Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
  Στις 29/11/2024 στις 12:08 ΜΜ, est είπε

το εγχειρίδιο οδηγιών αποτελεί το "ευαγγέλιο"

Συνηθως το ανοιγουμε πρωτη φορα οταν εχει γινει ηδη η βλακεια :P παντου, οχι μονο στις ψησταριες!

• Like 2
  • Haha 2
  • Απαντ. 22,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• SagoniasSlutRos

2465

• ilpapacha

2157

• sndev

1156

• ηνίοχος

606

Δημοσ.
  Στις 29/11/2024 στις 1:12 ΜΜ, protathlitis είπε

Με το ψεκαστήρι όμως δεν πέφτει λάδι και πάνω στους ανακλαστήρες/flavorized bars και γενικά μέσα στον κάδο?

ναι φευγει, αλλα συνολικα ειναι λιγοτερο απο μια κουταλια της σουπας για να ψεκασεις ολη τη σχαρα, οποτε σιγα...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βάλτε λινκ για το ψεκαστηρι παλικάρια να σωθούμε και εμείς.  Ένα που είχα πάρει δεν το πέταγε "νέφος ".. γραμμή το ψεκαζε και δεν έκανε δουλειά 

Επεξ/σία από Tsino
  • Like 1
Δημοσ.
  Στις 29/11/2024 στις 1:17 ΜΜ, Tsino είπε

Βάλτε λινκ για το ψεκαστηρι παλικάρια να σωθούμε και εμείς.  Ένα που είχα πάρει δεν το πέταγε "νέφος ".. γραμμή το ψεκαζε και δεν έκανε δουλειά 

Αυτο εδω εχω παρει. Αν πατησεις χαλαρα πεταει γραμμη. Αν πατησεις με δυναμη αποτομα πεταει σαν βενταλια, οχι ακριβως νεφος δλδ. 4-5 ψεκασματα και εχεις πιασει ολη τη σχαρα ομως

https://share.temu.com/vRDxLOsx5CA

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
  Στις 29/11/2024 στις 10:28 ΠΜ, AristidisZ είπε
Επέκταση  

Δεν έχω δοκιμάσει κάποια από αυτές που αναφέρεις. Αυτό πάντως που πρέπει να προσέξεις είναι να έχει μακριά λαβή και να έχει κλίση (δεν φαίνεται καλά στις φωτό αν έχουν ή όχι).

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ηθελα να ρωτησω σε φιαλες προπανιου 3 στην σειρα ποσα bar  πρεπει να ειναι ρυθμισμενος ο ρυθμιστης πιεσης υψηλής? 

Screenshot_20241201_072227_Chrome.jpg

Επεξ/σία από toykaki
Δημοσ.

Καλήμερα σε όλους! Επειδή έχω αγανακτήσει με αντικολλητικα τηγανια τύπου τεφαλ που χαλάνε συνέχεια σκέφτηκα να πάρω μαντεμένια της lodge το combo με 5 σκεύη για την κουζίνα. Ήθελα γνώμη. Αξίζει ή θα το μετάνιωσω λόγο βάρους και συντήρησης; σαν να είναι και λίγο μικρά νομίζω. 26αρια είναι. 

Δημοσ.
  Στις 1/12/2024 στις 8:36 ΠΜ, prapasgiorgos είπε

Καλήμερα σε όλους! Επειδή έχω αγανακτήσει με αντικολλητικα τηγανια τύπου τεφαλ που χαλάνε συνέχεια σκέφτηκα να πάρω μαντεμένια της lodge το combo με 5 σκεύη για την κουζίνα. Ήθελα γνώμη. Αξίζει ή θα το μετάνιωσω λόγο βάρους και συντήρησης; σαν να είναι και λίγο μικρά νομίζω. 26αρια είναι. 

Για αντικολλητικα, επιλεξε κεραμική επίστρωση που δεν περιέχει καρκινογόνες ουσίες. Όχι αιχμηρά και μεταλλικά πάνω. Όσο κρατησει, μετά καινούριο.

Τα μαντέμια είναι καλά για συγκεκριμένες χρήσεις, ωστόσο είναι πιο βαριά και χρειάζονται μια κάποια συντήρηση. Δεν έχουν την ακριβή συμπεριφορά των αντικολλητικων. Τα ανοξειδωτα δε χρειάζονται συντήρηση, είναι πιο ελαφριά σαφώς, αλλά χρειάζονται συγκεκριμένο τρόπο χρήσης ώστε να έχουν μια στοιχειώδη «αντικολλητική» επιφάνεια.

Άποψή μου είναι να πάρεις ένα τεμάχιο μαντεμενιο, ώστε να δεις αν σε βολεύει η χρήση κλπ και μετά να πάρεις σετ.

• Like 4
Δημοσ.

Συμφωνώ, πάρε 1-2 να δεις αν σε βολεύουν.  Εμείς εδώ και χρόνια έχουμε πετάξει τα τύπου tefal, και έχουμε ένα μικρό 24" και ένα μεγάλο 28" Lodge.

Τα καθαρίζεις με μία βούρτσα κάτω από ζεστό νερό, ή επιπλέον μια ξύστρα για τα επίμονα, και μετά στέγνωμα με χαρτί κουζίνας ή πετσέτα και άπλωμα λίγες σταγόνες λάδι. Αυτό είναι όλο.

Με την χρήση φτιάχνουν μια επίστρωση (πατίνα) που βελτιώνουν την αντικολλητική τους ιδιότητα. 

Γενικά αν έχεις την διάθεση να τα φροντίζεις και αν δεν σε πειράζει που είναι λίγο βαριά, είναι τηγάνια για μια ζωή, που θα δώσεις και στα παιδιά σου που λέει ο λόγος. 

• Like 3
Δημοσ.
  Στις 1/12/2024 στις 5:23 ΠΜ, toykaki είπε

Ηθελα να ρωτησω σε φιαλες προπανιου 3 στην σειρα ποσα bar  πρεπει να ειναι ρυθμισμενος ο ρυθμιστης πιεσης υψηλής? 

Screenshot_20241201_072227_Chrome.jpg

Καλύτερα να ρωτήσεις κάποιον τεχνικό.

• Like 2
Δημοσ.

Ήμουν στην ίδια φάση με εσένα. Δοκίμασα μαντέμια αλλά με κούρασαν. Και κυρίως, δεν τα πάλευε με τίποτα η γυναίκα μου...

Το γύρισα σε ανοξείδωτο. Βρήκα την υγειά μου. Κάνω τα πάντα! Αν το αφήσεις να κάψει πριν του βάλεις κάτι μέσα είναι αντικολλητικό (σχεδόν σαν τεφαλ). Χρησιμοποιείς ότι θέλεις πάνω του, το πλένεις όπως θέλεις και δεν παθαίνει τίποτα. Σώθηκα!

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...