Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 21,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• SagoniasSlutRos

2330

• ilpapacha

2071

• sndev

1109

• ηνίοχος

591

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Κάτι άσχετο με ψησταριά αλλά βλέπω πολοί ασχολείστε και εχετε γνωσεις,

θέλω να χρησιμοποιήσω μια εστία η οποία αποδίδει 24kw θερμίδες. λειτουργία με χαμηλής πίεση 

Εάν του βάλω ενα ρυθμιστή υψηλής πίεσης ρυθμισμένο στην χαμηλότερη πίεση, θα δούλευε? 

θέλω με λίγα λόγια να ανεβάσω την θερμική απόδοση του να πάει στα 35-40 Kw

Δημοσ.
22 ώρες πριν, mastoras007 είπε

Καλησπέρα.

Κάτι άσχετο με ψησταριά αλλά βλέπω πολοί ασχολείστε και εχετε γνωσεις,

θέλω να χρησιμοποιήσω μια εστία η οποία αποδίδει 24kw θερμίδες. λειτουργία με χαμηλής πίεση 

Εάν του βάλω ενα ρυθμιστή υψηλής πίεσης ρυθμισμένο στην χαμηλότερη πίεση, θα δούλευε? 

θέλω με λίγα λόγια να ανεβάσω την θερμική απόδοση του να πάει στα 35-40 Kw

Αυτό που θέλεις να κάνεις είναι επικίνδυνο και δεν συνιστάται σε καμία περίπτωση.

Οι προδιαγραφές της εστίας είναι γι αυτά τα kw, με ότι συνεπάγεται αυτό πχ ποιότητα υλικών, διατομές στην σωλήνα/μπεκ κτλ.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, ilpapacha είπε

Αυτό που θέλεις να κάνεις είναι επικίνδυνο και δεν συνιστάται σε καμία περίπτωση.

Οι προδιαγραφές της εστίας είναι γι αυτά τα kw, με ότι συνεπάγεται αυτό πχ ποιότητα υλικών, διατομές στην σωλήνα/μπεκ κτλ.

Ναι απο χαμηλής να πάω υψηλής οντος είναι επικίνδυνο απόσο εψαξα, μπορώ ομμος να ανεβάσω τα mbar στον χαμηλής, απο 0,30 να το πάω 0,60 η η παραπάνω, εκει θα είμαι οκ αλλά θα ανέβουν πραγματικά τα kw του καυστήρα η νάχαμε να λέγαμε

πάντος με αυτόν που πουλάει της φιάλες που ρώτησα μου απάντησε ''Μια χαρά θα δουλευει και καλύτερα ετσι'' (αν βάλω υψηλής )

Δημοσ.

Καλησπέρα στην παρέα πρόσφατα κάναμε κάτι ψησίματα στην Weber Spirit ii e-310 και ψήθηκε ο κολλητός να πάρει και αυτός μια και έσκασε ψησταριά από τα Lidl https://www.lidl-hellas.gr/p/grillmeister-pistaria-ygraerioy/p10050900?pageId=10064902&tabCode=Next_Sales_Week και φαίνεται τρελό value συγκριτικά με την Weber παίζει να υστερεί σε κάτι αναφορικά με το ψήσιμο και την ένταση βλέπω απ τους καυστήρες έχει και περιοχή άμεσου ψησίματος, όποιος έχει εμπειρία από την συγκεκριμένη ας μας γράψει καμία γνώμη …

Δημοσ.

πιθανότατα δεν θα έχει καμία σχέση με τη weber.  οι βασικές διαφορές που θεωρώ ότι θα έχει χωρις να την έχω δει ειναι: ανομοιομορφη κατανομη θερμοκρασιας, λογικά δεν θα έχει καδο οπότε χειμώνα δεν θα μπορείς να ψήσεις και σε περίπτωση που κάτι χαλάσει ανταλλακτικά δεν ξέρω που και αν θα μπορείς να βρεις. 

• Like 1
Δημοσ.
14 ώρες πριν, mastoras007 είπε

Ναι απο χαμηλής να πάω υψηλής οντος είναι επικίνδυνο απόσο εψαξα, μπορώ ομμος να ανεβάσω τα mbar στον χαμηλής, απο 0,30 να το πάω 0,60 η η παραπάνω, εκει θα είμαι οκ αλλά θα ανέβουν πραγματικά τα kw του καυστήρα η νάχαμε να λέγαμε

πάντος με αυτόν που πουλάει της φιάλες που ρώτησα μου απάντησε ''Μια χαρά θα δουλευει και καλύτερα ετσι'' (αν βάλω υψηλής )

βάσει ποιον γνώσεων στο είπε; θα είναι παρών οταν το δοκιμάσεις να συμμετάσχει στο μπαμ;

Δημοσ.
14 ώρες πριν, mastoras007 είπε

Η εστία έχει συγκεκριμένες προδιαγραφές ώστε να λειτουργεί ομαλά και αποδοτικά. Συνήθως στα 30mbar για μείγμα και στα 37mbar για προπάνιο με 1-1,5kg/h ροή. Αν αυξήσεις τα mbar, όπου κι αυτό δεν ενδείκνυται, θα έχεις ακανόνιστη φλόγα και μη σωστή καύση, το λιγότερο.

