Προς το περιεχόμενο

Αγορά Macbook PRO

Aztec

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους.

Σκοπευώ σύντομα να προβώ σε αγορά ενός macbook pro 15. Κάνοντας την κλασική έρευνα αγοράς στο internet έπεσα πάνω σε θέματα που αναφέρουν overheating . Ότι δεν είναι να το έχεις στα πόδια σου και τέτοια.

Επειδή είναι μεγάλο το ποσό μπορεί κάποιος να μου πει για αυτό το θέμα. Σε ποιές περιπτώσεις υπάρχει πρόβλημα?

Τo laptop θα χρησιμοποιείται για development και σίγουρα virtual machines εκτός απο τα κλασικά.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους.

Σκοπευώ σύντομα να προβώ σε αγορά ενός macbook pro 15. Κάνοντας την κλασική έρευνα αγοράς στο internet έπεσα πάνω σε θέματα που αναφέρουν overheating . Ότι δεν είναι να το έχεις στα πόδια σου και τέτοια.

Επειδή είναι μεγάλο το ποσό μπορεί κάποιος να μου πει για αυτό το θέμα. Σε ποιές περιπτώσεις υπάρχει πρόβλημα?

Τo laptop θα χρησιμοποιείται για development και σίγουρα virtual machines εκτός απο τα κλασικά.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Πάντως είναι από τα λίγα laptop που μπορείς να βάλεις την βάση του στα πόδια σου χωρίς να βουλώνεις τους αεραγωγούς των ανεμιστήρων,γιατί πολύ απλά δεν έχει τους αεραγωγούς στην βάση του.....

Δημοσ.

Κανενα laptop δεν ειναι για τα ποδια.

Μήπως υπερβάλεις?Δηλαδή εχώ που το βάζω στα πόδια μου και όταν ζεσταίνεται στο gaming βάζω κανένα μαξιλάρι, του κάνω κακό?Αυτή την στιγμή σου γράφω από το laptop mbp 2009 model που είναι στα γόνατα μου με τζήν παντελονι χωρίς να με καίει...Μέχρι και πάνω στο κρεβάτι τον αφήνω να δουλεύει χωρίς πρόβλημα και το κάνω συχνά τα τελεταία 2 χρόνια....

Μια ερώτηση.... ποιό mbp έχεις?

Δημοσ.

overheating έχει σε συγκεκριμένες περιπτώσεις και όχι out of the blue. Με τα Lion και στο macbook pro της υπογραφής και στο macbook air 13" και στο imac 27άρι που είχα, όποτε έμπαινα σε flash site ή έτρωγε κάνα ζόρι (πχ το air στο photobooth) άρχισε να ζεσταίνεται... το, ας πούμε, πρόβλημα είναι ότι είναι unibody αλουμίνιο και την νιώθεις πιο πολύ την ζέστη.

Αν μιλάμε για lion σύντομα βγαίνει update που δεν ξέρω αν θα έχει λύσεις για τον λόξιγκα που συνάντησα εγώ τουλάχιστον.

Δημοσ.

Aztec : Εχω ενα 17άρι mid2010 για development.Κορυφαία μηχανήματα.Αξίζουν κάθε ευρώ που θα ξοδέψεις (15άρι είναι μικρό για development - εκτός αν συνδέσεις εξωτερική οθόνη)

Δημοσ.

Γενικά τα τελευταία μοντέλα δεν έχουν πρόβλημα όπως τα πρώτα της σειράς. Έχουν καλυτερέψει πολύ τα πράγματα. Περίμενε πάντως λίγο καιρό γιατί λογικά πριν τις γιορτές θα έχουμε φρέσκο πράγμα.

Δημοσ.

Φίλε εγω απλά θα πρότεινα να περιμένεις λίγο γιατι μαλλον σε λίγο θα βγουν ελαφρώς αναβαθμισμενα μοντέλα. Ανανεώθηκαν το Φεβρουάριο και έχουν περάσει ήδη 7 μήνες ενώ η apple κάνει αναβάθμιση κάθε 6. Εσωτερική αναβάθμιση φυσικά γιατί τη μεγάλη την κάνει κάθε δυο χρόνια.

