Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
39 λεπτά πριν, gdeli είπε

Ξέρω ότι το Inox όταν ανεβάσεις πολύ την θερμοκρασία παίρνει ένα τέτοιο χρώμα. Πόσο την έφτασες; Σε κάθε περίπτωση νομίζω πρέπει να μιλήσεις με την αντιπροσωπία για να σου πουν αν είναι αναμενόμενο.

Όσο πήγαινε την έφτασα 370-380... Έλεγα μήπως υπάρχουν φίλοι που έχουν παρατηρήσει το ίδιο...

33 λεπτά πριν, ηνίοχος είπε

Στους επαγγελματικούς χώρους εργασίας προτείνεται το προπάνιο οι διαφορές σε σχέση με τις φιάλες μίγματος έχει ελαφρώς μικρότερη απόδοση θερμίδων αλλά πολύ ποίο σταθερή απόδοση σε συνεχή χρήση , ακόμη επηρεάζεται λιγότερο από τη θερμοκρασία περιβάλλοντος και αυτός είναι ο λόγος που  χρησιμοποιούνται στις χώρες με χαμηλές θερμοκρασίες 

Μήπως ψήνεις με ανοιχτό το καπάκι ; 

Έχει τύχει να ψήσω και με ανοιχτό καπάκι.. παίζει ρόλο αυτό λες?

6 λεπτά πριν, skskre είπε

Αντιγράφωντας το manual της Napoleon

" Over time stainless steel parts discolor when heated, usually to a golden or brown hue. The discoloration is normal and does not affect performance of the grill" Χθες μετά το ψήσιμο την δικιά μου την εκανα με κρέμα για stainless steel και έφυγε, κάτι που το χα παρατηρήσει από το πρώτο ψήσιμο-ιδιαίτερα στο καπάκι πίσω από το χερούλι. 

Ευχαριστώ! Φαντάσου ότι έψαξα το manual και δεν το είδα!!! Σου είναι εύκολο να παραθέσεις σύνδεσμο για την αλοιφή που έβαλες και επανήλθε??

  • Απαντ. 20,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2245

  • ilpapacha

    2030

  • sndev

    1100

  • ηνίοχος

    586

Δημοσ.

Καλησπερα κι απο μενα. Ξεκινησα να διαβαζω λιγο εδω να ψαχτω για τα bbq αλλα ειστε επαγγελματιες !!! Πρωτη φορα ψαχνω να παρω ενα bbq υγραεριου να ψηνω για τα πιτισιρκια και λογω μπαλκονιου και απειριας σκεφτομαι κατι φτηνο. Εχω δει την unimac basic με 3 ματια και την bormann bbq3000 που ειναι γυρω στα 200 ευρω οποτε με τα συμπρακαλα θα βγει ενα 300αρι. Μενω σε νησι κ αυτες υπαρχουν εδω διαθεσιμες χωρις μεταφορικα. Πιο ακριβη προς το παρον δεν το σκεφτομαι γιατι δε ξερω αρχικα αν με βολεψει το ψησιμο στο μπαλκονι.  Υπαρχει καποια προταση σ'αυτες τις δυο η ισως καποια καλυτερη γυρω απο αυτο το μπατζετ? Ευχαριστω εκ των προτερων

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, Pyrosvestis είπε

Όσο πήγαινε την έφτασα 370-380... Έλεγα μήπως υπάρχουν φίλοι που έχουν παρατηρήσει το ίδιο...

Έχει τύχει να ψήσω και με ανοιχτό καπάκι.. παίζει ρόλο αυτό λες?

Ευχαριστώ! Φαντάσου ότι έψαξα το manual και δεν το είδα!!! Σου είναι εύκολο να παραθέσεις σύνδεσμο για την αλοιφή που έβαλες και επανήλθε??

Είναι πολύ πιθανό αυτό , γιατί  όταν ψήνουμε με ανοιχτό ή και μισάνοιχτο , οι ατμοί από τα  λίπη μένουν πάνω σ αυτό και το λερώνουν , εάν είναι πρόσφατο μπορεί να αφαιρεθεί με λίγο ζεστό νερό και σαπούνι για τα πιάτα ή εναλλακτικά κάποιο λιποδιαλυτικο υγρό 

  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Pyrosvestis είπε

Σκέτο προπάνιο είναι οι γκρι... Για το inox καπάκι της napoleon που εχει κιτρινίσει ελαφρά από έξω δε γνωρίζει κανένας αν είναι φυσιολογικό?

