Προς το περιεχόμενο

Παράδοση πινακίδων

_chris_

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επειδή τα πράγματα δεν πάνε καλά, η αδελφή μου σκέφτεται να παραδώσει τις πινακίδες του αυτοκινήτου της μέχρι να βρει καμιά δουλειά μιας και τώρα δεν το κινεί και πολύ.

αν τις παραδώσει πριν το τέλος του χρόνου, λογικά γλιτώνει τα τέλη κυκλοφορίας.

αν μπει ο χρόνος και τις παραδώσει θα πληρώσει τα τέλη;

όταν πάει να τις ξαναπάρει πληρώνει κάποιο ποσό;

υποθέτω μόνο τα τέλη της χρονιάς που διανύουμε, αν δεν τα έχει πληρώσει.

επίσης από τη στιγμή που δεν έχει πινακίδες το αυτοκίνητο είναι σα να μην υπάρχει φορολογικά. σωστά;

δηλαδή δε μας πιάνει τεκμήριο.

υπάρχει κάτι άλλο που πρέπει να ξέρω; μη καταλήξουμε στο τέλος να τα πληρώσουμε όλα και να μην έχουμε και το αυτοκίνητο

Δημοσ.

Σωστα τα λες.Αν τις παραδωσει να το κανει φετος για να μην πληρωσει για το 2012 τελη.Το αυτοκινητο για την χρηση του 2011 μετραει κανονικα.

Μπορει να τις παραδωσει μονο γα ενα χρονο με υπευθυνη δηλωση οτι εχει δικο της χωρο να το φυλαει εκτος δημοσιου χωρου.Καπου ειχα διαβασει οτι για το τελευταιο ζητανε και τοπογραφικο αλλα δεν ειμαι σιγουρος.

Δημοσ.

Επίσης, όταν ζητήσει πάλι τις πινακίδες θα πρέπει να πληρώσει όλα τα τέλη για τις χρονιές που δεν κινούταν το αυτοκίνητο, π.χ. αν το κυκλοφορήσει πάλι το 2013 θα πρέπει να πληρώσει τα τέλη και του 2012 και του 2013.

Δημοσ.

Και επισης καταστρεφονται οι πινακιδες υστερα απο εναν χρονο και θα πρεπει να βγαλει καινουργιες.

Εαν τις παραδωσει,ας κανει μια δηλωση προσωρινης ακινησίας λογω ατυχηματος η βλαβης.Δεν θα σου πει κανεις κατι ουτε θα το ψαξουν.

Εαν παει να παρει τις πινακιδες μεσα στο 2012 τοτε θα πληρωσει τα τελη του 2012.

Εαν παει να παρει τις πινακιδες το 2013 τοτε θα πληρωσει μονο τα τελη του 2013 αλλα θα χρειαστεί να βγαλει καινουργιες πινακιδες (αριθμο).Δεν θυμαμαι εαν χρεωνεται αυτο αλλα νομιζω πως οχι.

Δημοσ.

Και επισης καταστρεφονται οι πινακιδες υστερα απο εναν χρονο και θα πρεπει να βγαλει καινουργιες.

Εαν τις παραδωσει,ας κανει μια δηλωση προσωρινης ακινησίας λογω ατυχηματος η βλαβης.Δεν θα σου πει κανεις κατι ουτε θα το ψαξουν.

Εαν παει να παρει τις πινακιδες μεσα στο 2012 τοτε θα πληρωσει τα τελη του 2012.

Εαν παει να παρει τις πινακιδες το 2013 τοτε θα πληρωσει μονο τα τελη του 2013 αλλα θα χρειαστεί να βγαλει καινουργιες πινακιδες (αριθμο).Δεν θυμαμαι εαν χρεωνεται αυτο αλλα νομιζω πως οχι.

Τον νεο αριθμο τον πληρωσε με παραβολο 30 ευρω πριν λιγες μερες που αλλαξα πινακιδες απο κοκκινες (τριτεκνικες) σε συμβατικες.

Δημοσ.

Ναι αλλα παλι αλλο το να εχεις κοκκινες και αλλο το να εχεις κανονικες,να τις καταστρεφουν και να βγαλεις αλλες.

Εγω παντως δεν θυμαμαι να ειχα πληρωσει κατι πριν 5 χρονια που ειχα βγαλει καινουργιες.

Θα μου πεις τωρα οτι μπορει να εχει αλλαξει ο νομος.Τεσπα.

Δημοσ.

Ναι αλλα παλι αλλο το να εχεις κοκκινες και αλλο το να εχεις κανονικες,να τις καταστρεφουν και να βγαλεις αλλες.

Εγω παντως δεν θυμαμαι να ειχα πληρωσει κατι πριν 5 χρονια που ειχα βγαλει καινουργιες.

Θα μου πεις τωρα οτι μπορει να εχει αλλαξει ο νομος.Τεσπα.

Μπορει να ειναι και οπως τα λες...

Δημοσ.

Επίσης, όταν ζητήσει πάλι τις πινακίδες θα πρέπει να πληρώσει όλα τα τέλη για τις χρονιές που δεν κινούταν το αυτοκίνητο, π.χ. αν το κυκλοφορήσει πάλι το 2013 θα πρέπει να πληρώσει τα τέλη και του 2012 και του 2013.

αυτες τις μακακιες ποιος σου τις ειπε?????διαδιδεις ψευδεις ειδησεις και τρομοκρατεις τον κοσμο.

πληρωνει ΜΟΝΟ τα τελη για την χρονιά που θα το κυκλοφορησει.

αν παρει τις πινακιδες το 2014 θα πληρωσει μονο τα τελη του 2014 και τπτ παραπανω.δεν υπαρχει παραβολο ακομα και αν του καταστρεψουν τις πινακιδες μετα απο 1.5 χρονο.δεν τις καταστρεφουν μετα απο 1 χρονο,αλλα απο 14-16 μηνες και ανω.και τωρα με την κριση δεν πιστευω να τις καταστρεφουν.

και οταν γραφεις κατι που δεν ξερεις,γραφε και ενα "νομιζω",γιατι αλλιως φαινεται σαν να ξερεις τι λες.και στην προκειμενη περιπτωση,ΔΕΝ ξερεις τι λες,και γραφεις σαν να εισαι 1000 % σιγουρος οτι θα πληρωσει ολα τα τελη των χρονιων που δεν κυκλοφορησε.θα εγραφα με πιο εριστικο υφος(επι της ασχετοσυνης σου στο θεμα και της σιγουριας σου) αλλα δεν θελω να σβησουν το ποστ μου,μπας και ενημερωθει σωστα καποιος,απο καποιον που κατεθεσε

2 φορες πινακιδες την τελευταια 3ετια,και ετοιμαζομαι και φετος για αλλη μια καταθεση.

Δημοσ.

αν παρει τις πινακιδες το 2014 θα πληρωσει μονο τα τελη του 2014 και τπτ παραπανω.δεν υπαρχει παραβολο ακομα και αν του καταστρεψουν τις πινακιδες μετα απο 1.5 χρονο.δεν τις καταστρεφουν μετα απο 1 χρονο,αλλα απο 14-16 μηνες και ανω.και τωρα με την κριση δεν πιστευω να τις καταστρεφουν.

Δεν γινεται ομως να τις παραδωσεις απο τωρα μεχρι το 2014 αλλα μονο μεχρι 31/12/2012 .Μονο για ενα χρονο τουλαχιστον ισχυε οταν ειχα ρωτησει.

Δημοσ.

Λουλατρανς, έτσι ίσχυε προ ετών, αλλά επειδή πολλοί τις παρέδωσαν για να γλυτώσουν μια χρονιά, το κράτος το άλλαξε.

Ετσι πληρώνεις όσα χρόνια το είχες σε ακινησία. Τουλάχιστο για τα φορτηγά έτσι μου ανέφερε ο λογιστής, οπότε γιατί να μην ισχύει και στα επιβατικά;

Πάντως,με μια ερώτηση στη ΔΟΥ όλα λύνονται.

Δημοσ.

Ετσι πληρώνεις όσα χρόνια το είχες σε ακινησία. Τουλάχιστο για τα φορτηγά έτσι μου ανέφερε ο λογιστής, οπότε γιατί να μην ισχύει και στα επιβατικά;

καλά αν ισχύει αυτό είναι να χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο.

τέλη κυκλοφορίας. τα πληρώνεις επειδή κυκλοφορεί το αυτοκίνητο (το λέει και το όνομα).

αν δεν κυκλοφορεί ποιος ο λόγος να τα πληρώσεις;

τώρα θα μου πείτε στην ελλάδα όλα γίνονται.

στις 31-12-2011 να πας να βγάλεις πινακίδες θα πληρώσεις εκτός από τα τέλη της νέας χρονιάς (2012) και τα τέλη του 2011. αν είναι δυνατόν, για μια μέρα πληρώνεις ολόκληρα τα τελη της χρονιάς.

Δημοσ.

αυτες τις μακακιες ποιος σου τις ειπε?????διαδιδεις ψευδεις ειδησεις και τρομοκρατεις τον κοσμο.

πληρωνει ΜΟΝΟ τα τελη για την χρονιά που θα το κυκλοφορησει.

και οταν γραφεις κατι που δεν ξερεις,γραφε και ενα "νομιζω",γιατι αλλιως φαινεται σαν να ξερεις τι λες.και στην προκειμενη περιπτωση,ΔΕΝ ξερεις τι λες,και γραφεις σαν να εισαι 1000 % σιγουρος οτι θα πληρωσει ολα τα τελη των χρονιων που δεν κυκλοφορησε.θα εγραφα με πιο εριστικο υφος(επι της ασχετοσυνης σου στο θεμα και της σιγουριας σου) αλλα δεν θελω να σβησουν το ποστ μου,μπας και ενημερωθει σωστα καποιος,απο καποιον που κατεθεσε

2 φορες πινακιδες την τελευταια 3ετια,και ετοιμαζομαι και φετος για αλλη μια καταθεση.

Λουλατρανς, έτσι ίσχυε προ ετών, αλλά επειδή πολλοί τις παρέδωσαν για να γλυτώσουν μια χρονιά, το κράτος το άλλαξε.

Πιστέυω με κάλυψε το post του kanesaxo... υπάρχει μία ωραία ελληνική λέξη για αυτόν που βρίζει και κατηγορεί αλλήλους για ασχετοσύνη χωρίς να έχει ενημερωθεί για τις αλλαγές στην ισχύουσα νομοθεσία των τελευταίων 10 μηνών, αλλά επειδή ούτε εγώ θέλω να σβηστεί το post μου, δεν θα την γράψω αναφερόμενος στο άτομό σου.

Φιλικά, κάποιος που θέλησε να καταθέσει τις πινακίδες του, ενημερώθηκε και έγραψε έγκυρα στοιχεία και όχι ότι ίσχυε προ διετίας. :rolleyes:

Δημοσ.

νομιζω οτι εγραψα πως ΕΧΩ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ 2 ΦΟΡΕς πινακιδες και φετος τον μαρτιο ξαναπηρα πισω τις πινακιδες που ειχα καταθεσει τον οκτωβριο του 2009,δλδ μετα απο 15 μηνες πηρα πισω τις ΙΔΙΕς πινακιδες που κατεθεσα,και ηταν και παλιου τυπου.δεν πληρωσα τα τελη κυκλοφοριας του 2010 γιατι.......δεν το κυκλοφορουσα.το τι ακουσατε απο τον φιλο του μητσου που μενει στο ισογειο που ειναι ξαδελφος της κυρα κατινας που μενει στον 4ο ,δεν σημαινει οτι ισχυει κιολας!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

προ 4ετιας κατεθεσα πινακιδες παλιου τυπου και τις ξαναπηρα πισω σε 13 μηνες ,και με δωσανε αλλες,νεου τυπου.......τοτε ειχανε λ7,τωρα δεν εχουν.

δεν πληρωσα τα τελη κυκλοφοριας του 2007 γιατι.......δεν το κυκλοφορουσα!!!!!!!!!!!!!!!

σαξο,με βαση το σκεπτικο σου,αφου τα φορτηγα περνανε κτεο καθε χρονο,τοτε λογικα και τα επιβατικα κανουν το ιδιο!!!!!!!!!!!!

το μονο σιγουρο ειναι οτι στους 100 επαγγελματιες οι 99 ΔΕΝ ξερουν το αντικειμενο τους.αυτο ισχυει και για τους λογιστες............

γραφω με βαση τις εμπειριες μου και οχι με το τι ακουσα ή διαβασα εδω και εκει!!!!!!!!!!!!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...