mitsos2321 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2024 Καλησπέρα έχω μόλις αγοράσει την jamestown maddox 3.1 και ήθελα να κάνω 2 ερωτήσεις. Αρχικά δεν έχω βρει κάποια μαντεμένια πλακα να τεριαζει ακριβώς για να αντικαταστήσει καποιο μερος της σχαρας άρα πρέπει να την βάλω από πάνω απο την σχαρα . Θα έχω θέμα? 2ο όσο αφορά τον καθαρισμό την φουλάρω ένα 10λεπτο στο τέλος και τρίβω με την βουρτσα αυτή https://www.praktiker.gr/m/p/jamestown-vourtsa-katharismou-bbq-sxaras-3-se-1-110474?gad_source=1&gclid=CjwKCAjwjqWzBhAqEiwAQmtgTwP4Aya1yqan9UOgysoyskUGk3fU3W0P68SQtmtFXHRp8jghkYUYVxoCoDMQAvD_BwE# . Έχω ψήσει 1 φορά σκέφτομαι να βγάζω και να πλένω ενδελεχώς με σπρει για τα λίπη κάθε 3 ψησιματα είναι σωστά αυτά που λέω?? Ευχαριστώ εκ των προτέρων !!
skskre Δημοσ. 13 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2024 1 hour ago, mitsos2321 said: 2ο όσο αφορά τον καθαρισμό την φουλάρω ένα 10λεπτο στο τέλος και τρίβω με την βουρτσα αυτή https://www.praktiker.gr/m/p/jamestown-vourtsa-katharismou-bbq-sxaras-3-se-1-110474?gad_source=1&gclid=CjwKCAjwjqWzBhAqEiwAQmtgTwP4Aya1yqan9UOgysoyskUGk3fU3W0P68SQtmtFXHRp8jghkYUYVxoCoDMQAvD_BwE# . Έχω ψήσει 1 φορά σκέφτομαι να βγάζω και να πλένω ενδελεχώς με σπρει για τα λίπη κάθε 3 ψησιματα είναι σωστά αυτά που λέω?? Ευχαριστώ εκ των προτέρων !! Δεν νομίζω οτι χρειάζεται να πλένεις τόσο συχνά τιις σχάρες σου, το κάψιμο και το τρίψιμο είναι μια χαρά....
johnniek13 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) 11 hours ago, mitsos2321 said: Καλησπέρα έχω μόλις αγοράσει την jamestown maddox 3.1 και ήθελα να κάνω 2 ερωτήσεις. Αρχικά δεν έχω βρει κάποια μαντεμένια πλακα να τεριαζει ακριβώς για να αντικαταστήσει καποιο μερος της σχαρας άρα πρέπει να την βάλω από πάνω απο την σχαρα . Θα έχω θέμα? 2ο όσο αφορά τον καθαρισμό την φουλάρω ένα 10λεπτο στο τέλος και τρίβω με την βουρτσα αυτή https://www.praktiker.gr/m/p/jamestown-vourtsa-katharismou-bbq-sxaras-3-se-1-110474?gad_source=1&gclid=CjwKCAjwjqWzBhAqEiwAQmtgTwP4Aya1yqan9UOgysoyskUGk3fU3W0P68SQtmtFXHRp8jghkYUYVxoCoDMQAvD_BwE# . Έχω ψήσει 1 φορά σκέφτομαι να βγάζω και να πλένω ενδελεχώς με σπρει για τα λίπη κάθε 3 ψησιματα είναι σωστά αυτά που λέω?? Ευχαριστώ εκ των προτέρων !! Εχω την napoleon 525 περιπου 1.5 χρόνια. Δεν εχεω πλυνει ποτε με σαπουνι αλλα ουτε και νερο. Τριβω αμεσως οταν τελειωσω ενω ειναι καυτη με συρματοβουρτσα να φυγουν ολα τα εμφανη καμενα και σκουπιζω σχεδον κρυα να φυγουν τα πολλα λαδια που ειναι μαυρα. ψηνω ετσι 4-5 φορες. Η σχαρες Nαpoleon απο την κατω πλευρα ειναι αυλακωτες, εκει μενει λιπος που μπορει να σταζει καποια στιγμη. Ετσι, μετα απο 4-5 ψησιματα βαζω την σχαρα αναποδα και αναβω μεχρι 200. μετα τριβω με βουρτσα και σκουπιζω με πανι. Ετοιμες. Στην ουσια το πανω μερος δεν το καθαριζω ποτε παρα μονο βουρτσα και σκουπισμα ωστε να εχει παντα ενα φιλμ απο ζωικο λιπος. Αν ψηνεις συνεχεια το μαντεμι διατηρειται απο τα λιπη του κρεατος, απλα πρεπει να φευγουν τα καμμενα και να μενει ενα λεπτο φιλμ.. Επεξ/σία 13 Ιουνίου 2024 από johnniek13 5
costas_ Δημοσ. 13 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2024 Αυτός είναι ο σωστός τρόπος και δεν χρειάζεται κάτι περισσότερο
mitsos2321 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2024 Παιδιά ευχαριστώ πάρα πολύ όλους!!! Η συρματοβουρτσα πρέπει να είναι κάτι εξειδικευμένο πχ αυτή που έχω εγώ είναι οκ η μπορεί να τραυμάτισω το μαντεμι??? Επίσης μπορώ να βάλω λεία μαντεμένια πλακα πάνω από τις σχάρες όπως έγραψα ποιο πάνω σωστά??
