Προς το περιεχόμενο

Ψησταρια Υγραεριου


DAVE

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 20,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2220

  • ilpapacha

    2012

  • sndev

    1098

  • ηνίοχος

    585

3 ώρες πριν, aenaos15 είπε

Καλημερα και χρονια πολλα!!

Μπορει καποιος να μου θυμισει χρονους και θερμοκρασιες για προβατο κοντοσουβλι;;;;

καλημέρα χρόνια πολλά
δεν έχει νόημα  , με όλο το θάρρος  μην μπαίνετε στη λογική  "ψήνω με χάρτη ακριβείας ",  και αυτό γιατί  έχουμε να κάνουμε με διαφορετικά μεγέθη   , διαφορετικές ψησταριές , διαφορετικές κοπές και μέγεθος  κ.α.
για τη σούβλα κάποιες γενικές οδηγίες   είναι  , μέτρια  ή και χαμηλή ένταση στη φωτιά και αυτό γιατί δεν θέλουμε πάρει χρώμα γρήγορα  για την αρχή και όταν πλησιάζουμε προς την επιθυμητή θερμοκρασία  ανεβάζουμε την ένταση ετσι ώστε να πάρει ωραίο χρώμα
κάτι που δεν πρέπει να μας διαφευγει  είναι το ψήσιμο χρειάζεται εμπειρία  και είναι πολύ πιθανό  και λογικό να υπα΄ρχουν και αποτυχημένες προσπάθειες άλλα έτσι  γινόμαστε καλύτεροι

ΥΓ τα γράφω όλα αυτά  με αφορμή  μιας ανάρτησης στη προηγουμενη σελίδα ΄που σύμφωνα με τα όσα γράφει έψησε  μπριζόλα  σε 8+8 λεπτά  άμεσα  + 25 λεπτά έμμεσα σε ποιο χαμηλή θερμοκρασία ,  έαν ακολουθήσω τους δικούς του χρόνους ψησίματος στη δική μου ψησταριά το αποτέλεσμα  θα είναι μια ωραιότατη  καμμένη , στεγνή μπριζόλα
 

  • Like 12
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημέρα χρόνια πολλά και καλή πρωτοχρονιά σε όλους...

Ξεκίνησε το low & slow 4.1κ σπάλα χοιρινή...

Πρώτος στόχος οι 70κατι και μετά τυλιγμα συν υγρά (χυμό πορτοκάλι κτλ) έως τους 94-96...

Έχει ταψακι από κάτω για σχετική υγρασία...

Υπολογίζω κάπου στις 22.00 να τρώμε...για να δούμε...

 

Καλή Πρωτοχρονιά σε όλους με υγεία...

 

Screenshot_20221231_134939_Photos.jpg

Screenshot_20221231_134946_Photos.jpg

  • Like 8
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

56 λεπτά πριν, Evgenios_V είπε

Καλημέρα χρόνια πολλά και καλή πρωτοχρονιά σε όλους...

Ξεκίνησε το low & slow 4.1κ σπάλα χοιρινή...

Πρώτος στόχος οι 70κατι και μετά τυλιγμα συν υγρά (χυμό πορτοκάλι κτλ) έως τους 94-96...

Έχει ταψακι από κάτω για σχετική υγρασία...

Υπολογίζω κάπου στις 22.00 να τρώμε...για να δούμε...

 

Καλή Πρωτοχρονιά σε όλους με υγεία...

 

Screenshot_20221231_134939_Photos.jpg

Screenshot_20221231_134946_Photos.jpg

Ε τι να δούμε😆;

Καταλάβαμε 👌!

🤗 🎄

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ είμαι "καρβουνιάρης" αλλά ποστάρω εδώ χωρίς παρεξήγηση- ελπίζω :) 

Γουρουνάκι στο camado και αρκετά κιλά παϊδάκια στη δίπλα ψησταριά καθώς και μπιφτεκάκια για burger για τα πιτσιρίκια...
(εορταστικό τραπέζι δεκαπέντε άτομα-μη με περάστε για κάνα γαργαντούα που θα τα φάει μόνος του)

cooking.resized.jpg.a974fe21165f1e5a0b589b8eae39354d.jpg

 

Καλή Χρονιά σε όλους με υγεία και ότι επιθυμεί ο καθένας :) 

Επεξ/σία από catmaster
  • Like 9
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 λεπτά πριν, catmaster είπε

