Προς το περιεχόμενο

Ψησταρια Υγραεριου


DAVE

Προτεινόμενες αναρτήσεις

13 ώρες πριν, alimentas είπε

Ειχα πολυ καιρο κ αποφασισα να τουρμπισω κ εγω το ooni σημερα.Προσωπικη αποψη οτι αν μαθει καποιος ν ανοιγει ζυμαρι με μεγαλη υγρασια (65%>) σε συνδιασμο παντα μ ενα φουρνακι τυπου ooni,οι 48 ωρες για τ αντιστοιχα ζυμαρια ειναι πλεονασμος.Σε 6 τρως κατι πολυ ωραιο.Ειχα λιγο κατικι κ εκανα μια λευκη σαλτσα με το κατικι,λιγο λαδι τρουφας κ παρμεζανα.Βγηκε απιστευτη.Tης εριξα καραμελωμεννο κρεμμυδι κ οταν την εβγαλα εριξα κ λγο μελακι απο πανω.Πολυ ωραιο αποτελεσμα

image.jpg

8.jpg9.jpg56.jpg7.jpg

Οπτικά πολύ καλό το αποτέλεσμα...!!!

Μπορείς σε παρακαλώ να μοιραστείς την συνταγή σου καθώς και το fermentation κτλ ?

 

Η αργή πολύωρη ορίμανση εχει κυρίως επίδραση στην γεύση...

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 20,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2220

  • ilpapacha

    2012

  • sndev

    1098

  • ηνίοχος

    585

14 ώρες πριν, alimentas είπε

Ειχα πολυ καιρο κ αποφασισα να τουρμπισω κ εγω το ooni σημερα.Προσωπικη αποψη οτι αν μαθει καποιος ν ανοιγει ζυμαρι με μεγαλη υγρασια (65%>) σε συνδιασμο παντα μ ενα φουρνακι τυπου ooni,οι 48 ωρες για τ αντιστοιχα ζυμαρια ειναι πλεονασμος.Σε 6 τρως κατι πολυ ωραιο.Ειχα λιγο κατικι κ εκανα μια λευκη σαλτσα με το κατικι,λιγο λαδι τρουφας κ παρμεζανα.Βγηκε απιστευτη.Tης εριξα καραμελωμεννο κρεμμυδι κ οταν την εβγαλα εριξα κ λγο μελακι απο πανω.Πολυ ωραιο αποτελεσμα

Το ελάχιστο που έχω πετύχει να με ικανοποιεί είναι 8 ώρες. 6 bulk + 2 balled.

Το 48ωρο το έκανα πρώτη φορά γιατί δεν είχα χρόνο την προηγούμενη μέρα του ψησίματος να φτιάξω ζυμάρι. Οπότε το έφτιαξα από την προ-προηγουμενη. 

Όποιος θέλει να πειραματίζεται με ώρες κλπ μπορεί να κατεβάσει το pizzaapp που σου βγάζει πόση μαγιά θα βάλεις, ανάλογα με τις ώρες που θες να φουσκώσει και σε συνδυασμό με θερμοκρασία περιβάλλοντος.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

11 ώρες πριν, plasTOST είπε

Πρέπει να είχε ωραίο γευστικό αποτέλεσμα! Στο τέλος με το μέλι δεν έγινε περισσότερο γλυκο?

To μελι (λιγο ετσι) το ανεβασε παρα πολυ.Ταιριαξε πολυ με το λαδι τρουφας που ειναι εντονο.Στην μια εβαλα κ σαλαμι αερος απο Μιραν πικαντικο κ εδεσε ολο.Η σαλτσουλα αξιζει μια δοκιμη

10 ώρες πριν, Evgenios_V είπε

Οπτικά πολύ καλό το αποτέλεσμα...!!!

Μπορείς σε παρακαλώ να μοιραστείς την συνταγή σου καθώς και το fermentation κτλ ?

 

Η αργή πολύωρη ορίμανση εχει κυρίως επίδραση στην γεύση...

 

Εννοειται.Η ζυμη που κανω οταν θελω να παιξω κ να κανω καμια δοκιμη ειναι η πιο απλη κ για μενα η πιο bulletproof . 1 κιλο αλευρι, 63% υγρασια (630 ml δηλαδη στο κιλο νερο βρυσης που τωρα λογω κρυου, δροσερο ειναι οτι καλυτερο),24 gr αλατι κ 2 gr ξερη μαγια.Kαι παιζω με την υγρασια,στην συγκεκριμενη ανεβηκα στο 66% (660 ml νερο στο κιλο).Καπουτο κοκκινο επισης που για μενα διαχειριζεται το νερο κ το αποροφαει καλυτερα απ ολα τ αλευρια που εχουμε εδω.

Μετα απλα πραγματα.Δεν εμπλεξα με ψυγεια γιατι ο καιρος ειναι οτι πρεπει για ζυμαρι πιτσας.Οποτε 4 ωρες φουσκωμα σε θερμοκρασια δωματιου,μετα μπαλες κοντα στα 280gr  κ φουσκωμα αλλες 2-3 ωρες.

