aenaos15 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2022 Καλημερα και χρονια πολλα!! Μπορει καποιος να μου θυμισει χρονους και θερμοκρασιες για προβατο κοντοσουβλι;;;; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ηνίοχος Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2022 3 ώρες πριν, aenaos15 είπε Καλημερα και χρονια πολλα!! Μπορει καποιος να μου θυμισει χρονους και θερμοκρασιες για προβατο κοντοσουβλι;;;; καλημέρα χρόνια πολλά δεν έχει νόημα , με όλο το θάρρος μην μπαίνετε στη λογική "ψήνω με χάρτη ακριβείας ", και αυτό γιατί έχουμε να κάνουμε με διαφορετικά μεγέθη , διαφορετικές ψησταριές , διαφορετικές κοπές και μέγεθος κ.α. για τη σούβλα κάποιες γενικές οδηγίες είναι , μέτρια ή και χαμηλή ένταση στη φωτιά και αυτό γιατί δεν θέλουμε πάρει χρώμα γρήγορα για την αρχή και όταν πλησιάζουμε προς την επιθυμητή θερμοκρασία ανεβάζουμε την ένταση ετσι ώστε να πάρει ωραίο χρώμα κάτι που δεν πρέπει να μας διαφευγει είναι το ψήσιμο χρειάζεται εμπειρία και είναι πολύ πιθανό και λογικό να υπα΄ρχουν και αποτυχημένες προσπάθειες άλλα έτσι γινόμαστε καλύτεροι ΥΓ τα γράφω όλα αυτά με αφορμή μιας ανάρτησης στη προηγουμενη σελίδα ΄που σύμφωνα με τα όσα γράφει έψησε μπριζόλα σε 8+8 λεπτά άμεσα + 25 λεπτά έμμεσα σε ποιο χαμηλή θερμοκρασία , έαν ακολουθήσω τους δικούς του χρόνους ψησίματος στη δική μου ψησταριά το αποτέλεσμα θα είναι μια ωραιότατη καμμένη , στεγνή μπριζόλα 12 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Evgenios_V Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2022 Καλημέρα χρόνια πολλά και καλή πρωτοχρονιά σε όλους... Ξεκίνησε το low & slow 4.1κ σπάλα χοιρινή... Πρώτος στόχος οι 70κατι και μετά τυλιγμα συν υγρά (χυμό πορτοκάλι κτλ) έως τους 94-96... Έχει ταψακι από κάτω για σχετική υγρασία... Υπολογίζω κάπου στις 22.00 να τρώμε...για να δούμε... Καλή Πρωτοχρονιά σε όλους με υγεία... 8 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
est Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2022 56 λεπτά πριν, Evgenios_V είπε Καλημέρα χρόνια πολλά και καλή πρωτοχρονιά σε όλους... Ξεκίνησε το low & slow 4.1κ σπάλα χοιρινή... Πρώτος στόχος οι 70κατι και μετά τυλιγμα συν υγρά (χυμό πορτοκάλι κτλ) έως τους 94-96... Έχει ταψακι από κάτω για σχετική υγρασία... Υπολογίζω κάπου στις 22.00 να τρώμε...για να δούμε... Καλή Πρωτοχρονιά σε όλους με υγεία... Ε τι να δούμε😆; Καταλάβαμε 👌! 🤗 🎄 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
catmaster Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Εγώ είμαι "καρβουνιάρης" αλλά ποστάρω εδώ χωρίς παρεξήγηση- ελπίζω Γουρουνάκι στο camado και αρκετά κιλά παϊδάκια στη δίπλα ψησταριά καθώς και μπιφτεκάκια για burger για τα πιτσιρίκια... (εορταστικό τραπέζι δεκαπέντε άτομα-μη με περάστε για κάνα γαργαντούα που θα τα φάει μόνος του) Καλή Χρονιά σε όλους με υγεία και ότι επιθυμεί ο καθένας Επεξ/σία 31 Δεκεμβρίου 2022 από catmaster 9 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ilpapacha Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2022 3 λεπτά πριν, catmaster είπε Εγώ είμαι "καρβουνιάρης" αλλά ποστάρω εδώ χωρίς παρεξήγηση- ελπίζω Γουρουνάκι στο camado και αρκετά κιλά παϊδάκια στη δίπλα ψησταριά καθώς και μπιφτεκάκια για burger για τα πιτσιρίκια... (εορταστικό τραπέζι δεκαπέντε άτομα-μη με περάστε για κάνα γαργαντούα που θα τα φάει μόνος του) Καλή Χρονιά σε όλους με υγεία και ότι επιθυμεί ο καθένας Καλή χρονιά, με υγεία! Η Primo είναι εξαιρετική επιλογή. Έχει πολύ καλή ποιότητα και το σχήμα της είναι πιο «λειτουργικό» από τις αντίστοιχες στρογγυλές. 