Προς το περιεχόμενο

Excel - Εύρεση λεπτών ανάμεσα σε 2 χρονικά διαστήματα (*διαφορετικών ημερών*)

Zugzwang

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα!

Προειδοποιώ ότι είμαι αρκετά νουμπάς στο excel.

Το πρόβλημά μου είναι το εξής: Ξέρω την παραγωγή ενός εργοστασίου ανά λεπτό. Αυτό που θα ήθελα είναι να υπολογίσω τη συνολική παραγωγή ανάμεσα σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και ώρες.

Ένα παράδειγμα θα το κάνει σαφέστερο.

Ας πούμε παράγουμε 27 προϊόντα/min και θέλουμε να υπολογίσουμε την παραγωγή από τις 27/09/11, ώρα 23:56 μέχρι τις 28/09/11, ώρα 08:47. Αν κάναμε τις πράξεις μόνοι μας, θα βρίσκαμε ότι ο χρόνος παραγωγής είναι 8h 51m= 531min. Αυτά τα λεπτά θα τα πολλαπλασιάζαμε με 27 και θα βρίσκαμε ότι σ' αυτό το διάστημα παραγάγαμε 14.337 προϊόντα.

Υπάρχει τρόπος να το υπολογίσουμε αυτό εύκολα και γρήγορα στο excel;

Δηλαδή, να έχουμε στο κελί Α1 27/09/11 23:56, στο Α2 28/09/11 08:47 και στο Α3 να εμφανιστεί η τιμή 14.337;

Και κάτι άλλο: ξέρω ότι μπορούμε να εισαγάγουμε την ημερομηνία μιας δεδομένης στιγμής πατώντας control+; και την ώρα μιας δεδομένης στιγμής πατώντας control+shift+;. Γίνεται σε ένα κελί η ημερομηνία και η ώρα να ανανεώνονται αυτόματα με την τρέχουσα; Με άλλα λόγια, γίνεται να θέσουμε μια σταθερή ημερομηνία και ώρα ως εκείνη της έναρξης των υπολογισμών και η ημερομηνία και ώρα λήξης των υπολογισμών να "τρέχει" και μαζί με αυτήν και τα προϊόντα που παράγονται;

Συγνώμη αν σας μπέρδεψα και ευχαριστώ που διαβάσατε το κατεβατό μου.

ΥΓ: http://office.microsoft.com/el-gr/excel-help/HP010070466.aspx

Στην ενότητα "Υπολογισμός του χρόνου που πέρασε" μάς εξηγείται πώς να υπολογίσουμε το χρόνο ανάμεσα σε δυο διαστήματα *της ίδιας μέρας*. Ίσως κάποιον τον βοηθήσει αυτό.

Δημοσ.

Στο A3 γράψε =(A2-A1)*27*1440

Στο A2 γράψε =NOW()

Πατώντας το F9 θα γίνεται χειροκίνητα η ανανέωση των κελιών Α2 και Α3.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...