Το αποτελεσμα της ζυμης πολυ καλο,πολυ λειο κ επισης ανοιγε πανευκολα παρα την μεγαλη υγρασια με ελαχιστο αλευρι.

Σιγουρα οι πολλες ωρες δινουν αλλη γευση οπως αντιστοιχα το προζυμι στα ψωμια.Απλα θεωρω οτι ξεν αξιζουν τον κοπο ισως,που ειναι βεβαια κ στην ορεξη/χρονο του καθενος.Κ εγω κανω απλα πιο σπανια,θα εκανα συνεχεια αν ειχα ξυλοφουρνο.

  • Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Χρόνια πολλά σε όλους, με γεμάτες ψησταριές και τραπέζια.
Τί μυρωδικά/μπαχαρικά να χρησιμοποιήσω για πανσέτα στη σούβλα;
Σκέφτομαι να πάω με αυτή τη συνταγή. Έχει κάποιος να προτείνει κάτι άλλο;
Τα σπίτια μας να έχουν πάντα χαρές και οι ψησταριές μας να είναι πάντα γεμάτες, χρόνια πολλά σε όλους με υγεία.

  • Like 6
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, Trelloneritis είπε

Χρόνια πολλά σε όλους, με γεμάτες ψησταριές και τραπέζια.
Τί μυρωδικά/μπαχαρικά να χρησιμοποιήσω για πανσέτα στη σούβλα;
Σκέφτομαι να πάω με αυτή τη συνταγή. Έχει κάποιος να προτείνει κάτι άλλο;
Τα σπίτια μας να έχουν πάντα χαρές και οι ψησταριές μας να είναι πάντα γεμάτες, χρόνια πολλά σε όλους με υγεία.

χρόνια πολλά υγεια και πολλά ψησίματα
στη συνταγή των μπαχαρικών  προσωπικά θα πρόσθετα  λίγο μπαχάρι ,  μπούκοβο γλυκό αλεσμένο, ξύσμα απο λεμόνι, και θυμάρι , και μάλλον θα αφαιρούσα τον κουρκουμά ,  ακόμη μια μαρινάδα σε  χυμό πορτοκαλιού  για μερικές ώρες πριν το ψήσιμο θα του ταίριαζε και κατα το ψήσιμο   μπορείς να κάνεις επάλειψη ή ψέκασμα  με ένα μείγμα απο χυμό πορτοκαλιού και μέλι  

  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

https://www.skroutz.gr/s/28163353/Kaiser-Ψησταριά-Υγραερίου-Μαντεμένια-Σχάρα-με-4-Εστίες-και-Πλαϊνό-Μάτι-E20B50B24-SB.html

 

 

Δύο κομμάτια στο Σείριο στον Κωτσόβολο στα 275 ευρώ σήμερα το μεσημέρι,για όποιον ενδιαφέρεται.

 

Καλά Χριστούγεννα σε όλους.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 23/12/2022 στις 7:49 ΜΜ, alimentas είπε

To μελι (λιγο ετσι) το ανεβασε παρα πολυ.Ταιριαξε πολυ με το λαδι τρουφας που ειναι εντονο.Στην μια εβαλα κ σαλαμι αερος απο Μιραν πικαντικο κ εδεσε ολο.Η σαλτσουλα αξιζει μια δοκιμη

Εννοειται.Η ζυμη που κανω οταν θελω να παιξω κ να κανω καμια δοκιμη ειναι η πιο απλη κ για μενα η πιο bulletproof . 1 κιλο αλευρι, 63% υγρασια (630 ml δηλαδη στο κιλο νερο βρυσης που τωρα λογω κρυου, δροσερο ειναι οτι καλυτερο),24 gr αλατι κ 2 gr ξερη μαγια.Kαι παιζω με την υγρασια,στην συγκεκριμενη ανεβηκα στο 66% (660 ml νερο στο κιλο).Καπουτο κοκκινο επισης που για μενα διαχειριζεται το νερο κ το αποροφαει καλυτερα απ ολα τ αλευρια που εχουμε εδω.

Μετα απλα πραγματα.Δεν εμπλεξα με ψυγεια γιατι ο καιρος ειναι οτι πρεπει για ζυμαρι πιτσας.Οποτε 4 ωρες φουσκωμα σε θερμοκρασια δωματιου,μετα μπαλες κοντα στα 280gr  κ φουσκωμα αλλες 2-3 ωρες.

Το αποτελεσμα της ζυμης πολυ καλο,πολυ λειο κ επισης ανοιγε πανευκολα παρα την μεγαλη υγρασια με ελαχιστο αλευρι.

