Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους. Κάτοχος από χτες της  napoleon freestyle 425 από κοτσωβολο. Την πήρα στα 569. Συναρμολογηση μιάμιση ώρα σίγουρα και απλα ειμαι σε αναμονη για 1ο ψησιμο.Μερικές ερωτήσεις θέλω. Για πρώτη φορά τι λάδι να βάλω να την κάψω και πόση ώρα.

Επίσης τι φιάλη να πάρω?

 

  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2491

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1175

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
15 ώρες πριν, protathlitis είπε

Θέλεις να στείλεις κανένα link? τι μάρκα είναι η πλάκα και ταιριάζει ακριβώς? μπορεί να πάρω και εγώ για την δικιά μου.

https://www.amazon.de/dp/B0CB7L2QWC

H συγκεκριμενη ειναι για weber genesis ii e-310

2 ώρες πριν, G.bar είπε

Έχω την εντύπωση πάντως ότι δεν πρέπει να καλύπτεται το 100% της επιφάνειας από μαντεμένια πλάκα.

Kαι γω ετσι ξερω, αλλα αν δεις εχει κενα και πανω στο μπροστα και πισω. Και εχει βγαλει και η weber ιδια πλακα, ελαχιστα διαφορετικη

 

19 λεπτά πριν, Andreasmertsi είπε

Καλημέρα σε όλους. Κάτοχος από χτες της  napoleon freestyle 425 από κοτσωβολο. Την πήρα στα 569. Συναρμολογηση μιάμιση ώρα σίγουρα και απλα ειμαι σε αναμονη για 1ο ψησιμο.Μερικές ερωτήσεις θέλω. Για πρώτη φορά τι λάδι να βάλω να την κάψω και πόση ώρα.

Επίσης τι φιάλη να πάρω?

 

Καλοριζικη! Διαβασε οδηγιες σε πρωτη φαση. Λογικα την καις οπως ειναι σκετη γυρω στα 20 λεπτα στο φουλ να φυγει οτι εχει μεινει απο το εργοστασιο.

Φιαλη μειγμα με ρυθμιστη 30mbar ή προπανιο με ρυθμιστη 37mbar.

  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
11 hours ago, katbo said:

Καλησπέρα, εχω ένα πρότζεκτ να ψήσω 100-150 χοιρινά σουβλάκια μαζί με τις πίτες τους στην Napoleon 425 για ένα σουβλάκι-πάρτυ. Για να γλυτώσουν την αναμονή οι καλεσμένοι, σκέφτομαι 2-3 ώρες πριν ξεκινήσει το πάρτυ να τα μισοψήσω σε χαμηλή θερμοκρασία 140°-160°, μετά να τα σκεπάσω ώστε τα φυλάξω όσο γίνεται ζεστά και την ώρα του πάρτυ να κάνω το τελικό ψήσιμο σε δυνατή φωτιά, μαζί με τις πίτες τους. Έχει κάποια τύχη λέτε ή να παραγγείλουμε από πριν;

Έχω δει σε σουβλατζίδικα επίσης κάνουν κάτι παρόμοιο και τα φυλάνε πριν το τελικό ψήσιμο σε κάτι σαν νερό-λάδι και δεν ξέρω τι άλλο. Το έχει δοκιμάσει κανείς; Καμιά άλλη ιδέα ώστε να είναι όσο γίνεται πιο μαλακά και ζεστά; 

Καλησπέρα,

 

Επειδή συχνά κάνω half grill, θα πρότεινα να μην ξεκινήσεις τόσο νωρίς για τόσο μικρή ποσότητα.

Ξεκινάς 1 ώρα πρίν, μισοψήνεις όπως λές τα πάντα (1 ώρα max) και μετά τα τελειώνεις.

Για την συντήρηση των μισοψημένων, γάστρα ιδανικά ή κατσαρόλα (βαρύ καπάκι), μην προσθέσεις υγρά, θα βγάλουν τα ίδια. Εννοείτε ότι μετά αφου ψηθούν δεν τα ξαναβάζεις στην ίδια γάστρα, θεώρησε εκείνα τα υγρά "ωμά" και χρησιμοποίησε καθαρά σκεύη στο τέλος.

Επίσης, τσεκάρισμα με θερμόμετρο στο τέλος να βεβαιωθείς ότι πέρασες ασφαλώς 78C

Καλή επιτυχία

  • Like 1
Δημοσ.
16 minutes ago, kenpogr said:

Καλησπέρα,

 

Επειδή συχνά κάνω half grill, θα πρότεινα να μην ξεκινήσεις τόσο νωρίς για τόσο μικρή ποσότητα.

Ξεκινάς 1 ώρα πρίν, μισοψήνεις όπως λές τα πάντα (1 ώρα max) και μετά τα τελειώνεις.