3 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ilpapacha Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2023 Καλή χρονιά σε όλους, με υγεία! Να χαίρεστε αυτούς που αγαπάτε και σας αγαπούν, να βρίσκεστε και να περνάτε καλά! 14 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zanskou Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2023 σήμερα μιας και ήμασταν λίγοι πέρα από κάποια μαγειρευτά είπα να ρίξω στην ψησταριά και δύο t-bone που είχα πάρει πρόσφατα. τα έψησα έμμεσα στους περίπου 200 βαθμούς στην αρχή, από 5 λεπτά κάθε πλευρά, ξεκούραση ένα δεκάλεπτο τέρμα γκάζια στην ψησταριά, και άλλα 2-3 λεπτά κάθε πλευρά στη συνέχεια. είχε προηγηθεί αλατοπιπέρωμα και τα είχα αφήσει για 1,5 ώρα πριν τα βάλω πάνω. Επίσης έκοψα και λεπτές φέτες κρεμμύδι, το τύλιξα σε αλουμινόχαρτο και το έβαλα στη σχάρα προθέρμανσης για κάμποση ώρα και αποτέλεσε εξαιρετική συνοδεία ! Στα απρόοπτα, όταν είχε έρθει η ώρα να βγάλω τα κρέατα, επειδή σε κάποια σημεία είχα λιπάκι, αυτό είχε κολλήσει στις σχάρες με αποτέλεσμα η φωτιά να φουντώσει για τα καλά ! Επειδή ευτυχώς δεν είχαν τρέξει στον κάδο αλλά ήταν μόνο πάνω στη σχάρα, θέλοντας να αποφύγω τη χρήση πυροσβεστήρα, μου έκοψε και κάλυψα τις σχάρες με ένα μεγάλο φύλλο αλουμινόχαρτο και έτσι έσβησαν χωρίς πολλά παρατράγουδα. 7 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SagoniasSlutRos Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 Καλή χρονιά σε όλους! ΜΜόνο για σήμερα 2/1 η baron 420 στα 770€. Παίρνει έκπτωση 23% μόλις μπει στο καλάθι. https://www.plaisio.gr/broil-king-psistaria-igraeriou-baron-420_3494012 7 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
est Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 Χρόνια πολλά και ευτυχισμένο το νέο έτος 2023 🎄 Για την Πρωτοχρονιά, δύο μικρά χοιρινά κότσια χωρίς δέρμα (Lidl) ήταν αρκετά. Αυτό που βλέπω ότι συνηθίζεται στο έμμεσο ψήσιμο είναι να μπαίνει το κρέας στην ψησταριά και πριν το τέλος του ψησίματος, να τυλίγεται σε λαδόκολλα. Εγώ προτιμώ το αντίθετο δηλ. στη συγκεκριμένη περίπτωση, λάδι, μπαχαρικά, τύλιγμα σε λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο, έμμεσο ψήσιμο στη χαμηλότερη θερμοκρασία (160 C), εδώ για 2 ώρες και άλλη μία ώρα χωρίς το περιτύλιγμα. "Ειδική παραγγελία" για μια μπριζόλα λαιμού και ένα χαλούμι, εκτελέστηκε ενδιάμεσα. 