Η λύση είναι να πουλήσεις αυτή που έχεις, εφόσον δεν την χρειάζεσαι και δεν σε καλύπτει, και να πάρεις μια με περισσότερα kw.

Δημοσ.
11 hours ago, zanskou said:

λογικά δεν θα έχει καδο οπότε χειμώνα δεν θα μπορείς να ψήσεις 

Τι εννοείς με αυτό;

Δεν το λέω ειρωνικά. :P 

Δημοσ.
1 hour ago, nemesiskp said:

Τι εννοείς με αυτό;

Αν ο θάλαμος δεν έχει αρκετή μάζα για να κρατήσει θερμοκρασία θα έχει απώλειες και δεν θα μπορεί να ανεβάσει θερμοκρασία εσωτερικά του θαλάμου λόγω εξωτερικής θερμοκρασίας.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, nemesiskp είπε

Τι εννοείς με αυτό;

οι φτηνές ψησταριές ειναι ανοιχτές από κάτω και έχουν ένα απλό ταψί για τη συλλογή λίπους. 

στις ακριβότερες  υπάρχει κάδος με αποτέλεσμα η θερμότητα να μένει μέσα σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό όταν η εξωτερική θερμοκρασία ειναι χαμηλή. 

πρέπει να παςνα τις δεις από κοντά και θα καταλάβεις. 

Επεξ/σία από zanskou
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, ilpapacha είπε

Η εστία έχει συγκεκριμένες προδιαγραφές ώστε να λειτουργεί ομαλά και αποδοτικά. Συνήθως στα 30mbar για μείγμα και στα 37mbar για προπάνιο με 1-1,5kg/h ροή. Αν αυξήσεις τα mbar, όπου κι αυτό δεν ενδείκνυται, θα έχεις ακανόνιστη φλόγα και μη σωστή καύση, το λιγότερο.

Η λύση είναι να πουλήσεις αυτή που έχεις, εφόσον δεν την χρειάζεσαι και δεν σε καλύπτει, και να πάρεις μια με περισσότερα kw.

Αυτό από την σελίδα κατασκευαστή, δεν το είχα βρει νωρίτερα στα 50mb και με βουτάνιο εχω την μεγαλύτερη απόδωση για την συγκεκριμένη εστία 

περίπου 2,7 kg /h οπότε πρέπει να πάρω τον αντίστοιχο ρυθμιστή ως προς την παροχή - πίεση  

Χωρίς τίτλο.png

3 ώρες πριν, fysikos είπε

βάσει ποιον γνώσεων στο είπε; θα είναι παρών οταν το δοκιμάσεις να συμμετάσχει στο μπαμ;

Πάντος παλιότερα σε μια δουλειά που ήμουν, σε διπλανές εγκαταστάσεις μαγείρευαν με το λάστιχο κατευθείαν πάνω στην φιάλη, δέν λέω οτι είναι σωστό, είναι επικίνδυνο και πολύ μάλιστα απλά το αναφέρω γιατί έτσι το είχαν , γιά κάνα μηνα ετσι μαγείρευαν 

Επεξ/σία από mastoras007
Δημοσ.
1 ώρα πριν, mastoras007 είπε

Αυτό από την σελίδα κατασκευαστή, δεν το είχα βρει νωρίτερα στα 50mb και με βουτάνιο εχω την μεγαλύτερη απόδωση για την συγκεκριμένη εστία 

περίπου 2,7 kg /h οπότε πρέπει να πάρω τον αντίστοιχο ρυθμιστή ως προς την παροχή - πίεση  

Χωρίς τίτλο.png

Πάντος παλιότερα σε μια δουλειά που ήμουν, σε διπλανές εγκαταστάσεις μαγείρευαν με το λάστιχο κατευθείαν πάνω στην φιάλη, δέν λέω οτι είναι σωστό, είναι επικίνδυνο και πολύ μάλιστα απλά το αναφέρω γιατί έτσι το είχαν , γιά κάνα μηνα ετσι μαγείρευαν 

Καλύτερα να επικοινωνήσεις και με την εταιρεία για την επιβεβαίωση. Ότι ουσιαστικά απλά χρειάζεσαι ένα ρυθμιστή στα 50mbar με ροή 2,5kg/h και θα δουλέψει σωστά, χωρίς να χρειαστεί να κάνεις κάποια άλλη αλλαγή πχ σε μπεκ κτλ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...