Δες μια και τις παρακάτω λύσεις για τον καθαρισμό

https://www.thespruce.com/remove-brown-stains-from-stainless-steel-1900549

1 ώρα πριν, raven77 είπε

Καλησπερα κι απο μενα. Ξεκινησα να διαβαζω λιγο εδω να ψαχτω για τα bbq αλλα ειστε επαγγελματιες !!! Πρωτη φορα ψαχνω να παρω ενα bbq υγραεριου να ψηνω για τα πιτισιρκια και λογω μπαλκονιου και απειριας σκεφτομαι κατι φτηνο. Εχω δει την unimac basic με 3 ματια και την bormann bbq3000 που ειναι γυρω στα 200 ευρω οποτε με τα συμπρακαλα θα βγει ενα 300αρι. Μενω σε νησι κ αυτες υπαρχουν εδω διαθεσιμες χωρις μεταφορικα. Πιο ακριβη προς το παρον δεν το σκεφτομαι γιατι δε ξερω αρχικα αν με βολεψει το ψησιμο στο μπαλκονι.  Υπαρχει καποια προταση σ'αυτες τις δυο η ισως καποια καλυτερη γυρω απο αυτο το μπατζετ? Ευχαριστω εκ των προτερων

Από τη στιγμή που θέλεις να διαθέσεις συγκεκριμένο ποσό και υπάρχουν οι συγκεκριμένες, διαθέσιμες, στην θέση σου θα κοίταζα ποιά έχει την καλύτερη/μεγαλύτερη εγγύηση, λόγω ότι θα έχουν και μεγαλύτερη καταπόνηση από ανέμους/υγρασία/αλάτι στο μέρος που είσαι, και σε ποιά είναι πιο εύκολο να βρω ανταλλακτικά.

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, ilpapacha είπε

Δες μια και τις παρακάτω λύσεις για τον καθαρισμό

https://www.thespruce.com/remove-brown-stains-from-stainless-steel-1900549

Από τη στιγμή που θέλεις να διαθέσεις συγκεκριμένο ποσό και υπάρχουν οι συγκεκριμένες, διαθέσιμες, στην θέση σου θα κοίταζα ποιά έχει την καλύτερη/μεγαλύτερη εγγύηση, λόγω ότι θα έχουν και μεγαλύτερη καταπόνηση από ανέμους/υγρασία/αλάτι στο μέρος που είσαι, και σε ποιά είναι πιο εύκολο να βρω ανταλλακτικά.

Δεν υπαρχει πουθενα για καμια τιποτα. Ελαχιστα πραγματα εχω βρει. Μεχρι και να δωσω 250 ευρω σκεφτηκα να παω σε μια weber καρβουνο σκεφτηκα. Ως 300 max 350 το budget

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Pyrosvestis είπε

 

Ευχαριστώ! Φαντάσου ότι έψαξα το manual και δεν το είδα!!! Σου είναι εύκολο να παραθέσεις σύνδεσμο για την αλοιφή που έβαλες και επανήλθε??

Αγοράστηκε από Σκλαβενίτη από τη γυναίκα μου όποτε μια φώτο έχω μόνο...

20210308_223544.jpg

  • Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 λεπτά πριν, raven77 είπε

Δεν υπαρχει πουθενα για καμια τιποτα. Ελαχιστα πραγματα εχω βρει. Μεχρι και να δωσω 250 ευρω σκεφτηκα να παω σε μια weber καρβουνο σκεφτηκα. Ως 300 max 350 το budget

Για την εγγύηση μπορείς να ρωτήσεις είτε το κατάστημα που τις πουλάει είτε την αντίστοιχη αντιπροσωπεία 

Unimac https://www.unimac.gr/#contact

κατάλογος

https://www.unimac.gr/wp-content/uploads/2021/03/KATALOGOS_2021_UNIMAC.pdf

Bormann https://www.nikolaoutools.gr/guarantee_form.php

κατάλογος https://www.nikolaoutools.gr/userfiles/files/MATI_SPRING_2021.pdf

Αν θες να πας σε κάρβουνο, η Weber είναι μια πολύ καλή επιλογή. 

Επεξ/σία από ilpapacha
Δημοσ.
2 ώρες πριν, raven77 είπε

Καλησπερα κι απο μενα. Ξεκινησα να διαβαζω λιγο εδω να ψαχτω για τα bbq αλλα ειστε επαγγελματιες !!! Πρωτη φορα ψαχνω να παρω ενα bbq υγραεριου να ψηνω για τα πιτισιρκια και λογω μπαλκονιου και απειριας σκεφτομαι κατι φτηνο. Εχω δει την unimac basic με 3 ματια και την bormann bbq3000 που ειναι γυρω στα 200 ευρω οποτε με τα συμπρακαλα θα βγει ενα 300αρι. Μενω σε νησι κ αυτες υπαρχουν εδω διαθεσιμες χωρις μεταφορικα. Πιο ακριβη προς το παρον δεν το σκεφτομαι γιατι δε ξερω αρχικα αν με βολεψει το ψησιμο στο μπαλκονι.  Υπαρχει καποια προταση σ'αυτες τις δυο η ισως καποια καλυτερη γυρω απο αυτο το μπατζετ? Ευχαριστω εκ των προτερων

Δοκιμασμένη από εδώ είναι η naterial από το leroy. 

Από αυτές που λες, θα έλεγα unimac, γιατί ένας φίλος μου είχε καλή εμπειρία από το σέρβις. Και μόνο γι' αυτό το λόγο. Δεν γνωρίζω κάτι άλλο.

Δημοσ.
16 ώρες πριν, ktlk21 είπε

αγοράστηκε πριν μερικές μέρες. Μια blackbull gusto... Δεν έχω εμπειρία από ψησιμο γενικά αλλα το αποτέλεσμα με ικανοποίησε απόλυτα 

IMG_20210307_134323.jpg

IMG_20210307_132155.jpg

Και να βάλω και φώτο της ψησταριάς οου ξέχασα 

IMG-20210302-WA0003.jpeg

IMG-20210302-WA0001.jpeg

καλορίζικη φίλε. Καλά ψησίματα 

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, sndev είπε

τωρα οσον αφορα το δείκτη δε δειχνει ποσο εχει μεσα αλλα τη πιεση κ μονο δυστυχώς δλδ μπορεί να νε στο κοκκινο κ να σου βγαλει 3 ψησίματα ακομα. οι κοκκινες δειχνουν στη μεση το πράσινο (πιεση) οταν ειναι γεματες. παρε μια δευτερη prime γκρι να εχεις για αλλαγμα , (εγω πηρα γτ οταν πηγα για αλλαγη δεν ειχε κοκκινες κ μου εδωσε αυτη ως κ καλα καλυτερη λογο πιεσης το οποιο δε το ξερω γτ ακομα δεν την εβαλα για ψησιμο), οι γκρι λοιπον τερματίζουν το δεικτη γτ το δοκιμασα απο περιεργια αλλα εχουν μεσα την ιδια ποσοτητα κ εχουν το ιδιο βαρος. 

εχω αλλαξει 3ς κοκκινες ολες ο δεικτης στη μεση πρασινο 1 γκρι τερματισμενος πρασινο

Καλημέρα! Λογικό είναι. Βουτάνιο 1,2 bar στην φιάλη.  Προπάνιο 7,0 bar στην φιάλη. (έξι φορές πάνω)

Αλλά σε σχέση με τα 1,2 bar, τα 28, 29 ή 30 millibar (χιλιοστά του bar) των ρυθμιστών δεν κάνει πρακτική διαφορά. Οι επαγγελματίες χρησιμοποιούν προπάνιο (γκρί) γιατί οι κουζίνες τους δουλεύουν στο 1,5 bar και έχουν και μεγάλη κατανάλωση ανά ώρα. Εμείς τι να το κάνουμε;

 

Επεξ/σία από PJK
  • Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, PJK είπε

Καλημέρα! Λογικό είναι. Βουτάνιο 1,2 bar στην φιάλη.  Προπάνιο 7,0 bar στην φιάλη. (έξι φορές πάνω)

Αλλά σε σχέση με τα 1,2 bar, τα 28, 29 ή 30 millibar (χιλιοστά του bar) των ρυθμιστών δεν κάνει πρακτική διαφορά. Οι επαγγελματίες χρησιμοποιούν προπάνιο (γκρί) γιατί οι κουζίνες τους δουλεύουν στο 1,5 bar και έχουν και μεγάλη κατανάλωση ανά ώρα. Εμείς τι να το κάνουμε;

 

Όταν όμως ο κατασκευαστής προτείνει προπάνιο για την καύση κάποιων bbq μήπως ξέρει κάτι περισσότερο?

Δημοσ.

Διαβαζα σε κατι σαιτ αυτοκινουμενων/τροχοσπιτων κτλ οτι το προπανιο ειναι ποιο καθαρο (θελει δλδ λιγοτερη συντηρηση) 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Evgenios_V είπε

Διαβαζα σε κατι σαιτ αυτοκινουμενων/τροχοσπιτων κτλ οτι το προπανιο ειναι ποιο καθαρο (θελει δλδ λιγοτερη συντηρηση) 

Και γω αυτο εχω διαβασει/ακουσει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

κανετε καποια  συντήρηση  στη ψησταρια στο σύστημα κατανομής αεριού στους καυστήρες?

οταν βαλω τη γκρι θα σας πω εντυπώσεις αλλα θα αργήσει , η απορία μου ειναι 

α. αν κραταει το ιδιο

β. αν θα δω διαφορα στις θερμοκρασιες

γ. οταν στις κόκκινες μένει 1 κιλο κ κατι που επιστρεφετε σε αυτη θα μεινει κ αν ναι ποσο.

Επεξ/σία από sndev
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, sndev είπε

α. αν κραταει το ιδιο

β. αν θα δω διαφορα στις θερμοκρασιες

γ. οταν στις κόκκινες μένει 1 κιλο κ κατι που επιστρεφετε σε αυτη θα μεινει κ αν ναι ποσο.

α. νομιζω ναι

β. ναι, λιγο προς τα κατω (τουλαχιστον στην πετρογκαζ που δοκιμασα εγω)

γ. δεν ξερω

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...