Προς το περιεχόμενο

Ψησταρια Υγραεριου


DAVE

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γι'αυτο θελει παντα καλη μελετη πριν την αγορα της ψησταριας κ οχι μονο για παραδειγμα εγω.Επειδη ειμαι σε διαμερισμα με οχι κανα σοβαρο μπαλκονι εχω υγραεριου,εαν εχει πολυ παλιοκαιρο εχω κ μια μικρη ηλεκτρικη για μεσα,ο γαμπρος μου επειδη εχει αυλη (2 δρομους παραπανω) εχει με καρβουνο,στο χωριο εχω κ παλι με καρβουνο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 20,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2243

  • ilpapacha

    2025

  • sndev

    1100

  • ηνίοχος

    586

10 ώρες πριν, mmike2503 είπε

Δηλαδή? Τι έγινε?

 

https://youtu.be/5NBtwj-6uDI

Ο τύπος έκανε δοκιμή αναφλέξεων σε τέτοια πατέντα με... στήθος κοτόπουλο. Θα μπορούσε να δοκιμάσει και με μελιτζάνες για πιο ασφαλή συμπεράσματα...

Νομίζω τρέμω στην ιδέα να βάλω λουκάνικο ή τίποτα παιδάκια από πάνω...

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, SagoniasSlutRos είπε

E περιπου μωρε χαχα! Την πρωτη φορα την αναψα για 2-3 καλαμακια και ενα μπιφτεκι. Ουτε 5 κιλα καρβουνα δεν εχω χαλασει σε ενα χρονο. Αν ειχα βεραντα ή κηπο θα αναβα σιγουρα πιο συχνα. Στο μπαλκονι ομως πρεπει να προσεχουμε τους γειτονες, αλλα και να μην λερωσουμε. Σκεψου αναψα την Κυριακη να καπνισω κατι ribs (τα πηρα απο mart κατεψυγμενα και δεν ειχαν πολυ κρεας οποτε βγηκαν πολυ μετρια, αλλα με ωραιο καπνισμα) και σκεφτομαι ακομα το πως θα κατσω να την καθαρισω.

image.jpeg.98b0366b3c0ce0609bf55ba7adebf20f.jpeg

image.jpeg.634a1b412a9da9acc7e28217b2488dd2.jpeg

image.jpeg.7b9f7bf517a1111fd23bb54124226f09.jpeg

 

 

Πάντως έχεις κάνει εξαιρετική δουλειά! 👌

Όσο για τα σούπερ μάρκετ, στην πλειοψηφία τους  έχουν απλά ribs. Spare ribs, κορτεζίνες κλπ. Μόνο τα χοιρινά παΐδακια του AB είναι baby back και ξεχωρίζουν.

 

Η υγραερίου είναι ότι πρέπει και για ένα σνακ 😏

 

IMG_20221126_203201_1.jpg.7ac282fefd3081ea96e794bdc98ebd6a.jpg

IMG_20221127_195412_1.jpg.947b562d09fb81a6d81685e76f5f609d.jpg

IMG_20221127_200906_1.jpg.a0d6e3bab0ee0d520f65db36e4847f31.jpg

  • Like 7
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

8 λεπτά πριν, est είπε

Πάντως έχεις κάνει εξαιρετική δουλειά! 👌

Όσο για τα σούπερ μάρκετ, στην πλειοψηφία τους  έχουν απλά ribs. Spare ribs, κορτεζίνες κλπ. Μόνο τα χοιρινά παΐδακια του AB είναι baby back και ξεχωρίζουν.

 

Η υγραερίου είναι ότι πρέπει και για ένα σνακ 😏

 

IMG_20221126_203201_1.jpg.7ac282fefd3081ea96e794bdc98ebd6a.jpg

IMG_20221127_195412_1.jpg.947b562d09fb81a6d81685e76f5f609d.jpg

IMG_20221127_200906_1.jpg.a0d6e3bab0ee0d520f65db36e4847f31.jpg

Προσοχή να μην μαυρίζουν τα τρόφιμα κατά το ψήσιμο, ιδίως όσα περιέχουν άμυλο, γιατί δημιουργείται το ακρυλαμίδιο που είναι βλαβερό για την υγεία μας.

https://www.itrofi.gr/texnologia/asfaleia/article/492/akrylamidio-ti-einai-kai-giati-prepei-na-apofeygoyme

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

27 λεπτά πριν, biovaggoulas είπε

Ο τύπος έκανε δοκιμή αναφλέξεων σε τέτοια πατέντα με... στήθος κοτόπουλο. Θα μπορούσε να δοκιμάσει και με μελιτζάνες για πιο ασφαλή συμπεράσματα...

