ektor7 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2011 Μέχρι στιγμής σκεφτόμουνα,να πάρω μια gtx 580, αλλά μετά από τις πολλές συζητήσεις και αναφορές στα θέματα των gpu, σκεφτικά το εξής: Αντίς να πάω σε μια 580 τώρα τα χριστουγεννα, λέω να κτυπήσω μια 570 και κατά το καλοκαιράκι που θα έχουν πέσει κ οι τιμές των 500, λόγο της άφιξης των 600,να πάρω ακόμη μια 570! Το πρόβλημα μου είναι,αν το τροφοδοτικό που έχω(Enermax Pro 82+ 625W), μπορεί να ανταπεξελθει καλά με τις 2χ570? Και 2 ακόμη μικρές ερωτήσεις: 1.Οι μνήμες των καρτών σε sli, προσθέτονται ή χρησιμοποιείται μόνο η μνήμη της μιας κάρτα? 2. Γίνεται οι δυο κάρτες να έχουν διαφορετική χωρητικότητα μνήμης,δλδ η μια να είναι 2gb και η άλλη 1gb? Ευχαριστώ!
phanispal Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2011 Είναι καλό το Enermax, λογικά δε θα 'χει πρόβλημα. Χρησιμοποιούνται και οι δύο, αλλά δε μπορείς να πεις ότι προστίθενται έτσι απλά. Επίσης γίνεται να έχουν διαφορετική χωρητικότητα μνήμης, αλλά απ' όσο ξέρω δε θα χρησιμοποιείται η περίσσια. Δηλαδή στο παράδειγμά σου με τις κάρτες του 1GB και των 2GB, απ' τη δεύτερη με τα 2GB θα αξιοποιείται το 1GB.
ektor7 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2011 Είναι καλό το Enermax, λογικά δε θα 'χει πρόβλημα. Χρησιμοποιούνται και οι δύο, αλλά δε μπορείς να πεις ότι προστίθενται έτσι απλά. Επίσης γίνεται να έχουν διαφορετική χωρητικότητα μνήμης, αλλά απ' όσο ξέρω δε θα χρησιμοποιείται η περίσσια. Δηλαδή στο παράδειγμά σου με τις κάρτες του 1GB και των 2GB, απ' τη δεύτερη με τα 2GB θα αξιοποιείται το 1GB. 1.μιλαμε για 2 τέτοιες,σιγουρα θα τις σηκώσει? 2.Δλδ. θα χρησιμοποιεί περισσότερη μνήμη από 1280mb που έχει η μια, αλλά δε θα φτάνει τα 2560mb που έχουν και οι δυο μαζί, έτσι?
phanispal Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2011 Σίγουρα κανείς δε μπορεί να σου πει, καθώς εξαρτάται από πολλούς παράγοντες (π.χ. κατάσταση του τροφοδοτικού, θερμοκρασία κ.λπ.), αλλά η λογική λέει ότι σε καλύπτει. 2. Δε γνωρίζω πώς ακριβώς δουλεύει το SLI/CrossFire, αλλά δε νομίζω πως προσθέτει την ποσότητα της μνήμης των δύο καρτών, όχι όπως το εννοείς τουλάχιστον. Δες αυτό: http://nvidia.custhe...detail/a_id/153
ektor7 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2011 Αν με καλύπτει στα watt τότε ειμαστε, ενταξη! Όπως κ να'χει νομίζω ότι σταδιακή λύση των 2 570 είναι καλύτερη, απ'ότι η μια 580! Για τις μνήμες νομίζω ότι κατάλαβα τι παίζει, αλλά καλύτερα να το ψάξω ακόμη λίγο! Ευχαριστώ για το χρόνο κ την απάντηση σου!
phanispal Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2011 Σε 1920*1080 παίζεις; Πού δε σε καλύπτει η μία GTX570;
ninos30 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2011 1. Λογικά δεν θα έχεις θέμα με το Enermax. Αλλά καλύτερα να βάλεις το ακριβές μοντέλο. Ή τα Specs που έχει στο ταμπελάκι στο πλάι. Ειδικά τα +12V 1/2/3... 2. Σε SLI δεν μπορείς να βάλεις κάρτες με διαφορετικές μνήμες. Ούτε κάρτες που η μία είναι μαμα υπερχονισμένη και η άλλη όχι. Πρέπει να είναι πανομοιότυπες. Αυτά γίνοται μόνο σε CF και όταν είναι τις ίδιας σειράς. πχ 69xx. Και όταν κάνεις SLI (και CF) το σύστημά σου καταλαβαίνει ότι έχεις μία κάρτα, με την μνήμη της μίας μόνο κάρτας (1280 θα βλέπει δηλαδή), επεξεργαστική ίσχυ περίπου το 80-90% του συνόλου (εξαρτάται κυρίως από την MB για αυτό) και μπορείς να χρησιμοποιείσεις τις συνδέσεις μόνο της μίας (με τους τελευταίους drivers κάτι έχει αλλάξει η NVidia σε αυτό αλλά με προϋποθέσεις). Δηλαδή και 4-way SLI να κάνεις, 1280ΜΒ θα έχεις με ~4x85% σε GPU-power και θα μπορείς να συνδέσεις 2 οθόνες και όχι 8 (με τους καινούριους drivers θα μπορείς 3). Αλήθεια, τα παραπάνω MB στην VGA τι να τα κάνεις? Σε περίπτωση που δεν γνωρίζεις, μέχρι και τις αναλύσεις 1920x1200, χρησιμοποιείται μόνο το 1GB από την κάρτα σου.
ektor7 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2011 Σε 1920*1080 παίζεις; Πού δε σε καλύπτει η μία GTX570; Το 3d game! Αυτό με ανησυχεί! Και ο λόγος που θεωρώ ότι είναι καλύτερα να πάω σε μια 570, είναι ότι αν δω οτι δεν είναι αρκετή η μια, τότε να πάω κ για δεύτερη! Αν το κάνω αυτό με την 580, σίγουρα πάω για νέο τροφοδοτικο κ αυξάνεται κ το κόστος ακόμη παραπάνω με 2 580, αντί για 2 570! Μ'αυτή τη λογική είμαι, δε ξέρω αν πάω λάθος! 1. Λογικά δεν θα έχεις θέμα με το Enermax. Αλλά καλύτερα να βάλεις το ακριβές μοντέλο. Ή τα Specs που έχει στο ταμπελάκι στο πλάι. Ειδικά τα +12V 1/2/3... 2. Σε SLI δεν μπορείς να βάλεις κάρτες με διαφορετικές μνήμες. Ούτε κάρτες που η μία είναι μαμα υπερχονισμένη και η άλλη όχι. Πρέπει να είναι πανομοιότυπες. Αυτά γίνοται μόνο σε CF και όταν είναι τις ίδιας σειράς. πχ 69xx. Και όταν κάνεις SLI (και CF) το σύστημά σου καταλαβαίνει ότι έχεις μία κάρτα, με την μνήμη της μίας μόνο κάρτας (1280 θα βλέπει δηλαδή), επεξεργαστική ίσχυ περίπου το 80-90% του συνόλου (εξαρτάται κυρίως από την MB για αυτό) και μπορείς να χρησιμοποιείσεις τις συνδέσεις μόνο της μίας (με τους τελευταίους drivers κάτι έχει αλλάξει η NVidia σε αυτό αλλά με προϋποθέσεις). Δηλαδή και 4-way SLI να κάνεις, 1280ΜΒ θα έχεις με ~4x85% σε GPU-power και θα μπορείς να συνδέσεις 2 οθόνες και όχι 8 (με τους καινούριους drivers θα μπορείς 3). Αλήθεια, τα παραπάνω MB στην VGA τι να τα κάνεις? Σε περίπτωση που δεν γνωρίζεις, μέχρι και τις αναλύσεις 1920x1200, χρησιμοποιείται μόνο το 1GB από την κάρτα σου. Αυτό είναι το τροφοδοτικό. Απ'ότι εχω προσέξει, μόνο οι reference gpu μπορούν να μπουν από διαφορετικό κατασκευαστή, γιατί οι non reference βλέπω ότι παίζουν σε διαφορετικές συχνότητες, ακόμη και μη oc υλοποιήσει τους! Οπόταν αν θα πάω σε non παίζει να δυσκολευτω να βρω την ίδια! Το θέμα με τις μνήμες, είναι ότι δε ξέρω κ δε μπορώ να βρω τι παίζει με το 3d game κ τις απαιτήσεις του σ'αυτές!
ninos30 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2011 Δεν έχει περαπάνω απαιτήσεις σε μνήμη. Σε επεξεργαστική ισχύ έχει. Και 2 570 την έχουν την 580 για πλάκα. Έχω 2 φιλαράκια που το έχουν στήσει. Ένας με 3-way 285 και ένας με 2-way 560. Και πετάει και στις 2 περιπτώσεις. Επειδή παίζει αυτό με το SLI, θα πάρεις υλοποίηση από μεγάλη εταιρία (ASUS-Gigabyte-MSI) και όσο πιο απλή υλοποίηση γίνεται. Ώστε να σου είναι πιο εύκολο να βρεις 2η αργότερα (μεταχειρισμένη/καινούρια) Για το PSU. Θα ήταν προτιμότερο να είχε ένα ενιαίο rail στα +12v, αλλά τα Enermax δεν τα φοβάμαι. Θα είσαι χαλαρά (Σαλονικιότικο με διπλό Λ)
stm00192 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2011 Δεν έχει περαπάνω απαιτήσεις σε μνήμη. Σε επεξεργαστική ισχύ έχει. Και 2 570 την έχουν την 580 για πλάκα. Έχω 2 φιλαράκια που το έχουν στήσει. Ένας με 3-way 285 και ένας με 2-way 560. Και πετάει και στις 2 περιπτώσεις. Επειδή παίζει αυτό με το SLI, θα πάρεις υλοποίηση από μεγάλη εταιρία (ASUS-Gigabyte-MSI) και όσο πιο απλή υλοποίηση γίνεται. Ώστε να σου είναι πιο εύκολο να βρεις 2η αργότερα (μεταχειρισμένη/καινούρια) Για το PSU. Θα ήταν προτιμότερο να είχε ένα ενιαίο rail στα +12v, αλλά τα Enermax δεν τα φοβάμαι. Θα είσαι χαλαρά (Σαλονικιότικο με διπλό Λ) Χαλλλλλλλλλαροτατα θα είναι!
ektor7 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2011 Δεν έχει περαπάνω απαιτήσεις σε μνήμη. Σε επεξεργαστική ισχύ έχει. Και 2 570 την έχουν την 580 για πλάκα. Έχω 2 φιλαράκια που το έχουν στήσει. Ένας με 3-way 285 και ένας με 2-way 560. Και πετάει και στις 2 περιπτώσεις. Επειδή παίζει αυτό με το SLI, θα πάρεις υλοποίηση από μεγάλη εταιρία (ASUS-Gigabyte-MSI) και όσο πιο απλή υλοποίηση γίνεται. Ώστε να σου είναι πιο εύκολο να βρεις 2η αργότερα (μεταχειρισμένη/καινούρια) Για το PSU. Θα ήταν προτιμότερο να είχε ένα ενιαίο rail στα +12v, αλλά τα Enermax δεν τα φοβάμαι. Θα είσαι χαλαρά (Σαλονικιότικο με διπλό Λ) Το συστημα το εχουν στησει για 3d game,ετσι? Οποταν,αν δε τιθεται θεμα μνημης,παω τωρα για την μια 570 κ βλεπουμε αν χρειαστω περισσοτερη δυναμη,τοτε ψαχνω κ για 2η!Τωρα για την υλοποιηση,δε ξερω.Ασε να κοντεψει λιγο ο καιρος που θα τα παραγγειλω και το ξανασυζητουμε! Ευχαριστω,για τη βοηθεια!
pano Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2011 ektor7 πες μας από τι αποτελείτε το υπόλοιπο σύστημα ακριβώς που θα θα μπούνε οι κάρτες και επίσης αν έχεις κάνει overclocking; Υ.Γ Επειδή είδα το σύστημα τώρα,οριακά θα είναι το τροφοδοτικό.
ektor7 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2011 ektor7 πες μας από τι αποτελείτε το υπόλοιπο σύστημα ακριβώς που θα θα μπούνε οι κάρτες και επίσης αν έχεις κάνει overclocking; Υ.Γ Επειδή είδα το σύστημα τώρα,οριακά θα είναι το τροφοδοτικό. Δεν εχω κανει,oc ακομη!Το καθηστερω,μεχρι να χρειαστει! Οριακα για sli,εννοεις?Αυτο φοβαμε κι εγω!Αλλα επειδη αμεσα παω για single gpu κ το καλοκαιρι αν χρειαστει,το sli,παλι πιο λογικη κ πιο οικονομικη μου φαινεται η λυση με τις 570! Απλα σκεφτομουνα τη 580,για να αποφηγω το sli,αλλα απ'οτι καταλαβα,αν δε τραβαει η 570 τοτε η 580 παλι οριακα θα ειναι στο 3d! Φυσικα σκεφτομαι και τη περιπτωση να μη μ'αρεσει/βολεψει τελικα το 3dgame και ετσι μια 570(100ευρο λιγοτερα απο τη 580) να ειναι υπεραρκετη στα 1080Ρ!
pano Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2011 Ναι, οριακά μιλάω για το sli για μονή θα είσαι άνετος. Τώρα για τον τρόπο σκέψης σου(δηλαδή βλέποντας και κάνοντας)προσωπικά τον βρίσκω σωστό.
ektor7 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2011 Ναι, οριακά μιλάω για το sli για μονή θα είσαι άνετος. Τώρα για τον τρόπο σκέψης σου(δηλαδή βλέποντας και κάνοντας)προσωπικά τον βρίσκω σωστό. Ε ναι!Λογικο,δεν ειναι? Δε θ'αλλαξω τροφοδοτικο,να κοσταρω κ 2χ570,χωρις να το ελεξω πρωτα με τη μια καρτα,αν ειναι οκ ή οχι! Και το χειροτερο σεναριο,να μη μαρεση το 3d game(τη 3dtv θα τη παρω καπου κοντα στο πασχα) και να εχω δωσει ενα καρο χρηματα,για το τιποτα! Υ.Γ.Τοσα benchmarks,σε ολες τις αναλυσεις,εχουν κανει και ουτε ενα σε 3d mode δε φιλοτιμηθηκαν να τρεξουν!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.