Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, panoskatos είπε

Η ψησταριά = από πάνω (ιεραποστολικο)

Μέσα = φούρνος. 

Υπάρχουν πολλά μοντέλα ψησταριάς υγραερίου όπως και πάρα πολλές συσκευές που έχω βάλει στο λινκ. 

Αν θέλεις εσύ να την βάλεις κάπου "μέσα" προφανώς έχεις το μυαλό να μην πάρεις με πλαστικό στο χερούλι (πλαστικό χερούλι δεν υπάρχει)με πλαστικό στην λαβή υπάρχει. 

Που απο πανω λες; στο καπακι της ψησταριας; ποση ζεστη να εχει εκει? αντε να λιωσεις κανενα βουτυρο. Προφανως και οποιος ψαχνει τηγανι για χρηση σε ψησταρια ψαχνει για μεσα στην ψησταρια/φουρνο που σαφως πρεπει να ειναι ολο μεταλικο. Επισης καλο θα ειναι να ειναι απο υλικο που αντεχει στους 300+ βαθμους για παν ενδεχόμενο.

  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2491

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1175

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

την καλησπέρα μ στην ομάδα...επανέρχομαι λίγο στο θέμας pizza κατόπιν συμβουλής φίλου μ που ναι μεν δεν έχει ψησταρία αλλά διατηρεί πιτσαρία με ναπολιτάνικη πίτσα (τοπ στην περιοχή.) Στο λοιπόν μ είπε αντί για πέτρα για πίτσα να δω σε μαντέμι και δε απο τό https://mypizzaproject.com/shop/DiscountedMyPizzaSlabPeelSet

 

τι λέτε όσοι έχετε εμπειρία με ψήσιμο πίτσας σε ψησταριά? νμζω στο μαντέμι θα ανεβάζει μεγαλύτερη θερμοκρασία.

Ξέρω δεν τη λές φθηνή αλλά τουλ δεν σπάει και έχεις κ το φτυάρι.

Επεξ/σία από mixomoras
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, mixomoras είπε

την καλησπέρα μ στην ομάδα...επανέρχομαι λίγο στο θέμας pizza κατόπιν συμβουλής φίλου μ που ναι μεν δεν έχει ψησταρία αλλά διατηρεί πιτσαρία με ναπολιτάνικη πίτσα (τοπ στην περιοχή.) Στο λοιπόν μ είπε αντί για πέτρα για πίτσα να δω σε μαντέμι και δε απο τό https://mypizzaproject.com/shop/DiscountedMyPizzaSlabPeelSet

 

τι λέτε όσοι έχετε εμπειρία με ψήσιμο πίτσας σε ψησταριά? νμζω στο μαντέμι θα ανεβάζει μεγαλύτερη θερμοκρασία.

Ξέρω δεν τη λές φθηνή αλλά τουλ δεν σπάει και έχεις κ το φτυάρι.

Παρε καλυτερα της Lodge που ειναι απο τις καλυτερες αμερικανικες και οχι μια no name που θα κανει σιγουρα χειροτερη δουλεια λογω ποιοτητας.

Επισης, νομιζω οτι καλυτερη πιτσα θα φτιαξεις στον φουρνο της κουζινας σου με συνδιασμο αερα και γκριλ.

Επισης και το μαντεμι σπαει, απλα οχι τοσο ευκολα οσο η πετρα.

Ποια πιτσαρια εχει ο φιλος σου να δοκιμασουμε;

EUXVC1GXQAIW0Fn.jpg

Επεξ/σία από SagoniasSlutRos
  • Like 1
  • Sad 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, mixomoras είπε

την καλησπέρα μ στην ομάδα...επανέρχομαι λίγο στο θέμας pizza κατόπιν συμβουλής φίλου μ που ναι μεν δεν έχει ψησταρία αλλά διατηρεί πιτσαρία με ναπολιτάνικη πίτσα (τοπ στην περιοχή.) Στο λοιπόν μ είπε αντί για πέτρα για πίτσα να δω σε μαντέμι και δε απο τό https://mypizzaproject.com/shop/DiscountedMyPizzaSlabPeelSet

 

τι λέτε όσοι έχετε εμπειρία με ψήσιμο πίτσας σε ψησταριά? νμζω στο μαντέμι θα ανεβάζει μεγαλύτερη θερμοκρασία.

Ξέρω δεν τη λές φθηνή αλλά τουλ δεν σπάει και έχεις κ το φτυάρι.

Ακριβώς την ίδια έχω πάρει και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι

Δεν έχουμε δοκιμάσει να φτιάξουμε την ζύμη που έχουν προτείνει οι pizza lovers της παρέας ακόμα, αλλά τα αποτελέσματα είναι παρά πολύ καλά με την ζύμη που χρησιμοποιούμε.

 

 

FBD87144-FE10-444B-97E7-869B29F3254B.jpeg

A30C3CD2-073C-47AE-8352-1BA9FFB00940.jpeg

  • Like 3
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Παρε καλυτερα της Lodge που ειναι απο τις καλυτερες αμερικανικες και οχι μια no name που θα κανει σιγουρα χειροτερη δουλεια λογω ποιοτητας.