Για την συντήρηση των μισοψημένων, γάστρα ιδανικά ή κατσαρόλα (βαρύ καπάκι), μην προσθέσεις υγρά, θα βγάλουν τα ίδια. Εννοείτε ότι μετά αφου ψηθούν δεν τα ξαναβάζεις στην ίδια γάστρα, θεώρησε εκείνα τα υγρά "ωμά" και χρησιμοποίησε καθαρά σκεύη στο τέλος.

Επίσης, τσεκάρισμα με θερμόμετρο στο τέλος να βεβαιωθείς ότι πέρασες ασφαλώς 78C

Καλή επιτυχία

Σ ευχαριστώ πολυ! Καμια δοκιμασμενη μαριναδα πριν το ψησιμο για να μαλακώσουν τα χορινα σουβλακια εχουμε; Ειδα Μαλλιωρα και Ακη και φαινονται ενδιαφέρουσες

Δημοσ.
9 minutes ago, katbo said:

Σ ευχαριστώ πολυ! Καμια δοκιμασμενη μαριναδα πριν το ψησιμο για να μαλακώσουν τα χορινα σουβλακια εχουμε; Ειδα Μαλλιωρα και Ακη και φαινονται ενδιαφέρουσες

Εγώ όχι, σίγουρα θα προτείνει κάποιος.

Στα δικά μου μόνο αλάτι - πιπέρι - ρίγανι - θυμάρι.

  • Like 1
Δημοσ.

Υπαρχει αραγε κανας μετρητης που να μπαινει αναμεσα σε μπουκαλα και παροχη και να μετραει την ροη?

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, plasTOST είπε

Θελω να μου μετραει ποσα λιτρα περασαν απο τη δεξαμενη προς την ψησταρια, ωστε να υπολογιζω ποσο εχει ακομα.

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

Θελω να μου μετραει ποσα λιτρα περασαν απο τη δεξαμενη προς την ψησταρια, ωστε να υπολογιζω ποσο εχει ακομα.

Θα πρότεινα ζυγαριά ηλεκτρική ώστε να βλέπεις αμέσως από το βάρος της μπουκάλας

  • Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, plasTOST είπε

Θα πρότεινα ζυγαριά ηλεκτρική ώστε να βλέπεις αμέσως από το βάρος της μπουκάλας

Θα πρεπει να την βγαζω και να την ζυγιζω, οχι τοσο πρακτικο.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

Θα πρεπει να την βγαζω και να την ζυγιζω, οχι τοσο πρακτικο.

πάρε δευτερη μπουκάλα να κάνεις την δουλειά σου χωρίς αγχος...και υπολογισμούς...

Ειναι το μόνο "κολπο" που πραγματικά δουλευει...

  • Like 4
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Andreasmertsi είπε

Καλημέρα σε όλους. Κάτοχος από χτες της  napoleon freestyle 425 από κοτσωβολο. Την πήρα στα 569. Συναρμολογηση μιάμιση ώρα σίγουρα και απλα ειμαι σε αναμονη για 1ο ψησιμο.Μερικές ερωτήσεις θέλω. Για πρώτη φορά τι λάδι να βάλω να την κάψω και πόση ώρα.

Επίσης τι φιάλη να πάρω?

 

Καλορίζικη και καλά ψησίματα! Θα ανάψεις στο φουλ τους καυστήρες για 20-25 λεπτά,  ώστε να καούν όλα τα εργοστασιακά έλαια/κατάλοιπα. Θα κλείσεις τους καυστήρες και πριν κρυώσουν εντελώς οι σχάρες, θα τις περάσεις με λίγο, πραγματικό λίγο, ηλιέλαιο και από τις 2 μεριές. Έπειτα θα ανάψεις τους καυστήρες μέχρι τους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά. Εάν θέλεις, μπορείς να το επαναλάβεις 1-2 φορές ακόμα. Όσο υψηλότερο είναι το σημείο καπνού του ελαίου, τόσο μεγαλύτερη αντοχή έχει το seasoning στις υψηλές θερμοκρασίες. 
Οι σχάρες/τα μαντεμένια σκεύη «λιπαίνονται» και κάθε φορά που ψήνεις λιπαρά κρέατα, με αποτέλεσμα το seasoning να «προστατεύεται»

  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 λεπτά πριν, katbo είπε

εγώ έχω ένα τέτοιο και μου έχει λύσει τα χέρια πάντως.

https://www.skroutz.gr/s/6136845/Zygaria-Aposkeyon-eos-50-kg.html

Εννοείται βέβαια υπάρχει 2η μπουκάλα

Οικονομικότατο και ζυγίζεις και τη βαλίτσα για κανένα ταξιδάκι✈️

Αλλά όπως είπες, η 2η μπουκάλα ...  👌

 Σπιτικά yakitori, sauce  & 2 χοιρινά φιλετίνια ...

 

Επεξ/σία από est
  • Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...