Εγώ είμαι "καρβουνιάρης" αλλά ποστάρω εδώ χωρίς παρεξήγηση- ελπίζω :) 

Γουρουνάκι στο camado και αρκετά κιλά παϊδάκια στη δίπλα ψησταριά καθώς και μπιφτεκάκια για burger για τα πιτσιρίκια...
(εορταστικό τραπέζι δεκαπέντε άτομα-μη με περάστε για κάνα γαργαντούα που θα τα φάει μόνος του)

cooking.resized.jpg.a974fe21165f1e5a0b589b8eae39354d.jpg

 

Καλή Χρονιά σε όλους με υγεία και ότι επιθυμεί ο καθένας :) 

Καλή χρονιά, με υγεία! Η Primo είναι εξαιρετική επιλογή. Έχει πολύ καλή ποιότητα και το σχήμα της είναι πιο «λειτουργικό» από τις αντίστοιχες στρογγυλές. 

  • Like 3
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

σήμερα μιας και ήμασταν λίγοι πέρα από κάποια μαγειρευτά είπα να ρίξω στην ψησταριά και δύο t-bone που είχα πάρει πρόσφατα. 

τα έψησα έμμεσα στους περίπου 200 βαθμούς στην αρχή, από 5 λεπτά κάθε πλευρά, ξεκούραση ένα δεκάλεπτο τέρμα γκάζια στην ψησταριά, και άλλα 2-3 λεπτά κάθε πλευρά στη συνέχεια. είχε προηγηθεί αλατοπιπέρωμα και τα είχα αφήσει για 1,5 ώρα πριν τα βάλω πάνω. 

Επίσης έκοψα και λεπτές φέτες κρεμμύδι, το τύλιξα σε αλουμινόχαρτο και το έβαλα στη σχάρα προθέρμανσης για κάμποση ώρα και αποτέλεσε εξαιρετική συνοδεία !

image.jpeg.fcf908c8204a689e8bc318a17d26a4c5.jpeg

Στα απρόοπτα, όταν είχε έρθει η ώρα να βγάλω τα κρέατα, επειδή σε κάποια σημεία είχα λιπάκι, αυτό είχε κολλήσει στις σχάρες με αποτέλεσμα η φωτιά να φουντώσει για τα καλά ! 

Επειδή ευτυχώς δεν είχαν τρέξει στον κάδο αλλά ήταν μόνο πάνω στη σχάρα, θέλοντας να αποφύγω τη χρήση πυροσβεστήρα, μου έκοψε και κάλυψα τις σχάρες με ένα μεγάλο φύλλο αλουμινόχαρτο και έτσι έσβησαν χωρίς πολλά παρατράγουδα. 

  • Like 7
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλή χρονιά σε όλους!

ΜΜόνο για σήμερα 2/1 η baron 420 στα 770€. Παίρνει έκπτωση 23% μόλις μπει στο καλάθι.

https://www.plaisio.gr/broil-king-psistaria-igraeriou-baron-420_3494012

  • Like 7
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Χρόνια πολλά και ευτυχισμένο το νέο έτος 2023 🎄

Για την Πρωτοχρονιά, δύο μικρά χοιρινά κότσια χωρίς δέρμα (Lidl) ήταν αρκετά.

Αυτό που βλέπω ότι συνηθίζεται στο έμμεσο ψήσιμο είναι να μπαίνει το κρέας στην ψησταριά και πριν το τέλος του ψησίματος, να τυλίγεται σε λαδόκολλα.

Εγώ προτιμώ το αντίθετο δηλ. στη συγκεκριμένη περίπτωση, λάδι, μπαχαρικά, τύλιγμα σε λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο, έμμεσο ψήσιμο στη χαμηλότερη θερμοκρασία (160 C), εδώ για 2 ώρες και άλλη μία ώρα χωρίς το περιτύλιγμα.

"Ειδική παραγγελία" για μια μπριζόλα λαιμού και ένα χαλούμι, εκτελέστηκε ενδιάμεσα.

🍻

IMG_20230101_130343.jpg.cf016607196be19d206e5ec5a48d9124.jpg

  • Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Χρόνια πολλά και καλή χρόνια με υγεία και γεμάτες ψησταριές παίδες μ!

Ερωτηση, αυτά εδώ λέτε να μπορούν να μπουν στις υγραερίου; 

Αν κατάλαβα καλά πρέπει να έχει γρανάζια και γυρνάει 2 σούβλες με ένα μοτέρ.  
 

