Προς το περιεχόμενο

Παράδοση πινακίδων

_chris_

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κι εγώ πάλι είμαι σίγουρος πως ο TS ρώταγε τι θα γίνει αν πάει να καταθέσει τις πινακίδες τώρα εν έτοι 2011, στο οποίο και απαντήσαμε οι υπόλοιποι.

Εσύ αφού κατέθεσες τις πινακίδες το 2009, προφανώς και δεν πλήρωσες το 2010 επειδή δεν ίσχυε ακόμα το μέτρο. Η ιστορία ξεκίνησε το '10 όταν ανακοινώθηκαν τα κόστη των τέλών κυκλοφορίας του 2011, σε συνδυασμό με την αύξηση της τιμής της βενζίνης. Μην ψάχνεις την 'λογική' του μέτρου επειδή δεν υπάρχει, προφανώς ισχύει αυτό που λέει ο kanesaxo, με το ξεκίνησαν πολλοί να καταθέτουν πινακίδες για να γλιτώσουν τα αυξημένα τέλη κυκλοφορίας ανακοινώθηκε το νέο μέτρο για να μην χάσει προγραμματισμένα έσοδα η κυβέρνηση.

Δημοσ.

Κατσε ρε συ δηλαδη εγω εαν παω να καταθεσω τωρα τις πινακιδες μου γιατι πες οτι δεν κυκλοφορω το αυτοκινητο και παω και τις παρω το 2013 και οχι το 2012,αντε πες οτι θα μου δωσουν τον ιδιο αριθμο και δεν θα τις εχουν καταστρεψει,ποιος ο λογος να το κανω εαν ειναι να πληρωσω και τα τελη του 2012????Δεν εχει λογικη αυτο.

Ποιος ο λογος τοτε να καταθεσει καποιος τις πινακιδες του?

Δημοσ.

Κατσε ρε συ δηλαδη εγω εαν παω να καταθεσω τωρα τις πινακιδες μου γιατι πες οτι δεν κυκλοφορω το αυτοκινητο και παω και τις παρω το 2013 και οχι το 2012,αντε πες οτι θα μου δωσουν τον ιδιο αριθμο και δεν θα τις εχουν καταστρεψει,ποιος ο λογος να το κανω εαν ειναι να πληρωσω και τα τελη του 2012????Δεν εχει λογικη αυτο.

Ποιος ο λογος τοτε να καταθεσει καποιος τις πινακιδες του?

Όντως δεν έχει λογική, έχει καθαρά εισπρακτικό χαρακτήρα και δεν υπάρχει κανένα κίνητρο για κατάθεση πινακίδων με σκοπό την εξοικονόμιση χρημάτων από τα τέλη, αφού θα τα πληρώσουμε όλα στο τέλος. Μόνο την ασφάλεια γλιτώνει κάποιος από την ακινησία του οχήματος.

Αλλά τι να λέμε, εδώ για να πάει ένα αυτοκίνητο προς απόσυρση πρέπει να έχει όλα τα τέλη των περασμένων ετών πληρωμένα, στα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν ακόμα θα μας χαριστούν;

Δημοσ.

Κι εγώ πάλι είμαι σίγουρος πως ο TS ρώταγε τι θα γίνει αν πάει να καταθέσει τις πινακίδες τώρα εν έτοι 2011, στο οποίο και απαντήσαμε οι υπόλοιποι.

Εσύ αφού κατέθεσες τις πινακίδες το 2009, προφανώς και δεν πλήρωσες το 2010 επειδή δεν ίσχυε ακόμα το μέτρο. Η ιστορία ξεκίνησε το '10 όταν ανακοινώθηκαν τα κόστη των τέλών κυκλοφορίας του 2011, σε συνδυασμό με την αύξηση της τιμής της βενζίνης. Μην ψάχνεις την 'λογική' του μέτρου επειδή δεν υπάρχει, προφανώς ισχύει αυτό που λέει ο kanesaxo, με το ξεκίνησαν πολλοί να καταθέτουν πινακίδες για να γλιτώσουν τα αυξημένα τέλη κυκλοφορίας ανακοινώθηκε το νέο μέτρο για να μην χάσει προγραμματισμένα έσοδα η κυβέρνηση.

Καταλαβαινεις ελληνικα ή μας δουλευεις???????????

γραφω οτι πηρα τις πινακιδες τον μαρτιο του 2011 και για να τις παρω,πληρωσα μονο τα τελη του 2011 αλλιως δεν τις δινουν.αυτα εγιναν τον μαρτιο του 2011.δεν ζητηθηκαν του 2010,γιατι δεν κυκλοφορουσα το οχημα.

τι δεν καταλαβαινεις?????και σιγουρα θα το ψαχνω γιατι αν περιμενω απο ατομα σαν εσενα για να ενημερωθω,ΚΑΗΚΑ..............

Δημοσ.

@^: Αφού ο άνθρωπος είπε ότι ο νόμος αυτός ισχύει για όποιον κατέθεσε τις πινακίδες τους τελευταίους ~10 μήνες...

edit: Από λίγο που googlισα δεν έβγαλα άκρη πάντως.

edit2: Μέχρι τέλος 2010 δεν ίσχυε κάτι τέτοιο.

Δημοσ.