Δημοσ.

Μήπως υπερβάλεις?Δηλαδή εχώ που το βάζω στα πόδια μου και όταν ζεσταίνεται στο gaming βάζω κανένα μαξιλάρι, του κάνω κακό?Αυτή την στιγμή σου γράφω από το laptop mbp 2009 model που είναι στα γόνατα μου με τζήν παντελονι χωρίς να με καίει...Μέχρι και πάνω στο κρεβάτι τον αφήνω να δουλεύει χωρίς πρόβλημα και το κάνω συχνά τα τελεταία 2 χρόνια....

Μια ερώτηση.... ποιό mbp έχεις?

Εχω το 13αρι macbook pro early 2011.

Βασικα σε σχεση με τους αλλους που εχω ειναι μια χαρα για το λογο που ειπες οτι δεν μπλοκαρεις τα fans αλλα γενικα ρε παιδια οτι λαπτοπ και να εχεις αν παιζεις κανα game σου βραζουν τα balls.

Γι΄αυτο το λογο πηρα την βαση και δεν εχω προβλημα θερμοκρασιας και ειναι και πολυ πιο βολικο

Δημοσ.

που να πιάνατε τα πρώτα Core Duo macbook pro, πραγματικά και χωρίς υπερβολές δεν μπορούσες να το βάλεις στα πόδια έκαιγε με όλη τη σημασία της λέξεως.

Δημοσ.

Επειδή υπήρξα κάτοχος σχεδόν όλων των MACBOOK PRO [2008 (aluminium),2009,2010,2011] η προσωπική μου εμπειρία λέει ότι τα 13αρια mid 2010 είχαν την καλύτερη θερμική συμπεριφορά και πολύ κοντά ακολουθούν τα 13αρια του 2011.

Τα 15αρια παρόλο που έχουν διπλούς ανεμιστήρες παραδόξως μεταδίδουν στο σασί μεγαλύτερες θερμοκρασίες και αυτό το φαινόμενο παρατηρείται είτε χρησιμοποιείς την shared κάρτα γραφικών της Intel, είτε την ανεξάρτητη κάρτα γραφικών (ATI - Nvidia).

Για τα 17αρια δεν έχω γνώμη, γιατί δεν είχα ποτέ κάποιο.

Φυσικά τα παραπάνω αφορούν νορμάλ χρήση (browsing, μουσική , downloading κτλ) γιατί όταν ζορίζονται ή λειτουργούν με Windows όλα τους χτυπάνε 80αρια-90αρια.

Δημοσ.

Με MBP 15'' mid 2010 πάνω από 90 έχω παρατηρήσει μόνο σε video conversion.

+1 στο να πάρεις και 2η οθόνη για development. Βοηθάει πάρα πάρα πολύ. Επίσης, πάρε και το ασύρματο πληκτρολόγιο και το ποντίκι. Με 2η οθόνη και wireless πληκτρολόγιο και ποντίκι θα είσαι μία χαρά!

Επίσης, το πρόβλημα δεν είναι η θερμοκρασία. Πόσες φορές θα κάτσεις να κάνεις σοβαρή δουλειά, που θα ανεβάσει την θερμοκρασία του Η/Υ σου, και θα τον έχεις στα πόδια; Δεν θα κάθεσαι σε γραφείο όπου θα έχεις το set up σου;

Το μόνο "κακό" που βρίσκω για development στα MAC είναι ότι δεν έχει βγει, ακόμα, το tortoise για MAC OS. :P

Από εκεί και πέρα, το γεγονός ότι το MAC OS βασίζεται στο UNIX σου δίνει μία συμβατότητα με πάρα πολλά εργαλεία που υπάρχουν, κάτι που θα το εκτιμήσεις ακόμα περισσότερο εάν ασχολείσαι με shell.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...