Νομίζω τρέμω στην ιδέα να βάλω λουκάνικο ή τίποτα παιδάκια από πάνω...

χαχχααχα κλαιω... μελιτζανες λεει θεουλης

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

19 ώρες πριν, Ntinaras είπε

Ανέβα 100€ και πήγαινε για Weber Genesis II E-330 GBS με δώρο σούβλα. 

https://grillme.gr/gr/psistaries/ana-typo/psistaries-ygraeriou/weber-psistaria-ugraeriou-genesis-ii-e-330-gbs-61012175

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

οταν προθερμαινω την ψησταριά βαζω μερικα κάρβουνα στην σχαρα και αναβουν, και μετα τα βαζω στην πλακα η στην μεσα μεριά της σχαρας και δινουν λιγο αρωμα ωστε να το καταλαβαίνεις στην γευση , συνήθος βαζω και ενα κλαδί δεντρολίβανο η θυμάρι .

 

20220708-122524-1.jpg

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

54 λεπτά πριν, ivas75 είπε

Ανέβα 100€ και πήγαινε για Weber Genesis II E-330 GBS με δώρο σούβλα. 

https://grillme.gr/gr/psistaries/ana-typo/psistaries-ygraeriou/weber-psistaria-ugraeriou-genesis-ii-e-330-gbs-61012175

Αυτη εχει 1300!

Την 480 την ειχε 850 την ωρα που το ποσταρα :(

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

10 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

Αυτη εχει 1300!

Την 480 την ειχε 850 την ωρα που το ποσταρα :(

Αν τη θες στα 850, εδώ είσαι:

https://zgas.gr/product/psistaria-ygraerioy-bbq-broil-king-crown-440-865-263/?utm_source=Google+Shopping&utm_medium=cpc&utm_campaign=merchant+center&gclid=Cj0KCQiA-JacBhC0ARIsAIxybyPi3bOQLQxE-R1vy9EX8ku8TQjIEl5u-DvpDdudb2gdpRtmKkaBLdsaAqCAEALw_wcB

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

23 ώρες πριν, mmike2503 είπε

Γιατί στους διαχύτες θερμότητας μαζεύονται τα λίπη και βγάζουν φλόγα ενώ στις πέτρες όχι. Επίσης υποτίθεται ότι βοηθάνε στην ομοιόμορφη κατανομή της θερμότητας και κάνουν οικονομία στο υγραέριο γιατί κρατάνε θερμότητα και συνεχίζεις να ψήνεις αφού έχεις κλείσει τους καυστήρες.

Τουλάχιστον έτσι λένε σε διάφορα βίντεο που είδα. 

Επίσης το manual της kenton αναφέρει τις πέτρες λάβας ή τις μπρικετες ως ενδεχόμενο. 

Κανονικά κάρβουνα? Σε δισκάκι; Δεν αρπάζουν με τη φλόγα από κάτω?

Τα κάρβουνα ειναι κάτω απο τους καυστήρες. Οχι επάνω απο τους καυστήρες. 

11 ώρες πριν, phanispal είπε

Να απαντήσουν οι εραστές του υγραερίου και πολέμιοι του κάρβουνου που υποστηρίζουν ότι με το υγραέριο έχουν το ίδιο και καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα απ' ότι με το κάρβουνο.

Ποιος λεει οτι με υγραεριο εχεις το ιδιο γευστικό αποτέλεσμα με τα κάρβουνα? Σε καμία των περιπτώσεων. Απλά το υγραεριο ειναι σαν να αναβεις τον φούρνο, και το καρβουνο ειναι γιορτη και 3ημερο.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

13 λεπτά πριν, andreaspA είπε

Τα κάρβουνα ειναι κάτω απο τους καυστήρες. Οχι επάνω απο τους καυστήρες. 

Δεν λέω για κάρβουνα αλλά για πέτρες λάβας ή κεραμικές μπρικετες. 

Σε όσα βίντεο είδα, αλλά και σε αυτό που ανέβασα πιο πρίν, πάνω από τους καυστήρες τις βάζουν. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

13 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

Είχα την τρέλα να πάρω και μια Weber kettle να κάνω κάπνισμα και κανένα παϊδάκι στα κάρβουνα. Την πήρα πέρσυ το Νοέμβριο, έσκασα 400€ και την έχω ανάψει 4 φορές σύνολο. Μια την πρώτη φορά που έψησα καλαμάκια για τη δοκιμή, μια φορά το Πάσχα που δεν χώραγε το αρνί στη σούβλα της genesis οπότε ξάπλωσε πάνω στη σχάρα, και άλλες δύο φορές που έκανα κάπνισμα.

Ήθελα να σε ρωτήσω για αυτή τη ψησταριά, και μου έδωσες την ευκαιρία για ένα λίγο offtopic ερώτημα: κάπνισμα/αργό μαγείρεμα σε ψησταριά ή σε (μαντεμένια) γάστρα;;

Προσωπικά έχω δοκιμάσει μία φορά μοσχαρίσια στηθοπλευρά σε ψησταριά κάρβουνου(τύπου weber) για 6 ώρες indirect με ταψάκι απο κάτω με αποτέλεσμα όμως να έχουν βγει κάπως σκληρά.

δύο φορές χοιρινό για ξεψαχνισμένο 6 ώρες σε ψησταριά υγραερίου με πολύ καλό αποτέλεσμα ,αλλά σε αρκετά σημεία σκληρό

δύο φορές σε μαντεμένιο Dutch Oven στα κάρβουνα, ribs (περίπου 1μιση ώρα) και χοιρινό για ξεψάχνισμα (6 ώρες) και έγιναν απλά φανταστικά, πεντανόστημα και απίστευτα τρυφερά.

Η κάτι δεν κάνω σωστά στο αέριο και στο κάρβουνο ή όντως η γάστρα κάνει θαύματα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

8 λεπτά πριν, ChristophorosGiam είπε

Προσωπικά έχω δοκιμάσει μία φορά μοσχαρίσια στηθοπλευρά σε ψησταριά κάρβουνου(τύπου weber) για 6 ώρες indirect με ταψάκι απο κάτω με αποτέλεσμα όμως να έχουν βγει κάπως σκληρά.

Είτε το κρέας δεν ήταν κατάλληλο, ήταν δλδ ελληνικό χωρίς το απαραίτητο λίπος, είτε δεν ήταν ακόμα έτοιμα. 

Αν δοκιμάσεις black Angus usda choice ή prime, είναι πολύ δύσκολο να μην βγει τέλειο. Προσωπικά προτιμώ το choice που έχει λιγότερο λίπος, αλλά και πάλι αρκετό.

Όσο για την ώρα που είπες, άλλα ribs θέλουν 6 ώρες, αλλά θέλουν 9. Η επιθυμητή εσωτερική θερμοκρασία είναι γύρω στους 95°C ή μέχρι να το τρυπάει το θερμότερο σαν βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου. 

Για χοιρινό νομίζω ισχύει το ίδιο, αν και δεν είμαι γνώστης.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπερα. 
Εχω 9 χρονια μια camping gas που έψηνε μόνο με ανοιχτό καπακι ( το καπακι της ηταν επίπεδο ) που έχει λιώσει απο τα πολλά χρονια.

και σκέφτομαι να αγοράσω την Napoleon 425 rsb προκειμένου να παω σε κατι καλύτερο και να μπορώ να χρησιμοποιήσω και σούβλα.

Την γνώμη σας γι αυτο το μοντελο.

 

Ευχαριστω

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

4 ώρες πριν, vfan είπε

Καλησπερα. 
Εχω 9 χρονια μια camping gas που έψηνε μόνο με ανοιχτό καπακι ( το καπακι της ηταν επίπεδο ) που έχει λιώσει απο τα πολλά χρονια.

και σκέφτομαι να αγοράσω την Napoleon 425 rsb προκειμένου να παω σε κατι καλύτερο και να μπορώ να χρησιμοποιήσω και σούβλα.

Την γνώμη σας γι αυτο το μοντελο.

 

Ευχαριστω

Napoleon rogue 425 rsb

https://www.skroutz.gr/s/35175348/Napoleon-Ψησταριά-Υγραερίου-Rogue-425-RSB-με-Μαντεμένια-Σχάρα-3-Εστίες-και-Πλαϊνό-Μάτι.html

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...