Ισως αξίζει αν πχ θες να βάλεις διαφορετικά κρέατα, τι λέτε;

 

97FFBCD3-44E4-4B2D-B8CB-5392A8E10D27.png

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 ώρες πριν, vins είπε

Χρόνια πολλά και καλή χρόνια με υγεία και γεμάτες ψησταριές παίδες μ!

Ερωτηση, αυτά εδώ λέτε να μπορούν να μπουν στις υγραερίου; 

Αν κατάλαβα καλά πρέπει να έχει γρανάζια και γυρνάει 2 σούβλες με ένα μοτέρ.  
 

Ισως αξίζει αν πχ θες να βάλεις διαφορετικά κρέατα, τι λέτε;

 

97FFBCD3-44E4-4B2D-B8CB-5392A8E10D27.png

Καλή χρονιά, με υγεία!

Είχαμε αναφερθεί σε κάτι παρόμοιο

Ενδεχομένως ο @gemis XTX να μπορέσει να σου δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Υπάρχουν επίσης και οι παρακάτω κατασκευές/λύσεις

https://thefoukouproject.gr/product/μηχανισμός-γραναζιέρα-αυτόματης-περ/

https://bbqspecialist.gr/product/aytomati-kontosoyvliera-gia-psistaries-ygraerioy/

https://doukasdrama.gr/-/123125112--60-9-inox-doukas.html?ref=bestprice.gr&__bpgid=MXJDJ00ma3peSncsJF55NHgmZkR0RA==

  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, ilpapacha είπε

Καλή χρονιά, με υγεία!

Είχαμε αναφερθεί σε κάτι παρόμοιο

Ενδεχομένως ο @gemis XTX να μπορέσει να σου δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Υπάρχουν επίσης και οι παρακάτω κατασκευές/λύσεις

https://thefoukouproject.gr/product/μηχανισμός-γραναζιέρα-αυτόματης-περ/

https://bbqspecialist.gr/product/aytomati-kontosoyvliera-gia-psistaries-ygraerioy/

https://doukasdrama.gr/-/123125112--60-9-inox-doukas.html?ref=bestprice.gr&__bpgid=MXJDJ00ma3peSncsJF55NHgmZkR0RA==

Ευχαριστώ! Θα προτιμούσα τη λύση που ανέφερα για 2 λόγους: α) είναι «ακριβές» σε σχέση με την τιμή της ψησταριάς μου (Naterial 3b) και β) ακριβώς λόγω της οικονομικής ψησταριάς μου, καλύτερα να έχω 2 σούβλες κάθετα στους καυστήρες παρά πολλά παράλληλα, για καλύτερη ομοιομορφία. 

Φοβερα εργαλεία αυτά που παρέθεσες, αλλά είναι για καλύτερες ψησταριές από αυτή που έχω τώρα. Ίσως στο μέλλον! Και πάλι ευχαριστώ και καλή χρόνια!

Επεξ/σία από vins
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

17 λεπτά πριν, vins είπε

Ευχαριστώ! Θα προτιμούσα τη λύση που ανέφερα για 2 λόγους: α) είναι «ακριβές» σε σχέση με την τιμή της ψησταριάς μου (Naterial 3b) και β) ακριβώς λόγω της οικονομικής ψησταριάς μου, καλύτερα να έχω 2 σούβλες κάθετα στους καυστήρες παρά πολλά παράλληλα, για καλύτερη ομοιομορφία. 

Φοβερα εργαλεία αυτά που παρέθεσες, αλλά είναι για καλύτερες ψησταριές από αυτή που έχω τώρα. Ίσως στο μέλλον! Και πάλι ευχαριστώ και καλή χρόνια!

Οπότε μπορείς να δεις το βιντεάκι που παρέθεσα, όπου έχει βάλει αντίστοιχο μηχανισμό με αυτόν που ανέφερες, και να αναμένεις την απάντηση του @gemis XTX ή κάποιου άλλου μέλους που το έχει εγκαταστήσει.

  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλά, ο @ilpapachaέχει πάντα να προτείνει λύσεις και εναλλακτικές προτάσεις 👏

Αλλά εσύ @vins γιατί δεν ξεκινάς με την αγορά σούβλας της Naterial

Επεξ/σία από est
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...