Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, ilpapacha είπε

Ο ρυθμιστής που έχεις είναι για μείγμα λογικά, στα 30mbar. Για να βάλεις προπάνιο θα χρειαστεί να τον αλλάξεις με έναν στα 37mbar.

Αν θέλεις/μπορείς να αλλάξεις ρυθμιστή, προτίμησε προπάνιο.

Αφού είναι να αλλάξω ρυθμιστή αξίζει να πάω απευθείας στην Coral Prime?

  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2490

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1175

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, biovaggoulas είπε

Αφού είναι να αλλάξω ρυθμιστή αξίζει να πάω απευθείας στην Coral Prime?

Ναι, είναι πιο ελαφριά και πολύ πιο εύκολη/γρήγορη στην αλλαγή.

16 λεπτά πριν, andreaspA είπε

Σου πυρώνει τα προστατευτικά των καυστήρων ?

 

Είναι λογικό να πυρώνουν.

  • Like 2
Δημοσ.

Καλησπέρα κι από μένα,

παρακολουθώ τη συζήτηση απ όταν είχε μόλις 200 σελίδες, δηλαδή λίγο πριν μπούμε στην πρώτη καραντίνα(2020). Πραγματικά είναι εγκυκλοπαίδεια εδώ μέσα! Εκείνη την εποχή ψαχνόμουν για αγορά ψησταριάς υγραερίου (spoiler alert: ακόμα ψάχνομαι). Μετά απο πάρα πολύ ψάξιμο, αποφάσισα να ακολουθήσω τη συμβουλή γνωστού κρεοπώλη, σε γνωστό χωριό της Αττικής για τα ψητοπωλεία του και τα κρεοπωλεία του (ναι κοντά στα Άνω Λιόσια). Ο οποίος μετά απο κουβέντα μου είπε: "αν θες με ακούς, πάρε μια πλάκα να ψήνεις δε χρειάζεσαι κάτι άλλο."

Αγόρασα λοιπόν ένα πλατώ (plancha) υγραερίου από το Leroy στα 120Ε περίπου και πραγματικά είναι καταπληκτική επιλογή, μιας και επάνω έχω ψήσει από pancakes, αυγά, λαχανικά μέχρι tomahawk και ribeye μπριζόλες (χρησιμοποίησα ένα ταψί για καπάκι στο indirect ψήσιμο). 

Πλέον όμως οι ανάγκες αυξήθηκαν, χρειάζομαι sear station, σούβλα και παραπάνω χώρο. Οπότε αποφάσισα, ακολουθώντας πάντα τις συμβουλές εδώ μέσα, να αγοράσω μια Napoleon Rogue RSE425 μαζί με κουκούλα και ένα ταψί για κάρβουνα που έχει (επειδή γιατί όχι;). Όλα αυτά από Γερμανία μέσω eshopwedrop. Επειδή την αγορά την έκανα σήμερα, ελπίζω να μην έχω παραλείψει τίποτα και να μου έρθει τις επόμενες εβδομάδες ώστε να ανεβάσω κάνα review.

Αυτά για αρχή,

καλώς σας βρήκα

  • Like 9
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, ChristophorosGiam είπε

Καλησπέρα κι από μένα,

παρακολουθώ τη συζήτηση απ όταν είχε μόλις 200 σελίδες, δηλαδή λίγο πριν μπούμε στην πρώτη καραντίνα(2020). Πραγματικά είναι εγκυκλοπαίδεια εδώ μέσα! Εκείνη την εποχή ψαχνόμουν για αγορά ψησταριάς υγραερίου (spoiler alert: ακόμα ψάχνομαι). Μετά απο πάρα πολύ ψάξιμο, αποφάσισα να ακολουθήσω τη συμβουλή γνωστού κρεοπώλη, σε γνωστό χωριό της Αττικής για τα ψητοπωλεία του και τα κρεοπωλεία του (ναι κοντά στα Άνω Λιόσια). Ο οποίος μετά απο κουβέντα μου είπε: "αν θες με ακούς, πάρε μια πλάκα να ψήνεις δε χρειάζεσαι κάτι άλλο."