🍻 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vins Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 Χρόνια πολλά και καλή χρόνια με υγεία και γεμάτες ψησταριές παίδες μ! Ερωτηση, αυτά εδώ λέτε να μπορούν να μπουν στις υγραερίου; Αν κατάλαβα καλά πρέπει να έχει γρανάζια και γυρνάει 2 σούβλες με ένα μοτέρ. Ισως αξίζει αν πχ θες να βάλεις διαφορετικά κρέατα, τι λέτε; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ilpapacha Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 3 ώρες πριν, vins είπε Χρόνια πολλά και καλή χρόνια με υγεία και γεμάτες ψησταριές παίδες μ! Ερωτηση, αυτά εδώ λέτε να μπορούν να μπουν στις υγραερίου; Αν κατάλαβα καλά πρέπει να έχει γρανάζια και γυρνάει 2 σούβλες με ένα μοτέρ. Ισως αξίζει αν πχ θες να βάλεις διαφορετικά κρέατα, τι λέτε; Καλή χρονιά, με υγεία! Είχαμε αναφερθεί σε κάτι παρόμοιο Ενδεχομένως ο @gemis XTX να μπορέσει να σου δώσει περισσότερες πληροφορίες. Υπάρχουν επίσης και οι παρακάτω κατασκευές/λύσεις https://thefoukouproject.gr/product/μηχανισμός-γραναζιέρα-αυτόματης-περ/ https://bbqspecialist.gr/product/aytomati-kontosoyvliera-gia-psistaries-ygraerioy/ https://doukasdrama.gr/-/123125112--60-9-inox-doukas.html?ref=bestprice.gr&__bpgid=MXJDJ00ma3peSncsJF55NHgmZkR0RA== 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vins Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, ilpapacha είπε Καλή χρονιά, με υγεία! Είχαμε αναφερθεί σε κάτι παρόμοιο Ενδεχομένως ο @gemis XTX να μπορέσει να σου δώσει περισσότερες πληροφορίες. Υπάρχουν επίσης και οι παρακάτω κατασκευές/λύσεις https://thefoukouproject.gr/product/μηχανισμός-γραναζιέρα-αυτόματης-περ/ https://bbqspecialist.gr/product/aytomati-kontosoyvliera-gia-psistaries-ygraerioy/ https://doukasdrama.gr/-/123125112--60-9-inox-doukas.html?ref=bestprice.gr&__bpgid=MXJDJ00ma3peSncsJF55NHgmZkR0RA== Ευχαριστώ! Θα προτιμούσα τη λύση που ανέφερα για 2 λόγους: α) είναι «ακριβές» σε σχέση με την τιμή της ψησταριάς μου (Naterial 3b) και β) ακριβώς λόγω της οικονομικής ψησταριάς μου, καλύτερα να έχω 2 σούβλες κάθετα στους καυστήρες παρά πολλά παράλληλα, για καλύτερη ομοιομορφία. Φοβερα εργαλεία αυτά που παρέθεσες, αλλά είναι για καλύτερες ψησταριές από αυτή που έχω τώρα. Ίσως στο μέλλον! Και πάλι ευχαριστώ και καλή χρόνια! Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου 2023 από vins 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ilpapacha Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 17 λεπτά πριν, vins είπε Ευχαριστώ! Θα προτιμούσα τη λύση που ανέφερα για 2 λόγους: α) είναι «ακριβές» σε σχέση με την τιμή της ψησταριάς μου (Naterial 3b) και β) ακριβώς λόγω της οικονομικής ψησταριάς μου, καλύτερα να έχω 2 σούβλες κάθετα στους καυστήρες παρά πολλά παράλληλα, για καλύτερη ομοιομορφία. Φοβερα εργαλεία αυτά που παρέθεσες, αλλά είναι για καλύτερες ψησταριές από αυτή που έχω τώρα. Ίσως στο μέλλον! Και πάλι ευχαριστώ και καλή χρόνια! Οπότε μπορείς να δεις το βιντεάκι που παρέθεσα, όπου έχει βάλει αντίστοιχο μηχανισμό με αυτόν που ανέφερες, και να αναμένεις την απάντηση του @gemis XTX ή κάποιου άλλου μέλους που το έχει εγκαταστήσει. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
est Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Καλά, ο @ilpapachaέχει πάντα να προτείνει λύσεις και εναλλακτικές προτάσεις 👏 Αλλά εσύ @vins γιατί δεν ξεκινάς με την αγορά σούβλας της Naterial ❓ Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου 2023 από est 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα