Προς το περιεχόμενο

Δημιουργία mkv και επιλογή τύπου υπότιτλων

Vasilis 07

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν έχω βγάλει άκρη με αυτό το θέμα και το έχω ψάξει κατά καιρούς. Έχω στον σκληρό ολόκληρο Blu-ray (όχι iso). Θέλω να το κάνω mkv αλλά παράλληλα οι ελληνικοί υπότιτλοι να μπορούν να παίξουν από το media player που έχω, το οποίο παίζει srt(και κάτι άλλους τύπους) αλλά όχι sub. Δοκίμασα με το MakeMKV αλλά οι υπότιτλοι εμφανίζονται μόνο στο PC (όχι στο media player). Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που να δημιουργεί mkv αλλά να μπορείς να επιλέξεις και τον τύπο υπότιτλων που θες ?

Δημοσ.

Δύο τρόπους βλέπω

1.Εξάγεις το sub από το mkv π.χ. με το mkvmerge το μετατρέπεις σε srt και εισάγεις το srt στο mkv ή απλά το αφήνεις ξεχωριστό αναλόγως τι θέλει ο Player σου.

2.Βρίσκεις έτοιμο srt στο ιντερνέτ κατά τα άλλα ότι και πάνω.

Δημοσ.

Xρησιμοποίησε το tsmuxer για να κάνεις extract όλες τις ροές (video και audio) σε ένα φάκελο. Έπειτα με το mkvmerge κάνεις mux ολες τις ροες (τα προηγούμενα + τον υπότιτλο), περιμενεις μερικά λεπτά και είσαι έτοιμος. Το τελικο αποτέλεσμα θα είναι ένα MKV.

Δημοσ.

Λοιπόν έβαλα το mkvmerge. Επιλέγω το mkv που έχω φτιάξει από το makemkv αλλά μετά δεν μου εμφανίζει (και το έψαξα αρκετά) επιλογή για extract υπότιτλων. Αν μπορεί κανείς να με καθοδηγήσει. Το κοίταξα και στο google αλλά τίποτα.

Δημοσ.

Ok το mkvmerge εμπεριέχει και το mkvextract.exe έχει και gui αλλά είναι αρκετά παλιό και ίσως δεν δουλέψει.

Δοκίμασε να δεις αν τα καταφέρεις με το gui και αν όχι βρίσκουμε των τρόπο με το cmd.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...