Προς το περιεχόμενο

Macbook pro 15 2011 και SSD

patsos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είμαι νέος κάτοχος, μόλις 2 ημερών, ενός Macbook 15 του 2011 με OS X lion 10.7.1 vers. Η επαφή μου με τα Mac ξεκινά τώρα πρακτικά. Όταν αποφάσιζα την αγορά του διάβασα για την δυνατότητα της αντικατάστασης του σκληρού του δίσκου με έναν SSD, ο οποίος λογικά θα απογειώσει το μηχάνημα, όχι οτι ειναι αργό βέβαια. Διάβασα τις οδηγίες σε κανα 2 site, είδα και τα βίντεο στο youtube, οπότε με την αγορά του, πήρα και ένα SSD Vertex 3 120Gb και μια θήκη για εξωτερικό σκληρό, καθώς και την απόφαση να το κάνω αν και δεν μου πήγαινει καρδιά, καινούργιο μηχανάκι, βγαίνει και από την εγγύηση... Και εδώ αρχίζουν οι ερωτήσεις που προέκυψαν λόγω απροόπτου εξέλιξης. Τα καινούργια macbook έρχονται με το lion προεγκατεστημένο στο σκληρό και με ένα recovery hd partition που δεν φαίνεται. Δεν υπάρχει cd με το OS για να κάνω την εγκατάσταση και το backup με time capsule δεν δημιουργεί από ότι κατάλαβα bootable external hard drive. Οπότε η ερώτηση είναι πως εγκαθιστω το OS στον SSD, και με κάποιο τρόπο ισως να διατηρούσα και το recovery HD στον SSD?

Ερώτηση για να μην έχω πολλές τύψεις μετά, αξίζει η όλη ιστορία να γίνει?

Ευχαριστώ προκαταβολικά!!!

Δημοσ.

Η επιθυμία να το κάνω επικράτησε της λογικής, βγαίνει απο εγγυηση, και βέβαια δικαιώθηκα όπως ήταν αναμενόμενο από το αποτέλεσμα. Ο πιό εύκολος τρόπος ήταν το superduper προγραμματάκι το οποίο κάνει την τέλεια bootable copy του σκληρού στον SSD πριν τον βάλω μέσα. Μετα η τοποθέτηση είναι άνεμος και αυτό ήταν. Από προχθές το βράδυ όμως υπάρχει ευκολότερος αρκεί να κάνεις όλα τα updates του Lion. Ενεργοποιήθηκε το internet recovery και στα macbook pro 2011, μεχρι τώρα δούλευε μόνο στα καινούργια αιρ και μινι. Οπότε βάζεις το σκληρό μέσα και ανοίγεις το μηχάνημα και στην πρώτη οθόνη σου λέει να επιλέξεις network, ουσιαστικα το wifi σου, και ξεκινάει από εκαι το recovery, χωρίς άλλο backup (το οποίο βέβαια για καλό και για κακό το έχεις κάνει).

Το μηχάνημα γίνεται πολύ πιο γρήγορο!!! 'Οσο αφορά την μπαταρία του μικρή αύξηση της κατανάλωσης παρατηρείται. Δεν παρατήρησα αυξηση της θερμοκρασίας (χωρις να κάνω μετρήσεις), αναφέρομαι στο να νιώσω να ζεσταινεται το μηχάνημα πίο πολύ.

Δημοσ.

και τωρα δηλαδη μπουταρι το μηχανημα σου απο εξωτερικο ssd? αυτο καταργει την ενοοια του φορητου, γτ εαν θες να βγεις καπου εξω περνεις και τον φορητο μαζι?

Δημοσ.

Μάλλον δεν καταλάβατε ότι απλά το δοκίμασα πριν το εγκαταστήσω μέσα στο μηχάνημα. Ως εξωτερικό έχω τον 500GB Toshiba που βρήκα μέσα στο macbook πλέον.

Απλώς δεν χρειάζεται αυτή η διαδικασία πλέον με το νέο Internet recovery. Τώρα αλλαζεις τον σκληρό και βάζεις μέσα ένα SSD καινούργιο χωρίς τίποτα μέσα, αδιαμόρφωτο, και μπουτάρει από Internet μόνο του αυτόματα.

Δημοσ.

ε τοτε εισαι μια χαρα. Αν χρειαζεσαι εν κινηση και αλλο χωρο, τοτε βαζεις τον 500αρι μεσα. Αν εισαι ευχαριστημενος ετσι τοτε αστο οπως ειναι.

Δημοσ.

Η επιθυμία να το κάνω επικράτησε της λογικής, βγαίνει απο εγγυηση, και βέβαια δικαιώθηκα όπως ήταν αναμενόμενο από το αποτέλεσμα. Ο πιό εύκολος τρόπος ήταν το superduper προγραμματάκι το οποίο κάνει την τέλεια bootable copy του σκληρού στον SSD πριν τον βάλω μέσα. Μετα η τοποθέτηση είναι άνεμος και αυτό ήταν. Από προχθές το βράδυ όμως υπάρχει ευκολότερος αρκεί να κάνεις όλα τα updates του Lion. Ενεργοποιήθηκε το internet recovery και στα macbook pro 2011, μεχρι τώρα δούλευε μόνο στα καινούργια αιρ και μινι. Οπότε βάζεις το σκληρό μέσα και ανοίγεις το μηχάνημα και στην πρώτη οθόνη σου λέει να επιλέξεις network, ουσιαστικα το wifi σου, και ξεκινάει από εκαι το recovery, χωρίς άλλο backup (το οποίο βέβαια για καλό και για κακό το έχεις κάνει).

Το μηχάνημα γίνεται πολύ πιο γρήγορο!!! 'Οσο αφορά την μπαταρία του μικρή αύξηση της κατανάλωσης παρατηρείται. Δεν παρατήρησα αυξηση της θερμοκρασίας (χωρις να κάνω μετρήσεις), αναφέρομαι στο να νιώσω να ζεσταινεται το μηχάνημα πίο πολύ.

δεν χανεις καμμια εγγυηση με την αλλαγη δισκου,αυτο μου ειπαν απο την εξυπηρετηση πελατων που ρωτησα και εγω πριν περασω ssd
Δημοσ.

δεν χανεις καμμια εγγυηση με την αλλαγη δισκου,αυτο μου ειπαν απο την εξυπηρετηση πελατων που ρωτησα και εγω πριν περασω ssd

μηπως θυμασαι με ποιον μιλησες; αφορουσε σε ολα τα προιοντα της apple;

Δημοσ.

Θα σε γελασω,τους ειπα για mbp,στο 00 800 44145417,ονομα δεν θυμαμε,επισης σε καποιο σημειο στο site τους δειχνουν πως να αλλαξεις μνημες και σκληρο,αλλωστε και αυτο να μην ισχυει,μπορεις να βαλεις τα πραγματα που αλλαξες χωρις να παρει χαμπαρι κανεις,δεν εχει πχ καποιο αυτοκολλητο που να φανει οτι εκανες επεμβαση,αλλα δεν ισχυει τουλαχιστον στα mpb οτι χανεις εγγυηση

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...