. Έτσι τραβώντας το προς τα έξω φεύγει πιο εύκολα και χωρίς να χαλάσει το σχήμα της. 

Γενικά το φτυάρι πρέπει να είναι στεγνό, σε θερμοκρασία δωματίου και να έχει σιμιγδάλι ή αλεύρι. Αν χρησιμοποιείς ένα φτυάρι για να βάζεις και να βγάζεις πίτσες θα πρέπει να το αφήνεις να κρυώνει και να το σκουπιζεις από λάδια που μπορεί να τρέξουν από την προηγούμενη πίτσα.

  • Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

5 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

Παίρνω το ζυμάρι που έχει ξεκουραστεί 2 ώρες σε μπάλα και το τοποθετώ σε ένα πιάτο με αλεύρι και από τις δύο πλευρές.

Το ανοίγω στον πάγκο με τα χέρια.

Το μεταφέρω σε ξύλινο φτυάρι που έχω ρίξει σιμιγδάλι. Προσοχη να μην έχει υγρασία, λάδι ή άλλο υγρό το φτυάρι.

Προσθέτω υλικά γρήγορα και την βάζω στην πέτρα και γλυστραει Μια χαρά. 

Χτες βρήκα και πιο σωστό τρόπο να τη βάζω στην πέτρα. Χώνω το φτυάρι βαθιά στον φούρνο ενώ ταυτόχρονα το σηκώνω σε μεγάλη γωνία. Έτσι τραβώντας το προς τα έξω φεύγει πιο εύκολα και χωρίς να χαλάσει το σχήμα της. 

Γενικά το φτυάρι πρέπει να είναι στεγνό, σε θερμοκρασία δωματίου και να έχει σιμιγδάλι ή αλεύρι. Αν χρησιμοποιείς ένα φτυάρι για να βάζεις και να βγάζεις πίτσες θα πρέπει να το αφήνεις να κρυώνει και να το σκουπιζεις από λάδια που μπορεί να τρέξουν από την προηγούμενη πίτσα.

Σε ευχαριστώ Φάνη για το χρόνο σου, ίσως να ειναι και το ζυμάρι, εγω χρησιμοποιω το έτοιμο της pilsburry. Θα δοκιμάσω και τη μεθοδο με το χαρτί ψησίματος και θα επανέλθω

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

28 λεπτά πριν, Xorxhs! είπε

Σε ευχαριστώ Φάνη για το χρόνο σου, ίσως να ειναι και το ζυμάρι, εγω χρησιμοποιω το έτοιμο της pilsburry. Θα δοκιμάσω και τη μεθοδο με το χαρτί ψησίματος και θα επανέλθω

Φίλε μου εκ πείρας σου μιλάω, τα έτοιμα ζυμάρια δεν πρόκειται να σου δώσουν αποτελέσματα σαν αυτά των παιδιών. Εμένα της ίδιας εταιρίας που αναφέρεις, έγινε πολύ καλύτερο στο φούρνο από ότι στην ψησταριά υγραερίου και το δοκίμασα με διάφορους τρόπους. 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εχει καποιος γνωμη για αυτη?σκευτομαι να αντικαταστησω την μαντεμενια της napoleon 365 με αυτη

https://bbqspecialist.gr/product/schara-inox-l-vareos-typoy/

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, vins είπε

Φίλε μου εκ πείρας σου μιλάω, τα έτοιμα ζυμάρια δεν πρόκειται να σου δώσουν αποτελέσματα σαν αυτά των παιδιών. Εμένα της ίδιας εταιρίας που αναφέρεις, έγινε πολύ καλύτερο στο φούρνο από ότι στην ψησταριά υγραερίου και το δοκίμασα με διάφορους τρόπους. 

με ζυμαρι 3 ημερων

εικόνα_Viber_2023-01-08_22-34-37-554.jpg

εικόνα_Viber_2023-01-08_23-07-59-049.jpg

εικόνα_Viber_2023-01-08_23-07-05-206.jpg

Επεξ/σία από gudinakos
  • Like 12
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα και καλή χρονιά.

Είμαι σε αναζήτηση πρώτης ψησταριάς αερίου και καλώς ή κακώς ( εσείς θα μου πείτε ) σκέφτομαι  να κινηθώ ανάμεσα σε Napoleon Freestyle 365  ή Napoleon Rogue 425 . Η ερώτηση μου είναι η εξής . Αξίζει η διαφορά της rogue σε σχέση με τη Freestyle ? Ευχαριστώ

 

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, benrgv είπε

Καλησπέρα και καλή χρονιά.

Είμαι σε αναζήτηση πρώτης ψησταριάς αερίου και καλώς ή κακώς ( εσείς θα μου πείτε ) σκέφτομαι  να κινηθώ ανάμεσα σε Napoleon Freestyle 365  ή Napoleon Rogue 425 . Η ερώτηση μου είναι η εξής . Αξίζει η διαφορά της rogue σε σχέση με τη Freestyle ? Ευχαριστώ

 

 

 

Και μόνο που έχει flavorbars από ανοξείδωτο ατσάλι η Rogue 425 αξίζει να πας σε αυτήν. Μηδενικές αναφλέξεις και γιγάντια διαφορά στην διάρκεια ζωής. Ότι και να κάνεις, τα επισμαλτωμένα της Freestyle θα τα αλλάξεις σε Χ καιρό γιατί θα σου σκουριάσουν.
Επίσης η Rogue έχει 5 flavorbars (ένα πάνω από κάθε καυστήρα και 2 ενδιάμεσα για καλύτερη κατανομή θερμοκρασίας και μείωση αναφλέξεων) ενώ η Freestyle 3: ένα πάνω από κάθε καυστήρα.

Μετά έχεις και καλύτερα ροδάκια μετακίνησης, ανοξείδωτο ταψάκι συλλογής λίπους (η freestyle και εδώ έχει επισμαλτωμένο που κάποτε θα σου σκουριάσει), ντουλάπι κανονικό κάτω, 9 εκατοστά παραπάνω επιφάνεια ψησίματος, καλύτερο και πιο βαρύ καπάκι και καλύτερο θερμόμετρο. 
Για μένα αξίζει τα 150€ που κοστίζει παραπάνω το Rogue

Επεξ/σία από Fabbyyy
  • Like 2
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 8/1/2023 στις 7:48 ΜΜ, gudinakos είπε

εχει καποιος γνωμη για αυτη?σκευτομαι να αντικαταστησω την μαντεμενια της napoleon 365 με αυτη

https://bbqspecialist.gr/product/schara-inox-l-vareos-typoy/

 

Με βάση τον σχεδιασμό της, ίσως είναι πιο δύσκολο το καθάρισμά της.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

13 ώρες πριν, fysikos είπε

για δώσε και την συνταγη για το ζυμάρι

σε φουρνακι ferrari που περναει 500 βαθμους εγω την εβαλα 460 και εκανε 90 δευτερολεπτα

 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...