epir21 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2011 Καλησπέρα.. Στο σπίτι το οποίο θα μετακομίσω,το δωμάτιο που θα μπει το pc έχει και μια πρίζα τηλεφώνου.. Η πρίζα απεχει (περιμετρικα) απο την θέση που θα μπεί ο υπολογιστής 9-10 μέτρα.. Έχω δυο επιλογές.. 1)Να βάλω το ρούτερ ακριβως μπροστά απο την πρίζα και μετα να τραβίξω καλώδιο ethernet στο πισι ή 2)Να τραβήξω καλώδιο τηλεφώνου απο την πρίζα μέχρι την θέση του υπολογιστή και να εγκαταστήσω εκεί το ρούτερ.. Θα ήθελα να μου προτίνετε πια είναι η καλύτεη λύση και με ποιά μπορει να έχω πρόβλημα με αποσυνδέσεις κτλπ Να σημειώσω κάτι.. Στην πρώτη επιλογή υπάρχει ένα θέμα γιατι το ρούτερ θα ειναι διπλα στο κρεβάτι μου και θα χρείαζομαι ανοιχτο WiFi και αυτό ειναι "κάπως" αλλα άν είναι καλύτερη λύση το ethernet το σκέφτομαι.. Ευχαριστώ εκ των προτέρων..
dimitrisOS Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2011 η καλυτερη εινια η 2η ασχετο που θα εχεις το wifi στο κεφαλι σου το κλεινης αν δεν το χρειαζεσαι αλλα καλυτερα να τραψειζης 50μετρα καλωδιο τηλεφωνο οπως εγω παρα ethernet
madboy Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2011 Το αντίθετο θα έλεγα εγώ. Καλύτερα να τραβήξεις ethernet καλώδιο απο το router σου μέχρι τον υπολογιστή σου παρά τηλεφωνικό καλώδιο καθώς υπάρχουν απώλεις αν είναι μεγάλο το τηλεφωνικό καλώδιο.
stm00192 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2011 Την λύση να πάρεις ένα Wi-Fi USB για το σταθερό και να γλυτώσεις μια και καλή από τα καλώδια την σκέφτηκες?
SPANK Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2011 Εγώ πάντως θα πήγαινα στην λύση με το να τραβήξεις ενα ethernet καλώδιο απο εκει που θα ειναι το router και να γλιτώσεις και πιθανές απώλεις που ίσως να υπάρχουν απο να τραβήξεις μεγάλο τηλεφωνικό καλώδιο.
mchls Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2011 Προσωπικα εχω 21 μετρα καλωδιο rj-11 και ελαχιστοτατες αποσυνδεσεις της ταξεως των δυο φορων τον μηνα... Οι αποψεις διιστανται...
Heatspreader Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2011 Θεωρητικά το τηλεφωνικό καλώδιο έχει περισσότερες απώλειες από το καλώδιο Ethernet, λόγω θωράκισης, συνεστραμένων ζευγών, κλπ, που έχει το δεύτερο. Πολλές φορές στα καινούρια σπίτια βάζουν αντί για τηλεφωνικό, Ethernet καλώδιο για αυτό το λόγο. Ωστόσο όμως το καλώδιο που συνδέεις το τηλέφωνο σου με την πρίζα ή το Router, σε πιο παλιά σπίτια είναι ίδιο με αυτό που είναι μέσα από τον τοίχο. Βέβαια η κεντρική πρίζα του σπιτιού που συνήθως είναι δίπλα στη πόρτα έχει πιο χοντρά σύρματα, άρα και καλύτερα. Γι' αυτό και ο παροχέας σου λέει να το συνδέεις εκεί. Θεωρητικά λοιπόν, καλύτερα είναι με Ethernet. Ότι και να κάνεις εσύ βέβαια θα είναι το ίδιο. Το θέμα με την ακτινοβολία και το WiFi ok, καλό είναι αν μπορείς να το αποφύγεις αν γίνεται.
mchls Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2011 Για το WiFi μπορεις μεσω της σελιδας του ρουτερ σου να μειωσεις την ισχυ εκπομπης του...
biomecanoid Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2011 λίγα AP σου δίνουν δυνατότητα για ρύθμιση ισχύος του wifi.
mchls Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2011 Ο φιλος δεν μας ειπε ποιο ρουτερ εχει, ισως στο δικο του να ρυθμιζεται... Στο δικο μου για παραδειγμα ρυθμιζεται...
rfc Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2011 Καλημερα Οτι και να κανεις θες καλωδιο utp5e. Αλλιως το πιθανοτερο ειναι να εχεις προβληματα. Αναφερομαι στις περιπτωσεις πριζα-ρουτερ-pc. Το τηλ. καλωδιο πεθανε.
epir21 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2011 Καλημερα παιδια.. Δεν απαντουσα τοσο καιρο γιατι εφυγα άπο το σπιτι μου και στο αλλο δεν εχω συνδεθει ακομα..χθες μου εστειλαν το ρουτερ..σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας αλλα επειδη δεν ειχα χρονο πηγα και πηρα καλωδιο τηλεφωνου 10 μετρα και οτι γινει αλλωστε τοσο καιρο ετσι ειμαι στο σπιτι κ με 30μετρα καλωδιο κ δν εχω προβλημα απλα ρωτησα για συγουρια..ευχαριστω και καλημερα..
Heatspreader Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2011 Από περιέργεια, δες πόσο Attenuation έχεις με 10 μέτρα καλώδιο με 30 και τελικά με το μικρό καλώδιο που σου δίνει ο Router.
mchls Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2011 Από περιέργεια, δες πόσο Attenuation έχεις με 10 μέτρα καλώδιο με 30 και τελικά με το μικρό καλώδιο που σου δίνει ο Router. Καλησπερα και απο μενα...Να κανω μια ερωτηση... Στο Attenuation (εξασθενηση γραμμης) ποιο απο τα δυο να κοιταξω; ; ; Τοπικο ή Απομακρυσμενο ; ; ;
Heatspreader Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2011 Line attenuation Downstream κοιτάς.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.