Σιγουρα οι πολλες ωρες δινουν αλλη γευση οπως αντιστοιχα το προζυμι στα ψωμια.Απλα θεωρω οτι ξεν αξιζουν τον κοπο ισως,που ειναι βεβαια κ στην ορεξη/χρονο του καθενος.Κ εγω κανω απλα πιο σπανια,θα εκανα συνεχεια αν ειχα ξυλοφουρνο.

Εγώ κάνω poolish 16 ωρών...μετά ζύμωμα 10-15 λεπτά και μετά 3 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου...8 ώρες ψυγείο...και μετά αφήνω σε θερμοκρασία δωματίου 4-5 ώρες .... συμφωνείς πως το ζύμωμα είναι πολύ σημαντικό για να βγεί καλή??επίσης αλεύρι Caputo που βρίσκεις εύκολα??να η δική μου αλλά ψήσιμο σε barbecue γκαζιού...δεν έχεις τις ψηλές θερμοκρασίες γύρω και από πάνω όπως σε ooni

IMG_20221210_202035.jpg

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

4 ώρες πριν, vins είπε

Καλά Χριστούγεννα με υγεία! Ξεκινήσαμε με το επιδόρπιο, κυδώνια στη γαστρα με κρασί!

D0D4CA15-0841-4FF4-AF57-E78C7B1E515F.jpeg

5CC480FA-6119-4309-B324-1ABB690F8D17.jpeg

Και λίγα από τα κρεατικά, μην ξεχνιόμαστε 😂

Το σουβλάκι είναι πρόβειο παραγγελία από Θεσσαλία.

53B8A528-3CD7-46C9-83FD-B5DCADC08176.jpeg

  • Like 4
  • Thanks 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γουρουνακι μικρο, 10 κιλα συνολο περιπου, το μισο κανα 4.5 χωρις κεφαλι, εγινε καταπληκτικο, και πετσα τρελη, αλλατισμα απο την προγουμενη ημερα στην πετσα, και στο ψυγειο, σκουπισμα και ξανα αλατισμα το βραδυ, σκουπισμα το πρωι αλλατοπιπερο παντου και σουβλα. Αξιζει παιδες δοκιμαστε.

 

image.png.47e473e87494234d652b3c81e8927c5d.png
 

https://drive.google.com/file/d/117EgCdQfEBtsYTkwWCBd_o9Jg-sHTAV5/view?usp=sharing

 

  • Like 13
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλές γιορτές σε όλους με υγεία! 

Πρώτη μου προσπάθεια στη γάστρα με αρνάκι 2 κιλά και πατάτες 1 κιλό. 

3 ώρες συνολικό ψήσιμο indirect στους 180 βγήκαν όλα λουκούμι! 

IMG_20221226_110429.jpg

IMG_20221226_140535.jpg

IMG_20221226_140919.jpg

  • Like 11
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγκαίνια σήμερα στην καινούρια μου Napoleon Rogue 425.
Αναβάθμιση από μια σκατένια Bormann 3100, που λόγω της κάκιστης κατασκευής της και τις ατελείωτες αναφλέξεις που μου προσέφερε, μου πήρε φωτιά ολόκληρη και αναγκαστικά χρησιμοποίησα πυροσβεστήρα και την πέταξα αμέσως στον κάδο.
Είναι δυνατόν να κυκλοφορεί στην αγορά σειρά ψησταριών που δεν έχει ούτε καν δοχείο από κάτω για συλλογή των λιπών και αυτά να "λιμνάζουν" στο ταψί από κάτω, περιμένοντας να αρπάξουν φωτιά; Πως παίρνει άδεια ένα τέτοιο πράγμα να κυκλοφορήσει στην αγορά;
Καμία σχέση. Άλλος κόσμος να ψήνεις σε μια σοβαρή ψησταριά υγραερίου. Ότι πληρώνεις παίρνεις ισχύει και εδώ στο 100%.
Απίθανη διαφορά στα flavorbars από ανοξείδωτο σε σύγκριση με την λαμαρίνα που έχουν τα φτηνά BBQ. Τεράστια η διαφορά στην ποιότητα κατασκευής παντού, σε όλα τα μέρη.

image.jpeg.25226b7603dd3b47d61ce87c2e761dbe.jpeg

 

 



Πρώτη επαφή έγινε με μοσχαρίσιες μπριζολάρες σούπερ χοντροκομμένες.
Ψημένες απο τις 2 πλευρές για 8 λεπτά έκαστως και στην συνέχεια ανέβασμα στο "πάνω διάζωμα", τσίμπημα με θερμομετράκι και ρύθμιση καυστήρων για να έχω στο καπάκι 180βαθμούς. 25 λεπτά μετά, το αποτέλεσμα: μαγικό.

 

 

 

image.jpeg.ad8e3573b157a27a68d731fc48f718ad.jpeg

image.jpeg.4de0f3bc86d03a024c6617d653d65f31.jpegimage.jpeg.563886df07f790df7c90686e9cd3c72f.jpegimage.jpeg.c9eb0b8f47863e1c9b778b60985d7a77.jpeg

  • Like 12
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...