Αγόρασα λοιπόν ένα πλατώ (plancha) υγραερίου από το Leroy στα 120Ε περίπου και πραγματικά είναι καταπληκτική επιλογή, μιας και επάνω έχω ψήσει από pancakes, αυγά, λαχανικά μέχρι tomahawk και ribeye μπριζόλες (χρησιμοποίησα ένα ταψί για καπάκι στο indirect ψήσιμο). 

Πλέον όμως οι ανάγκες αυξήθηκαν, χρειάζομαι sear station, σούβλα και παραπάνω χώρο. Οπότε αποφάσισα, ακολουθώντας πάντα τις συμβουλές εδώ μέσα, να αγοράσω μια Napoleon Rogue RSE425 μαζί με κουκούλα και ένα ταψί για κάρβουνα που έχει (επειδή γιατί όχι;). Όλα αυτά από Γερμανία μέσω eshopwedrop. Επειδή την αγορά την έκανα σήμερα, ελπίζω να μην έχω παραλείψει τίποτα και να μου έρθει τις επόμενες εβδομάδες ώστε να ανεβάσω κάνα review.

Αυτά για αρχή,

καλώς σας βρήκα

Καλώς να παραλάβεις!

Στο παρακάτω λινκ, μπορείς να βρεις συγκεντρωμένα σχεδόν όλα τα αξεσουάρ

https://www.cassens.de/files/Katalog/napoleon-katalog-2021-cassens.pdf

Αρκετά από αυτά μπορείς να τα βρεις κι από Ελλάδα. Για αρχή θα έπαιρνα και την επισμαλτωμένη μαντεμένια πλάκα. Από εκεί και πέρα, βλέπεις τις ανάγκες σου και επιλέγεις αναλόγως.

Έχω φίλο που μένει έξω από το Μόναχο και όταν ήρθε Ελλάδα το καλοκαίρι, οδικώς, μου έφερε 2-3 αξεσουάρ που ήθελα και δεν υπήρχαν εδώ.

https://www.santosgrills.de/santos-plancha-einsatzpfanne-fuer-napoleon-lex-prestige-8196

https://www.santosgrills.de/napoleon-windschild-fuer-sizzle-zone-fuer-p-pro-rse-21117

Επεξ/σία από ilpapacha
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έκανα το πρώτο ψήσιμο σήμερα και όλα πήγαν όπως έπρεπε.... άριστη η Kenton και μπορεί λίγα να λέω...η καλύτερη αγορά πού έχω κάνει εδώ και αρκετά χρόνια.ψμια ερώτηση τώρα όσο αφορά το καθάρισμα επειδή δεν θέλω να ρίξω χημικά για καθάρισμα, πως καθαρίζεται τις σχάρες και εσωτερικά την ψησταριά με σαπουναδα?

Screenshot_2021-11-27-23-55-50-125_com.miui.gallery.jpg

Επεξ/σία από Traxanas1991
  • Like 2
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, ilpapacha είπε

Καλώς να παραλάβεις!

Στο παρακάτω λινκ, μπορείς να βρεις συγκεντρωμένα σχεδόν όλα τα αξεσουάρ

https://www.cassens.de/files/Katalog/napoleon-katalog-2021-cassens.pdf

Αρκετά από αυτά μπορείς να τα βρεις κι από Ελλάδα. Για αρχή θα έπαιρνα και την επισμαλτωμένη μαντεμένια πλάκα. Από εκεί και πέρα, βλέπεις τις ανάγκες σου και επιλέγεις αναλόγως.

Έχω φίλο που μένει έξω από το Μόναχο και όταν ήρθε Ελλάδα το καλοκαίρι, οδικώς, μου έφερε 2-3 αξεσουάρ που ήθελα και δεν υπήρχαν εδώ.

https://www.santosgrills.de/santos-plancha-einsatzpfanne-fuer-napoleon-lex-prestige-8196

https://www.santosgrills.de/napoleon-windschild-fuer-sizzle-zone-fuer-p-pro-rse-21117

Για αρχή θα χρειαστώ έναν ρυθμιστή 37αρι απ ότι καταλαβαίνω, μιας και η napoleon προτείνει Προπάνιο, σωστά; Πλάκα τουλάχιστον για αρχή θα συνεχίσω νομίζω να χρησιμοποιώ την plancha του Λερόη. Για αρχή θα θέλω να δοκιμάσω την σούβλα σίγουρα που έχει μέσα καθώς και το sizzle zone!! Ανυπομονώ όπως καταλαβαίνεις...

Να σε ρωτήσω κάτι: στον "οπλισμό" που έβαλες πιο πάνω το μεσαίο τι είναι ακριβώς;;

Δημοσ.

Chuck roll black Angus έτοιμο να μπει για κάπνισμα αύριο πρωί στις 07:00 και να είναι έτοιμο κατά τις 14-15:00. 

Τελευταίο κάπνισμα στη genesis. Τα άλλα θα τα αναλάβει η master touch.

IMG-42dd5e429638838482886ee3f4aca5b9-V.jpg

  • Like 8
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, ChristophorosGiam είπε

Για αρχή θα χρειαστώ έναν ρυθμιστή 37αρι απ ότι καταλαβαίνω, μιας και η napoleon προτείνει Προπάνιο, σωστά; Πλάκα τουλάχιστον για αρχή θα συνεχίσω νομίζω να χρησιμοποιώ την plancha του Λερόη. Για αρχή θα θέλω να δοκιμάσω την σούβλα σίγουρα που έχει μέσα καθώς και το sizzle zone!! Ανυπομονώ όπως καταλαβαίνεις...

Να σε ρωτήσω κάτι: στον "οπλισμό" που έβαλες πιο πάνω το μεσαίο τι είναι ακριβώς;;

Επειδή είναι από Γερμανία έχουν ρυθμιστή 50mbar.  Οι Γερμανοί συστήνουν τον ίδιο ρυθμιστή, 50mbar, για μείγμα και προπάνιο

9AC454B2-434D-464B-826C-8CA1CE510585.jpeg.a027edfb8fe9fd8abdc71e318e85b666.jpeg

Μπορείς απλά να πάρεις ένα ρακόρ/αντάπτορα για ελληνική μπουκάλα και θα είσαι εντάξει.

Το μεσαίο είναι δοχείο για στάχτη/κάρβουνα.

Επεξ/σία από ilpapacha
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Chuck roll black Angus έτοιμο να μπει για κάπνισμα αύριο πρωί στις 07:00 και να είναι έτοιμο κατά τις 14-15:00. 

Τελευταίο κάπνισμα στη genesis. Τα άλλα θα τα αναλάβει η master touch.

 

Στις παρακάτω Master touch που είδα σήμερα, γνωρίζεις τι διαφορές έχουν? Εκτός απο το χρώμα😁😁

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, skskre είπε

Στις παρακάτω Master touch που είδα σήμερα, γνωρίζεις τι διαφορές έχουν? Εκτός απο το χρώμα😁😁

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Αν είναι 5750 και οι δύο, νομίζω κανένα. Αν έχουν άλλο κωδικό ίσως έχουν διαφορές στα έξτρα. Εγώ πήρα την 5775, την premium με τον μεντεσε και τα εξαρτήματα για κάπνισμα μέσα.

  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Traxanas1991 είπε

Έκανα το πρώτο ψήσιμο σήμερα και όλα πήγαν όπως έπρεπε.... άριστη η Kenton και μπορεί λίγα να λέω...η καλύτερη αγορά πού έχω κάνει εδώ και αρκετά χρόνια.ψμια ερώτηση τώρα όσο αφορά το καθάρισμα επειδή δεν θέλω να ρίξω χημικά για καθάρισμα, πως καθαρίζεται τις σχάρες και εσωτερικά την ψησταριά με σαπουναδα?

Screenshot_2021-11-27-23-55-50-125_com.miui.gallery.jpg

Για τις σχάρες χρησιμοποιείς την βούρτσα είτε μετά το ψήσιμο είτε στην φάση της προθέρμανσης. Αν χρειαστεί, μπορείς να βάλεις σφουγγάρι με ζεστό νερό και υγρό πιάτων (ελάχιστο). Μετά από αυτό όμως, χρειάζεται να τις στεγνώσεις άμεσα, πρώτα με ένα πανί/χαρτί και έπειτα ανάβοντας τους καυστήρες. Στο τέλος θα χρειαστεί να κάνεις ξανά seasoning.

Για τον κάδο χρησιμοποιείς σφουγγάρι, ζεστό νερό και υγρό πιάτων. Έχε υπόψη σου ότι ο κάδος δεν πρόκειται να έχει ξανά την αρχική του λάμψη.

Δημοσ.
39 λεπτά πριν, ilpapacha είπε

Για τις σχάρες χρησιμοποιείς την βούρτσα είτε μετά το ψήσιμο είτε στην φάση της προθέρμανσης. Αν χρειαστεί, μπορείς να βάλεις σφουγγάρι με ζεστό νερό και υγρό πιάτων (ελάχιστο). Μετά από αυτό όμως, χρειάζεται να τις στεγνώσεις άμεσα, πρώτα με ένα πανί/χαρτί και έπειτα ανάβοντας τους καυστήρες. Στο τέλος θα χρειαστεί να κάνεις ξανά seasoning.

Για τον κάδο χρησιμοποιείς σφουγγάρι, ζεστό νερό και υγρό πιάτων. Έχε υπόψη σου ότι ο κάδος δεν πρόκειται να έχει ξανά την αρχική του λάμψη.

Για ποιον λογο τοση προσοχη? Γιατι να μην πλυνει φυσιολογικα τις σχαρες σας πιάτα , και τι ειναι το seasoning ?

Δημοσ.

Προφανώς επειδή το μαντέμι είναι πορώδες, ρουφάει τα πάντα και αν μείνει νερό σκουριάζει

γι αυτό και το seasoning, δηλαδή το λάδωμα

βάζεις λάδι, και με την θερμότητα γίνεται ασπίδα προστασίας απο την διάβρωση

  • Like 2
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, andreaspA είπε

Για ποιον λογο τοση προσοχη? Γιατι να μην πλυνει φυσιολογικα τις σχαρες σας πιάτα , και τι ειναι το seasoning ?

Τα μαντεμένια σκεύη θέλουν λίγο περισσότερη προσοχή/φροντίδα για να διατηρούνται.

Μπορείς να βρεις στον φάκελο Συμβουλές - Οδηγίες, πατώντας στο λινκ που έχω στην υπογραφή μου, περισσότερες λεπτομέρειες για την συντήρησή τους.

  • Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, samniotis είπε

Προφανώς επειδή το μαντέμι είναι πορώδες, ρουφάει τα πάντα και αν μείνει νερό σκουριάζει

γι αυτό και το seasoning, δηλαδή το λάδωμα

βάζεις λάδι, και με την θερμότητα γίνεται ασπίδα προστασίας απο την διάβρωση

Ειπα και εγω...
Υπερβολές!
Δεν μενει νερο οταν βαζεις τις σχαρες εκει που στραγγιζεις τα πιατα. Στραγγιζουν και στεγνώνουν.
Τοσα χρονια ετσι το κανω, δεν σκούριασε ποτε καμια σχάρα. Βεβαια δεν θα ξαναψησω μετα απο 3 μηνες. Μεσα στην εβδομάδα οπωσδήποτε θα ξαναψήσω.

 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...