Επισης, νομιζω οτι καλυτερη πιτσα θα φτιαξεις στον φουρνο της κουζινας σου με συνδιασμο αερα και γκριλ.

Ποια πιτσαρια εχει ο φιλος σου να δοκιμασουμε;

αν σας βγάλει ο δρόμος τσεκάρετε il pazzo ioannina!

ναι lodge όπως και να το κάνεις είναι εγγύηση ..ευχαριστώ !

 

  • Like 1
Δημοσ.

Nα προσθεσω οτι της lodge εχει και χειλακι γυρω γυρω οποτε μπορει να χρησιμοποιηθει και για αλλες χρησεις. Πχ εχω την εχω χρησιμοποιησει για smash burgers, bacon και καραμελωμενα κρεμυδια, ολα μαζι σε ενα νοικοκυρεμενα :P

  • Like 2
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Athanasop είπε

Καλημέρα. 

Σκέφτομαι να πάρω αυτή τη σχάρα για kenton 4b naterial καθώς φαίνεται να κάνει στις διαστάσεις. https://www.skroutz.gr/s/23290342/Thermogatz-Σχάρα-Μαντεμένια-Ψησίματος-03-313-212-41-5x22-5cm.html

Με παιδευουν οι εμαγιέ στο καθάρισμα. Και γενικά έκανα 3 ψησίματα και είχε αρκετές αναψλεξεις. Που μπορώ να διαβάσω για καθαρισμό και ψήσιμο? 

Κάτι ακόμα στις εμαγιέ χρησιμοποιούμε συρματοβουρτσα? 

την έχω πάρει εγώ αυτή που δείχνεις πιο πολύ γιατί ήθελα σχάρα σε όλο το μήκος της ψησταριάς , δεν είδα κάποια αξιοσημείωτη διαφορά στο καθάρισμα από τις σχάρες που έχει, με συρματόβουρτσα τις κάνω εγώ μετά από πυρόληση.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, jusurum είπε

Έχω μία απλή απορία με τη σχάρα της Weber 310 spirit II.

Υπάρχει κάποια πλευρά που να θεωρείται η καλή? Γιατί βλέπω άλλους να ψήνουν από την πλευρά που οι γραμμώσεις είναι επίπεδες (πλατιές), 

και άλλοι από τη πλευρά που οι γραμμώσεις της σχάρας είναι μυτερές.

Στη συγκεκριμένη, δεν υπάρχει δυνατότητα να ψήσεις στην πλευρά που είναι μυτερές, επειδή το στρογγυλό κομμάτι της σχάρας (GBS) δεν στέκεται κανονικά. Σε ερώτηση που έκανα πριν μερικές ημέρες στην αντιπροσωπεία, ρωτώντας τους μήπως πρόκειται για κατασκευαστικό λάθος, η απάντηση που πήρα ήταν η εξής:

"..Οι σχάρες είναι μόνο από τη μια πλευρά. Δεν έχει κάποιο ελάττωμα.."

  • Thanks 1
Δημοσ.
Στις 23/5/2021 στις 9:46 ΠΜ, ηνίοχος είπε

Καλημέρα , μια διαφορετική πρόταση με επαγγελματική προσέγγιση στο σχεδιασμό και στο ψήσιμο (έχω ακριβώς την ίδια και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος )

exivos harmony 

IMG-1eae62a317a7569eefbcd39e51a856b7-V.jpg

Αυτή όμως φαίνεται να είναι σαν εντοιχισμένη. Κοίταξα και σε forum έξω και λένε ότι δεν ενδείκτυται να τις κλείσεις για λόγους απόδοσης και ασφάλειας. Θα το ψάξω το συγκεκριμένο μοντέλο. Έγω θέλω να το κλείσω κανονικά για να κάνω νησίδα bbq στον κήπο. 

Δημοσ.
17 ώρες πριν, toxotis67 είπε

Στη συγκεκριμένη, δεν υπάρχει δυνατότητα να ψήσεις στην πλευρά που είναι μυτερές, επειδή το στρογγυλό κομμάτι της σχάρας (GBS) δεν στέκεται κανονικά. Σε ερώτηση που έκανα πριν μερικές ημέρες στην αντιπροσωπεία, ρωτώντας τους μήπως πρόκειται για κατασκευαστικό λάθος, η απάντηση που πήρα ήταν η εξής:

"..Οι σχάρες είναι μόνο από τη μια πλευρά. Δεν έχει κάποιο ελάττωμα.."

Mια χαρα θα ψησει και απο την αλλη πλευρα, απλα θα υπαρχει μια ανομοιομορφια. Αν θες δλδ, ψηνεις και απο εκει.

Δημοσ.
17 ώρες πριν, toxotis67 είπε

Στη συγκεκριμένη, δεν υπάρχει δυνατότητα να ψήσεις στην πλευρά που είναι μυτερές, επειδή το στρογγυλό κομμάτι της σχάρας (GBS) δεν στέκεται κανονικά. Σε ερώτηση που έκανα πριν μερικές ημέρες στην αντιπροσωπεία, ρωτώντας τους μήπως πρόκειται για κατασκευαστικό λάθος, η απάντηση που πήρα ήταν η εξής:

"..Οι σχάρες είναι μόνο από τη μια πλευρά. Δεν έχει κάποιο ελάττωμα.."

Σωστή ήταν η απάντηση καθώς σχάρες 2 όψεων προσφέρουν από τα μεγάλα brand αυτή τη στιγμή μόνο η Napoleon και η Broil King ;) 

9 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Mια χαρα θα ψησει και απο την αλλη πλευρα, απλα θα υπαρχει μια ανομοιομορφια. Αν θες δλδ, ψηνεις και απο εκει.

Το θέμα είναι να έχει κάποιο νόημα να ψήσεις από την άλλη πλευρά. Σε Napoleon έχει αυλακώσεις που μαζεύουν τα λίπη και τα διοχετεύουν με ειδικές εγκοπές στο μπροστά μέρος και το πίσω μέρος αντίστοιχα, από όπου γλιστράνε στον κάδο προς τον λιποσυλλέκτη και δεν πέφτουν επάνω στα καλύμματα και τους καυστήρες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη δραματική μείωση αναφλέξεων σε συγκεκριμένα λιπαρά φαγητά!

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, eliassgr είπε

Το θέμα είναι να έχει κάποιο νόημα να ψήσεις από την άλλη πλευρά. Σε Napoleon έχει αυλακώσεις που μαζεύουν τα λίπη και τα διοχετεύουν με ειδικές εγκοπές στο μπροστά μέρος και το πίσω μέρος αντίστοιχα, από όπου γλιστράνε στον κάδο προς τον λιποσυλλέκτη και δεν πέφτουν επάνω στα καλύμματα και τους καυστήρες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη δραματική μείωση αναφλέξεων σε συγκεκριμένα λιπαρά φαγητά!

Kαπου ειχα δει σε βιντεο παλιοτερα σε non-GBS weber οτι εψηναν και απο τις δυο πλευρες. Τον λογο δεν τον θυμαμαι αν και νομιζω οτι εχει να κανει με τον αν θες να εχεις μεγαλυτερη επαφη της σχαρας με το φαγητο. Πχ σε πιο ευαισθητα κομματια να βολευει το μικροτερο "πατημα".

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Kαπου ειχα δει σε βιντεο παλιοτερα σε non-GBS weber οτι εψηναν και απο τις δυο πλευρες. Τον λογο δεν τον θυμαμαι αν και νομιζω οτι εχει να κανει με τον αν θες να εχεις μεγαλυτερη επαφη της σχαρας με το φαγητο. Πχ σε πιο ευαισθητα κομματια να βολευει το μικροτερο "πατημα".

Κάτι τέτοιο είναι στα όριο της επινόησης / πατέντας , δηλαδή σκέφτηκε κάτι ο ψήστης να κάνει το οποίο δεν έχει σκεφτεί ο κατασκευαστής της ψησταριάς. Μπορεί όντως να έχει χρησιμότητα να το κάνεις ανάλογα με τα γούστα και το αποτέλεσμα που θέλεις να πετύχεις, απλά το ανέφερα για να επιβεβαιώσω αυτό που είπες ο φίλος πιο πάνω ότι κάλεσε στο κατάστημα και του είπαν πως «οι σχάρες της Weber είναι σχεδιασμένες για να ψήσιμο στη 1 πλευρά» ✌️

Επεξ/σία από eliassgr
Δημοσ.
1 ώρα πριν, SagoniasSlutRos είπε

Kαπου ειχα δει σε βιντεο παλιοτερα σε non-GBS weber οτι εψηναν και απο τις δυο πλευρες. Τον λογο δεν τον θυμαμαι αν και νομιζω οτι εχει να κανει με τον αν θες να εχεις μεγαλυτερη επαφη της σχαρας με το φαγητο. Πχ σε πιο ευαισθητα κομματια να βολευει το μικροτερο "πατημα".

Εγώ ειλικρινά πιστεύω ότι έτσι είναι και αυτός είναι ο λόγος ύπαρξης διπλής όψης, όμως κάποια μ@λ@κ@α έγινε με το GBS και τώρα λένε ότι δεν ψήνει από τη μια πλευρά.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, toxotis67 είπε

Εγώ ειλικρινά πιστεύω ότι έτσι είναι και αυτός είναι ο λόγος ύπαρξης διπλής όψης, όμως κάποια μ@λ@κ@α έγινε με το GBS και τώρα λένε ότι δεν ψήνει από τη μια πλευρά.

Θα σου λυθούν όλες σου οι απορίες αν διαβάσεις το manual της ψησταριάς σου! Στα brand που όντως έχουν σχάρες διπλής όψης αναγράφεται και σχετικό section στο manual της ψησταριάς!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...