SagoniasSlutRos Δημοσ. 13 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2024 27 λεπτά πριν, mitsos2321 είπε Επίσης μπορώ να βάλω λεία μαντεμένια πλακα πάνω από τις σχάρες όπως έγραψα ποιο πάνω σωστά?? ναι
StaPag Δημοσ. 13 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2024 6 ώρες πριν, mitsos2321 είπε Επίσης μπορώ να βάλω λεία μαντεμένια πλακα πάνω από τις σχάρες όπως έγραψα ποιο πάνω σωστά?? Τσέκαρε το manual της ψησταριάς σου. Το manual της δικής μου (Napoleon Freestyle 365), αναφέρει ότι δεν πρέπει να καλύπτεις περισσότερο από το 75% της επιφάνειας ψησίματος με συμπαγές μέταλλο. 1
manos09 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2024 Καλησπέρα σε όλους τελικά αγόρασα την ψησταριά από τα Leroy με 1 μάτι ξεχωριστό και 4 μάτια για ψήσιμο. Β500 4+1. Τι μπουκάλα υγραερίου προτείνετε και τι τιμές παίζουν για αγορά;;;ευχαριστώ.
skskre Δημοσ. 15 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2024 Κλασική 10κιλη σιδερένια είναι μια χαρά, όσο για τις τιμές ψάξουν λίγο στο internet κ πάνε μετά σε πρατήριο ή μεταπωλητή, αν έχεις κοντά σου. 2
SagoniasSlutRos Δημοσ. 16 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2024 10 ώρες πριν, manos09 είπε Καλησπέρα σε όλους τελικά αγόρασα την ψησταριά από τα Leroy με 1 μάτι ξεχωριστό και 4 μάτια για ψήσιμο. Β500 4+1. Τι μπουκάλα υγραερίου προτείνετε και τι τιμές παίζουν για αγορά;;;ευχαριστώ. Εξαρτάται περιοχή και προμηθευτή. Είναι όπως στα βενζινάδικα. Άλλο θα πληρώσεις στο Αιγάλεω, άλλο στο Μαρούσι, άλλο στο πράσινο βενζινάδικο, άλλο στο πορτοκαλί.
manos09 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2024 Οκ θα ψάξω απλά να έχω μια ιδέα περίπου ποσό είναι η αρχική αγορά πχ της μπουκάλες. Και ποια είναι καλύτερη μπουκάλα ακούω πολλούς για coral gas εγώ μένω Πειραιά. Ευχαριστώ πάντως.
StaPag Δημοσ. 16 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2024 20 ώρες πριν, manos09 είπε Καλησπέρα σε όλους τελικά αγόρασα την ψησταριά από τα Leroy με 1 μάτι ξεχωριστό και 4 μάτια για ψήσιμο. Β500 4+1. Τι μπουκάλα υγραερίου προτείνετε και τι τιμές παίζουν για αγορά;;;ευχαριστώ. Πρέπει πρώτα να αποφασίσεις αν θα χρησιμοποιήσεις φιάλη μίγματος ή βουτανίου. Το βουτάνιο κάνει καθαρότερη καύση και συνιστάται για ψησίματα μεγάλης διάρκειας καθώς και για ψησίματα σε χαμηλές θερμοκρασίες. Είναι όμως λίγο ακριβότερο. Για χρήση βουτανίου χρειάζεσαι ρυθμιστή 37mbar, ενώ για μίγμα 30mbar. Επιπλέον υπάρχουν οι συμβατικές σιδερένιες φιάλες που συνδέονται με ρακόρ και θέλουν λαστιχάκι στεγανοποίησης καθώς και νέου τύπου φιάλες που είναι ελαφρότερες και κουμπώνουν με μια κίνηση (όπως οι coral gas). Καλό είναι να έχεις 2 φιάλες, για να μην ξεμείνεις στα μέσα του ψησίματος. Καλά ψησίματα!!! 1
ilpapacha Δημοσ. 16 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2024 27 λεπτά πριν, StaPag είπε Πρέπει πρώτα να αποφασίσεις αν θα χρησιμοποιήσεις φιάλη μίγματος ή βουτανίου. Το βουτάνιο κάνει καθαρότερη καύση και συνιστάται για ψησίματα μεγάλης διάρκειας καθώς και για ψησίματα σε χαμηλές θερμοκρασίες. Είναι όμως λίγο ακριβότερο. Για χρήση βουτανίου χρειάζεσαι ρυθμιστή 37mbar, ενώ για μίγμα 30mbar. Επιπλέον υπάρχουν οι συμβατικές σιδερένιες φιάλες που συνδέονται με ρακόρ και θέλουν λαστιχάκι στεγανοποίησης καθώς και νέου τύπου φιάλες που είναι ελαφρότερες και κουμπώνουν με μια κίνηση (όπως οι coral gas). Καλό είναι να έχεις 2 φιάλες, για να μην ξεμείνεις στα μέσα του ψησίματος. Καλά ψησίματα!!! Αυτά που αναφέρεις ισχύουν για το προπάνιο. Η επιλογή είναι μείγμα ή προπάνιο 1
StaPag Δημοσ. 16 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2024 26 λεπτά πριν, ilpapacha είπε Αυτά που αναφέρεις ισχύουν για το προπάνιο. Η επιλογή είναι μείγμα ή προπάνιο Έχεις δίκιο, προπάνιο ήθελα να γράψω. Το μίγμα έχει έχει 80% βουτάνιο και 20% προπάνιο.
Tsino Δημοσ. 16 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2024 7 hours ago, manos09 said: Οκ θα ψάξω απλά να έχω μια ιδέα περίπου ποσό είναι η αρχική αγορά πχ της μπουκάλες. Και ποια είναι καλύτερη μπουκάλα ακούω πολλούς για coral gas εγώ μένω Πειραιά. Ευχαριστώ πάντως. Υπολόγισε περίπου 20-25€ για το μείγμα χωρίς την εγγύηση της φιαλης
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα