Επισκέπτης Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2011 (επεξεργασμένο) Δωρεά εξοπλισμού για εργαστήριο Η/Υ Δημοτικού σχολείου Όπως λέει ο τίτλος ψάχνουμε για κάποια παλιότερα parts η pc που μπορεί να τα έχουμε όλοι μας παροπλισμένα σε μια άκρη και να μην τα χρειαζόμαστε. Δεν πρόκειται για εμπόριο το τονίζω Είναι για την γυναίκα μου που είναι καθηγήτρια πληροφορικής στο πιο πάνω δημοτικό σχολείο. Δυστυχώς απο οτι ξερετε πάμε από το κακό στο χειρότερο και δεν υπάρχουν κονδύλια για αγορες , ουτε για χαρτι καν. Από την μεριά μου την χρονια που μας πέρασε έφτιαξα αρκετά μηχανήματα αφιλοκερδώς το τονιζω αλλά είναι λίγα και αρκετά παλιά, 9 pc για 22-24 παιδια. Σε όλα τα δημοτικά που διδάσκεται πληροφορική είτε δεν υπάρχουν pc είτε είναι παμπάλαια. Έτσι θα ήθελα αν είναι δυνατόν μνήμες sdram στα 100 η 133 MHz και όχι κάτω από 256 mb ξέρετε για Pentium III pc γιατί με τα xp δεινοπαθούν και σέρνονται . 3 δίσκους ας είναι μικροί 40 gb είναι μια χαρά αρκεί να είναι στις 7200 rpm πάλι για τον λόγο ότι σέρνονται τα pc αλλιώς δεν θα είχαμε πρόβλημα και για πιο αργούς δίσκους. Τώρα αν κάποιος έχει κάνα παροπλισμένο παλιό Pεntium 4 η εξαρτήματα και δεν το θέλει μου λέει. Αν οι διαχειριστές του insomnia θεωρούν ότι αυτό το post δεν είναι σωστό παρακαλώ να το διαγράψουν η να το μεταφέρουν. Για ότι θέλετε στείλτε μου pm κατά προτίμηση από Αθήνα.. Επεξ/σία 27 Σεπτεμβρίου 2011 από Επισκέπτης
stm00192 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2011 Θα μπορουσα ρε γμτ ανετα να σου δωσω το pc4 της υπογραφης μου αλλα αυτη την στιγμη βρισκεται στην Χαλκιδικη και εγω δεν ειμαι καν Ελλαδα για να στο εστελνα free of charge!!
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2011 Δεν υπάρχει πρόβλημα φίλε μου απλά δεν έχω και εγώ τρόπο να το πάρω , είναι ιδιωτική πρωτοβουλία έτσι και αλλιώς και είναι στην καλή θέληση του καθενός να προσφέρει κάτι που δεν το χρειάζεται.. Να σκεφτείς ότι το ένα pc έχει win 98.
stm00192 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2011 Κοιτα θα ριξω μια ερωτηση στον πατερα μου μπας και εχει όρεξη και μπορεσει να το στειλει εκεινος με καποιο τροπο αλλα δεν σου υποσχομαι τπτ!!
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2011 thanks σου εστειλα και εγω . dankannn έχεις pm...
Luciddream Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2011 έχω και εγώ διάφορα καλούδια που τα κράταγα για κάτι πειράματα που ήθελα να κάνω αλλα τώρα που έχουν πέσει πολύ οι τιμές στα pc δεν τα χρειάζομαι. θα κάνω απογραφή και θα σου στείλω. μήπως όμως υπάρχουν και εναλακτικές λύσεις...?? π.χ στην σχολή έχουμε μηχανήματα Sun που είναι μόνο οθόνη και πληκτρολόγιο και όλα παίζουν απο server. γίνεται κάτι τέτοιο και σε windows?
Moderators Gi0 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2011 Moderators Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2011 π.χ στην σχολή έχουμε μηχανήματα Sun που είναι μόνο οθόνη και πληκτρολόγιο και όλα παίζουν απο server. γίνεται κάτι τέτοιο και σε windows? Θα χρειαστει ενα server που να μπορει να ανταπεξελθει στα 22 pc των μαθητων (εαν υποθεσουμε πως θα καταληξει καθε μαθητης να εχει απο ενα) και καποιον να το στησει ωστε να μην υπαρχουν προβληματα (terminal services, domain,active directory κλπ). Εαν βρεθει καποιος να δωσει τετοιο μηχανημα και καποιος να ασχοληθει με το στησιμο, θα ειναι καλη λυση. @dankannn Ριχνε και ματιες σ αυτο το thread
Luciddream Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2011 Θα χρειαστει ενα server που να μπορει να ανταπεξελθει στα 22 pc των μαθητων (εαν υποθεσουμε πως θα καταληξει καθε μαθητης να εχει απο ενα) και καποιον να το στησει ωστε να μην υπαρχουν προβληματα (terminal services, domain,active directory κλπ). Εαν βρεθει καποιος να δωσει τετοιο μηχανημα και καποιος να ασχοληθει με το στησιμο, θα ειναι καλη λυση. για τι ποσο μιλάμε? υποθέτω τα παιδιά στο δημοτικό πρώτον δεν έχουν τρελές ανάγκες (εμείς θυμάμαι κάναμε gwbasic) και δεύτερον με linux η δουλειά θα γίνεται ακόμα πιο έυκολα. το στήσιμο το κάνουμε εμείς (θεωρητικά πάντα)
Moderators Gi0 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2011 Moderators Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2011 για τι ποσο μιλάμε? υποθέτω τα παιδιά στο δημοτικό πρώτον δεν έχουν τρελές ανάγκες (εμείς θυμάμαι κάναμε gwbasic) και δεύτερον με linux η δουλειά θα γίνεται ακόμα πιο έυκολα. το στήσιμο το κάνουμε εμείς (θεωρητικά πάντα) Σχετικα με το ποσο δεν μπορω να σου απαντησω. Αναλογα με το τι θελουν να τρεχουν τα παιδια, ποσο επεξεργαστικη ισχυ θα χρειαζεται ο server για να τα εξυπηρετησει χωρις κολληματα, μνημη κλπ (παιρνεις την περιπτωση με το μεγαλυτερο φορτο εργασιας για να σαι καλυμμενος). Εαν τα pc τρεχουν windows και θελουν να τρεχουν τα προγραμματα απο τον server ο οποιος τρεχει linux, δεν ξερω εαν οντως ειναι "πιο ευκολο" Αnyway,σταματαω τα semi offtopic. Εαν τυχον δοθει τετοια ευκαιρια στον dankannn, το αναλυουμε περισσοτερο ξανα @dankannn Ουσιαστικα χρειαζεσαι οσα περισσοτερα modules sdram >256mb μπορεις να βρεις, μικρους σκληρους δισκους ~40gb και μερικους επεξεργαστες >= penitum III? Απο κουτια,μητρικες, cdroms, τροφοδοτικα εισαι οκ?
Luciddream Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2011 Αnyway,σταματαω τα semi offtopic. Εαν τυχον δοθει τετοια ευκαιρια στον dankannn, το αναλυουμε περισσοτερο ξανα sure, πιο πολύ ρώτησα για να το δεί και να υπολογίσει και ο ίδιος αν γίνεται κάτι τέτοιο.
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2011 (επεξεργασμένο) Ευχαριστώ όλους. Το θέμα του linux η ubuntu το αποκλείουμε. Υπάρχουν εφαρμογές που θέλουν win έστω και αν τα παιδια είναι μικρά. Η καλύτερη λύση αν ήμουν εγώ υπεύθυνος για όλη την μηχανογράφηση του υπουργείου παιδειας θα ήταν ένας ισχυρός server και μετά Smart Client για κάθε θέση εργασίας, ένα keyboard ,ένα mouse, μια οθόνη. Επεξ/σία 27 Σεπτεμβρίου 2011 από Επισκέπτης
orotoi Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2011 1x 64MB PC100 2x 128MB PC100 1x 128MB PC133 και πιθανόν μια 64αρα ακόμη.. (οι παραπάνω μνήμες λογικά δουλεύουν, αλλά δεν ξέρω σίγουρα αφου δεν έχω να τις δοκιμάσω κάπου τώρα..) Δίσκος ίσως υπάρχει ενας 40αρης κάπου.. πρέπει να ψάξω λίγο αν και νομίζω οτι είναι μέσα σε ενα pc το οποίο ούτε που ξέρω που είναι Θα κοιτάξω και για άλλα γύρω-γύρω.. κανα cd/dvd player καμιά κάρτα γραφικών κτλ.. υγ. είμαι αθήνα αν σε ενδιαφέρει (αγ. δημήτριο)
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2011 Ναι μνήμες 256 mb ομως για να βάλουμε στα Pentium III να τρέχουν τα xp 4-5 θα ήθελα , 3 δίσκους και κάνα dvd rom. Από εκεί και περα αν κάποιος έχει εξαρτήματα Pentium 4 κάπου θα βρούμε κάνα κουτί και τροφοδοτικό και κάνα dvd rom. Ας δούμε τα από πάνω και μετά βλέπουμε. Ας πούμε εγώ τώρα έχω ένα pc ακόμα pentium III και δεν έχω μνήμες σκληρό και dvd rom , ακόμα έχω βρει μια οθόνη philips 107s. @dankannn Ουσιαστικα χρειαζεσαι οσα περισσοτερα modules sdram >256mb μπορεις να βρεις, μικρους σκληρους δισκους ~40gb και μερικους επεξεργαστες >= penitum III? Απο κουτια,μητρικες, cdroms, τροφοδοτικα εισαι οκ?
Nikosgiann Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2011 ΜΕΓΑΛΟ μπραβο για την κινηση..!! μια απορια,δεν θα υπαρχει προβλημα εαν τα windows σε αυτους τους υπολογιστες ειναι σπασμενα? τι θα γινει εαν γινει καποιος ελεγχος,ή ενα καρφωμα και ρθουν κ δουν οτι δεν ειναι γνησια τα windows σε υπολογιστες σχολειου?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα