Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
31 minutes ago, rallistas said:

Η 425 ειναι αστερι αν φτασεις εκει.Κι εγω δεν εχω μετανιωσει στιγμη απο περσυ τον Ιουνιο, παρολο που εφτασα double score το χρηματικο, απο εκει που αρχισα. Απλα δε με εκαιγε η σουβλα και προτιμησα την ευκολια του ανοιξειδωτου στο καθαρισμα.

Καποια στιγμη θα παρω και την ανοξειδωτη σχαρα για τις υπερυθρες.

Να τη χαρεις.

Βγαίνει και για το μικρό sizzle zone  ανωξείδωτη σχάρα?

  • Like 1
  • Απαντ. 21,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2344

  • ilpapacha

    2082

  • sndev

    1109

  • ηνίοχος

    592

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 9/3/2025 στις 7:46 ΜΜ, slaughter είπε

Ήρθε τελικά και η δική μου σειρά να αναβαθμίσω την ψησταριά μου. Από την αριστερά πήγα στην δεξιά

Screenshot2025-03-09at19_32_30.jpeg.50327c4cc1a82aa4446056aa95c1c770.jpeg

Με το που την πήραμε αρρωστήσαμε οικογενειακώς και δεν προλάβαμε να παίξουμε. Στην συνέχεια έγιναν όλες οι απαραίτητες δοκιμές χεχε

  • Κοντοσούβλι για δοκιμή της σούβλας
  • Σουβλάκια και μπριζόλες για τα κλασσικά και δοκιμή του sizzling
  • Smashed burgers και σαγανακι για δοκιμή της πλάκας
  • Πίτσα για δοκιμή της πέτρας

Screenshot2025-03-09at19_32_41.jpeg.916a174ab7630730bf2c38242524ba06.jpegScreenshot2025-03-09at19_32_52.jpeg.44895abe7514fca6d3b25991d6028f5b.jpeg

Η διαφορά με την προηγούμενη είναι η μέρα με την νύχτα. Στην παλιά ότι και να έκανα είχα flairs ενώ σε αυτή δεν φουντώνει με τίποτα. Πολύ εύκολη στο καθάρισμα σε σχέση με την άλλη που δεν είχα καν αποσπόμενο κάδο. Δεν θα πω που στην παλιά έτριβα τις σχάρες και κουνιόταν όλη η ψησταριά ενώ αυτή δεν κουνάει ρούπι. Είναι μια μεγάλη επένδυση και θα πρέπει να κάνεις χρήση για να μην πάει χαμένη και να την κρατήσεις σε καλή κατάσταση. :) 

Καλορίζικη και καλά ψησίματα!

Υπάρχει και ομάδα στο Facebook, αν σε ενδιαφέρει.

https://m.facebook.com/groups/3414189285481920/?ref=share

Στις 10/3/2025 στις 6:02 ΜΜ, virginkiller είπε

γιαυτο ρωτησα , αν αφαιρείται χωραει με το ματι. ευχαριστω πολύ  

Απλά δεν το εγκαθιστάς κατά την συναρμολόγηση. Αυτό μπορείς να το κάνεις με όλες τις ψησταριές.

1 ώρα πριν, skskre είπε

Βγαίνει και για το μικρό sizzle zone  ανωξείδωτη σχάρα?

https://www.napoleon.com/en/de/barbecues/products/parts/cooking-grids/stainless-steel-infrared-side-burner-grid-s83025

Επεξ/σία από ilpapacha
  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.

Πρώτη δοκιμή πανστετες στη σούβλα , μπόλικο αλλατακι αν και θα το ξερασει, λαδι και λίγο ρίγανη 

Υπολογίζω κάνα δυωρο στο τέρμα χαμηλό 

 

Screenshot_2025-03-12-14-53-29-666_com.miui.gallery.jpg

Screenshot_2025-03-12-14-53-33-968_com.miui.gallery.jpg

  • Like 6
Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους, λέω να αναβαθμίσω σε inox τις σχάρες της spirit και ψάχνομαι για το τι θα ήταν ιδανικό σε πάχος βέργας. Amazon βλέπω κάτι έτοιμες με 7mm. Έχει κανείς τις αυθεντικές της weber να μας δώσει τα φώτα του? 

Ευχαριστώ. 

Δημοσ.
1 hour ago, tsiro7 said:

Καλησπέρα σε όλους, λέω να αναβαθμίσω σε inox τις σχάρες της spirit και ψάχνομαι για το τι θα ήταν ιδανικό σε πάχος βέργας. Amazon βλέπω κάτι έτοιμες με 7mm. Έχει κανείς τις αυθεντικές της weber να μας δώσει τα φώτα του? 

Ευχαριστώ. 

Καλησπέρα. 

Γιατί το θεωρείς αναβάθμιση από μαντέμι σε inox? 

Όσον αφορά το πάχος θα προσπαθήσω να μετρήσω όταν πάω σπίτι. 

  • Thanks 1
Δημοσ.
3 hours ago, mastoras007 said:

Πρώτη δοκιμή πανστετες στη σούβλα , μπόλικο αλλατακι αν και θα το ξερασει, λαδι και λίγο ρίγανη 

Υπολογίζω κάνα δυωρο στο τέρμα χαμηλό 

 

Screenshot_2025-03-12-14-53-29-666_com.miui.gallery.jpg

Screenshot_2025-03-12-14-53-33-968_com.miui.gallery.jpg

Το αποτέλεσμα δε μας έδειξες... Τα καλά τα κρύβεις 

  • Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, tsiro7 είπε

Καλησπέρα σε όλους, λέω να αναβαθμίσω σε inox τις σχάρες της spirit και ψάχνομαι για το τι θα ήταν ιδανικό σε πάχος βέργας. Amazon βλέπω κάτι έτοιμες με 7mm. Έχει κανείς τις αυθεντικές της weber να μας δώσει τα φώτα του? 

Ευχαριστώ. 

Και της Weber στα 7mm είναι 

https://www.weber.com/US/en/accessories/weber-crafted/weber-crafted-ss-cooking-grates-–-spirit-300-series-and-smokefire-ex4/7860.html

  • Thanks 1
Δημοσ.

Το βασικότερο είναι ο καθαρισμός αλλά γενικά δεν υστερεί σε τπτ έναντι του μαντεμιου. Άλλωστε οι ακριβές σειρές όλων των κατασκευάστων inox εξαρτήματα έχουν. 

2 ώρες πριν, protathlitis είπε

Καλησπέρα. 

Γιατί το θεωρείς αναβάθμιση από μαντέμι σε inox? 

Όσον αφορά το πάχος θα προσπαθήσω να μετρήσω όταν πάω σπίτι. 

 

Δημοσ.
13 ώρες πριν, Tsino είπε

Το αποτέλεσμα δε μας έδειξες... Τα καλά τα κρύβεις 

Νομίζω καλύτερα απλά ψητές οι πανστετες, καλό βγήκε οκ νόστιμο αλλά ψητές είναι καλύτερες τελικά! Καραμελωνουν σε όλη την επιφάνεια, ενώ στη σούβλα μόνο εξωτερικά!

 

Screenshot_2025-03-13-07-35-42-340_com.miui.gallery.jpg

  • Like 3
Δημοσ.
51 λεπτά πριν, mastoras007 είπε

Νομίζω καλύτερα απλά ψητές οι πανστετες, καλό βγήκε οκ νόστιμο αλλά ψητές είναι καλύτερες τελικά! Καραμελωνουν σε όλη την επιφάνεια, ενώ στη σούβλα μόνο εξωτερικά!

 

Screenshot_2025-03-13-07-35-42-340_com.miui.gallery.jpg

Ίσως χρειαζόταν ακόμα λίγο χρόνο ψησίματος ή/και τύλιγμα λαδόκολλα/αλουμινόχαρτο για το πρώτο μισό της διαδικασίας. Ταπεινή μου γνώμη για βελτίωση του ωραίου αποτελέσματος που φαίνεται στη φωτό 👌

Δημοσ.
13 ώρες πριν, tsiro7 είπε

Το βασικότερο είναι ο καθαρισμός αλλά γενικά δεν υστερεί σε τπτ έναντι του μαντεμιου. Άλλωστε οι ακριβές σειρές όλων των κατασκευάστων inox εξαρτήματα έχουν. 

 

στα συν  της ανοξείδωτης σχάρας πρόσθεσε και μηδενική συντήρηση , ούτε κάψιμο ούτε λάδωμα  ούτε άγχος  να μην σκουριάσει , κάτι που τελικά παίζει και σημαντικό ρόλο στην οικονομία του αερίου

σε ότι αφορά την επιλογή μιας σχάρας  πέρα απο το πάχος της βέργας  έχει σημασία και το πόσο πυκνή διάταξη έχει   , μια σχάρα με μεγαλύτερη μάζα  αποδίδει  καλυτερα   αφού στην ουσία  οι περισσότερες ψησταριές υγραερίου  με τους λίγους καυστήρες  στη μάζα της σχάρας  βασίζονται  για να ψήσουν , 

Δημοσ.
2 hours ago, ηνίοχος said:

ούτε κάψιμο

Φαντάζομαι θέλει ζέσταμα κανονικά για να πιάσει θερμοκρασία η ψησταριά αλλά και να ζεσταθεί η σχάρα. 

Έχει κάποιος να μας δείξει φωτογραφία από την inox σχάρα του? Είναι καθαρή όπως την πρώτη μέρα που την πήρε?

Δημοσ.

Κάψιμο εννοεί όχι το ζεσταμα αλλά το seasoning . 

Ανοξείδωτο με ανοξείδωτο διαφέρει πάντως. Το 304 πριν 20 χρόνια δεν είναι ίδια ποιότητα με το σημερινό 304. Είχε ο πατέρας μου μια χτιστή ψησταριά που τώρα 10+ χρόνια δεν δούλεψε ποτέ. Γκρεμίστηκε γιατί σάπισαν τα πάντα εκτός τα ανοιξειδωτα που δεν έχουν ούτε ένα τσικ σκουριάς πάνω. Μιλάμε ήταν σε μπαλκόνι χωρίς να είναι καλυμμένη 100% . Δυστυχώς πολλά παίζουν ρόλο. Έχω ανοιξειδωτα σκεύη που σκουριάζουν εντός σπιτιού.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, est είπε

Ίσως χρειαζόταν ακόμα λίγο χρόνο ψησίματος ή/και τύλιγμα λαδόκολλα/αλουμινόχαρτο για το πρώτο μισό της διαδικασίας. Ταπεινή μου γνώμη για βελτίωση του ωραίου αποτελέσματος που φαίνεται στη φωτό 👌

Καλό ήταν δεν μπορώ να πω, αλλά η αντίδραση μαλιερ εσωτερικά που λείπει το χαλάει λίγο, anyway  πειραματίζομαι θα δοκιμάσω αλουμινόχαρτο στην επόμενη παρτίδα αλλά όχι πανστετες ίσος βάλω μπριζόλα 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...