Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, jimgoodman είπε

Οκ, έτσι όπως το είπες νόμιζα μιλάς για κάποια δοκιμασμένη λύση.

Δεν ανέφερα κάτι για κάποια λύση. Απλά απάντησα στο ερώτημα που είχες περί Κλαπάκη.

  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2491

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1175

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
52 λεπτά πριν, soundkeeper είπε

Η ποιότητα της jamestown είναι καλύτερη και το " διπλανό μάτι " δεν είναι " μάτι " αλλά infra που ουσιαστικά για να το πάρεις μόνο του αν ψάξεις στο skroutz θα ανακαλύψεις ότι έχει αρκετά ευρώ .... Στο μόμο που ουσιαστικά υπερτερεί η άλλη είναι η ύπαρξη της μαντεμένιας πλάκας που έχει αντί της τρίτης σχάρας .

Το μάτι με γκάζι δουλεύει; Δεν έκατσα να δω πώς δουλεύει αυτό το infra.

Δημοσ.

Ρε παιδιά, φίλος που δουλεύει στο τμήμα με τις ψησταριές στο Leroy, δε με άφησε να πάρω βούρτσα, γιατί λέει θα καταστρέψεις τις σχάρες επειδή έχουν επίστρωση. Μου είπε καθάρισμα μόνο με καθαριστικά φούρνου. Εσείς που την έχετε τι λέτε;

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, johni41 είπε

Το μάτι με γκάζι δουλεύει; Δεν έκατσα να δω πώς δουλεύει αυτό το infra.

Δεν είναι " μάτι "... είναι infra και εκτός από το να τηγανίζει ... η κυρίως δουλειά του είναι να θωρακίζει άμεσα μεγάλα κομμάτια κρέατος έτσι ώστε όταν τοποθετηθούν μετά στη σχάρα να μην χάσουν τους " χυμούς " τους .

  • Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, bpel86 είπε

 

Ρε παιδιά, φίλος που δουλεύει στο τμήμα με τις ψησταριές στο Leroy, δε με άφησε να πάρω βούρτσα, γιατί λέει θα καταστρέψεις τις σχάρες επειδή έχουν επίστρωση. Μου είπε καθάρισμα μόνο με καθαριστικά φούρνου. Εσείς που την έχετε τι λέτε;

Καλά σου λέει, η εμαγιέ σχάρα που έχει , καθαρίζει με ένα απλό σφουγγάρι και λίγο σαπούνι, ούτε τρίψιμο δεν θέλει.

Δημοσ.
10 ώρες πριν, est είπε

Δεύτερη φιάλη είναι η λύση και ξενοιαζεις 👌

Αυτό το ΣΚ έκανα 2 βαρβάτα ψησίματα...είχα μια σχεδόν τελειωμένη μπουκάλα και μια 2η γεμάτη με αυτό τον τρόπο δεν είχα κανένα αγχος ΑΝ θα με βγάλει ή όχι... Τελικά εβγαλα 1.5 ψήσιμο...τελείωσε και σε 2 λεπτά ειχα αλλάξει με την γεμάτη και όλα καλα..!!!

2η μπουκάλα η μόνη λύση...

για όποιον ενδιαφέρετε...

https://www.skroutz.gr/s/23018628/Napoleon-Ψησταριά-Υγραερίου-Μαντεμένια-Σχάρα-με-4-Εστίες-και-Πλαϊνό-Μάτι-Rogue-525-SB.html?from=price_drops&stm=eyJ0YWciOiJzdG06L2Mvb2YvdC9zLzIzMDE4NjI4L3gvb2ZmZXJzIn0

 

  • Like 2
Δημοσ.
9 ώρες πριν, bpel86 είπε

 

Ρε παιδιά, φίλος που δουλεύει στο τμήμα με τις ψησταριές στο Leroy, δε με άφησε να πάρω βούρτσα, γιατί λέει θα καταστρέψεις τις σχάρες επειδή έχουν επίστρωση. Μου είπε καθάρισμα μόνο με καθαριστικά φούρνου. Εσείς που την έχετε τι λέτε;

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποια βούρτσα με μαλακές τρίχες, όπως πχ η ορειχάλκινη. Καλό θα ήταν να είναι μακριά, ώστε να μην καίγεσαι και να σου δίνει καλύτερο «χέρι» στο καθάρισμα.

Καθαριστικό φούρνου ή κάποιο αντίστοιχο χημικό, δεν θα πρέπει να το χρησιμοποιείς για τον κάδο, τις σχάρες κτλ. Καλύτερα με ζεστό νερό και υγρό πιάτων.

 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, ilpapacha είπε

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποια βούρτσα με μαλακές τρίχες, όπως πχ η ορειχάλκινη. Καλό θα ήταν να είναι μακριά, ώστε να μην καίγεσαι και να σου δίνει καλύτερο «χέρι» στο καθάρισμα.

Καθαριστικό φούρνου ή κάποιο αντίστοιχο χημικό, δεν θα πρέπει να το χρησιμοποιείς για τον κάδο, τις σχάρες κτλ. Καλύτερα με ζεστό νερό και υγρό πιάτων.

 

Μήπως τελικά αυτές τις σχάρες επειδή έχουν επικάλυψη εμαγιέ δεν θέλουνε καθόλου σύρμα αλλά ούτε και επάλειψη με λάδι για την αντικολλητική ιδιότητα; Γιατί μάλλον δεν είναι σκέτο μαντέμι η επιφάνεια.

Επεξ/σία από jimgoodman
Δημοσ.
57 λεπτά πριν, jimgoodman είπε

Μήπως τελικά αυτές τις χαρές επειδή έχουν επικάλυψη εμαγιέ δεν θέλουνε καθόλου σύρμα αλλά ούτε και επικάλυψη με λάδι για την αντικολλητική ιδιότητα; Γιατί μάλλον δεν είναι σκέτο μαντέμι η επιφάνεια.

Αυτό είδα κι εγώ τώρα για την Kenton, ότι έχουν εμαγιε. Διαβάζω ότι δεν κάνει ούτε καθαριστικά να βάλεις, ούτε σύρμα. Λένε για κάψιμο και τρίψιμο με μαλακή πλευρά από σφουγγάρι.

Τωρα το λάδωμα δε νομίζω να κάνει κακό, αλλά ας μας πει και κάποιος γνωστης!

Δημοσ.

Επιτέλους έστησα την Weber μου και την έβαλα σε λειτουργία.

Πετάω κρέατα κατευθείαν πάνω ή θέλει κάποια ώρα να κάψει χωρίς τίποτα;

20221122_103431.jpg

  • Like 5
Δημοσ.

βάλε με ένα πινελακι λίγο λάδι στις σχάρες και άφησε τη να κάψει για κανένα 20λεπτο. 

μετά, αφού κρυώσει, είσαι έτοιμος. 

καλά ψησίματα. 

  • Thanks 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, vins είπε

Αυτό είδα κι εγώ τώρα για την Kenton, ότι έχουν εμαγιε. Διαβάζω ότι δεν κάνει ούτε καθαριστικά να βάλεις, ούτε σύρμα. Λένε για κάψιμο και τρίψιμο με μαλακή πλευρά από σφουγγάρι.

Τωρα το λάδωμα δε νομίζω να κάνει κακό, αλλά ας μας πει και κάποιος γνωστης!

Παιδιά έχει βούρτσες που από τη μια πλευρά είναι συρμάτινη και από την άλλη σφουγγάρι με μακριά λαβή για να μην καίγεσαι. Έχουν και τα μεγάλα μάρκετ στο τμήμα με τις ψησταριές. Έχει στο Σκλαβενίτη και είναι οικονομική. Καίμε καλά τρίβουμε και κάνουμε επάλειψη με ηλιέλαιο για το επόμενο ψήσιμο. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, jimgoodman είπε

Μήπως τελικά αυτές τις χαρές επειδή έχουν επικάλυψη εμαγιέ δεν θέλουνε καθόλου σύρμα αλλά ούτε και επικάλυψη με λάδι για την αντικολλητική ιδιότητα; Γιατί μάλλον δεν είναι σκέτο μαντέμι η επιφάνεια.

Γι αυτό ανέφερα κάποια βούρτσα με ορειχάλκινες τρίχες. Είναι πιο μαλακές και δεν «τραυματίζουν» τις σχάρες. Το να χρησιμοποιήσεις λίγο λάδι στην σχάρα, σίγουρα θα βοηθήσει.

7 λεπτά πριν, Fronimitis είπε

Επιτέλους έστησα την Weber μου και την έβαλα σε λειτουργία.

Πετάω κρέατα κατευθείαν πάνω ή θέλει κάποια ώρα να κάψει χωρίς τίποτα;

20221122_103431.jpg

Καλορίζικη και καλά ψησίματα!

Θα πρέπει να κάνεις ένα πρώτο κάψιμο με φουλ τους καυστήρες για περίπου 20-25 λεπτά. Μετά τους κλείνεις και πριν κρυώσει εντελώς η σχάρα, την περνάς με ελάχιστο ηλιέλαιο/λαρδί και την καις ξανά για περίπου 30-40 λεπτά στους 180 για το seasoning. Μπορείς να πάρεις και χοιρινό λίπος από τον χασάπη ή ίσως να έχεις κάποια περισσεύματα από κρέατα που «καθαρίζεις» πριν ψήσεις, να τα βάλεις σε σακουλάκια στην κατάψυξη και να τα χρησιμοποιείς, κατά το δοκούν, κατευθείαν στην σχάρα για «λάδωμα».

  • Thanks 1
Δημοσ.

Καμια άποψη κάποιος για τις Char-broil Tru-infrared ;;;; Διαβάζω για ομοιομορφία στο ψήσιμο, εύκολο καθάρισμα, μεγάλες θερμοκρασίες και καθόλου αναφλέξεις. Αξίζουν ;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...