επειδή τα πράγματα είναι μπερδεμένα, πως να μην είναι άλλωστε αφού κάτι που ισχύει σήμερα ακυρώνεται την επομένη, θα πάρω τηλέφωνο σε 2 διαφορετικές ΔΟΥ να ρωτήσω.

ελπίζω να μην απεργούνε αύριο

Δημοσ.

επειδή τα πράγματα είναι μπερδεμένα, πως να μην είναι άλλωστε αφού κάτι που ισχύει σήμερα ακυρώνεται την επομένη, θα πάρω τηλέφωνο σε 2 διαφορετικές ΔΟΥ να ρωτήσω.

ελπίζω να μην απεργούνε αύριο

Αυριο ειδικα...ειναι Σαββατο.

Δημοσ.

Ναί...γιατι ο συνδικαλιστής ΔΥ δέν χαλάει το ΣΚ του για κανένα μνημόνιο

(συγνώμη,δέν άντεξα)

btw,Παρασκευή άυριο

Δημοσ.

επέστρεψα με πληροφορίες.

πήρα τηλέφωνο το αρμόδιο τμήμα και μου είπανε πως δεν ισχύει αυτό που είπαν μερικοί.

ανέφερα κιόλας αυτό που διάβασα εδώ και συγκεκριμένα μου είπαν (μια κοπέλα) ότι με τις ως τώρα διαταγές δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

αν παραδώσω τις πινακίδες τώρα και τις πάρω πίσω το 2013 (αν δεν έχουν καταστραφεί), θα πληρώσω μόνο τα τέλη του 2013 και όχι τα ενδιάμεσα.

δε ρώτησα τι γίνεται σε περίπτωση που καταστραφούν οι πινακίδες. υποθέτω κάποιο παράβολο θα παίζει.

μιλάω για ΙΧ

και επίσης να συμπληρώσω για όσους έχουν παραδώσει πινακίδες..

πως μου είπε ότι δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση για το τι θα γίνει με τις πινακίδες που έχουν ήδη παραδωθεί. πράγμα που σημαίνει, όπως είναι τα πράγματα αυτή τη στιγμή πληρώνεις μόνο τα τέλη της χρονιάς που θα πάρεις πίσω τις πινακίδες.

Δημοσ.

Κάναμε λάθος τότε και ευτυχώς δεν πέρασε αυτό που είχα αναφέρει στο τοπικ εδώ, όπως και σε παλιότερο τόπικ το φεβρουάριο.

Είμαστε τυχεροί για την ώρα, μέχρι φυσικά να περάσει κάτι τέτοιο,που ειναι πολύ πιθανό στο κράτος που ζούμε.

Θα πάρω να ρωτήσω και για τα φορτηγά,αν ισχύει το ίδιο τελικά ή οχι.

Δημοσ.

δεν πληρωνεις τπτ οταν ειναι να παρεις τις πινακιδες πισω.μονο τα τελη της τρεχουσας χρονιας.ακομα και αν καταστραφηκαν στο υπουργειο συγκοινωνιων.-

το οποιο τις καταστρεφει πλεον,μετα το περας των 14+ μηνων,γιατι μπικικινια για καινουριες γιοκ.-

οσοι εχουν καταθεσει παλαιοτερα ετη,δεν εχουν να φοβουνται τπτ.-

μην διαδιδετε ειδησεις αν δεν ειστε 100% σιγουροι.αν δαβασε καποιος αυτο το νημα και φοβηθηκε και δεν καταθεσει πινακιδες,εχετε κανει ζημια στο κινημα οσων προσπαθουν να αντιδρασουν σε αυτα που θελουν να μας επιβαλουν.

αυτο με ενοχλει,οχι οι λαθος ειδησεις........

Δημοσ.

μην διαδιδετε ειδησεις αν δεν ειστε 100% σιγουροι.αν δαβασε καποιος αυτο το νημα και φοβηθηκε και δεν καταθεσει πινακιδες,εχετε κανει ζημια στο κινημα οσων προσπαθουν να αντιδρασουν σε αυτα που θελουν να μας επιβαλουν.

αυτο με ενοχλει,οχι οι λαθος ειδησεις........

Συμφωνω αλλα για καποια θεματα σοβαρα γενικοτερα δεν πρεπει να αρκουμαστε στα forums.

Δημοσ.

για καποια θεματα σοβαρα γενικοτερα δεν πρεπει να αρκουμαστε στα forums.

προσωπικά μου έκανε πάντα εντύπωση το γεγονός ότι πολλοί από μας ξεκινάμε ένα νήμα με κάποιες απορίες πριν ακόμα τσεκάρουμε το θέμα μόνοι μας. πχ:

"πως μπορώ να βγάλω προπληρωμένη κάρτα από την eurobabank;"

"το αφεντικό μου μου χρωστάει δεδουλευμένα"

"παράδοση πινακίδων"

και πολλά άλλα.

ο έχων λοιπόν την απορία αντί να ρωτήσει εκεί που πρέπει (eurobank, επιθεώρηση εργασίας, ΔΟΥ) και αν δεν βρει άκρη να στραφεί εδώ και να ψάξει για "ομοιοπαθείς" και γνωρίζοντες, λειτουργεί τελείως ανάποδα. με αποτέλεσμα αφού ακούσει "το μακρύ και το κοντό" του καθενός μας, να πρέπει πολλές φορές να στραφεί και στον αρμόδιο φορέα όπου θα έπρεπε να πάει αρχικά.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...